Dodaj do ulubionych

Alinia i abx

02.09.13, 15:50
Witam Wszystkich,
Mam pytanie do osób leczących boreliozę i koinfekcje metodą ILADS, czy łączyliście abx z alinią? Czy są jakieś konkretne abx, których nie można łączyć z alinią?
Choruję na boreliozę już od dawna. O tym, że przyczyną moich dolegliwości może być borelioza dowiedziałam się w 2010r. podjęłam leczenie ILADS i po roku go przerwałam. Podjęłam leczenie alternatywnymi metodami. Od kilku miesięcy ponownie leczę się abx.
Moja historia przypomina historie często tu opisywane, nie chcę ponawiać opisów diagnostyki i błądzenia. Czuję się dosyć dobrze ale wiem, że coś nadal blokuje moje pełne wyleczenie. Bardzo proszę o radę osoby, które stosowały alinię razem z abx lub linki do stron na których mogę znaleźć takie info.
Obserwuj wątek
    • zielarz22 Re: Alinia i abx 03.09.13, 17:25
      To już jakaś moda. Nie idzie leczenie - to coś blokuje kiedyś to były koinfekcje teraz pasożyty.
      A może to metoda leczenia boreliozy jest nieskuteczna.
      • ta.ola Re: Alinia i abx 03.09.13, 20:01
        Ponownie proszę o jakieś informacje od osób,które stosowały alinie.
        Ten lek ma szerokie zastosowanie, ma właściwości bakteriobójcze, przeciwpierwotniakowe i jest skuteczny również przeciw pasozytom. Stąd pomysł na włączenie go do leczenia boreliozy. Zielarzu, nie neguje Twojej drogi leczenia siebie i innych ale jeśli nie masz nic konstruktywnego do napisania to nie zaśmiecaj
    • happy_and_well Re: Alinia i abx 03.09.13, 22:23
      Alinia ma bardzo dobre opinie na forach. Jest to w miarę bezpieczny lek o bardzo szerokim spektrum - od wiruzós po pasożyty. Na forum md junnction czytałam, że jakiś lekarz twierdził nawet, że Alinia kosi bb i chciał tego pacjenta nią leczyć. Jak się potoczyły jego losy nie wiem. Inni zaś stosują alinie w miejsce tinidazolu. Ja się innspirowałam Klinghardtem i Alinię zastosowałam sobie w ramach kuracji przeciwpasożytniczej (trochę innej niż Klinghardta ale podobnej). Brałam ją bodajże 10 dni i bardzo dobrze ją tolerowałam i dobrze sie czułam. Liczę, że wybiła jakieś większe pasożyty, pierwotniaki. Kuracje powtórzyłam po 2 tyg.
      Oczywiście nie miałam oryginalnej alini, której zdobycie graniczy z cudem nawet w USA a ceny są rzędu tysięcy USD. Miałam Nizonide, indyjski generyk ale firmy Lupin, a to nie jest jakaś garażowa produkcja tylko potentat, wiec liczę, że połykałam co na ulotce smile
      • ta.ola Re: Alinia i abx 04.09.13, 08:30
        Dziękuje za odpowiedź. Też słyszałam pozytywne opinie o tym leku, dlatego chętnie go włączę do mojego zestawu.
        Happy, a Ty leczysz się chyba ziołami o ile dobrze doczytałam, a czy znasz kogoś kto łączył alinię z abx?
        Co do samej alinii nie mam wątpliwości razej zastanawiam się nad interakcją z abx.
        • happy_and_well Re: Alinia i abx 04.09.13, 10:28
          Brałam Alinię jednocześnie z Sumamedem. Też szukałam ewentualnych interakcji, ale nie znalazłam nic niepokojącego. Może porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem? Choć szczerze watpię, żeby jakiś polski specjalista miał o nim większe pojęcie. W każdym razie powodzenia.
          • ta.ola Re: Alinia i abx 04.09.13, 11:06
            Jeszcze raz bardzo dziękuję.
            Mojego lekarza pytałam, niestety nie wie. Ten lek jest niedostępny w Polsce i mało znany.
            Może jeszcze ktoś ma jakieś doświadczenia?
    • debouis Re: Alinia i abx 01.03.22, 10:12
      Mam do odstąpienia oryginalną Alinię Nizonide i Iwermektynę. Basia tel. 785 597 308

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka