Dodaj do ulubionych

RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE

22.10.06, 22:43
Oto moje propozycje dla Bykowiny i Kochłowic. Jeżeli Państwo macie ochotę się
dowiedzieć czegoś więcej o mnie to zapraszam na strony:

www.prencel.go.pl
lub www.rafalprencel.go.pl Tam znajdą Państwo wszytko na mój temat. Zapraszam
też do dyskusji. Dziękuję.

Rafał Prencel

DOPROWADZENIEM DO BUDOWY KOMISARIATU POLICJI W BYKOWINIE

ZAGOSPODAROWANIEM TERENU POMIĘDZY ULICAMI ZGRZEBNIOKA A POLOCZKA (STARE
KORYTO ZŁOTEGO POTOKU)

STWORZENIEM NOCNEJ KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ

ZABEZPIECZENIEM PLACÓW ZABAW DLA DZIECI

ZWIĘKSZENIEM LICZBY MIEJSC PARKINGOWYCH W OSIEDLACH

ZAGOSPODAROWANIEM STARYCH NASYPÓW KOLEJOWYCH DLA POTRZEB REKREACYJNYCH
MIESZKAŃCÓW

ZORGANIZOWANIEM ŚWIETLICY ŚRODOWISKOWEJ DLA DZIECI Z RODZIN PATOLOGICZNYCH

RENOWACJĄ RYNKU KOCHŁOWICKIEGO ORAZ RENOWACJĄ ZANIEDBANYCH PLANTÓW

PROMOCJĄ MIASTA POPRZEZ STWORZENIE SILNEGO KLUBU SPORTOWEGO

STWORZENIEM W BIBLIOTEKACH LUB SZKOŁACH MIEJSC Z DARMOWYM (LUB ZA NIEWIELKĄ
OPŁATĄ) DOSTĘPEM DO INTERNETU I DRUKARKI ABY OSOBY, KTÓRE NIE POSIADAJĄ
WŁASNEGO KOMPUTERA RÓWNIEZ MOGŁY KORZYSTAĆ Z TAKIEGO SPRZĘTU.
Obserwuj wątek
    • broneknotgeld Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 22.10.06, 23:06
      Łosme miejsce - dość daleko
      Czy we raji se doczeko?
    • broneknotgeld Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 22.10.06, 23:06
      Łosme miejsce - dość daleko
      Czy we raji se doczeko?
      • rafalprencel Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 22.10.06, 23:14
        Nie ważne miejsce lecz pomysły na przyszłość Rudy Śląskiej. W wyborach
        samorządowych głosuje się przede wszytkim na konkretne osoby i na to co
        proponują mieszkańcom. Dlatego Wierzę w mieszkańców Bykowiny i Kochłowic, że
        zagłosują za moimi konkretami. Długo szukałem na stronkach innych kandydatów
        konkretów i oprócz ogólnych stwierdzen nic nie znalałem. Można mnie łatwo
        zweryfikować z moich propozycji. Dlatego proszę o Państwa głos.

Polecam się pamięci!
        RAFAŁ PRENCEL www.prencel.go.pl
        DLA BYKOWINY I KOCHŁOWIC!
        LISTA NUMER 5 POZYCJA 8
        PROSZĘ PAŃSTWA O GŁOS!
        • broneknotgeld Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 22.10.06, 23:30
          Som żech we Rolwadze był
          Se niy zmarnuj na nia siył.
    • w36 Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 22.10.06, 23:18
      Coelho :-0 ?
      Strasznie przereklamowany a moim zdaniem raczej mierny. Zmęczyłem jego dwie
      książki i całkowicie się zniechęciłem. Coś jak Daniell Steel tyle że z domieszką
      naiwnej folozofii.
      No a co do meritum to mam nadzieję że tu na tu forum będziesz się jednak
      wyróżniał na plus względem hmmmm... konkurencji i nie zlecą się tutaj tabuny
      jakiś dziwnych Twoich sympatyków. Też mam pewną nadzieję że nie będziesz mnożył
      swoich wątków jak to robią inni ;).
      W tym Twoim programie, jeśli o konkretach już mówić, brakuje praktycznie
      najważniejszej rzeczy a mianowicie wykonywania postanowień Statutu Miasta gdzie
      już przecież mieszczą się ambitne i potrzebne cele. Niektórzy bieżący radni
      zdają się w ogóle nie pamiętać że taki dokument istnieje.
      Moge Ci tylko powodzenia życzyć, nie będę Ciebie miał na liście, bo głosuję na
      Wirku. Choć szanse zdaje się masz nieduże.
      • rafalprencel Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 22.10.06, 23:42
        Co do Coelho to pozwolisz, że się z Tobą nie zgodzę bo bardzo sobie cenie Jego
        twórczość. Natomiast nie jesteś sam w miernej ocenie Jego dorobku. No ale o
        gustach się przecież nie dyskutuje.

Co do statutu miasta to uważam, że brakuje tam kilku potrzebnych akapitów
        dotyczących np naszych dzielnic i ich samorząności.

Nie do końca rozumiem o jakich celach zawartych w statucie Rudy Śląskiej
        mówisz? Napewno chodzi Ci o statut miasta czy może o inny dokument jak np
        strategia rozwoju?

Jeżeli chodzi o ocenę moich szans, to jak już wspomniałem ufam, że mieszkańcy
        Bykowiny i Kochłowic zagłosują za konkretami. Z natury jestem optymistą i
        chciałbym zarazić tym optymizmem ludzi w moim otoczeniu. Mam nadzieję, że przy
        wspólnej pracy nas wszytkich, mieszkańców tego miasta, to się uda!

Pozdrawiam serdecznie!
        RAFAŁ PRENCEL
        DLA BYKOWINY I KOCHŁOWIC!
        Kandydat na radnego PROSI O PAŃSTWA GŁOS!
        www.prencel.go.pl
        • w36 Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 23.10.06, 00:54
          rafalprencel napisał:

> Co do Coelho to pozwolisz, że się z Tobą nie zgodzę bo bardzo sobie cenie Jego
          > twórczość. Natomiast nie jesteś sam w miernej ocenie Jego dorobku.

Tak, wiem ;) A zostawmy tego biednego Coelho.

> Nie do końca rozumiem o jakich celach zawartych w statucie Rudy Śląskiej
          > mówisz?

O zadaniach Miasta tam wyraźnie wyliczonych. A Ty chcesz być członkiem organu
          miasta, wybieranego z woli wspólnoty samorządowej, odpowiedzialnego za m.in.
          kontrolę ich prawidłowego wykonania. Przypominam te trywiały, choć pewno znasz
          je znakomicie, tylko Cię tak przyćmiło z powodu późnej pory, domyślam się.

Wiesz, męczy mnie takie wyliczanie przez radnych co to konkretnie nie zrobią.
          Wiem, lepiej się sprzedaje jak obieca się jakiś konkret interesujący grupę
          potencjalnych wyborców, ale to takie myślenie przedmiotowe zamiast problemowe ma
          czasem opłakane skutki dla miasta. Powiedzmy że będziesz biegał za jakimś
          nasypem, a przeoczysz bardzo ważną sprawę, kiedy w trąbę pójdą grube miliony,
          bo nie będziesz miał czasu poznać dostatecznie dogłębnie sprawę, nad którą
          będziesz musiał głosować.

I dlatego mamy, przykładowo, taki bubel jak ta wieża na targowisku a nie mamy
          porządnego stałego miejsca pod dachem na imprezy ze sceną itp. . Wielkie hasło
          centrum jakieś tam i kupę pieniędzy wyrzucono praktycznie w błoto, a korzyść dla
          mieszkańców znikoma, bo nikt nie zadał sobie trudu rozpatrywać tej inwestycji
          jako środka do realizacji jakiś konkretnych potrzeb. I tak niestety z wieloma
          innymi rzeczami.

A przecież większość z tych, powiedzmy, nieudanych spraw dopuszczają w takim
          kształcie do realizacji właśnie radni, którzy głosując, akurat może głowy mają
          zaprzątniętne jakimś parkingiem komuś obiecanym.

Tak że widzisz jak ja odbieram takie jak piszesz, konkrety. Rada ma pilnować
          efektywności wydatków publicznych i gdyby to robiła dobrze to i na przykładowe
          parkingi nie było problemu środki wygospodarować.
          • rafalprencel Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 23.10.06, 01:38
            Przyjacielu. Jak dobrze wiesz bo widzę, że orientujesz się w tych sprawach
            statut miasta Ruda Śląska (jak wielu innych w naszym kraju) jest w wielu
            częściach powtórzeniem zmiksowanych ustaw: o samorządzie gminnym z 1998 roku i
            samorządzie powiatowym z 1999 roku. Ruda Śląska jest gminą wykonującą zadania
            powiatu, czyli po prostu powiatem grodzkim ale myślę, że o tym wiesz. Dlatego
            też było dla mnie czymś oczywistym, że chodzi Ci o bardziej szczegółowy dokument
            określający "wykonanie" właśnie zadań płynących z w/w aktów normatywnych.
            Przepraszam za moją ignorancję.

Co do zadań radnych, to moje konkretne przykłady to oczywiście nie cała gama
            problemów jakimi chciałbym się zająć w radzie miasta. Jest sprawą oczywistą, że
            radny często musi się kształcić i "douczać" w sprawach w których nie jest
            specjalistą (sam przyznasz, że nie można być we wszystkim alfą i omegą). Wiedza
            na temat uchwały i jej wykonalności finansowej czy skutków społecznych jest
            przecież obowiązkiem płynący z pełnionej funkcji.

Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której mógłbym glosować nad projektem uchwały,
            której nie przeczytałem czy wręcz nie zrozumiem. Rada miasta dysponuje całym
            spektrum środków aby radni mogli się dobrze przygotować merytorycznie do
            dyskusji nad projektami.

Pozdrawiam serdecznie!
            RAFAŁ PRENCEL DLA BYKOWINY I KOCHŁOWIC
            KANDYDAT NA RADNEGO
            www.prencel.go.pl
            • w36 Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 23.10.06, 03:03
              rafalprencel napisał:

> Co do zadań radnych, to moje konkretne przykłady to oczywiście nie cała gama
              > problemów jakimi chciałbym się zająć w radzie miasta.

No już lepiej. Bardziej podoba mi się sformułowanie przykłady niż program.

> Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której mógłbym glosować nad projektem uchwały,
              > której nie przeczytałem czy wręcz nie zrozumiem. Rada miasta dysponuje całym
              > spektrum środków aby radni mogli się dobrze przygotować merytorycznie do
              > dyskusji nad projektami.
              >

To bardzo teoretyczne deklaracje. Pewno śledziłeś czasem obrady Rady tej
              kadencji i zauważyłeś pewno że były wyraźne odstępstwa od takich zasad. Był
              nawet zarzut działań grupy radnych w ramach jakieś powiedzmy koalicji, czyli
              głosowania na czyjeś konkretne polecenie.
              A powiedzmy sobie szczerze, w następnej kadencji Rada nie będzie jakaś
              diametralnie inna. Tu właśnie widzę pewne ryzyko zetknięcia Twojej
              idealistycznej postawy z twardą rzeczywistością a Twój młody wiek i brak
              doświadczenia w uczestnictwie w takich gremiach działa niestety na Twoją
              niekorzyść. Trochę się jednak boję czy ewentualnie dasz radę, choć w Twoje dobre
              intencje nie mam w tej chwili podstaw nie wierzyć.

Jeszcze mała rada. Nie wiem od kiedy zaglądasz na to forum, ale nadmierne
              produkowanie promocyjnych wątków czy kopiowanie tych samych postów między
              wątkami, może w pewnej chwili być, łagodnie mówiąc, dość niechętnie przyjęte
              przez forumowiczów. Zostałeś napewno zauważony i to od dyskusji którą uda Ci się
              wywołać zależy korzystne eksponowanie Twojej osoby a nie od mnożenia wątków w
              których wklejasz te same treści.
              Mieliśmy tu niedawno dość nieprzyjemną sytuację dotyczącą kandydata z pewnej
              konkurencyjnej partii. Atak klonów itp. .
              Powiedzmy że trochę by mi zależało byś akurat w tej dziedzinie wypadł lepiej ;)
              • zoro333 Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 23.10.06, 10:08
                Życzę Rafałowi wszystkiego najlepszego. jeżeli chce być dobrym radnym musi -
                poza poznaniem przepisów- to koniecznie zerwać ze swoją patią.
                W tej radzie, radni PO byli ochrzaniani za głoszenie swojego zdanie na
                Komisjach a już na sesjach nie było żadnych szans na „swoje zdanie”. Wszelkie
                ważne głosowania były koalicyjne i bez żadnych ustępstw. Więc po co chłopaki
                mieli czytać uchwały, jak i tak głosowali jak im przykazano.
                Wystarczy porównać głosowania w danych tematach, na komisjach i na sesjach. Jak
                na Komisji byli przeciw tematom np. Czarny Las, radio, Park Wodny czy
                dofinansowanie spółek miejskich a potem na sesji inaczej głosowali. Będziesz
                radnym mieszkańców czy PO, bo to jest różnica.
                • rafalprencel Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 23.10.06, 11:04
                  Dziękuję za Państwa rady dotyczące rudzkiej polityki; dają mi sporo do
                  myślenia.

Co do mojego braku doświadczenia to przez kadencję (2004 - 2006) byłem (jeszcze
                  jestem do 15 listopada) reprezentantem studentów w Samorzązie Studenckim mojego
                  wydziału. Rozumiem, że funkcja radnego w radzie miejskiej jest nieporównywalna
                  z funkją sekretarza wydziałowego Samorządu Studenckiego lecz to też była dla
                  mnie szkoła "życia" i rozwiązywania codziennych problemów mojego środowiska.
                  Dużo się nauczyłem, ale też wiem co to znaczy "zderzyć się ze ścianą" i z
                  własnym środowiskiem. Mam nadzieję, że ta 2 letnia praktyka zaprocentuję w
                  pracy dla mieszkańców naszego miasta.

Natomiast co do forum, to narazie je poznaje i namiętnie czytam zaległe wątki.
                  Dziękuję za rady i wezmę je sobie do serca.

Pozdarawiam serdecznie!
                  KANDYDAT NA RADNEGO
                  www.prencel.go.pl
                  • toratora4 Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 23.10.06, 18:46
                    konkretny gość, który przede wszystkim jest pokorny i potrafi słuchać - Rafał
                    walcz może to miasto potrzebuje właśnie takich ludzi jak ty. Trzymam za ciebie
                    kciuki.
    • rafalprencel Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 23.10.06, 21:00
      Dziękuję za Twoje słowa.
      Zwracam się do wszytkich mieszkańców zainteresowanych moją kandydaturą, aby w
      miarę możliwości rozesłali moją stronkę:

www.prencel.go.pl

swoim znajomym, którzy mieszkają w Bykowinie lub Kochłowicach, aby promować
      moją kandydaturę w swoich środowiskach. Mam nadzieję, że znajdą się takie osoby
      i nie sprawi im taka działalność zbyt dużego kłopotu. Będę strasznie wdzięczny
      i z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam serdecznie!
      KANDYDAT NA RADNEGO
      www.prencel.go.pl
      • broneknotgeld Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 23.10.06, 22:11
        Jedyn mosz feler
        -Rolwagi beler.
        • rafalprencel Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 24.10.06, 10:05
          Może Pan rozwinąć temat? chętnie z Panem podyskutuję, tylko po jednym zdaniu
          trochę ciężko odkryć mi sens Pana napisanych słów. Myślę, że promocja przez
          osoby zainteresowanych moją kandydaturą jest bardzo fajnym i konkretnym
          nośnikiem treści. Bo kto jak nie zainteresowani mieszkańcy oddadzą wierny obraz
          tego co chciałbym osiągnąć.

Dlatego dziękuję Wszystkim zainteresowanym.

KANDYDAT NA RANDNEGO
          www.prencel.go.pl

• broneknotgeld Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 24.10.06, 18:25
            Ano widzisz, po mojymu wszyske polske partyje parlamyntarne kerujom sie zasadom
            TKM. Pora rokow tymu myślołch, że możno prawie we Rolwadze bydzie inaczy, dyć
            niy piyrszy roz żech se szajsnoł.
            Nojmondrzejsze coch mog zrobić to se yno wypisać.
            Ta moja antyprtyność w przipodku wyniko jakby z zewnyntrzych łoglyńdzin, dyć
            prawie na aparacik rudzki PO kuknołch łod środka - toż nigdy wiyncy.
            • rafalprencel Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 25.10.06, 11:51
              A to tylko partie polityczne wg Pana się kierują tą zasadą? Lokalne komitety
              nie? Jest Pan tego pewien?

Jestem zdania, że to nie tylko partie polityczne są zainteresowane swoją
              prywatą. Trzeba z tym walczyć. Czasem komitety lokalne są bardziej "umoczone"
              niż lokalne koła partii politycznych czy stowarzyszeń ponadregionalnych bo te
              drugie są kontrolowane przez włądze regionu i centrale swojej partii matki.
              Natomiast, kto pilnuje lokalnych komitetów? One na ogół (nie zawsze) są tylko
              przedstawicielstwami jakiegoś lobby. No chyba, że się mylę? Natomiast partia
              jest w inny sposób finansowana i jest bardziej niezależna.

KANDYDAT NA RADNEGO
              www.prencel.go.pl
              • broneknotgeld Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 25.10.06, 12:02
                Niy możesz porownywać stowarzyszyń ze partyjami.
                To jednak cołkym inksze lacie i przi finansowaniu i organizacyjnie.
                W Polsce pod tym wzglyndym prawie partyje som uprziwilejowane.
                Hehe - a z drugi strony jako spokopisz ta "dyscyplina partyjno"?
                Słyszołś ło czymś podobnym w stowarzyszyniu?
                • rafalprencel Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 25.10.06, 12:13
                  Chyba mi Pan nie powie, że w komitetach lokalnych "nie partyjnych" każdy
                  głosuje jak chce? Bo chyba inne posiedzenia Rady Miejskiej w Rudzie Śląskiej
                  oglądamy.

Finansowanie jest inne i te lokalne, prawdą są w gorszej sytuacji a przez to
                  wystawione na "finansowe zobowiązania". Ruda Śląska jest tego dobrym
                  przykładem, że przypomnę Panu głośną sprawę budowy pierwszych hipermarketów i
                  blokowania uchwał RM w tej sprawie, przez "pewne" lobby.

KANDYDAT NA RADNEGO
                  www.prencel.go.pl
                  • broneknotgeld Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 25.10.06, 12:39
                    Coś miyszosz.
                    Jo na jedny szali stowiom partyje a na drugi stowarzyszyna.
                    Ciebie sie zaś jakby komitety wyborcze miyszajom z klubami radnych.
                    No, myńsza jednak ło to.

Drugo czyńść wypowiedzi mie zaciekawiyła.
                    Jo jest yno takim siwym miyszkańcym naszego miasta. Dociyrajom do mnie jakesik
                    plotki ło niby przekryntach, dyć prowdziwy wiedzy na tyn tymat niy mom. Łostro
                    żech tu niyroz szkryfloł ło ty naszy rudzki władzy. Zowdy był to jednak moj
                    komytorz do tego co wiym i co mogbych i we sondzie pedzieć abo do tego coch
                    wyczytoł w cajtongu.
                    Jak mosz na tymat jakiś przekryntow rzeczywisto wiedza, to wyłoż jom tukej
                    jasno i prosto. Moga nawet za Ciebie to druknońć i przesłać kaj bydzie trza.
                    Toż se to przemyśl - trocha poczekom.
                    • rafalprencel Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 25.10.06, 14:16
                      Po prostu stawiam te pojęcia zamięnnie aby się nie powtarzać i upraszczam, żeby
                      nie dywagować. Natomiast zgadzam się, że oba te pojęcia są częściowo rozbieżne.

Tu nie chodzi o przekręt. Tylko o normalne w świecie blokowanie interesów
                      jednej grupy przez drugą w Radzie Miejskiej Rudy Śląskiej, co jest przykładem
                      właśnie można by powiedzieć "partyjniactwa" w nie partyjnym wydaniu. Nazwijmy
                      to po imieniu, takiego loklanego "sarmactwa" . Nigdy Pan nie słyszał o batalii
                      o hipermarkety w Rudzie Śląskiej? O blokowaniu uchwał dotyczących
                      zagospodarowania terenów pod budowę sklepów wielkopowierzchniowych? Nie wiem
                      Pan, kto to robił?

Jako, że już się Pan pochwalił dojrzałą czupryną, to myślę, że kto jak kto, ale
                      Pan powien to pamiętać. Ja wtedy jeszcze nie brałem tak odważnego udziału w
                      rudzkiej polityce byłem tylko cichym obserwatorem.

KANDYDAT NA RADNEGO
                      www.prencel.go.pl
                      • broneknotgeld Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 25.10.06, 15:20
                        Coś mi sie zdo, że "łobrocosz kota łogonym".
                        Nojpiyrw sie chwolisz jakomś "wiedzom" a potym szukosz tego u mnie, jakbych
                        był "alfom i omegom".
                        No, niby obrady naszych rajcow idzie se połoglondać we Elsacie, dyć jo tego niy
                        śledza. Nawet jak przopodkym se na to natkna, to jakeś poł godzinki cołkym mi
                        styknie.
                        Toż możno tu to chocioż zrelacjonujesz mi po krotce.
                        Yno pamiyntej, idzie mi ło to coś som zaobserwowoł, a niy ło to co Ci
                        przekozali na spotkaniu we Rolwadze, bo na ichne partyjne farmazony szkoda
                        nawet czasu.
                        Przeca dzisioj nawet Stania swoji partyji se ździybko wstydzi.
                        • rafalprencel Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 25.10.06, 23:27
                          Znam sprawę tylko ze słyszenia. To co ludzie gadali. Myślałem, że Pan jako
                          doświadczony obserwator życia publicznego będzie wiedział coś więcej.

A tak z innej beczki, co Pan i Państwo na forum myśli(ą) o moich pomysłach na
                          zmiany w Bykowinie i w Kochłowicach? Bo my tu gadu gadu a mi jednak zależy aby
                          poznać opinię forumowiczów o moich propozycjach.

KANDYDAT NA RADNEGO
                          www.prencel.go.pl
                          • broneknotgeld Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 25.10.06, 23:32
                            "Łod pomysłu do przemysłu droga daleko"
                            Jakby tak zebrać cuzamyn dobre pomysły kandydatow i ze 10 procynt tego zrobić,
                            to Ruda Ślonsko byłaby pympkym naszego wojewodztwa.
                            Dyć dobrze żeś je tu wciep - przeca jo niy wykluczom tego, że jednak rajcom
                            łostaniesz.
                          • broneknotgeld Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 25.10.06, 23:37
                            Co sie zaś tyczy mojich komyntarzy, to jednak niy komyntuja cudzych plotek, a
                            konkretny wiedzy na interesujoncy Cie tymat som niy mom. Skond niby miołbych
                            jom mieć? Przeca żech niy jest jakimś "śledczym".
                            Szkryflo tu poru rajcow, toż ich se zapytej.
                          • broneknotgeld Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 26.10.06, 20:40
                            No toż zociekawiyło mie te "Stworzynie nocny kominikacji miejski".
                            Idzie Ci w tym przipodku ło usługa komunalno, do kery miasto bydzie dopłacać,
                            czy ło normalny gyszeft?
                            • rafalprencel Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 27.10.06, 10:40
                              Chyba, każdy z Nas kiedyś próbował po 23 30 dostać się z Katowic do Rudy
                              Śląskiej? Albo odwrotnie, szególnie jak się wybiera pociągiem w okresie letnim
                              nad morze czy mazury. Mnie np. kiedyś się pociąg spóźnił i wylądowałem w środku
                              nocy na dworcu w Katowicach bez możliwości dojechania środkami komunikacji
                              miejskiej. Ale też ilu studentów, czy młodych ludzi wracając z dyskotek
                              katowickich też nie maczym wrócić np. na Bykowinę. Pomysł jest oparty na
                              przeprowadzeniu rokowań z KZK GOP dotyczących otwarcia nowej nocnej linii, lub
                              przedłużenia czasu kursowania przyspieszonej obecnej linii 880, czy 13.
                              Oczywiście trzeba zbadać jakie jest realne zapotrzebowanie na tę usługę, ale
                              uważam, że w środowisku mieszkańców poniżej 35 roku życia spore.

KANDYDAT NA RADNEGO
                              www.prencel.go.pl
                              • broneknotgeld Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 27.10.06, 23:16
                                A, idzie tu ło nocne kursy autobusow KZK GOP.
                                Toż jako przewidujesz - zbilansuje im sie to na zero, bydom we proficie, czy
                                jednak na tym ze stratom?
                                • broneknotgeld Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 28.10.06, 22:17
                                  Hmm, zdo sie co ciynżko na to łodpowiedzić.
                                  Możno tyn punkt to yno take hasełko wyborcze.
                                  Pewno to tako jako ze tymi pomowiyniami ło jakeś przekrynty przi budowie
                                  supermarketow. Już żeś cosik ło tym tukej wspominoł, dyć drapko wycofoł sie rakym.
                                  • rafalprencel Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 29.10.06, 23:05
                                    Weekend był. trzeba odpocząć troche :)

Co do komunikacji miejskiej to ona oczywiście musi na siebie zarabiać.
                                    Natomiast z tego co wiem, zapotrzebowanie jest ogromne i każda nowa linia czy
                                    wydłużenie czasowo starej będzie bardzo pozytywnie przyjęte przez mieszkańców.
                                    A jak wiemy mieszkańcy w takich wypadkach głosują nogami i liczbą kupionych
                                    biletów.

KANDYDAT NA RADNEGO
                                    www.prencel.go.pl
                                    • broneknotgeld Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 29.10.06, 23:25
                                      Acha, znaczy sie widzisz we tym normalny gyszeft.
                                      Toż i tako niy umia spokopić czamu prawie rajce miejscy majom sie za to brać.
                                      Możno mosz już łopracowany jakisik biznesplan. Możno wystykłyby yno take nocne
                                      furgony. To coś prawie dlo Rolwagi kero "przedsiymbiorczościom stoji".
                                      Pomyśl se, że przi nojbliższych wyborach parlamyntarnych (możno już na wiosna),
                                      te furgony by kursowały gynsto, a w nich i na nich byłaby darmowo reklama
                                      partyji. Hehe - same profity - niy?
                                      Hmm - a łopytołś se możno już rudzkich taksiorzy, co myślom ło tym wszyskim?
                                      Możno prawie łod nich trza by zaczońć.

• rafalprencel Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 30.10.06, 22:11
                                        To nie chodzi o reklamę, ale o wygodę mieszkańców. A przecież Rada Miasta przez
                                        to realizuje swoje ustawowe zadania.

DLA BYKOWINY I KOCHŁOWIC
                                        www.prencel.go.pl
                                        • broneknotgeld Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 30.10.06, 22:17
                                          No toż mo to być gyszeft, czy usługa komunalno do kery trza bydzie dopłacić z
                                          budżetu miejskego?
                                          Ło to, że tako byłoby wygodni do miyszkańcow to jo sie przeca niy spiyrom.
                                          Z drugi strony miyszkaniec-taksiorz-podatnik tyż mogby ło tym cosik pedzieć.
                                          • rafalprencel Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 31.10.06, 10:30
                                            Miasto jak Pan dobrze wie, nie jest od wspierania prywatnych inicjatyw
                                            gospodarczych jakieś konkretnej grupy zawodowej. Nie chodzi mi o ułatwienia
                                            administracyjne czy lokalizacyjne ale o zapewnienie rynku zbytu. Natomiast
                                            komunikacja jest jedną z najważniejszych dziedzin, która prosto prowadzi osoby
                                            w jej zasięgu do rozwoju. Po to właśnie istnieją związki komunalne, których
                                            powstanie i funkjonowanie określa ustawa. Jeżeli, któś będzie chciał podróżować
                                            taksówką to i tak to zrobi.

Witam kolejnego członka RAŚ. Widzę, że posiłki nieustannie przybywają :) Co do
                                            kabareciarzy, to bardzo lubię. Czasami, aż do Krakowa jadę na ich występy. Dla
                                            mnie przyrównanie do ich trupy jest jaknajbardziej pozytywne. Dziękuję za tę
                                            opinię, bo przecież tylu smutnych frustratów nas otacza, którzy przez porażki
                                            swoje lub swojej organizacji je wyładowywują na innych.

Co do mojej wiedzy, to mam nadzieję, że Pan mi ją poszerzy właśnie o te
                                            organizacje, które z miłą chęcia Pan mi je wymieni. Tylko się zastanawiam czemu
                                            od razu Pan ich nie wyjawił? Czyżby google się zawiesiło? A może ich o zgrozo
                                            nie ma? Albo musi Pan poszukać, bo niestety jednak...

Co do tych Państw, to zapewne chodzi Panu o Hiszpanię i Włochy, lecz jak Pan
                                            zapewne dobrze wie, tam wszytkie regiony otrzymały autonomię, tylko jest ona
                                            wprowadzana w czasie. Ale podreślam wszytkie regiony ją otrzymały.

Co do Waszego przekonania, że reprezentujecie interes wszytkich mieszkańców, to
                                            może mi Pan przypomnieć ile głosów zdobywaliście w ostatnich wyborach? i
                                            procentowo też bym prosił w skali makro. Jak Pan przedstawi te dane to myślę,
                                            że sobie podyskutujemy bardziej dokładnie o reprezentatywności.

Jak organizujcie tyle fajnych akcji w Waszym mniemaniu, to czemu nikt o nie
                                            Wie? Chętnie bym się wybrał na coś takiego, więc może się Pan pochwałi, gdzie
                                            to organizujcie?

No i nie odpowiedział mi Pan (Bo Pana kolega widzę, nie ma możliwości, proszę
                                            Go pozdrowić serdecznie)mianowicie w jakich granicach miałby istnieć ten
                                            autonomiczny twór? chodzi mi z zagłębiem, czy bez; a co Z Bielskiem - dzielić
                                            czy podbeskidzie to już nie to?)

DLA BYKOWINY I KOCHŁOWIC
                                            www.prencel.go.pl
                                            • broneknotgeld Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 31.10.06, 17:06
                                              rafalprencel napisał:

> Miasto jak Pan dobrze wie, nie jest od wspierania prywatnych inicjatyw
                                              > gospodarczych jakieś konkretnej grupy zawodowej. Nie chodzi mi o ułatwienia
                                              > administracyjne czy lokalizacyjne ale o zapewnienie rynku zbytu. Natomiast
                                              > komunikacja jest jedną z najważniejszych dziedzin, która prosto prowadzi
                                              osoby
                                              > w jej zasięgu do rozwoju. Po to właśnie istnieją związki komunalne, których
                                              > powstanie i funkjonowanie określa ustawa. Jeżeli, któś będzie chciał
                                              podróżować
                                              >
                                              > taksówką to i tak to zrobi.

No, piyknie, jednak co do opłacalności takich nocnych kursow z punktu widzynia
                                              KZK GOP, to mom wontpliwości. Swego czasu Stania sztopowoł na Chebziu pociongi,
                                              dyć jakosik niy pociongnyło to rozkwitu ty dzielnicy. Tela że łostatnio
                                              zamałpowoł go minister Gosiewski.
                                              Z drugi strony zdowało mi sie co Rolwaga dbo ło lokalnych drobnych
                                              przedsiymbiorcow, chociożby rudzkich taksiorzy - toż werci se ich tyż łopytać.
                                              Możno toni by wyszło dofinansowanie z kasy miejskich nocnych kursow taksowek.
                                              Jakby stoli, to i tak rudzki podatnik by niy płacioł, a na prawie pustych
                                              kursach autobusow strata jest pewno.
                                              • peacock79 Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 01.11.06, 18:24
                                                Póki co na braku nocny komunikacji wszyscy tracą. Bo som pamiętom,że jako
                                                biedny student wolołech pokonywać piechty odcinek Katowice -Ruda Ślonsko niż
                                                płacić taksiorzowi. Nie powiem,tako nocno podróż miała swoisty urok...
                                                • broneknotgeld Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 05.11.06, 22:12
                                                  Wszyscy tracom?

Toż se kurzy mi pod glacom
                                                  Richtig wszyscy tako tracom?
                                                  • rafalprencel Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 08.11.06, 13:50
                                                    Myślę, że to dobry pomysł. Dobrze wynegocjowana usługa zadowoli wszytkich.

Przepraszam, że tak ostatnio nie bywam na forum, ale mam gorący okres, ale to
                                                    chyba jasne :)

Rafał Prencel
                                                    Kandydat do Rady Miejskiej Rudy Śląskiej.
                                                    www.precel.go.pl
                                                  • peacock79 Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 08.11.06, 18:38
                                                    rafalprencel napisał:
                                                    > Przepraszam, że tak ostatnio nie bywam na forum, ale mam gorący okres, ale to
                                                    > chyba jasne :)

Panie Rafale,pana pierwszy post na forum Rudy Śląskiej pojawił się pod koniec
                                                    października br.,gdy ktoś panu podpowiedział,że tu też można robić sobie
                                                    kampanię. Więc proszę uprzejmie nie udawać starego bywalca forum. Nie wątpię
                                                    też,że po wyborach więcej się już pan tu nie pojawi,bo tak naprawdę to
                                                    poruszane tu tematy interesują pana tylko jako środki do zdobycia głosów w
                                                    niedzielę. To chyba jasne :)
    • rafalprencel Re: RAFAŁ PRENCEL PROPOZYCJE 08.11.06, 19:36
      Prosze mi wybaczyć, ale sam znalazłem to forum. Nikt mi nie pomógł. Jestem też
      zalogowany na innych forach samorządowych czy specjalnych akcjach dla kandydatów.

Natomiast mam namiar sie przeglądać naszemu forum i po kampanii czy zostane
      radnym czy nie.

KANDYDAT NA RADNEGO
      www.prencel.go.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka