13.04.11, 22:36
Witam .
Już miałam kiedyś zestaw zamur, tini, klabax i nie było problemów. Teraz jest mi niedobrze po zamurze. Mam mdłości. Dlaczego?
Może ktoś ma pomysł na to?
Powinnam go zażywać po posiłku, klabax również . Staram się , aby zażywać je z godzinowym odstępem czasu. Staram się , ale nie bardzo wiem jak to zrobić
Śniadanie zamur, godzina, klabax?
Jeszcze w czasie śniadania np. tini. To ile godzin od tini do probiotyku?
Chyba za długo? Może trochę banalne problemy , ale takie mam. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ines108 Re: zamur 14.04.11, 12:09
      tini można pół godziny po lub przed innymi antyb. - probiotyki dwie godz. póżniej czyli np. 7.00 zamur, 7.30 tini, 8.00 klabax, 10.00 probiotyki i inne wieczorem tak samo od 19 , czyli zaczynasz jeść od 7 i tak pojadasz do 8 smile - mnie zamur też mdlił ale przeszło z czasem , parz sobie siemie lniane np. w południe (z dala od tabletek)
    • ewa.sm-borelioza Re: zamur 14.04.11, 12:29
      Witaj,

Jeśli chodzi o mdłości po Zamurze-pierwszy tydzień był horror. Mi pomogły to przetrwać opaski akupresurowe stosowane m.in przez kobiety przy początkowych mdłościach ciążowych czy ludzi przechodzących chemioterapię. Nie bardzo wierzę w takie cuda, ale nie miałam wyjścia-spróbowałam i zadziałało. Potem organizm przyzwyczaił się do abx i było ok. Przynajmniej pod tym względem...

Rozpis leków Ines jest bardzo sensowny.

Pozdrawiam,
      Ewa
      • rdk69 Re: zamur 14.04.11, 14:06
        więcej o opaskach tutaj:
        opaski.net.pl/prezentacja.pdf
        Jak na kawałek materiału z gumką i plastikiem, to tanie nie są.
        apteka.mediweb.pl/76155,akupresurowa-opaska-sea-band-dla-doroslych-1-para.html
        Można samemu je zrobić. Ważne, żeby coś naciskało tam, gdzie trzeba.

Pozdrowienia!!!
        r
        • evunia5 Re: zamur 22.05.15, 16:06
          Mam pytanie. Zamiast Zamuru 500 dostałam w aptece zamiennik Cefuroxime Aurobindo 500.
          Czuje się po nim dobrze, ale horrorem jest zażywanie go. Tabletka wielka i prawie za każdym razem się o mały włos nie udusić gdy ją zażywać. Nie można jej rozkruszać czy podzielić. Pani w aptece szukała mniejszych tabletek zamienników, ale nie znalazła.

Czy ktoś z Was miał takie przeboje, czy jest jakiś inny zamiennik który łatwiej się przełyka? Co się stanie jak tabletkę będę łamała?
          • jol-aa Re: zamur 22.05.15, 17:52
            jak złamiesz tabletkę to tylko tabletka morze mieć nie miły smak przy połykaniu (tabletka zaraz trafia do żołądka i tam złamana czy nie zaraz się rozpuszcza)
            • evunia5 Re: zamur 22.05.15, 21:31
              Tez tak myslalam. Nasluchalam się, że jak się połamie tabletkę to uszkodzi żołądek, bo musi ona w odpowiednim miejscu rozpuścić. Jednak ten abx juz w czasie połykanie się rozpuszcza. Ochydztwo w smaku. Byłam w aptece. Aptekarka powyciągała wszystkie tabletki z cifuroximum . I w miarę najmniejszą jest Zamur. Wiec go kupiłam. Powinno już być dobrze, bo już myślałam, że nie borelia mnie pokona ale abx przez uduszenie smile
              • miroslaw111 Re: zamur 23.05.15, 00:33
                widzę że sporo abaxów w tebletkach ,łykacie , układ trawienny ma spore zadanie ,nie lepiej toco jest dostępne przyjmować domięśniowo lub dożylnie?
                • evunia5 Re: zamur 23.05.15, 10:37
                  Dobry pomysł.
                  A co np można dożylnie czy domięśniowo?
                  • jol-aa Re: zamur 23.05.15, 20:16
                    dożylnie to chyba głównie cefalosporyny 3 generacji- a ty mirosław co przyjmujesz ?
                    • jol-aa Re: zamur 23.05.15, 20:19
                      problem z przyjmowaniem dożylnie/domięśniowo pojawia się tylko przy aplikacji - mało która pielęgniarka zdecyduje sie podać (są to niestandardowe ilości i się boja że cię uszkodzą)
                      • miroslaw111 Re: zamur 23.05.15, 20:38
                        jolaa biorę wszystko oprócz abax póki co
                        • bodex4 Re: zamur 24.05.15, 09:55
                          Coraz trudniej o podanie domięśniowe lub dożyone poza szpitalem a przynajmniej przychodnią że względu na strach przed wstrząsem.dlatego czasem pozostają tylko tabletki
                        • jol-aa Re: zamur 24.05.15, 16:17
                          miroslaw111 napisał:

> jolaa biorę wszystko oprócz abax póki co

a co dokładnie - możesz wymienić bo jestem ciekawa
                          • miroslaw111 Re: zamur 24.05.15, 18:33
                            jol-aa wiele opis to już opisało , " protokół" supli jest bardzo szeroki , musisz wypróbować co na Ciebie lepiej działa,zebrał to w jeden post chemdog i przemek5:forum.gazeta.pl/forum/w,26140,157423801,157423801,Doswiadczenia_po_prawie_roku_walki_z_BB_BLO_myko.html

zastosuj się a zobaczysz wyrażną poprawę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka