26.09.06, 13:29
Czy bywa tu ktoś jeszcze z kim mogłabym porozmawiac na temat boreliozy-
zasięgnać porady - ??
Obserwuj wątek
    • franiolek1 Re: borelioza 26.09.06, 13:38
      Niestety, duzo nas....
      • sofiiii Re: borelioza 26.09.06, 14:28
        Staram sie zappanowac nad chorobą i nad sobą- ale potrzebuej rady- nie znam
        nikogo kto choruje na to samo , nie mam z kim o tym mowic- nawet lekarza
    • off_tymon Re: borelioza 26.09.06, 18:50
      Napisz Sofiii skąd jesteś (chociaż orientacyjnie). Śląscy lekarze zakaźnicy np.
      odpadają- tzn. Wodzisław i Katowice. Racibórz podobno jest dobry- sprawdzę pod
      koniec X, po 3 miesięcznym oczekiwaniu na wizytę. Powodzenia!
      • mile13 Re: borelioza 26.09.06, 19:07
        COmam ci napisać. Szpital w Raciborzu....no cóż lezałam tam 10 dni ,dostawałam
        Biotaksym tak jak wszyscy tam leżący.do domu wypisana z receptą na 14dni
        Doksy.Załamana wziełam sprawy w swoje ręce .
        • klematis7 Re: borelioza 26.09.06, 19:21
          odbierz poczte
          • haga58 Re: borelioza 26.09.06, 20:34
            u mojej 19 letniej córki rozpoznano boreliozę-trwa już rok, byłyśmy dużo
            wcześniej u lekarza, informując o zmianach na skórze po ugryzieniu przez
            kleszcza, ale niestety nie powiedzał nam że trzeba zbadać krew,teraz przebywa w
            Anglii-czy coś Wam wiadomo o sposobach leczenia w Anglii? u nas dostała
            tradycyjnie-200 doxy-czyli nic, na 4 tygodnie, musimy chyba sie brać za
            choróbsko inaczej, jestem załamana
      • sofiiii Re: borelioza 28.09.06, 09:54
        Tymonie- jestem z Opola - przeszłam dwie terapie antybiotykowe- w tym druga w
        szpitalu zakaźnym w opolu podawano przez 14 dni dozylnie cetrafiakson a
        nastepnie przez nasyepne 14 dni zinnat 2x1 , pierwsza kuracja 21 dni
        doxycyklina- teraz- odeslano mnie donikądwink ostatnie wyniki dla Borrelii w
        klasie igM 1,488 ( >0,800 POZYTYWNE) dla borrelli w klasie igG 0,071 ( od
        >0,899 pozytywne) najlepsze , ze nie wiem co to oznacza ...
        Kontynuacje leczenia prowadze tylko w poradni leczenia bólu w Opolu , gdzie
        starają sie zminimalizowac bóle spowodowane przewleklą chorobą , robiąc
        blokady oraz podając tramal- który staram się minimalizowac w użyciu raz na
        dobe, a w weekendy kiedy nie pracuje odstawiam go- ale wtedy- coż .. nie
        musze pisac co wtedy ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka