Dodaj do ulubionych

Hulaj dusza Bronka nie ma:)

26.12.03, 10:37

Obserwuj wątek
    • broneknotgeld Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 24.06.04, 23:56
      Łod niydzieli aż do wtorku
      Zaś niy bydzie mie w tym "worku".
    • hepik1 Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 25.06.04, 08:16
      Tak sobie wklejam,bo niechce mi się przepisywać a chcę zajrzeć
      www.bareja.neostrada.pl/glowna.htm
      • ciupazka Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 25.06.04, 10:10
        A Ty tu nie spamujesz?
        • hepik1 Oooo! Ciupazka:) 25.06.04, 15:12
          Zapytaj admina.Może wytnie z radością ,bo za wiele do roboty to tu nie ma
          ostatnio a w zasadzie wcale:)
          • ciupazka Re: Oooo! Ciupazka:) 25.06.04, 16:26
            Aaaa, nie mowiłam, ze orka na ugorze! I jesce siamo, siamo...Hehe...Hej!
            PRZYGANIO MOTYKA GRACY, A TU OBA JEDNACY.
            • ciupazka Re: Oooo! Ciupazka:) 25.06.04, 16:28
              A, jesce mom pytanie , po co mi tyn wypis w poczcie i te ramki, he? Ramki
              na mnie? Hehe.
        • broneknotgeld Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 09:46
          Bronka ździybko zaś niy bydzie
          Za czi dni ta przerwa przidzie
          Byście jednak niy ślintali
          Tydziyń - potym broja dali.
          • hepik1 Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 10:56
            Bronek-gdyby Twoje brojenie wyglądało tak jak przez kilka czy nawet kilkanaście
            już ostatnich dni-nie byłoby żadnego problemu- o to od roku walczymy,prosimy
            -wstaw sobie to co Ci odpowiada.Pamiętasz o swoich dawnych działaniach,gdzie
            waliłeś po 40 fraszek,potem o swoich "normach" do wyrobienie w okolicach 30
            bodajże postów,czy miałes cos do powiedzenia czy nie.
            Nie wiem-czy w końcu pojąłeś to czy tylko impotencji twórczej to
            zawdzięczamy-ale dziękować Bogu,że jest tak a nie inaczej.
            • broneknotgeld Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 14:35
              Hehehe.
              Dyć mie sie yno zdowo żech pilnowoł tego coby forum rosło ło te 25 postow
              średnio dzinnie. Wiyncy żech yno pisoł wtedy jak cołki dziyń siedzioł żech w
              doma, dyć niywiela było takich dni w roku. No ale hepik ty zowdy lubisz
              "łobrocać kota łogonym". Niy yno zresztom ty, a tyn sztynks wom szkodzi.
              Po prowdzie to pora razy już żech tu szkryfnoł, że mie styknie wciepać tukej
              średnio te 10 fraszek dziynnie, bele by inksi dołożyli łod sia te 15 kolejnych
              postow, nojlepi bez "bronczynio".
              No ale kto by se tam przejmowoł tym co jo tu szkryfna. Możno zresztom to i
              dobrze. Jak ktoś "śledzi" moje posty, to przinojmni som czytane, a ło to przeca
              w tym idzie.
              • broneknotgeld Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 14:40
                Co tu robia? -Prosto godom
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=9660264&a=16166280
                Dyć link taki łod sia dodom.
              • hepik1 Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 14:44
                broneknotgeld napisał:

> Jak ktoś "śledzi" moje posty, to przinojmni som czytane, a ło to przeca
                > w tym idzie.

I tu sie chyba najbardziej mylisz ale to nie moje zmartwienie .
                • broneknotgeld Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 14:59
                  Hehehe - moje tyż niy, bo przeca jest te zdrzadło.
                • w36 Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 18:49
                  hepik1 napisał:

> broneknotgeld napisał:
                  >
                  > > Jak ktoś "śledzi" moje posty, to przinojmni som czytane, a ło to przeca
                  > > w tym idzie.
                  >
                  > I tu sie chyba najbardziej mylisz ale to nie moje zmartwienie .

Właśnie to jest istotą całej sprawy. Bronek używa tu wobec samego siebie
                  oszustwa, wmawia sobie że czyta go mnóstwo ludzi, bo jest to oczywiście nie do
                  zweryfikowania (w odróżnieniu od n.p. wyników wyborów) i żyje tymi
                  wyobrażeniami, jednocześnie niezauważając, czy przewrotnie interpretując fakty
                  przemawiające inaczej.
                  Smutne.
                  • broneknotgeld Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 19:00
                    Hehehe.
                    Dyć mo Ruda już dwa fora
                    Chcesz to idź se tam do wora
                    Wolisz tukej - tyż jest piyknie
                    Mie uciechy z ciebie styknie.
                    • w36 Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 19:10
                      broneknotgeld napisał:

> Mie uciechy z ciebie styknie.

Wiem Bronku, że poruszam pewne bardzo przykre dla Ciebie sprawy, ale właśnie w
                      tym rzecz byś jednak od nich nie uciekał, bo problem nadal istnieje i nie pomoże
                      takie dziecinne zamykanie na niego oczu.
                      A to forum nie jest Twoją własnością, powtórzę po raz kolejny.
                      • broneknotgeld Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 20:35
                        Hehehe

Kto tu kogo wyciepuje
                        Tyn ta "własność" pewno czuje.
    • kagarro Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 09.11.04, 06:10
      Ja mam pytanie. Czy można w sposób zwęzły scharakteryzować, na czym polega
      Wasza niechęc do Bronka?
      • broneknotgeld Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 09.11.04, 16:59
        Mo ślonsko fraszka jakosik moc
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=17193554&a=17462591
        Zoglondnij w słonko a niy we "noc".
        • kagarro Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 09.11.04, 21:31
          hm, stronnincze to było. A co na to druga strona barykady?
          • w36 Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 10.11.04, 05:56
            Witaj kangarro !
            Zauważyłaś pewno dużo emocji, związanych z tzw. sprawą Bronka. W tej sprawie
            wypowiadało się już dużo ludzi tutaj i właściwie wszystko zostało na ten temat
            powiedziane. Niestety ze zrozumiałych względów, wyszukanie tych informacji jest
            trudne i stąd pewno Twoje zdziwienie zastaną tu sytuacją.
            Przedstawię Ci sprawę w skrócie (jesli coś będzie niejasne to się dopytaj).
            Te forum zostało założone dawno przed "epoką" Bronka przez pracowników GW, jako
            oficjalne forum miejskie Rudy Śl., z przeznaczeniem na dyskusje o sprawy
            dotyczące naszego miasta (jak zresztą wszystkie inne z tej grupy). Początkowo
            było zarządzane przez etatowych pracowników GW. Rok temu, wpadli oni na pomysł
            (moim zdaniem nieco niefortunny), by w ich imieniu, opiekowali się takimi
            forami, tzw. moderatorzy społeczni.
            Wtedy akces zgłosił Bronek i uzyskał tą funkcję, lecz potraktował wtedy forum
            jako swoje prywatne, i zaczął tą swoją specyficzną działalność, która niestety
            trwa do dziś. Dość szybko jednak, z powodu zachowań niezgodnych w zasadami
            panującymi na forach tematycznych, został pozbawiony tej funkcji. Moderowanie
            przejeli edzioszka(Warszawa) i pejsaty(Gdańsk), jednak to nie było już w stanie
            zmienić postępowania Bronka w stosunku do forum. Wszelkie prośby o zmianę
            zachowania tu na forum, czy propozycje założenia prywatnego forum ze swoją
            twórczością, spotykają się z często agresywną postawą Bronka, i są przez niego
            przewrotnie interpretowane jako prześladowanie śląskości czy Bronka osobiście,
            działania cenzury GW itp. .

Tu zebrałem parę przykładowych linków, dotyczących tej sprawy:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=16602402&a=17419754
            Tyle na razie o tej sprawie, choć jeszcze są inne n.p. zachowania Bronka na
            innych forach, czy sprawa stron WWW Bronka.

Tak więc widzisz, że nie jest to jakaś nagonka, czy osobiste sprawy, bo jeśli
            Bronek działał by na przez siebie założonym forum (a założenie forum to żaden
            problem), to zarówno z mojej strony, jak i pewno za strony innych, zasłużył by
            sobie na uznanie i było by to w porządku również wobec innych forumowiczów,
            zainteresowanych sprawami naszego miasta, a nie tylko osoby Bronka i jego
            prywatnych aspiracji.
            Co do metodologii Bronka to zauważ jak wypiera z forum wątki jego nie dotyczące,
            co najmniej dwa razy dziennie robiąc zwane przez niego "sucie fraszkami", a w
            rzeczywistości to w większości dopisuje cokolwiek do starych wątków, żeby jego
            było ciągle na wierzchu, i prowadzi te swoje specyficzne kilometrowe monologi, a
            wszystko to w atmosferze tej bezustannej autoreklamy. A teraz cynicznie, daje
            nam wspaniałomyślnie wolność na pięć dni. Więc się nie dziw tej niechęci, bo
            rzeczywiście jest powód. Tym bardziej że jak pewno sobie zdajesz sprawę, brak
            niestety w internecie tak szeroko dostępnego, niezależnego miejsca na nasze
            miejskie sprawy, więc te forum ma dla nas Rudzian tym większe znaczenie.

Dla uzupełnienia obrazu, Bronek upublicznił swoje dane, więc wiadomo że jest
            człowiekiem inteligentnym, działającym w wielu publicznych dziedzinach. Między
            innymi działał (działa?) w różnych organizacjach n.p. z Związku Górnośląskim, w
            Platformie Obywatalskiej (startował z jej listy w wyborach samorządowych w
            naszym mieście w 2002r.), pisał tam jakieś teksty programowe, uczestniczył w
            akcji "szkoła z klasą". Pisywał również w gazetach m.in. w DZ, WR.
            Publikował także dużo materiałów m.in. dotyczących historii w internecie. Teksty
            te niestety w dużej części zaczęły znikać z serwerów, a Bronek z nieznanych (?)
            powodów się ich jakby wstydzi. Ale na szczęście część tych materiałów zachowało
            się w archiwach, więc można jednak poznać tą drugą stronę Bronka.

PS.
            Miło powitać kogoś z Bielszowic, bo jak narazie nikogo od Was tu nie było, lub
            nikt nie chwalił się tym :)
            • kagarro Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 10.11.04, 14:55
              Uch, duzo tego, jak na jednego człowieka :)
              Co do inteligencji Bronka sama nie mam zadnych wątpliwości. Może i zapełnia
              sobie forum wypisywaniem fraszek, ale są to fraszki pouczające i zawieraja w
              sobie spora dawkę śląskiej gwary, a przeciez ta nierozerwalne łączy się z forum
              i uzupełnia go jako element kulturalno-rozrywkowo-biesiadny. Chyba, że Bronek
              notorycznie wypisuje poezyję i faktycznie niczego proza nie potrafi wyrazić :/
              i nie da ze soba pogadać, wtedy faktycznie to staje sie uciążliwe i jest
              problem. Natknęłam się na ten oto cytacik :"Czy forum Ruda Śląska zapisane
              fraszkami bronka to forum o Rudzie?
              Odp: Nie. ". Hm, a gdyby tak zasugerowac Bronkowi wplatanie nazw włąsnych,
              ulic, miejscowości, albo opisywanie miejsc Rudy Śląskiej ;D. To dopiero byłyby
              fraszki...
              Dobrze. Rozumiem, że Bronek uparł się na jeden rodzaj twórczości i nie zamierza
              się w tym kierunku rozwijać, na przykład współpracując z innymi Rudzianami. Ale
              ciekawa sprawa, że jako jedyny Rudzianin przyszedł powitać innego, nowego
              Rudzianina/-dziankę,ziomka, który/-ra może juz by tu więcej nie zaglądnął/-eła,
              zrażony/-a hermetyzmem "stałych bywalców", nie raczących nawet dać jakiegoś
              znaku od siebie. A Bronek się o to zatroszczył, dał znak, co więcej, prowadzi
              Wielki Słownik Śląskich wyrazów, sam jeden, z niewielkim wsparciem innych osób.
              Duzo robi ten Bronek dla forum, krzewi dialektyczne drzewko w swoim wątku, wita
              nowyo przybyłych, by czuli sie dobrze i tak dalej.
              Z drugiej jednak strony nie moge zrozumieć, czemu nie pozwoli się z soba
              dogadać.
              Nie mam stanowiska w tej sprawie. Przyszłam sie tylko dowiedzieć, dowiedziałam
              i dziękuję :)
              kagarro
              PS: Nie jestem z Bielszowic, a o kopalni napisałam, poneważ stoi o rzut
              beretem :). Pozdrawiam Halembian :))) I dzięki za powitanie :)

• hepik1 Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 10.11.04, 15:26
                Kagarro po mojej stronie autostrady...>Ty w 36 jestes po przeciwnej,niestety ;))
                • kagarro Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 10.11.04, 15:43
                  Zdaje się, że dokładnie po tej samej :)))). Tylko o co chodzi z tą 36, bo ja
                  taka nierozgarnięta... ;)
                  • kagarro Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 10.11.04, 16:10
                    Aaaa, kapito, kapito :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka