sofiiii 26.09.06, 13:29 Czy bywa tu ktoś jeszcze z kim mogłabym porozmawiac na temat boreliozy- zasięgnać porady - ?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sofiiii Re: borelioza 26.09.06, 14:28 Staram sie zappanowac nad chorobą i nad sobą- ale potrzebuej rady- nie znam nikogo kto choruje na to samo , nie mam z kim o tym mowic- nawet lekarza Odpowiedz Link
off_tymon Re: borelioza 26.09.06, 18:50 Napisz Sofiii skąd jesteś (chociaż orientacyjnie). Śląscy lekarze zakaźnicy np. odpadają- tzn. Wodzisław i Katowice. Racibórz podobno jest dobry- sprawdzę pod koniec X, po 3 miesięcznym oczekiwaniu na wizytę. Powodzenia! Odpowiedz Link
mile13 Re: borelioza 26.09.06, 19:07 COmam ci napisać. Szpital w Raciborzu....no cóż lezałam tam 10 dni ,dostawałam Biotaksym tak jak wszyscy tam leżący.do domu wypisana z receptą na 14dni Doksy.Załamana wziełam sprawy w swoje ręce . Odpowiedz Link
haga58 Re: borelioza 26.09.06, 20:34 u mojej 19 letniej córki rozpoznano boreliozę-trwa już rok, byłyśmy dużo wcześniej u lekarza, informując o zmianach na skórze po ugryzieniu przez kleszcza, ale niestety nie powiedzał nam że trzeba zbadać krew,teraz przebywa w Anglii-czy coś Wam wiadomo o sposobach leczenia w Anglii? u nas dostała tradycyjnie-200 doxy-czyli nic, na 4 tygodnie, musimy chyba sie brać za choróbsko inaczej, jestem załamana Odpowiedz Link
sofiiii Re: borelioza 28.09.06, 09:54 Tymonie- jestem z Opola - przeszłam dwie terapie antybiotykowe- w tym druga w szpitalu zakaźnym w opolu podawano przez 14 dni dozylnie cetrafiakson a nastepnie przez nasyepne 14 dni zinnat 2x1 , pierwsza kuracja 21 dni doxycyklina- teraz- odeslano mnie donikąd ostatnie wyniki dla Borrelii w klasie igM 1,488 ( >0,800 POZYTYWNE) dla borrelli w klasie igG 0,071 ( od >0,899 pozytywne) najlepsze , ze nie wiem co to oznacza ... Kontynuacje leczenia prowadze tylko w poradni leczenia bólu w Opolu , gdzie starają sie zminimalizowac bóle spowodowane przewleklą chorobą , robiąc blokady oraz podając tramal- który staram się minimalizowac w użyciu raz na dobe, a w weekendy kiedy nie pracuje odstawiam go- ale wtedy- coż .. nie musze pisac co wtedy ... Odpowiedz Link