Dodaj do ulubionych

Polska zwyczajna

21.09.07, 10:30
W ramach Polski solidarnej mamy to:
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4504476.html
a w ramach Polski liberalnej takie cóś:
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4507600.html
W sumie zatem wychodzi zwyczajna!
Nie mylić z kiełbasą bo taka moze być również wyborcza!
Obserwuj wątek
    • jozefosmenda Re: Polska zwyczajna 23.03.08, 13:27
      A to znalazłem na Wikipedii:
      www.naszesudety.pl/?p=artykulyShow&iArtykul=1719
      W tym takie zdanie:
      ....Są młodzi – ciekawi. Obcy, nowy i piękny kraj, trzeba zobaczyć jak najwięcej. Schodząc ze ścieżki przepuszczamy ich – im się śpieszy...
      I zastanawia mnie Gregor o jakim to oni kraju mówili. Bo że obcy i nowy to rozumiem ale żeby też i piękny? Za komuny?
      To przecież niemożliwe!
      • jozefosmenda Re: Polska zwyczajna 23.03.08, 20:44
        Polecam do przeczytania:
        www.gazetawyborcza.pl/1,75248,5044320.html
    • grzegorz1948 Re: Polska zwyczajna 23.03.08, 23:44
      Najpierw na dwa pierwsze!
      Czy Jozek jako czlonek PZPR protestowales jak budowali za pieniadze
      Polakow/ nie ze skladek/ domy partii? ja protestowalem i to przed
      lektorem KW PZPR do spraw budownictwa i to gdzies w 1978/79.Teraz
      2odwaga" staniala???????
      Ta swietynia byla juz zaprogramowana przed IIWS i jak by nie bylo w
      polsce jest wiekszosc Katolikow a wiec ty jako komuch nie masz co do
      meldowania.
      druga sprawa o Lisie chyba juz nieaktualna!W ostatnich programach
      1TVP blyskotliwy on nie byl chociaz dobry prezenter.Moze mu ktos
      wlazl na nagniotki? co w tych kregach jest "normalka"
      Ale ty czytasz kazde 2ciekawostki"? Pieronie ty mosz duzo czasu!
      • jozefosmenda Re: Polska zwyczajna 24.03.08, 16:33
        Ja Gregor zawsze protestuję bo już się "protestantem" urodziłem!
        Protestuję zatem też i przeciwko twoim głupotom tutaj wypisywanym!
        A w Polsce z podatkiem na kościoły powinno być tak jak w Niemczech.
        Zresztą daleko mieszkasz to nie widzisz jak się bractwo kurczy.Dużo duszyczek
        uświadczysz tylko na pogrzebach bo ludzie przychodzą się pokłonić tym ,którzy
        odeszli.Ja sam zaliczyłem ostatnio trzy a jakbyś dobrze forum poprzeglądał to
        byś poczytał jak mnie namierzył w36 w wireckim Wawrzyńcu.Twoim i moim zresztą
        zresztą bo tam w księgach figurujemy.
        • grzegorz1948 Re: Polska zwyczajna 24.03.08, 19:20
          Ja Gregor zawsze protestuję bo już się "protestantem" urodziłem
          A wiec jak sie przyznajesz to protestujesz zeby protestowac?!
          A to jeszcze zalezy po ktorej stronie protestowales czy po stronie
          tych co mieli wladze i dostep do koryta czy tez po stronie tych co
          nie mieli co do garnka wlozyc.glupie pytanie bo wiadomo gdzie jest i
          byla LEWICA.
          No a do kosciola !No coz widzialem takich paru bohatyrow /jak
          np.koniec lat 60 drugi sekretarz partii na kopalni/ ktorzy pozno bo
          pozno droge do kosciola znalezli.
          Piszesz o"podatkach na kosciol" w Niemczech.Masz jakies pojecie o
          tym czy tylko horyzont konczy sie na wiadomosciach z mediow?Mozemy
          tez o tym tu podyskutowac jezeli kogos to interesuje i wtedy moze te
          podatki koscielne w RFN nie beda kluly w oczy.Z tym ze jest to
          dyskusja nie o Rudzie Slaskiej a wiec Hepik musi dac swoje OK,a ci
          ktorzy beda glupoty ociskac beda ignorowani.
          Ja sam zaliczyłem ostatnio trzy a jakbyś dobrze forum poprzeglądał to
          > byś poczytał jak mnie namierzył w36 w wireckim Wawrzyńcu
          A moze starym zwyczajem/tradycja rodzinna robi tez zdjecia kto okna
          postroil w czasie swiat koscielnych?!
          • jozefosmenda Re: Polska zwyczajna 25.03.08, 22:54
            >>>grzegorz1948 napisał: > A moze starym zwyczajem/tradycja rodzinna >robi tez
            zdjecia kto okna postroil w czasie swiat koscielnych?!<<<

No wiesz Gregor!
            Jak ty możesz takie rzeczy pisać o w36? To że robi dobre zdjęcia to fakt. Ale
            żeby od razu tak "cyganić" i to z grubej rury? Chyba były to zdjęcia okien ale z
            okazji 1-go maja.
            • grzegorz1948 Re: no widzisz Jozek znowu voll trefer 25.03.08, 23:22
              A moze starym zwyczajem/tradycja rod
              > zinna >robi tez
              > zdjecia kto okna postroil w czasie swiat koscielnych?!<<<
              Co prawda napisalem w trybie przypuszczajacym
              Chyba były to zdjęcia okien ale
              > z
              > okazji 1-go maja.
              Ale potwierdziles ze moje przypuszczenia byly uzasadnione.
              A tak nawiasem chcialem zapytac czy ten w36 nie zrobil by ci nowego
              zdjecia bo na wszystkich masz ten sam ancug i ta mina "Jo jest wasz
              bog"

• w36 Re: no widzisz Jozek znowu voll trefer 26.03.08, 01:32
                grzegorz1948 napisał:

> A tak nawiasem chcialem zapytac czy ten w36 nie zrobil by ci nowego
                > zdjecia bo na wszystkich masz ten sam ancug i ta mina "Jo jest wasz
                > bog"
                >

Grzegorzu. Uprzejmie prosze nie używać mojego nicka na daremno ;) .
                Przedstawiłem tylko kiedyś na forum, według mnie bardzo ciekawą i wartą
                podzielenia się, obserwację dotyczącą pewnego samochodu zaparkowanego na terenie
                kościelnym na Wirku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=70065370&a=70519695

I to wszystko. Zdjęć przystrojonych okien raczej nie robiłem nigdy. Pomyliłeś
                mnie z kimś innym. Do robienia zdjęć radnemy Osmendzie też się nie palę, choć
                gdyby się trafił w jakimś ciekawym kontekście (jak wtedy pod Wawrzyńcem) to kto
                wie ;) .
                • grzegorz1948 Re: w36 26.03.08, 13:56
                  Grzegorzu. Uprzejmie prosze nie używać mojego nicka na daremno ;) .
                  > Przedstawiłem tylko kiedyś na forum, według mnie bardzo ciekawą i
                  wartą
                  > podzielenia się, obserwację dotyczącą pewnego samochodu
                  zaparkowanego na tereni
                  > e
                  > kościelnym na Wirku:
                  Co jestem chlopcem do bicia czy co?zobacz najpierw kto ta dyskusje
                  naprowadzil na twoj nick i skieruj tam swoje pretensje.
                  W tym wypadku jestem niewinny.
                  Wpis na linku swietny!Jestem ciekawy tylko co Jozek powie jak mu
                  ktos w ostatnia niedziele maja zrobi zdjecie przy bramie Kalwarii w
                  Piekarach-to bedzie ubaw!!!!!!!
              • jozefosmenda znowu voll...... 27.03.08, 14:37
                Nie przesadzaj Gregor!
                To przecież logiczne,ze jak to samo zdjęcie to musi być też i ten sam "anzug".
                Myślę jednak,ze na przyszłe wybory zrobię sobie nowe zdjęcie!
                W innym "anzugu".
                • grzegorz1948 Re: znowu voll...... 27.03.08, 20:49
                  Logiczne to nie jest bo przy dzisiejszej technice mozna zostawic
                  tylko twarz a reszte mozna pozmieniac.Ale Jozek jezeli moge troche
                  ci doradzic jako znawca mediow to jezeli jeszcze raz chcesz w
                  wyborach wystapic na liscie LiD/lewusow/ to moze tak w flanelowej
                  koszuli waciaku i gumowcach?!A przed przemowieniami 2X 100gram
                  bardzo zimnej wodeczki to zapewni ten zachrapocialy glos/"Ja jeden z
                  was"/ i gadka bedzie gladziej szla i wtedy szanse beda wieksze.
                  • mystic23 Re: znowu voll...... 27.03.08, 20:55
                    jeden ze znanych radnych...o imieniu na J. dał za 1 miejsce na liście jednej ze
                    znanych partii... 7 tysięcy złotych;) w następnych wyborach bede radnym:D
                    • rudy107 Re: znowu voll...... 28.03.08, 08:23
                      Co w tym dziwnego? Przecież jakieś kryteria trzeba przyjąć, a
                      pieniądze to prosty sposób. Czyli w następnych wyborach ty dasz 8
                      tys.?
                      • grzegorz1948 Re: Tak drogi............... 28.03.08, 15:24
                        Jest kibelek wazeliny?Kiedys za czasow PZPR to wystarczylo
                        towarzyszowi sekretarzowwi bez wazeliny wlazic.....
                        bylo takie powiedzenie"Na zebraniach nie podskakuj,siedz na dupie i
                        przytakuj"
                        • osi-ris Re: Tak drogi............... 28.03.08, 18:53
                          A tyś gregor pyska nie trzimoł i cie bez wazeliny wypi...i he he
                          szkoda że te czasy nie wrócą- muszymy cie jakoś trowić..
                          • grzegorz1948 Re: osi-ris 28.03.08, 21:53
                            no ale ty za to mosz paszport w doma ,komputer przed loczami,sklepy
                            pelne i strom 24/7.Na auto tyz nie czekosz 15 lot abo za 15letniego
                            placisz jak za nowka.Mozesz glosowac ze skresleniami itd itd.Ale za
                            to wszystko ktos zaplacil i to ceny najwyzsze zyciem.
                            ligarepublikanska.tripod.com/wujek/idz-i-zabij/zdjecia.htm
                            A tu masz obrazki zebys nie zapomnial o tych co za TWOJA WOLNOSC
                            ODDALI SWOJE ZYCIE.
                            • osi-ris Re:gregor 29.03.08, 17:17
                              cyt.. "Być obywatelem swojego państwa, nawet jeśli jest się tylko zamiataczem
                              ulic, musi być uważane za większy honor niż bycie królem w obcym kraju." -koniec
                              cyt.

żródło: pl.wikiquote.org/wiki/Adolf_Hitler

nie ma jak być patriotą na obczyźnie...
                              • grzegorz1948 Re:osi-ris 29.03.08, 21:02
                                Chrześcijaństwo to wynalazek chorych umysłów. Wojna skończy się
                                któregoś dnia. Wtedy będę uważał, że końcowym zagadnieniem mojego
                                życia stanie się rozwiązanie problemu
                                to powiedzial twoj wujek na podanym linku.
                                A po drugie tak jak gorol braknie argumentow to gadac "O dupie
                                Maryny"
                                • osi-ris Re:osi-ris 30.03.08, 01:57
                                  jak by to boł moj onkel to jo bych jak TY wspieroł gospodarka
                                  eNeRFju ale niestety jo je tu a ty tam.. z faktami sie nie
                                  dyskutuje...
                                  a dupy Maryni toś ty w życiu na łoczy nie widzioł...
                                  • grzegorz1948 Re:osi-ris 30.03.08, 23:01
                                    jak by to boł moj onkel to jo bych jak TY wspieroł gospodarka
                                    aty wolisz Polska gospodarke doprowadzic do upadku!
                                    Wkleiles ten link to myslalem ze to z albumu rodzinnego bo z czyms
                                    innym powiazac tego nie moglem.
                                    • jozefosmenda Co było najpierw........ 30.03.08, 23:49
                                      ...jajko czy kura?
                                      A może kura a potem jajko?
                                      A jak w jajku były dwa żółtka to czy wyklują się kurczaczki bliźniaki?
                                      Jak mi to Gregor wyklarujesz to .... coś postawia! No i na pewno będę pełny podziwu.
                                      • grzegorz1948 Re: Co było najpierw........ 31.03.08, 00:21
                                        No i na pewno będę pełny pod
                                        > ziwu.
                                        Z checia dalbym ci sposobnosc do podziwu/nawet czesciowego/ jak bys
                                        napisal co chcesz podziwiac!piszesz tak zeby pisac/nie moge nadazyc
                                        za twoim pegasowym rozumem/dlatego pisz dalej sobie i muzom.

• jozefosmenda Re: Co było najpierw........ 31.03.08, 15:44
                                          Tak przypuszczałem, że to cię najzwyczajniej w świecie przerasta.
                                          Co jednak nie zmienia faktu,ze jajko było pierwsze?
                                          • grzegorz1948 Re: Co było najpierw........ 31.03.08, 22:47
                                            Razu pewnego stojac cierpliwie w kolejce w wireckiej aptece
                                            pewny7znany stary aptekarz zadal mlodej panience zenujace pytanie
                                            O jakie brodowki chodzi : na piersi czy na rece.......?"
                                            zadam tez podobne pytanie o jakie jako chodzi:Wielkanocne,twoje
                                            osobiste/tylko jedno,toi tak dobrze przy twoim intelekcie/kurze czy
                                            tez dinozaura?.Zanim usiadziesz to najpierw pomysl a potem pisz a
                                            nastepnie daj sprawdzic rodzinie czy to wszystko ma jaki8s sens!
                                            • jozefosmenda Re: Co było najpierw........ 31.03.08, 23:02
                                              Gregor!
                                              Jakby nie te jaja to by jajec nie było i ło czym by my pisali?
                                              Przeca życie to jedna wielka smażonka(jajecznica dla goroli).
                                              A tak licznik klupie jak mawiał Broneknotgeld.
                                              • grzegorz1948 Re:najpierw........ 01.04.08, 17:19
                                                Odpowiedz na pytanie o jakie jajca chodzi zebym przy twoim poscie
                                                nie musial stawiac diagnozy psychiatrycznej.
                                                • jozefosmenda Re:najpierw........ 01.04.08, 20:04
                                                  No chodzi przeca ło te jaja jak berety!
                                                  • grzegorz1948 Re:Jozek ! 01.04.08, 22:33
                                                    Dobra!Widac ze ta choroba....postepuje u ciebie bardzo szybko.Wez
                                                    przekaz i zglos sie do dobrego.........
    • darek10004 Re: Polska zwyczajna 30.03.08, 22:18
      hehe Panie Józku znowu tu spoglądnąłem i nie mogłem się powstrzymać żeby nie
      skomentować wypociny jakiegoś 44 letniego zazdrośnika, a feee, bardzo Pana
      szanuję za to, że prawie zawsze był Pan bardzo obiektywny hehe, szkoda, że nie
      mam czasu na rozmowy z Panem jak kiedyś ale cóż..... życie, serdecznie
      pozdrawiam Panie Józku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka