Dodaj do ulubionych

Ankieta powyborcza

14.11.06, 15:40
Dokoncz zdanie:

Dobrze, ze zostali wybrani: (wpisz 3 radnych)

Tragicznie, ze zostali wybrani: (wpisz 3 radnych)

Szkoda, ze nie zostali wybrani: (wpisz 3 kandydatow)
Obserwuj wątek
    • rabarberok Re: Ankieta powyborcza 15.11.06, 11:13
      Dobrze, że zostali wybrani : Pierończyk, Bubała, ???
      Tragicznie, że zostali wybrani: Domżalski, Koładowa, Skudlik, Pytlok, Kania itd.
      Szkoda, ze nie zostali wybrani - lista jest zbyt duża
      Generalnie: Stania będzie miał niepoważną opozycje, która trochę będzie
      krzyczała na sesji, ale nic nie zrobi, oprócz Antka nie ma tam ludzi do pracy.
      W koalicji wszystko poukładane i nikt nie piśnie. Stania dla żartu powinien
      zaproponować nagrodę dla swego psa, i radni też to przegłosują.
    • rudy107 Re: Ankieta powyborcza 15.11.06, 13:35
      fajny pomysł! Oczywiście przyłaczam się i ze zdziwieniem stwierdzam zgodność
      mojej opinii z poprzednikami. Nie zgadzam się tylko z tym, że tragedią jest
      miejsce pana Skudlika. Jeżeli to jest ta osoba, o której myslę (NSZZ), to mam
      dla niej dużo szacunku. natomiast dodam jeszcze, że trzy miejsca na tragiczne
      wybory, to za malo, bo fatalnym jest sama statystyka: bodaj 19 radnych "z
      doświadczeniem" (w cydzysłowie, bo zwykle jest to atut, a w Radzie miasta -
      niestety mankament i obciążenie). Zgadzam sie też z tym, że sporo fajnych ludzi
      się nie dostało.
      • bramofon Re: Ankieta powyborcza 15.11.06, 14:39
        Akurat doswiadczenie w radzie jest atutem, aczkolwiek nie w kazdym przypadku. W
        sumie moje ostatnie pytanie mialem inaczej sformulowac, bo tak nie da sie na
        nie odpowidziec. Kto ze starych radnych powinien sie byl dostac, a sie nie
        dostal. Teraz chyba latwiej:)
    • jozefosmenda Re: Ankieta powyborcza 15.11.06, 23:17
      odpowiadając na trzecie pytanie mogę powiedzieć,ze szkoda iż się nie dostali:
      Kożlik Wojciech, Latka Leon i Wieczorek Adam
      a później cała reszta!
      • stefan_st Re: Ankieta powyborcza 16.11.06, 08:11
        jozefosmenda napisał:

> odpowiadając na trzecie pytanie mogę powiedzieć,ze szkoda iż się nie dostali:
        > Kożlik Wojciech, Latka Leon i Wieczorek Adam
        > a później cała reszta!

nie za bardzo rozumię, przecież oni chyba nie startowali.

Dobrze, że się nie dostała Błąkałowa, Garus, Pawłowska
        Tragicznie że się dostał Pytlok, Wyżgoł i Domżalski i Mucha i Piórkowski
        Dobrze, że się dostał Bubała, Skudlik i Osmenda

Poza tym mówiono że trzeba radę przewietrzyć....
        16 radnych poprzedniej kadencji
        średnia wieku prawie 52 lata z silnym lobby lekarskim i nauczycielskim
        czyżby dalsze remonty SP 15 ;)
        Stefan_St.
        • bramofon Re: Ankieta powyborcza 16.11.06, 08:19
          Z tym lobby nauczycielsko - lekarskim to swieta prawda. Dla mnie miejsce
          lekarza jest w szpitalu. Jasne 1 lub 2 przedstawicieli w radzie jest ok, ale
          wiecej.....
          Coz tak to juz jest, maja duzo pacjentow, sa znani, a zupelnie nie jest wazne,
          czy sa dobrymi radnymi czy nie.....glosy i tak dostana
    • rudy107 Re: Ankieta powyborcza 18.11.06, 17:00
      Tylko, że jaka jest definicja dobrego radnego? Ja oczywiście swoja definicją
      mam: to dla mnie ktoś, ktoś potrafi podnieść rękę przeciw - w sytuacji tego
      miasta, jawi się to jako bohaterstwo. Warunkiem poprzedzającym jest brak
      zatrudnionych członków rodziny w UM i spółkach, brak takichże w radach
      Nadzorczych i brak powiązań rodzinnych z biznesem (typu: mąż radny, żonka
      oficjalnie prowadzi firmę, którą oczywiście prowadzi mąż). Acha i jeszcze: brak
      jakichkolwiek związków z prowadzeniem spółek i innych tworów (chodzi mi o usługi
      pana przewodniczącego w Inkubatorze- wykłady czy jakaś tam cześć etatu). Czy
      radny z takimi powiązaniami może kiedykolwiek wyrazić swoją prawdziwa opinię np.
      o kupnie radia dla miasta czy innych pomysłach? Nastepny warunek (już całkiem
      fantastyczny) - to brak powiązań z partią rządzącą, bo czym jest tzw. dyscyplina
      partyjna, jeżeli nie przymusem nałożonym wbrew zdrowemu rozsądkowi? A co do
      doświadczenia randych - wybaczcie, ale to najgorszy balast. gdyby doświadczenie
      mialo być pomocne, to nie byłoby kadencji tylko kontrakty. To właśnie świeże,
      naiwne spojrzenie nowego radnego może zapewnieć najwięcej korzyści. Spojrzenie
      dziecka, które potrafi jeszcze powiedzieć, że król jest nagi. doświadczony radny
      tego już nie powie.
      • jozefosmenda Re: Ankieta powyborcza 18.11.06, 20:31
        to też należy dorzucić do ankiety powyborczej:
        www.sferatv.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=450&Itemid=40
        • lernest Ankieta powyborcza a sytuacja obecna. 20.04.07, 19:58
          Czy ktoś słyszał ,że urzędnik od ISPY został zwolniony i ma go w najbliższej
          przyszłości zastąpić jeden z "wybitnych" radnych?
          Oczywiście za kasę o wiele większą niż wynosi dieta radnego.
          • broneknotgeld Re: Ankieta powyborcza a sytuacja obecna. 20.04.07, 22:25
            Pierombol, niy chciołbych nikogo urazić - dyć czy my momy "wybitnych" radnych?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka