Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

29.05.15, 18:57
Witam,
chciałabym opisać tutaj swoją historię. Mam nadzieję, że może ktoś z Was miał podobne objawy i wreszcie uda mi się dotrzeć do przyczyn moich dolegliwości.
Gdy teraz się nad tym zastanawiam, wszystko zaczęło się już jak byłam dzieckiem. Wtedy moje objawy nie były tak gwałtowne i uporczywe jak teraz, ale występowały. Był to ból lędźwiowej części pleców i duszności. Objawy pojawiały się sporadycznie. Po czasie mniej więcej w wieku 19 lat co jakiś czas pojawiały się nawracające objawy, takie jak wielka osłabienie, brak sił, bóle głowy, problemy z żołądkiem i jelitami. Objawy po jakimś czasie same ustępowały i wszystko wracało do normy. Podstawowe badania i tarczyca ok. Oczywiście wszystko zwalanie było na nerwice. Dostawałam Pramolan. Jadłam, nie pomagało. Takie stany powtarzały się. Następny "atak" i wizyta u kardiologa, który stwierdził, że serce jest zdrowe i znowu przepisał Pramolan. Osłabienia w dalszym ciągu pojawiały się i znikały. Podstawowe badania ponownie były w normie.
Mniej więcej 2 miesiące temu zaczęły ponownie boleć mnie plecy w części lędźwiowej. Ból był zlokalizowany po lewej stronie. Wizyta u lekarza. Dostałam leki przeciwbólowe i witaminy. Po jakimś czasie przeszło jednak wkrótce zaczęły drętwieć mi ręce i nogi oraz słabo czułam lewą stronę ciała (nie wiem jak to określić). Zaczęłam się leczyć na nerwice. Dostałam Cital. Dziwne uczucie lewej strony ciała ustępuje i znowu się pojawia. Cital zażywam już 2 miesiące. Ostatnio zauwazyłam też drobne uczulenie,czerwone małe kropki, które pojawiają się i znikają. Odczuwam również ból kości czy mięśni (tak na prawdę nie wiem co mnie boli). Nie jest to bardzo dokuczliwy ból.
Czy ktoś z Was miał podobne objawy? Czy to może byc borelioza? Zdaje sobie sprawę, że nerwica powoduje wiele dolegliwości, ale leki na nerwice nie pomagają mi a ja już powoli tracę siły. Planuję wykonać testy na boreliozę tylko nie wiem za bardzo jakie, a chciałabym wykonać je prywatnie. Bardzo proszę o pomoc sad Chciałam jeszcze dodać, że zostałam ugryziona przez kleszcza i to nie jeden raz. Nigdy nie zauważyłam żadnych zmian skórnych w miejscu ugryzienia. Nie odczuwałam też złego samopozucia po ugryzieniu.
Obserwuj wątek
    • jol-aa Re: Proszę o pomoc 29.05.15, 20:15
      mimbl_a napisał(a):

sad Chciałam jeszcze dodać, że zostałam ugryziona przez kleszcza i to nie jeden raz.

to na pewno zwiększa prawdopodobieństwo infekcji ale twoje obawy nie wskazują jasno tak na 100% że to jest borelioza . Może to być borelioza ale myślę że warto aby zrobić jakieś badania np wb
      • xmugenx Re: Proszę o pomoc 29.05.15, 21:34
        ja również jem cital od prawie 3 miesięcy i mnie pomaga. Ja miałem objawy nerwicowe: ataki paniki, ból brzucha, myślenie o chorobach, pieczenie, uczucie gorąca - tego typu.

Cital mi pomógł. No ale ja nie pamiętam żeby mnie jakiś kleszcz ugryzł.

Jeśli masz bolerioze to by znaczyło że nawet jak się bierze SSRI to nawet jak nerwicowe objawy łagodnieją to ta borelia objawia się również w inny sposób.

A miałas innej nerwicowe objawy które ci znikneły?
        • mimbl_a Re: Proszę o pomoc 29.05.15, 21:44
          xmugenx napisała:

> A miałas innej nerwicowe objawy które ci znikneły?

Tak miałam. Ja już byłam na etapie lęków przed wychodzeniem z domu, dziwne myśli, potrafiłam tylko leżeć, nie mogłam się skupić, problemy żołądkowe, lęki, nerwowość, sztywnienie karku... Dużo tego było. Z tych objawów zniknęły lęki, jestem tez bardziej aktywna i nie wpadam w panikę, sztywność karku też ustąpiła. Generalnie nie wiem w jakim stopniu ten lek jest w stanie mi pomóc. Może muszę dać mu więcej czasu. A jaką dawkę leku przyjmujesz?
          • xmugenx Re: Proszę o pomoc 29.05.15, 22:18
            Ja przyjmuje od prawie 3 miesięcy 20tkę i dodatkowo triticco na noc na sen (ale nieregularnie). Na obecną chwilę zostało mi: trzesą mi się ręce (nie wiem czy to nie od leku), mam takie jakby tiki w różnych miejsach ciała (np mimowolny ruch palcem, bezbolesny skurcz łydki etc) i czasem uczucie pieczenia np pleców i "nerwicowe" myśli. Ale na codzień funkcjonuje normalnie.
            Dodatkowo biorę witaminy(omega 3, b12,) a teraz testuje też większe dawki magnezu.

• fionka21 Re: Proszę o pomoc 29.05.15, 20:31
      Przeczytaj przynajmniej to:
      www.borelioza.org/dokumenty/faq.pdf
      • miroslaw111 Re: Proszę o pomoc 29.05.15, 23:51
        bół gdzieś ale dokłdnie nie wiesz co to boli , przyzwyczajasz się , - to dość typowe dla boreliozy

mimbl -jeli szukasz niedrogiego a bardzo sktecznego testu napisz do mnie na miroslaw111@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka