broneknotgeld Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 24.06.04, 23:56 Łod niydzieli aż do wtorku Zaś niy bydzie mie w tym "worku". Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 25.06.04, 08:16 Tak sobie wklejam,bo niechce mi się przepisywać a chcę zajrzeć www.bareja.neostrada.pl/glowna.htm Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Oooo! Ciupazka:) 25.06.04, 15:12 Zapytaj admina.Może wytnie z radością ,bo za wiele do roboty to tu nie ma ostatnio a w zasadzie wcale:) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Oooo! Ciupazka:) 25.06.04, 16:26 Aaaa, nie mowiłam, ze orka na ugorze! I jesce siamo, siamo...Hehe...Hej! PRZYGANIO MOTYKA GRACY, A TU OBA JEDNACY. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Oooo! Ciupazka:) 25.06.04, 16:28 A, jesce mom pytanie , po co mi tyn wypis w poczcie i te ramki, he? Ramki na mnie? Hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 09:46 Bronka ździybko zaś niy bydzie Za czi dni ta przerwa przidzie Byście jednak niy ślintali Tydziyń - potym broja dali. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 10:56 Bronek-gdyby Twoje brojenie wyglądało tak jak przez kilka czy nawet kilkanaście już ostatnich dni-nie byłoby żadnego problemu- o to od roku walczymy,prosimy -wstaw sobie to co Ci odpowiada.Pamiętasz o swoich dawnych działaniach,gdzie waliłeś po 40 fraszek,potem o swoich "normach" do wyrobienie w okolicach 30 bodajże postów,czy miałes cos do powiedzenia czy nie. Nie wiem-czy w końcu pojąłeś to czy tylko impotencji twórczej to zawdzięczamy-ale dziękować Bogu,że jest tak a nie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 14:35 Hehehe. Dyć mie sie yno zdowo żech pilnowoł tego coby forum rosło ło te 25 postow średnio dzinnie. Wiyncy żech yno pisoł wtedy jak cołki dziyń siedzioł żech w doma, dyć niywiela było takich dni w roku. No ale hepik ty zowdy lubisz "łobrocać kota łogonym". Niy yno zresztom ty, a tyn sztynks wom szkodzi. Po prowdzie to pora razy już żech tu szkryfnoł, że mie styknie wciepać tukej średnio te 10 fraszek dziynnie, bele by inksi dołożyli łod sia te 15 kolejnych postow, nojlepi bez "bronczynio". No ale kto by se tam przejmowoł tym co jo tu szkryfna. Możno zresztom to i dobrze. Jak ktoś "śledzi" moje posty, to przinojmni som czytane, a ło to przeca w tym idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 14:40 Co tu robia? -Prosto godom forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=9660264&a=16166280 Dyć link taki łod sia dodom. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 14:44 broneknotgeld napisał: > Jak ktoś "śledzi" moje posty, to przinojmni som czytane, a ło to przeca > w tym idzie. I tu sie chyba najbardziej mylisz ale to nie moje zmartwienie . Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 14:59 Hehehe - moje tyż niy, bo przeca jest te zdrzadło. Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 18:49 hepik1 napisał: > broneknotgeld napisał: > > > Jak ktoś "śledzi" moje posty, to przinojmni som czytane, a ło to przeca > > w tym idzie. > > I tu sie chyba najbardziej mylisz ale to nie moje zmartwienie . Właśnie to jest istotą całej sprawy. Bronek używa tu wobec samego siebie oszustwa, wmawia sobie że czyta go mnóstwo ludzi, bo jest to oczywiście nie do zweryfikowania (w odróżnieniu od n.p. wyników wyborów) i żyje tymi wyobrażeniami, jednocześnie niezauważając, czy przewrotnie interpretując fakty przemawiające inaczej. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 19:00 Hehehe. Dyć mo Ruda już dwa fora Chcesz to idź se tam do wora Wolisz tukej - tyż jest piyknie Mie uciechy z ciebie styknie. Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 19:10 broneknotgeld napisał: > Mie uciechy z ciebie styknie. Wiem Bronku, że poruszam pewne bardzo przykre dla Ciebie sprawy, ale właśnie w tym rzecz byś jednak od nich nie uciekał, bo problem nadal istnieje i nie pomoże takie dziecinne zamykanie na niego oczu. A to forum nie jest Twoją własnością, powtórzę po raz kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 06.11.04, 20:35 Hehehe Kto tu kogo wyciepuje Tyn ta "własność" pewno czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kagarro Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 09.11.04, 06:10 Ja mam pytanie. Czy można w sposób zwęzły scharakteryzować, na czym polega Wasza niechęc do Bronka? Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 09.11.04, 16:59 Mo ślonsko fraszka jakosik moc forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=17193554&a=17462591 Zoglondnij w słonko a niy we "noc". Odpowiedz Link Zgłoś
kagarro Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 09.11.04, 21:31 hm, stronnincze to było. A co na to druga strona barykady? Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 10.11.04, 05:56 Witaj kangarro ! Zauważyłaś pewno dużo emocji, związanych z tzw. sprawą Bronka. W tej sprawie wypowiadało się już dużo ludzi tutaj i właściwie wszystko zostało na ten temat powiedziane. Niestety ze zrozumiałych względów, wyszukanie tych informacji jest trudne i stąd pewno Twoje zdziwienie zastaną tu sytuacją. Przedstawię Ci sprawę w skrócie (jesli coś będzie niejasne to się dopytaj). Te forum zostało założone dawno przed "epoką" Bronka przez pracowników GW, jako oficjalne forum miejskie Rudy Śl., z przeznaczeniem na dyskusje o sprawy dotyczące naszego miasta (jak zresztą wszystkie inne z tej grupy). Początkowo było zarządzane przez etatowych pracowników GW. Rok temu, wpadli oni na pomysł (moim zdaniem nieco niefortunny), by w ich imieniu, opiekowali się takimi forami, tzw. moderatorzy społeczni. Wtedy akces zgłosił Bronek i uzyskał tą funkcję, lecz potraktował wtedy forum jako swoje prywatne, i zaczął tą swoją specyficzną działalność, która niestety trwa do dziś. Dość szybko jednak, z powodu zachowań niezgodnych w zasadami panującymi na forach tematycznych, został pozbawiony tej funkcji. Moderowanie przejeli edzioszka(Warszawa) i pejsaty(Gdańsk), jednak to nie było już w stanie zmienić postępowania Bronka w stosunku do forum. Wszelkie prośby o zmianę zachowania tu na forum, czy propozycje założenia prywatnego forum ze swoją twórczością, spotykają się z często agresywną postawą Bronka, i są przez niego przewrotnie interpretowane jako prześladowanie śląskości czy Bronka osobiście, działania cenzury GW itp. . Tu zebrałem parę przykładowych linków, dotyczących tej sprawy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=16602402&a=17419754 Tyle na razie o tej sprawie, choć jeszcze są inne n.p. zachowania Bronka na innych forach, czy sprawa stron WWW Bronka. Tak więc widzisz, że nie jest to jakaś nagonka, czy osobiste sprawy, bo jeśli Bronek działał by na przez siebie założonym forum (a założenie forum to żaden problem), to zarówno z mojej strony, jak i pewno za strony innych, zasłużył by sobie na uznanie i było by to w porządku również wobec innych forumowiczów, zainteresowanych sprawami naszego miasta, a nie tylko osoby Bronka i jego prywatnych aspiracji. Co do metodologii Bronka to zauważ jak wypiera z forum wątki jego nie dotyczące, co najmniej dwa razy dziennie robiąc zwane przez niego "sucie fraszkami", a w rzeczywistości to w większości dopisuje cokolwiek do starych wątków, żeby jego było ciągle na wierzchu, i prowadzi te swoje specyficzne kilometrowe monologi, a wszystko to w atmosferze tej bezustannej autoreklamy. A teraz cynicznie, daje nam wspaniałomyślnie wolność na pięć dni. Więc się nie dziw tej niechęci, bo rzeczywiście jest powód. Tym bardziej że jak pewno sobie zdajesz sprawę, brak niestety w internecie tak szeroko dostępnego, niezależnego miejsca na nasze miejskie sprawy, więc te forum ma dla nas Rudzian tym większe znaczenie. Dla uzupełnienia obrazu, Bronek upublicznił swoje dane, więc wiadomo że jest człowiekiem inteligentnym, działającym w wielu publicznych dziedzinach. Między innymi działał (działa?) w różnych organizacjach n.p. z Związku Górnośląskim, w Platformie Obywatalskiej (startował z jej listy w wyborach samorządowych w naszym mieście w 2002r.), pisał tam jakieś teksty programowe, uczestniczył w akcji "szkoła z klasą". Pisywał również w gazetach m.in. w DZ, WR. Publikował także dużo materiałów m.in. dotyczących historii w internecie. Teksty te niestety w dużej części zaczęły znikać z serwerów, a Bronek z nieznanych (?) powodów się ich jakby wstydzi. Ale na szczęście część tych materiałów zachowało się w archiwach, więc można jednak poznać tą drugą stronę Bronka. PS. Miło powitać kogoś z Bielszowic, bo jak narazie nikogo od Was tu nie było, lub nikt nie chwalił się tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
kagarro Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 10.11.04, 14:55 Uch, duzo tego, jak na jednego człowieka :) Co do inteligencji Bronka sama nie mam zadnych wątpliwości. Może i zapełnia sobie forum wypisywaniem fraszek, ale są to fraszki pouczające i zawieraja w sobie spora dawkę śląskiej gwary, a przeciez ta nierozerwalne łączy się z forum i uzupełnia go jako element kulturalno-rozrywkowo-biesiadny. Chyba, że Bronek notorycznie wypisuje poezyję i faktycznie niczego proza nie potrafi wyrazić :/ i nie da ze soba pogadać, wtedy faktycznie to staje sie uciążliwe i jest problem. Natknęłam się na ten oto cytacik :"Czy forum Ruda Śląska zapisane fraszkami bronka to forum o Rudzie? Odp: Nie. ". Hm, a gdyby tak zasugerowac Bronkowi wplatanie nazw włąsnych, ulic, miejscowości, albo opisywanie miejsc Rudy Śląskiej ;D. To dopiero byłyby fraszki... Dobrze. Rozumiem, że Bronek uparł się na jeden rodzaj twórczości i nie zamierza się w tym kierunku rozwijać, na przykład współpracując z innymi Rudzianami. Ale ciekawa sprawa, że jako jedyny Rudzianin przyszedł powitać innego, nowego Rudzianina/-dziankę,ziomka, który/-ra może juz by tu więcej nie zaglądnął/-eła, zrażony/-a hermetyzmem "stałych bywalców", nie raczących nawet dać jakiegoś znaku od siebie. A Bronek się o to zatroszczył, dał znak, co więcej, prowadzi Wielki Słownik Śląskich wyrazów, sam jeden, z niewielkim wsparciem innych osób. Duzo robi ten Bronek dla forum, krzewi dialektyczne drzewko w swoim wątku, wita nowyo przybyłych, by czuli sie dobrze i tak dalej. Z drugiej jednak strony nie moge zrozumieć, czemu nie pozwoli się z soba dogadać. Nie mam stanowiska w tej sprawie. Przyszłam sie tylko dowiedzieć, dowiedziałam i dziękuję :) kagarro PS: Nie jestem z Bielszowic, a o kopalni napisałam, poneważ stoi o rzut beretem :). Pozdrawiam Halembian :))) I dzięki za powitanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 10.11.04, 15:26 Kagarro po mojej stronie autostrady...>Ty w 36 jestes po przeciwnej,niestety ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kagarro Re: Hulaj dusza Bronka nie ma:) 10.11.04, 15:43 Zdaje się, że dokładnie po tej samej :)))). Tylko o co chodzi z tą 36, bo ja taka nierozgarnięta... ;) Odpowiedz Link Zgłoś