zazule 25.04.09, 23:39 forum o SM - a link do czesci forum poswieconej leczeniu SM terapia abx. Chyba juz kiedys dawałm ale powtorzyc zawsze warto. www.thisisms.com/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=28 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
z2009 Re: forum this is MS (SM) 13.07.09, 12:05 Czy jest tu ktoś komu to wykryto jako następstwo boreliozy? Jak wiadomo drętwienia ciała,parestezje,zawroty głowy mogą być właśnie objawem SM.Ciekawy więc jestem czy są tu ludzie z SM. Czy rezonans bez kontrastu wykrywa zmiany w mózgu na skutek SM?? bo u mnie nic nie wykrył.( co prawda robiony rok temu ) Odpowiedz Link
bagnowska Re: forum this is MS (SM) 13.07.09, 12:19 Mój mąż ma diagnozę SM od 14 lat. Przedtem wiele lat dziwnych (jak nam się wtedy wydawało )objawów. 14 lat temu pogłębienie objawów neurologicznych, w obrazie MRI zmiany w charakterze demielinizacyjnych, badanie płynu wykazało cechy infekcji, prązki oligoklonalne no i mój Grzegorz wpadł do wora pt. SM. Od 2 lat prowadzimy skojarzoną terapię antybiotykową. Wykonywane przez ten czas testy wykazały obecność bb, myko i cpn. Nasze wątki: Zaczynamy leczenie i Borelioza u Grzesia. Pozdrawiam - Basia Odpowiedz Link