szarotka2000 17.07.08, 20:53 Czy z przypadku świeżej boreliozy z rumieniem obecnym od 3 tyg wynik testu IgM ponad 200 i IgG 30 są normalne dla tego stadium czy wskazują na jakąś ciężką postać choroby? Krew była pobierana przed rozpoczęciem leczenia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataszkam Re: Wyniki, bardzo wysoki IgM 17.07.08, 20:55 Przed napisaniem czegokolwiek na forum, musisz zapoznać się z FAQ... Odpowiedz Link
szarotka2000 Re: Wyniki, bardzo wysoki IgM 17.07.08, 21:04 Zapoznałam się z FAQ, wiem ,że wyniki nie są wiarygodne, jednak zastanawia mnie jak interpretować taki poziom. Przeciwciała pojawiają się po 3-4 tyg po zakażeniu czy to oznacza że w momencie badania choroba była już obecna min 4 tyg? Odpowiedz Link
stachenka Re: Wyniki, bardzo wysoki IgM 17.07.08, 21:11 Ludzie, kochani, kiedy wreszcie w szkołach będzie logika??? Odpowiedz Link
truethompson Re: Wyniki, bardzo wysoki IgM 17.07.08, 21:22 No wlasnie, ta logika by sie przydala. Jak wynik jest z niewiarygodnego testu, ktory zwykle wprowadza w blad, to sie go nie interpretuje tylko robi sie jakis inny porzadny test. Odpowiedz Link
jagoda398 Re: Wyniki, bardzo wysoki IgM 17.07.08, 22:28 Mój Igm>200, we wczesnej fazie.Po kilku miesiącach, po standardowej kuracji abx + abx na ucho od laryngologa, wynik Igm 171. Z tego testu można wnioskować: 1)wynik jest g...wart tak jak i to badanie (zakaźnik mojego nie uznał i zlecił WB) 2)masz dużo namnożonych bakterii 3)twój system immunologiczny jest mocny i dzielnie walczy z bakterią 4)masz poważne podstawy wykonać zalecane w FAQ badania Ratuj się póki czas.Rób badania bo nawet najgorsza pewność jest lepsza niż niepewność. Mój rumień obchodzi na dniach 1 rocznicę Odpowiedz Link
swigonka Re: Wyniki, bardzo wysoki IgM 17.07.08, 22:11 czemu zadajesz pani dr takie pytania? o probotyki? przeciez mozesz zapytać osób, które sie leczą (przecież są tu chorzy będący pod Jej opieką) - trilak -probacti4 -lactiv up -omega 3 -oparol -centrum -esenciale forte - nystatyna (nie antybiotyk) - flukonazol - dopochwowo lactovaginal albo nystatyna probiotyki nie szkodzą. flukonazol i nystatyna są lekami przeciwgrzybiczmy Odpowiedz Link
nataszkam Re: Wyniki, bardzo wysoki IgM 17.07.08, 22:12 O probiotykach jest cała strona w FAQ Odpowiedz Link
swigonka Re: Wyniki, bardzo wysoki IgM 17.07.08, 22:19 tego szarotka też niedoczytała. przeczytaj a potem pytaj. zapraszamy. Odpowiedz Link
franiolek1 Re: prosze. 18.07.08, 08:56 Nystatyna jest antybiotykiem , dzialajacym na grzyby. Dziala lokalnie, w przewodzie pokarmowym i na jego blone. Nystatyna nie jest wchlaniana z przewodu pokarmowego, wiec nie przechodzi przez watrobe. Nystatyna zostaje od razu wydalana z przewodu pokarmowego. Co do testow - zrobilas test, ktorego tutaj nie poleccamy, jest bardzo slabiutki. Jezeli jednak wyszedl pozytywnie i masz objawy boreliozy po ukaszeniu przez kleszcza, to wedlug mnie nie ma co dalej sie badac - jest to potwierdzenie infekcji. Wysokiego wyniku nie ma oczywiscie jak zinterpretowac, nie oznacza on nic. Odpowiedz Link
njurek7 Re: prosze. 18.07.08, 09:51 Ja byłem lepszy. Mój wynik sprzed roku to: 2242 / tylko że w IgG/. Borelka potwierdzona później przez WB.Obecnie: IgM 79,3. Odpowiedz Link
franiolek1 Re: prosze. 18.07.08, 10:02 To, ze teraz masz niskie IGM tez niestety o niczym nie swiadczy. Mozliwe, ze gdybys zrobil trzy badania tego samego dnia, to w jednym wyszlyby wysokie przeciwciala, a z dwoch pozostalych zerowe i nie oznaczaloby to, ze nagle wyzdrowiales, niestety. Odpowiedz Link