09.07.07, 10:18
Mam kilka pytań:
Kto zgodnie z ustawą może wydać decyzję o przerwaniu dostaw wody?
Czy Sanepid Powiatowy przekazał wyniki swych badań GPW?
Ile stwierdzono przypadków zachorowń na skutek spożycia wody z bakteriami?
Jeżeli decyzja o przerwie dostaw była niezgodna z prawem albo zbędna kto
pokryje straty np GPW?
Czy A. Gut - Prezes Zarządu GPW to osoba anonimowa w Rudzie Śl.?
Obserwuj wątek
    • mohrhardt Re: brak wody 09.07.07, 10:59
      Decyzję o zamknięciu dostaw wody zgodnie z ustawą o zarządzaniu kryzysowym z
      chwilą uznania sytuacji za kryzysową podejmuje szef obrony cywilnej miasta czyli
      Prezydent. Nie stwierdzono żadnych zachorowań, na szczęście i tak przekazano
      wyniki badań GPW. A Pan Gut oczywiście osobą anonimową być nie może chociażby
      dlatego, że znamy jego nazwisko.
      • zoro333 do wakcyjnej gwiadki forum. 09.07.07, 11:12
        Sytuacja nie była kryzysowa.
        Podstawowe wiadomości z fizyki wystarczyłyby do podjęcia odpowiedzialnej
        decyzji.
        W rurociągu ciśnieniowym nie ma możliwości aby w jednym lub dwóch miejscach
        były ścieki a w innych normalna czysta woda.
        Przez dwa dni według Miasta leciały ścieki z kranów i nikt nie zachorował?
        25 dokonano analizy, 27 zatrzymano wodę. Jak to możliwe. Jak jest to możliwe,
        aby bez jakiegokolwiek płukania, wszystkie następne analizy były dobre.
        Cała woda „leci” ze zbiorników Czarny Las, i ngle w dwóch miejscach chwilowo
        ujawniły się ścieki /takie ilości coli, to ścieki/ a gdzie indziej w tym zw
        Zabrzu, Goduli itd. Ich nie było.
        Po dokonaniu takiej analizy i braku potwierdzenia z innych miejsc, a także w
        sytuacji że analizatory PWiK a także GPWiK niczego nie wykazały podjęcie
        decyzji o zakr nęceniu kurka była pomyłką.
        Dla przypomnienia:
        Te same osoby stały za rozróbą dot. Zbiornika ścieków wewnętrznego Huty,
        najpierw afera, straszenie mieszkańców zatruciem, potem cisza a na końcu już
        bez prasy przeprosiny dla huty.
        Widocznie jak w kraju, jak nie ma roboty i nie ma czym się chwalić to lepiej
        znaleźć temat zastępczy i 0pokazać jak „nasza” władza jest dobra.
    • mohrhardt Re: brak wody 09.07.07, 11:42
      Kurcze wykryłeś spisek stulecia, jesteś najlepszy, nie przypuszczałem, że to
      wyjdzie na jaw... :P:D:)
      • zoro333 Nie spisek a brak podstawowej wiedzy 09.07.07, 15:14
        Proste?
        A wszło na jaw i prokuratura prowadzi śledztwo.
        Tylko mieszkańcy znowu dostali po .... od władzy.
        Mści się dobór wicków i prezesów.
        • mohrhardt Re: Nie spisek a brak podstawowej wiedzy 09.07.07, 18:22
          O brak podstawowej wiedzy proszę mieć pretensje wyłącznie do nauczycieli, w
          pewnym okresie życia była możliwość jej nabycia. Prokuratura natomiast prowadzi
          sprawę na wniosek nie zaś z urzędu. Dodam więcej, na wniosek władz miasta Ruda
          Śląska.
          • rudy107 Re: Nie spisek a brak podstawowej wiedzy 09.07.07, 21:07
            "O brak podstawowej wiedzy proszę mieć pretensje wyłącznie do nauczycieli, w
            pewnym okresie życia była możliwość jej nabycia"
            O co ci chodzi? Czy to Twoja spowiedź z żalem za grzechy? Ale chłopie: nie
            załamuj się, bo maturę zawsze można zrobić. Więc nadal masz tę szansę i
            trzymam, by Ci się udało. Może znajdziesz potem jakąś pożyteczną pracę...?
          • zoro333 Re: Nie spisek a brak podstawowej wiedzy gwiazdecz 09.07.07, 21:15
            Nasza gwiazda nigdy nie odpowiada na pytania, ale zawsze potrafi dowalić. Nie
            podobają mu się takie słowa jak barany, ale słowo syf już akceptuje.
            Znając nasze najbardziej ukochane władze miasta, władze, które mają 100
            procentowe poparcie a prezydent jest niekwestionowanym ojcem wszystkich
            mieszkańców nie zdziwiłem się tym, ze oddali sprawę do prokuratury, oni tak
            zawsze /dla przypomnienia spr. zbiornika ścieków huty, gdzie też działali
            piorunowo szybko, potem na zdrowie im to nie wyszło/.
            Pożyjemy zobaczymy. Wynik będzie, szkoda tylko, że gwiazdki już nie będzie na
            tym forum.
            AQ co do twojej wiedzy, nie wiem, ale jak powiadają starzy ludzie, żaden mądry
            człowiek nie jest lizydupą. A o tobie tu tak mówią. Brak szkoły czy
            nauczycielka cię ……
            • mohrhardt Re: Nie spisek a brak podstawowej wiedzy gwiazdec 09.07.07, 22:06
              Na jakie pytania to nie odpowiedziałem i dlaczego miało by mnie nie być już na
              tym forum? Majwiększy problem jaki obserwuję na tym forum to niechęć do
              wszystkiego co pro-Prezydenckie czy pro-władzowe (przepraszaqm za taką formę
              językową). Zaprawdę powiadam Wam, że posiadanie własnego zdania i opinii na
              dany temat jest naprawdę dopuszczalne. Nie mam też zamiaru nikomu swoimi
              słowami dowalać, aczkolwiek komentarz o "braku wiedzy" sam mi się nasunął,
              ponieważ nie wiem co poeta przede mną miał na myśli i o jakim braku pisał. W
              kwestii wykształcenia pozostanę bierny na powyższe zarzuty, gdyż nie mam się
              czego wstydzić.
              • rudy107 Re: Nie spisek a brak podstawowej wiedzy gwiazdec 09.07.07, 22:43
                No wiesz, tzw. panie lekkich obyczajów tez skwapliwie zapewniają, że nie mają
                się czego wstydzić, bo dają z siebie wszystko. A co do mysli - jest takie
                proste powiedzenie "głodnemu chleb na mysli".
                I wreszcie twoje refleksje na temat "problemu tego forum". Jeżeli naprawdę
                interesuje Cię ten temat, to popatrz łaskawie na nasze dyskusje np od roku 2004
                czy 2005 i obserwuj choćby wątek oceny władzy. Jeżeli naprawdę chcesz coś
                zauważyć, to zobaczysz pewną ewolucję. Jak myślisz: co jest czynnikiem
                przemian? Nie kochany, nie nasz testosteron, ani inne hormony, ale to co
                widzimy i co nas rozczarowuje coraz bardziej, burząc wszelkie złudzenia. Twoja
                działka jest jedną z nich. Ty zapewne jesteś zachwycony np. liczebnością
                strażników, co? Albo i urzędników. I nie tłumacz nam, że każdy z tych ludzi
                cięzko pracuje, bo sam to obserwuję z bliższa, niż myślisz. I żeby nie było
                wątpliwości: to nie ci ludzie są winni, bo każdy chce robić. Więc kto jest
                winien? Potrafisz odpowiedzieć? Rozumiem, że Tobie to nie przeszkadza. Ty
                możesz być pro-Prezydencki... Albo i musisz. Wyrazy współczucia.
                • mohrhardt Re: Nie spisek a brak podstawowej wiedzy gwiazdec 09.07.07, 22:54
                  Nadal nie łapię Twojego "głodnego chleba", ale ripostując Twój światły tekst o
                  kobietach lekkich obyczajów i biorąc pod uwagę fakt, że jak
                  napisałeś "obserwujesz wszystko z bliska" mniemam, że jesteś conajmniej
                  konserwatorem w UM z przerostem formy nad treścią. Idąc dalej, ja również nie
                  popieram wszystkiego co spod Prezydenckiego pióra wychodzi, o czym zresztą
                  przeczytać możesz w wątkach o rynku czy parku wodnym jednak w tej konkretnej
                  sprawie, czyt. hydro sprawie, jestem wstrzęmięźliwy z jakimikolwiek
                  oskarżeniami. I przyjmij do wiadomości fakt, że inni jednak mogą posiadać
                  zdanie, które nie jest spójne z Twoim. Taki świat, taki system.
                  ----
                  Swaczynizm - worst than nazizm
                  • rudy107 Re: Nie spisek a brak podstawowej wiedzy gwiazdec 10.07.07, 11:54
                    "I przyjmij do wiadomości fakt, że inni jednak mogą posiadać
                    > zdanie, które nie jest spójne z Twoim. Taki świat, taki system."
                    No przyjmij!
                    • kapioh1 Re: Kwalifikacje, nie chęć szczera... 10.07.07, 22:26
                      Jakoś GPW kojarzy mi się personalnie z pewnym cwanym gościem, co to był
                      słynącym z arogancji sekretarzykiem, prezesikiem, naczelniczkiem, bezradnym, no
                      wszystkie możliwe funkcje już pełnił...a może się mylę, no bo wodą powinien się
                      zajmować inżynier od wody, prawda ? A może jedynymi referencjami tego faceta są
                      papiery na szczere chęci, żeby duuuuuużo zarabiać ? Coż, jakie miasteczko, taka
                      karierka. Wszystko tu malutkie jakieś, niczym bakteria, hi hi.
                      • lswaczyna Re: Kwalifikacje, nie chęć szczera... 11.07.07, 08:59
                        Ja w pełni zgadzam się z moim kolegą z CAS. Niestety we władzach naszego miasta
                        trudno takich znaleźć

"Andrzej Sadowski /2007-01-10

Premiera jednego z najbogatszych dziś państw świata spytano, jakie trzeba mieć
                        kwalifikacje do rządzenia. „Wyłącznie moralne" – odpowiedział. To one pozwalają
                        wybierać rozwiązania sprawdzone i zapewniające rozwój oraz bogactwo własnemu
                        społeczeństwu. Napoleon miał stwierdzić, że więcej jest warta armia owiec, na
                        której czele stoi lew niż odwrotnie. Kwestia kwalifikacji moralnych i jakości
                        przywództwa jest rozstrzygająca w życiu publicznym i gospodarczym. Przecież
                        skutki złego rządzenia, niemoralnego i niekompetentnego przywództwa, spadają na
                        barki milionów obywateli, zaś kraj marnotrawi swoje zasoby."
                        • mohrhardt Re: Kwalifikacje, nie chęć szczera... 11.07.07, 09:23
                          Za to pan Leon, prawie Prezydent, absolwent elitarnej HP-ówy, człowiek
                          krystalicznie czysty moralnie tylko przez nieudolność wyborców nie został
                          zbawicielem miasta. Coś mówił Pan ostatnio o pomocy osobom starszym i
                          schorowanym. A co stało się z Pańską teściową, osobą chorą? Prosze nam
                          powiedzieć, manie wzorze moralny miasta!
                          • lswaczyna Re: Kwalifikacje, nie chęć szczera... 11.07.07, 12:35
                            Proponuję Ci wizytę u ortopedy bo do psychiatryka to już chyba za późno. Dla
                            twojej informacji z moją teściową dzięki Bogu wszystko w porządku czego nie da
                            się powiedzieć o twoim "rozumku"
                            • kapioh1 Re: FUJ ! 11.07.07, 16:25
                              No Moorhaaardt, z Ciebie to typowy wazeliniarz- rozmydlacz. Ja piszę o
                              kwalifikacjach Pana, który jest Dobry we wszystkim i nawet nazwisko ma
                              właściwe, hi hi, a Ty walisz w rodzinę Swaczyny. Mein liebe Mohrhardt, Twoje
                              wynurzenia dot. prywatnego życia Leona pasują tutaj niczym koza do nosa i są
                              nieładne, poprostu. FUJ !
                              • kanalarz1 Re: FUJ ! 12.07.07, 19:38
                                wybocz mu, bo to obrona władzy doprowadziła go do koca wytrzymałości. Gryzł już
                                jak ratlerek i pewnie se szczęka wywichnył. Tak to jest na tym forum z takimi
                                pieskami. Chyba już niy bydzie szczekoł. Abo prezydent mu wydał komenda: do
                                nogi!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka