mpppm Kalendarium wydarzeń 04.05.13, 18:57 www.siedlce.pl/ Kalendarium wydarzeń. Już drugi miesiąc nie obejmuje działalności CKiS. Bunt na pokładzie? Czy wchodzi w życie: forum.gazeta.pl/forum/w,262,140309005,140309005,Teatr_i_MOK.html i wspólną nazwą jest MOK? Trzeba poinformować społeczeństwo w kolejnym 466 wywiadzie. ------------------------------- www.siedlce-zwiedzanie.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Kalendarium wydarzeń 06.05.13, 13:38 Kalendarium uzupełniono. Trzeba było dzwonić do UM czy załatwiono to w domu przy obiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Premiera spektaklu „SZKŁO” 07.05.13, 16:44 www.spin.siedlce.pl/2013/05/07/premiera-spektaklu-szklo/ Zastanawiam się, dlaczego ta premiera nie może odbyć się na "scenie teatralnej" miasta Siedlce. Więcej ludzi na widowni, Prezydent będzie miał bliżej. Unia zastrzegła, że tam tylko prywatna firma CD może tańczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Premiera spektaklu „SZKŁO” 08.05.13, 16:48 Piszczie tu co macie do powiedzenia, ja nie będę wstawiał waszych prywatnych wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm skupinie 20.06.14, 18:13 Dużo Dyrektorów na m2. www.siedlce-zwiedzanie.pl/inffoto.htm z 20.06. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm mistrzostwa 20.06.14, 22:50 o 22.45 na "F" CKiS czytam: " "2 min . Fotorelację i wyniki z pierwszego dnia trwania Krajowych Mistrzostw International Dance Organization Modern, Ballet/Pointe, Tap Dance opublikujemy niebawem." Na stronie CKiS godzinę wcześniej widziałem zdjęcia z mistrzostw. Najwidoczniej cenzura zdęła te zdjęcia! Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm telebim 08.05.13, 18:03 Gdzie się podziały (było 2 na przyczepkach) siedleckie telebimy? Może gdzieś reklamują siedlecki jarmark na "perypetiach" miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm mistrzostwa 09.05.13, 00:16 Wg organizatorów IV Otwartych Mistrzostwach Mazowsza w Ratownictwie Medycznym które odbędą się w Siedlcach w dniach 9-12 maja 2013 roku Wg CKiS Mistrzostwa Polski w ratownictwie Medycznym organizowane przez MEDITRANS. wg. mnie jest "mała" różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy1787 Re: telebim 10.05.13, 00:43 Aaa TO CO? co to blog jest jakiś ? jedyny mpppm.sam sobie zadaje pytania sam sobie odpowiada? ,na 10 postów mpppm jeden inny głos ?,albo i nie ... to jakaś choroba chyba już ? Jest na to nazwa kliniczna "paranoja maniakalno-depresyjna" Ale to da się leczyć chyba ,u psychiatry na pewno pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: telebim 10.05.13, 01:05 ha, i tu się zdziwisz są ludzie co odpowiadają (ba jak nie odpowiadają to czytają) a więc ostani raz widziałem (nie osobiście) ów telebimy w Łukowie gdy Robert Dołęga miał walczyć o złoto na Olimpiadzie w Londynie, zjechały wozy transmisyjne ogólnopolskich TV, a na telebimach puszczno na żywo obraz z zawodów. To były "nasze" (tzn. CkiS-owe) telebimy, co się później z nimi stało ?? Chyba zostały sprzedane (albo oddane lessingobiorcy) i kupiono ten co daje po oczach przy siedzibie CKiS-u, a na czas iprez jest przestawiany, bo też jest na przyczepce. nie można tak odpowiedzieć Panie ciekawy ?? tylko odrazu obrażać ludzi ?? Wysyłać do psychiatry, tylko dla tego, że ktoś nie lubi obecnej władzy i się z nią nie zgadza. Lepiej być włazi .... i lukrować, a nóż widelec coś skapnie z pańskiego stołu tym pozytywnym akcentem ... Odpowiedz Link Zgłoś
krec000 Re: telebim 10.05.13, 10:16 efaster, przepraszam za niemerytoryczny wpis i wycieczkę osobistą, ale nie mogę się powstrzymać... napisasłeś: "ostani raz widziałem (nie osobiście)" - widzę, że już w stronę poezji idziesz :) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: telebim 10.05.13, 13:25 w TV widziałem, a dokładnie w TVP Lublin, a jeszce dokładniej na ich stronie internetowej czy taka odpowiedź zadowala ?? www.kurierlubelski.pl/artykul/632303,igrzyska-lukow-dopingowal-sztangiste-marcina-dolege,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
krec000 Re: telebim 10.05.13, 13:58 efaster napisał: > w TV widziałem, a dokładnie w TVP Lublin, a jeszce dokładniej na ich stronie in > ternetowej > czy taka odpowiedź zadowala ?? jak najbardziej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Czy to jest kultura? 10.05.13, 09:17 Kultura Siedlecka - Kultura dzień po dniu, w terminie 15-10 maja 2013r. jest tylko występ Teatru tańca LUZ "Szkło". Jednak na stronie www CKiS pojawiły się : maj 16 cz "20 x złoto dla Caro Dance " maj 17pt "WE ARE " "Widać, słychać i czuć" kulturę. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Czy to jest kultura? 10.05.13, 09:35 Ładna scena: www.siedlce-zwiedzanie.pl/inffoto.htm Obok będą dwa namioty garderobiane. Podobno będzie to wolna scena i każdy będzie mógł śpiewać i deklamować co chce i kiedy chce. Tańczyć też będzie można bez końca. Po za tym w kulturze i w polityce wszystko można zmieścić...aby na scenie. Lada dzień stanie grzybek piwny i kultura się zwielokrotni promocją. Odpowiedz Link Zgłoś
rotman28 Re: Czy to jest kultura? 10.05.13, 10:16 Trafna obserwacja krzychu1252. Najważniejszy "szoł", a jak szoł to tylko na scenie. A jak na scenie to i w prasie będzie. A jak w prasie to i w Telewizji. I tak promocja przyjaznego miasta idzie w świat szeroki. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga_a_aga Re: Czy to jest kultura? 10.05.13, 15:46 Witam, na łamach miesięcznika "Kultura Siedlecka" publikujemy informacje, które otrzymujemy od ośrodków kultury. Miesięcznik wysyłamy do druku zawsze około 28, to jest termin znany organizatorom z CKiS i MOK. Zawsze też przypominamy się, prosząc o aktualne programy imprez. Tych informacji nie ma w papierowym wydaniu bo ich z CKiS nie otrzymaliśmy w terminie pozwalającym na zamieszczenie ich przed oddaniem do druku gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Czy to jest kultura? 10.05.13, 15:58 Ja o tym wiem, inni też. Nieplanowana impreza/y tuż przed premierą "Szkła" i to o tą kulturę chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hen-rix Re: Czy to jest kultura? 10.05.13, 16:10 fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/3582_408837449224334_1392503422_n.jpg Na facebooku CKiS repertuar pojawił się już 30kwietnia, a w nim oba wydarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Czy to jest kultura? 10.05.13, 19:02 Strona www Urzędu Miasta Mistrzowskie Choreografie dla Mam 16 maja (czwartek) godz. 18.00 ---------------------------------- Spektakl "We Are" w reżyserii i choreografii Jakuba Mędrzyckiego, a w wykonaniu tancerzy i aktorów Teatru Tańca Caro Dance. 19 maja (niedziela) godz. 19.00 ------------------------------ Premiera spektaklu tanecznego “Szkło” w wykonaniu Alternatywnego Teatru Tańca LUZ 19 maja (niedziela) 19:00 ------------------------------ Strona www CKiS maj 16 cz "20 x złoto dla Caro Dance " maj 17pt "WE ARE " facebooki i babykooki mnie nie interesują. Po moim wpisie tu na forum uzupełniono kalendarium CKiS na stronie miasta forum.gazeta.pl/forum/w,262,140309005,144303897,Re_Kalendarium_wydarzen.html?wv.x=2 6 maja 2013r. Co jest prawdą, ktoś nie panuje nad .......... Wg. mnie najbardziej prawdopodobne jest, że aktualny jest, ostatni, podany repertuar z dn. 6 maja 2013r. na stronie miasta. Więc mamy dublujące się imprezy w tym samym czasie. Miło, kulturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Czy to jest kultura? 16.05.13, 19:32 Kultralne uderzenie poniżej pasa. CKiS ma j17 pt WE ARE Spektakle Wstęp wolny. MOK Premiera spektaklu „SZKŁO” 19 maja 2013 (niedziela), godz. 19:00 – Sala Widowiskowa „Podlasie”, ul. Sienkiewicza 63 Bilety w cenie 15 zł do nabycia w kasach MOK przy ul. Pułaskiego 6 oraz Sienkiewicza 63. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re:Scena objazdowa. 10.05.13, 19:35 Brawo Siedlce i Jarmark Św. Stanisława. Dzieki temu wydarzeniu mamy kolejną scenę. Po scenie teatralne,po scence w Sali Białej, po scenie w kinie Podlasie i po scenie w Szkole Muzycznej mamy scenę objazdową MOKu. Bardzo mi się podoba. Dzisiaj na Placu Sikorskiego, jutro nad zalewem, w wakacje na festynie gminnym w Żaboklikach. Jakby nie było a mogę się założyć, że ta scena będzie najbardziej popularna. To jest cudowne, że patron naszego miasta pamięta o nas i o integracji z gminą. Tylko, tylko...trzeba trochę powiekszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re:Scena objazdowa. 10.05.13, 20:18 10.05.2013r. Scena Napisy na daszku dla amerykańskich satelitów? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re:Jarmark na żywo w TVP Warszawa 10.05.13, 23:49 był Kurier mazowiecki z Panem Woszyńskim (MOK) Prognoza pogody z Panem Borutą (też MOK) miasto było sponsorem programu Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re:Jarmark na żywo w TVP Warszawa 11.05.13, 00:10 Tak bogate miasto może sobie sponsorować. Sponsorowało też sztukę teatralną. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re:Jarmark na żywo w TVP Warszawa 14.05.13, 20:57 Finał XVII Festiwalu Teatrów Dziecięcych i Młodzieżowych - Srebrna Maska 14-15 maja godz. 9.00 CKiS XVIII Festiwal Twórczości Dziecięcej i Młodzieżowej Siedlce 2013 14-16 maja godz. 9.00 MOK Gdzie jest Prezydent, Rada Miasta, Komisja kultury. Nie widzą tego? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re:Jarmark na żywo w TVP Warszawa 15.05.13, 08:05 > Nie widzą tego? Widzą. Chciałbyś tydzień przeglądać, oceniać i nagradzać. Chętnych dużo bo i talentów mamy wiele. Tytuły imprez różną się trochę. Z drugiej strony patrząc, spiętrzenie imprez musi nastąpić przed końcem roku szkolnego. Później wakacje,premia dla nauczycieli za aktywność w kulturze i urlopy dla robiących w kulturze. I cisza. Może jeden lub dwa komercyjne koncerty reklamujące piwo? Jeziora, góry, Bug, morza, pielgrzymki, działka, autostop,grodzenie parku, budowa Piaskowej, rozkopanie cmentarza i grzyb na placu Sikorskiego. Nie atomowy to grzyb ale piwno-kulturalny i transowy troszeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
legalna_pani Re:Jarmark na żywo w TVP Warszawa 16.05.13, 11:04 To wspaniała wiadomość, że dzieciaczki w Siedlcach mają tyle atrakcji. Lepiej za dużo niż za mało. Dodatkowo cieszy fakt, iż mamy dwa wspaniałe ośrodki kultury, czyste, świeże i wyposażone w nowoczesny sprzęt elektroniczny, muzyczny oraz innego rodzaju akcesoria na światowym poziomie. Inne miasta mogą nam pozazdrościć. Nie możemy zapominać o tym, że te właśnie ośrodki kultury skierowane są głównie do dzieci i młodzieży. To jest wszystko dla nich, żeby mogły rozwijać swoje pasje i zainteresowania, bez względu na stan majątkowy. Dorośli niestety płacą za kulturę, a jak nie mają pieniędzy, to zostaje piwko przy grillu z sąsiadem. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Do Dyr. MOK, CKiS 16.05.13, 14:46 Szanowni Dyrektorzy jeśli macie jakieś uwagi do wpisów na forum lub zdjęć na stronie kontaktujcie się przez adres podany w kontakcie. Wasze popisy na forum lub waszego pracownika, napewno dodatkowo opłacanego, w czasie pracy, raczej chluby placówkom kultury nie przyniosą. Jeśli chcecie prawdy, mogę ją tu na forum wyłuskać? Odpowiedz Link Zgłoś
stockonly Re: Do Dyr. MOK, CKiS 16.05.13, 19:47 mpppm napisał: > Szanowni Dyrektorzy jeśli macie jakieś uwagi do wpisów na forum lub zdjęć na st > ronie kontaktujcie się przez adres podany w kontakcie. > Wasze popisy na forum lub waszego pracownika, napewno dodatkowo opłacanego, w c > zasie pracy, raczej chluby placówkom kultury nie przyniosą. > > Jeśli chcecie prawdy, mogę ją tu na forum wyłuskać? Zenek daj już spokój tym dyrektorom i tak tego nie zmienisz, a sam się ośmieszasz. Problem jest w tym, że Ty widzisz w tym mieście, tylko wszystko co najgorsze. Zacznij myśleć pozytywnie. Życie jest piękne, a tak tylko dostaniesz kolejnych wrzodów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Noc muzeów 17.05.13, 15:43 www.siedlce.pl/index.php?option=16&action=news_show&news_id=1883&menu_id=0 "18 maja wieczorem rozpoczyna się siedlecka noc muzeów. W tym roku oprócz Muzeum Regionalnego w akcję włączyły się również MOK i CKiS, a także Nowe Kino i siedleccy rugbiści." A na stronach tych ośrodków ani "be" ani "me" na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Noc muzeów 19.05.13, 14:24 Spektakl WE ARE już dzisiaj - wstęp wolny data 16.05.2013r. "W związku ze zbliżającymi się obchodami Międzynarodowej Nocy Muzeów i przychylnością sponsorów postanowiliśmy włączyć się artystycznie w ww. wydarzenie i otworzyć spektakl "We Are" dla szerokiej publiczności. W imieniu naszych tancerzy i aktorów zapraszamy dzisiaj (piątek, 17 maja) na godzinę 19:00 do naszej instytucji, gdzie rozpocznie się wówczas sztuka w reżyserii i choreografii Jakuba Mędrzyckiego, a w wykonaniu Teatru Tańca Caro Dance. Wstęp wolny!" Dlaczego tak musi być to pokręcone, kłamliwe? Niby wstawione, 16, ale dzisiaj 17. Noc muzeów była 18 więc jak się włączono? Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: dupy 18.05.13, 19:51 Dot. zdjęć z dn. 11.05 2011 r. z ul. Kraszewskiego "nie ma znaku drogowego, a był". Znudzona młodzież wracała w sobotę z dyskotek i dodatkowo odreagowywała nagromadzony w ciągu tygodnia stres na "zawadzających" im słupkach. Nie ma co się dziwić, jak się człowiek napruje piwem i naćpa 'maryśką" to energia go rozpiera - nie ma rurki czy drzewka, które mogłoby się mogło takim "kozakom" oprzeć. Tylko jak mama poprosi: "przynieś wiadro węgla czy trochę ziemniaków z piwnicy", to zazwyczaj słyszy zaskakującą odpowiedź: " no przestań jestem zmęczony" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: plecy i ich dolna część 20.05.13, 11:54 Artyści godni zawitają z szerokimi plecami. Bilety się rozeszły na zaproszenia. Kupię sobie od "konika". Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: plecy i ich dolna część 20.05.13, 12:00 krzycho1252 napisał: > Artyści godni zawitają z szerokimi plecami. Bilety się rozeszły na zaproszenia. > Kupię sobie od "konika". Masz jeszcze szansę wysyłając 50 SMS-ów. Poszukaj, może taka informacja jest gdzieś na stronie www lub lepszej fs. Może wystarczy zglądać na te strony np. 100 razy i zaproszenie wysyłają pocztą. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: plecy i ich dolna część 20.05.13, 12:06 Dziękuję za cenną wskazówkę. 50 SMS to też tanio nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Teatr i MOK 20.05.13, 11:32 Co by nie było tylko tu odnotowano, że ta noc była www.siedlce-zwiedzanie.pl/inffoto.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Teatr i MOK 20.05.13, 11:46 i tu: www.siedlce-zwiedzanie.pl/2013_noc_muzeow.htm Niestety, muzeum jak i galeria "W" nie płacą za informowanie więc może jest to powodem braku relacji z nocy. Nikt jednak nadal nie podejmuje tematu oklejania zdjęciami ścian tunelu, wystaw tam? Nikt nie pyta dlaczego, to robią? "Ludzie przyjezdni" więdzą lepiej co jest potrzebne, a co nie w Siedlcach. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Teatr i MOK 20.05.13, 12:03 "Nikt jednak nadal nie podejmuje tematu oklejania zdjęciami ścian tunelu, wystaw tam? Nikt nie pyta dlaczego, to robią? " Sztuka wolna jest dopóki o nic nie prosi i niczego nie oczekuje. Bez braw, bez toastów, bez pieniędzy, bez...."mediów"... Robią bo chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Teatr i MOK 20.05.13, 12:21 Jednak jest w tym ukryty przekaz. Jednak, .............. dla sztuki nie ma. Mamy jednak "Focus", "Małą Galerię Sztuki", "Korytarz prawie teatralny". Zameldowane, udokumentowane w UM, przesłane dalej wyżej, nagłośnione w RP i opisane w opłacanych mediach. Nie trzeba więcej już nic. Wystarczy napisać do UM o stypendium i masz wystawę zagwarantowaną, i jeszcze dadzą 500 zł. Masz znajomości w CKiS zrobią 5 dniową wystawę w korytarzu, nawet w TV Siedlce powiedzą, że była. (wszystkich wykształconych, wielce kulturalnych, jedynie znających się na siedleckiej sztuce i kulturze, nie mam zamiaru przepraszać, że jestem z Siedlec i do tej kultury się wtrącam) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Teatr i MOK 20.05.13, 14:19 Meszki mnie pogryzły pod albo pluskwy w teatrze. Te drugie wychodzą nocą. Największym wydarzenie siedleckiej sceny teatralnej mógłby być pokaz, jak działają zapadnie, klimatyzacja, piętrowe scenografie a nade wszystko kotary. Ciekawi mnie jak te brawa nieśmiałe się puszcza, po których, pouczona publika klepie na cztery i pięć bisów. Od pewnego czasu słyszę w tle ... dyre.., dyre,,,, dyre.. a nie wiem jakiego aktora to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Teatr i MOK 20.05.13, 14:32 "...W imieniu naszych tancerzy i aktorów zapraszamy dzisiaj ....." Ten cytat z 16 a w rzeczywistości z 17.05. już przytaczałem. W imieniu tancerzy, zgoda. Mali czy duzi są to tancerze. W imieniu jakich aktorów? Jakich aktorów CKiS zatrudnią? Czy jeśli tacy w tej ........ występują czy też ładowani są do dziury? Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Teatr i MOK 20.05.13, 17:01 >Największym wydarzenie siedleckiej sceny teatralnej mógłby być pokaz, jak działają zapadnie... Jakie zapadnie? Nie ma żadnych zapadni, jest fosa dla orkiestry używana jako dziura do "artystycznego" wskakiwania do niej. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm 35 lat limes-u w CKiS 22.05.13, 17:09 Wiele "Plusów ujemnych" za tą imprezę w CKiS. Na stronie "Miasta Siedlce" na temat imprezy zero. Dziwne to, gdy CKiS trąbi na całe miasto gdy jedna osoba czyta dzieciom bajkę w przedszkolu. Dziwne jest też to, że na scenie był dyr. sławny z: forum.gazeta.pl/forum/w,262,141820415,141820415,Oburzenie_w_osrodkach_kultury_.html Sala wypełniona w 40%, studenci wiedzą co robią. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: 35 lat limes-u w CKiS 24.05.13, 15:19 Zdjęcia się ukazały na stronie CkiS. Na zdj. podlasie24 widownia mniej zapełniona. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Teatr i MOK 22.05.13, 17:22 Komisja Kultury i Sztuki 1.Jadwiga Skup - Przewodnicząca Komisji 2.Stefan Somla - Wiceprzewodniczący Komisji 3.Maciej Nowak - Sekretarz 4.Tomasz Araszkiewicz 5.Adam Bobryk 6.Jacek Garbaczewski 7.Stefania Hęciak 8.Bogumił Kacprzak 9.Marek Kordecki 10.Krzysztof Majchrzak 11.Paweł Narojek 12.Henryk Niedziółka 13.Zbigniew Piwoński 14.Adam Tomczuk Panie "Miasto Siedlce" jeśli już pana zaproszą na komisję, to trzeba mieć kulturę i zajmować się zaplanowanymi sprawami, a nie wylewać swoje widzimisię na mój temat. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Imprezy 23.05.13, 12:35 Piątek 24 V 9.00 - Publiczne Gimnazjum nr 1 organizuje rajd rowerowy szlakiem obiektów sportowych Miasta Siedlce. 10.00 - Bezpieczny przejazd - "Zatrzymaj się i żyj". Przejazd kolejowo - drogowy przy drodze krajowej Sokołów Podlaski - Siedlce. Sobota 25 V 10.00 - „Profilaktyka zdrowotna w Siedlcach ratuje życie" - konferencja Sala Biała ok. godz. 11.00 Pod Pomnik Jana Pawła II przybiegną biegacze sztafety niepodległości śladami gen. ks. Stanisława Brzóski. Trasa sztafety biegnie z Łukowa do Sokołowa Podlaskiego. 16.00 - Ogólnopolski Festiwal Piosenki Harcerskiej. Amfiteatr. Niedziela 26 V 11.30 Marsz dla Życia i Rodziny - Msza Święta w Katedrze, po niej ok. 12.45 - 13.00 przemarsz na Amfiteatr i piknik rodzinny. Może ktoś napisze jakimi kwotami miasto dofinansowało dwie ostatnie imprezy? Takie informacje powinny być jawne i dostępne na stronie UM. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Dla Mamy 23.05.13, 17:30 Dziwię się, że orgaanizowany jest Marsz dla życia i piknik rodzinny przy amfiteatrze, a w tym samym czasie dobrzy ludzie robią imprezę dla mam na amfiteatrze. By było ciekawiej na plakacie figurują loga miasta, Ckis, MOK, Orkiestry Wojskowej i by było fajnie logo teatru ES Teatr ES nie podlega już pod CKiS, jest firmą? Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm " tournée " 27.05.13, 17:05 www.ckis.siedlce.pl/pl/info/aktualnosci/1005/tourne_artystyczne_choru_miasta_siedlce.html "W dniach 14 – 21 maja 2013 roku Chór Miasta Siedlce pod dyrekcją Justyny Kowyni – Rymanowskiej odbył tournée artystyczne po Francji." Gdy tak się wyjedzie na tydzień zaraz zapomnina się jak to się mówi po polsku. Ponadto zaisniało się jako śpiewak w chórze (nowy etat czy chęć zaistnienia na zdjęciach) Można też wywnioskować, że nie dał "Tato" grosza na wyjazd, brak fotografa i filmowca. Reszta normalka (tekst na stronie CKiS), same ochy i achy. Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: " tournée " 27.05.13, 17:37 Dyrygent nie dyryguje tylko ...śpiewa ?! Żeby " załapać się " na wyjazd ....zamiana ról ? Acha...to dlatego nie było w tym tygodniu Siedleckiego Magazynu Kulturalnego,( nikt nie mógł zastąpić ? ) będą za to w następnym obszerne relacje ! Odpowiedz Link Zgłoś
netxan Re: " tournée " 02.06.13, 20:50 www.tvsiedlce.pl/15,3087-siedlecki_magazyn_kulturalny_2.06.2013.html Już jest, tak bardzo oczekiwany materiał. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Pada. Deszcz medali 28.05.13, 11:14 I tak trzymać www.spin.siedlce.pl/2013/05/28/luz-po-mistrzostwach-europy-i-pucharze-swiata/ Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Pada. Deszcz medali 28.05.13, 12:05 Wczoraj na sesji RM przegłosowano nagrody za medale w mistrzostwach, bo promują Siedlce. Ciekawe czy będą obejmowały tancerzy? Sprawa jest o wiele ciekasza, że zdobywają, promują, a nie biorą co miesiąc z kasy miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Pada. Deszcz medali 28.05.13, 12:13 > Sprawa jest o wiele ciekawsza, że zdobywają, promują, a nie biorą co miesiąc z kasy miasta. Miasto zapewnia sale do ćwiczeń, instruktorów itd, itd. Tańcują bo lubią albo rodzice lubią, że ich dzieci tańczą, podróżują i zdobywają medale. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Pada. Deszcz medali 28.05.13, 12:20 > Miasto zapewnia sale do ćwiczeń, instruktorów itd, itd. Tańcują bo lubią albo r > odzice lubią, że ich dzieci tańczą, podróżują i zdobywają medale. Miasto zapewnia stadiony, boiska treningowe, mieszkania, co miesiąc pieniądze. I grają bo to ich praca. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Pada. Deszcz medali 28.05.13, 13:10 I tu też są. W dniach 24-26 maja 2013 roku odbyły się Mistrzostwa Europy Jazz, Modern, Balet/Pointe i Show Dance w Biella we Włoszech. Tancerze zespołu Caro Dance, działającego przy Centrum Kultury i Sztuki im. Andrzeja Meżeryckiego Scena Teatralna Miasta Siedlce, aż piętnastokrotnie stawali na podium ww. Mistrzostw. Medale na mistrzostwach to to też sukcesy, takie jak sportowców. Nie chce się wierzyć, że tych sukcesów nie odnotowano jeszcze na stronie miasta. Może trwa narada co robić? Trzeba po 3.000 zł przyznać dzieciom. Treneron ogólną ilość medali pomnożyć przez 3000zł. Dyrektorom 100 razy tyle co Trenerom. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Nagroda, nagroda, nagroda 29.05.13, 20:50 Jest sztuka, turystyka i wiceminister kultury albo ministerka. podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/nagroda-dla-ckis-e843.html Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Nagroda, nagroda, nagroda 29.05.13, 21:07 Takie tylko siedleckie, a musi być światowe: "Uczestnikami Konferencji byli goście z całego świata, m.in. przedstawiciele ambasad Szwecji, Holandii, Serbii, Republiki Południowej Afryki, Azerbejdżanu oraz Wielkiej Brytanii. Galę wręczenia nagród uświetniła Wiceminister Sportu i Turystyki Pani Katarzyna Sobierajska." "...za profesjonalizm w konsekwentnym prowadzeniu młodzieży Miasta Siedlce w świecie kultury." Dobrze, że młodzież, a nie światowej sławy aktorzy. Może by było ok wszystko gdyby tego nie napisano przez CKiS. A tak, ...........! Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Gala CIFFT 30.05.13, 11:59 Nie mogę się połapać w tych informacjach, może ktoś wyjaśni co , gdzie i kiedy? Są 2 informacje Podlasia24 z dn 28.i 29maja.I-sza ze zdjęciem p. A.Sochackiej z Marleną Uzięblo, odbierającą Dyplom i statuetkę dla Miasta Siedlce z Gali w Hotelu Sofitel Victoria za promowanie przez muzykę i film. II-ga informacja że M.O.odebrał w dn. 23maja br.na Gali w Hotelu Belwederskim za to samo,dla Ckis. GRAND PRIX TOURISM zdobyły równorzędnie filmy-"Smaki Sopotu" i Definitety Dubai"(Zjedn. Emiraty Arabsie) i II-miejsce film "Łowić Łowicz". Więc może strona Urzędu Miasta zamieści , jak było , gdzie było i za co była nagroda, którą miasto zostało wyróżnione, której to nagrody serdecznie i szczerze gratuluję - gratulujemy !! Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: Gala CIFFT 31.05.13, 10:33 podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/nagroda-polish-tourfilm-academy-dla-miasta-siedlce-i-marleny-uzieblo--a730.html Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: Gala CIFFT 31.05.13, 10:57 2niki2 napisała: > podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/nagroda-polish-tourfilm-academy-dla-miasta-siedlce-i-marleny-uzieblo--a730.html Oczywiscie innego filmu promujacego w ten sposób Siedlce jako miasto mlodości nie nakręcono , lecz napewno przedstawiono do Konkursu filmy nakręcone przez ckis, promujące CD. Stąd uzasadnienie : (..za prowadzenie młodzieży.....).Zawsze za "coś" trzeba nadać.Myślę , ze ckis wkrótce wyjaśni , jakie filmy przedstawiono do Konkursu. Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: Gala CIFFT 31.05.13, 11:05 2niki2 napisała: > podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/nagroda-polish-tourfilm-academy-dla-miasta-siedlce-i-marleny-uzieblo--a730.html Oczywiscie Film "Siedlce -miasto młodości ", jest z 2011r., i nagroda jest ( w podanym linku) ubiegłoroczna stąd ...faux pas wyszło z datą. Cholera niki, czytać dokładniej , czytać ....! Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Jest wspaniale, tańce będą dalej 01.06.13, 21:38 Na ostatniej sesji przegłosowano i opublikowano protokoł z sesji kwietniowej 2013r. PROTOKOŁ Nr XXX/2013 Sesji Rady Miasta Siedlce odbytej w dniach 26 kwietnia 2013 roku w sali konferencyjnej Urzędu Miasta Siedlce Punkt 10. Przyjęcie sprawozdania z realizacji działań podjętych i wykonanych przez Centrum Kultury i Sztuki im. Andrzeja Meżeryckiego Scena Teatralna Miasta Siedlce w 2012 roku. Piotr Karaś – Przewodniczący Rady Poinformował, że powyższe sprawozdanie /mat. w zał./ została pozytywnie zaopiniowana przez Komisję Kultury i Sztuki oraz Komisję Budżetu, Inicjatyw Gospodarczych i Przemysłu w zakresie finansowym. Radni nie wnieśli uwag i zapytań do sprawozdania. Rada Miasta przyjęła sprawozdanie z realizacji działań podjętych i wykonanych przez Centrum Kultury i Sztuki im. Andrzeja Meżeryckiego Scena Teatralna Miasta Siedlce w 2012 roku /21 głosów za, 0 przeciw, 1 wstrz./. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Nagroda, nagroda, nagroda 02.06.13, 20:53 Dziwny jest ten świat. Obejrzałem "Siedlecki Magazyn Kulturalny" w którym jest tylo o CKiS. Czytałem o osiągnięciach tancerzy nie tylko CD. Na stronie miasta gdu pisze się o osiągnięciach tancerzy jest to mistrzostwo leśli o LUZ są to miejsca. CKiS I miejsce - 2 II miejsca - 6 III miejsce - 7 MOK I miejsce - 4 II miejsce - 4 III miejsce - ? "Żadna inna formacja nie osiągnęła takiej ilości medali" - powiedział Pan Dyr. Jednak różnica w ilości I miejsc jest bardzo widoczna i raczej należy się martwić bo tendencja jest spadkowa i bardziej doceniony został LUZ. Kiedyś musiało to nastąpić. Mamy nową Panią kierownik organizacyjną. Pewnie na etacie CKiS do łączności z CD. Myślę, że za miesiąc w mistrzostwach na scenie CKiS, CD zdobędzie 80% nagród, miejsc, dyplomów, medali. Nie ma innej możliwości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Nagroda, nagroda, nagroda 03.06.13, 09:30 Możemy podśmiewać się z heroicznych wysiłków Dyrektora 1, Dyrektora 2 (w tej samej osobie) Producenta czy też Chórzysty i Reportera ( w tej samej osobie bis) ale na medale ktoś się napracował... i instruktorzy i wykonawcy i ci co wyjazd zorganizowali. Chodowiacy też jadą zagranicę. Na razie ćwiczą i ćwiczą. Podróż Chóru Miasta Siedlce obejrzałem z zapartym tchem czekając, kiedy zginie pasek informacji aby przeczytać tłumaczenie z francuskiego. No, no, takie błędy w magazynie kulturalnym nie powinny się zdarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: O Ziucie Baczyńskiej... 03.06.13, 09:36 w "Magazynie historycznym " TVSiedlce obejrzałem. Grzegorz Welik prowadził wywiad z panią kustorz Muzeum Diecezjalnego a zarazem autorem książki o wielkiej Siedlczance. Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: O Ziucie Baczyńskiej... 03.06.13, 14:09 krzycho1252 napisał: > w "Magazynie historycznym " TVSiedlce obejrzałem. Grzegorz Welik prowadził wywi > ad z panią kustorz Muzeum Diecezjalnego a zarazem autorem książki o wielkiej Si > edlczance. Też obejrzeliśmy całą rodziną.Bardzo z tego miejsca , pragnę podziękować panu Grzegorzowi Welikowi za docenienie wielkości i światowości tej niezwykłej Siedlczanki i podjęcie tego tematu na łamach Magazynu Historycznego.Równiez gorące podziękowania pani Dorocie Pikuli , za profesjonalizm wypowiedzi i wiele ciepłych słów na temat ( nieistniejącego ??? ) Zpit"Podlasie", bo przecież to pani Ziuta stworzyła świetność taneczną tego Zespołu i z "Podlasiem" jest w Siedlcach kojarzona. Przez 20 lat Zespół prezentował suitę podlaską w niezmiennych układach choreograficznych tańców ułożonych przez Ambasadorkę Polskiej Kultury, którą okrzyknięto " Królową Kujawiaka ". Poklony i podziękowania za ten temat ! Dzisiaj ......nie można tego znależć w TV Vectra ?? A kiedy ukaże się powtórnie? Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy1787 Re: O Ziucie Baczyńskiej... 04.06.13, 09:46 same peany ,wychwalanie inicjatywy , I wszytko ok, Aczkolwiek błędy na starcie....tylko może tak jak ze wszystkim tu z resztą, Piewcy kultury zacznijcie razem z innymi "znawcami" dbać o prawdę w przekazywaniu informacji od początku do końca . Edukujcie się choć odrobinkę .Św. Pamięci Pani Ziuta nazywała się BUCZYŃSKA a nie Baczyńska .Jak zwykle coś ,gdzieś usłyszane, przez chwilę pobieżnie opisane i nie jest zgodne z prawdą. Nadworni blagierzy swojej własnej planety kultury, którzy nic porządnego sami nie zrobią, tylko chałtury weselne...i piąte przez 10 piszą.. Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: O Ziucie Baczyńskiej... 05.06.13, 09:31 TAK masz rację ciekawy1787 !! Mea culpa, Krzycho rzucił temat i w odpowiedzi jemu, poleciał tekst, nie zwracający uwagi na tytuł. Niby to zwykła literówka, lecz w wypadku nazwiska, ma to znaczenie,to było tak na gorąco. Magazyn Historyczny ukazał się w niedzielę i to już było dosyć zaskakujące, gdyż w poniedziałek po powtórce siedleckiego magazynu kulturalnego już się nie ukazało, a znajomi chcieli to zobaczyć. Czyżby to był zwiastun tego co ma być? Lecz to ,że zamiast "u", napisano "a", można jakoś wytłumaczyć i przeprosić,ale to co ukazało się w majowym Magazynie Lokalnym "Prestiż" w wywiadzie z panią I.O. gdzie w treści podaje się ,że Martha Graham (która zmarła w 1991r.) i prowadzi zajęcia , to już chyba nie jest zwykła literówka?! Zamiast przeprosić i napisać sprostowanie...usunięto komentarz z Forum ! Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: O Ziucie Buczyńskiej... 05.06.13, 10:31 2niki2 napisała: POPRAWIONY TYTUŁ...:)) > TAK masz rację ciekawy1787 !! Mea culpa, Krzycho rzucił temat i w odpowiedzi je > mu, poleciał tekst, nie zwracający uwagi na tytuł. Niby to zwykła literówka, le > cz w wypadku nazwiska, ma to znaczenie,to było tak na gorąco. Magazyn Historycz > ny ukazał się w niedzielę i to już było dosyć zaskakujące, gdyż w poniedziałek > po powtórce siedleckiego magazynu kulturalnego już się nie ukazało, a znajomi c > hcieli to zobaczyć. Czyżby to był zwiastun tego co ma być? Lecz to ,że zamiast > "u", napisano "a", można jakoś bedzie rozgrzeszyć ?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: O Ziucie Buczyńskiej... 05.06.13, 10:37 2niki2 napisała: POPRAWIONY TYTUŁ :)) > TAK masz rację ciekawy1787 !! Mea culpa, Krzycho rzucił temat i w odpowiedzi je > mu, poleciał tekst, nie zwracający uwagi na tytuł. Niby to zwykła literówka, le > cz w wypadku nazwiska, ma to znaczenie,to było tak na gorąco. Magazyn Historycz > ny ukazał się w niedzielę i to już było dosyć zaskakujące, gdyż w poniedziałek > po powtórce siedleckiego magazynu kulturalnego już się nie ukazało, a znajomi c > hcieli to zobaczyć. Czyżby to był zwiastun tego co ma być? Lecz to ,że zamiast > "u", napisano "a", można jakoś wytłumaczyć i przeprosić,ale to co ukazało się w > majowym Magazynie Lokalnym "Prestiż" w wywiadzie z panią I.O. gdzie w treści p > odaje się ,że Martha Graham (która zmarła w 1991r.) i prowadzi zajęcia , to ju > ż chyba nie jest zwykła literówka?! Zamiast przeprosić i napisać sprostowanie.. > .usunięto komentarz z Forum ! Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: O Ziucie Buczyńskiej... 05.06.13, 10:36 ciekawy1787 napisał: POPRAWIONY TYTUŁ :)) > same peany ,wychwalanie inicjatywy , I wszytko ok, Aczkolwiek błędy na starcie > ....tylko może tak jak ze wszystkim tu z resztą, Piewcy kultury zacznijcie raz > em z innymi "znawcami" dbać o prawdę w przekazywaniu informacji od początku d > o końca . Edukujcie się choć odrobinkę .Św. Pamięci Pani Ziuta nazywała się BU > CZYŃSKA a nie Baczyńska .Jak zwykle coś ,gdzieś usłyszane, przez chwilę pobieżn > ie opisane i nie jest zgodne z prawdą. Nadworni blagierzy swojej własnej plane > ty kultury, którzy nic porządnego sami nie zrobią, tylko chałtury weselne...i p > iąte przez 10 piszą.. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: O Ziucie Buczyńskiej... 05.06.13, 11:09 Przepraszam za błąd. Już dawno wspominaliśmy. Ja wyżej o kwiatach na grobie a emktb załatwił ulicę. forum.gazeta.pl/forum/w,262,69021604,71442664,Re_Na_grobie_Forminskiego_i_jego_zony.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: O Ziucie Buczyńskiej... 05.06.13, 11:20 forum.gazeta.pl/forum/w,262,72871631,72871631,Ulica_Ziuty_Buczynskiej.html Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: O Ziucie Buczyńskiej... 05.06.13, 10:43 2niki2 napisała: POPRAWIONY TYTUŁ :)) > krzycho1252 napisał: > > > w "Magazynie historycznym " TVSiedlce obejrzałem. Grzegorz Welik prowadzi > ł wywi > > ad z panią kustorz Muzeum Diecezjalnego a zarazem autorem książki o wielk > iej Si > > edlczance. > Też obejrzeliśmy całą rodziną.Bardzo z tego miejsca , pragnę podziękować panu G > rzegorzowi Welikowi za docenienie wielkości i światowości tej niezwykłej Siedlc > zanki i podjęcie tego tematu na łamach Magazynu Historycznego.Równiez gorące po > dziękowania pani Dorocie Pikuli , za profesjonalizm wypowiedzi i wiele ciepłych > słów na temat ( nieistniejącego ??? ) Zpit"Podlasie", bo przecież to pani Ziut > a stworzyła świetność taneczną tego Zespołu i z "Podlasiem" jest w Siedlcach ko > jarzona. Przez 20 lat Zespół prezentował suitę podlaską w niezmiennych układach > choreograficznych tańców ułożonych przez Ambasadorkę Polskiej Kultury, którą o > krzyknięto " Królową Kujawiaka ". Poklony i podziękowania za ten temat ! > Dzisiaj ......nie można tego znależć w TV Vectra ?? A kiedy ukaże się powtórni > e? Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: O Ziucie Buczyńskiej... 05.06.13, 10:35 krzycho1252 napisał: POPRAWIONY TYTUŁ :)) > w "Magazynie historycznym " TVSiedlce obejrzałem. Grzegorz Welik prowadził wywi > ad z panią kustorz Muzeum Diecezjalnego a zarazem autorem książki o wielkiej Si > edlczance. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Teatr i MOK 30.05.13, 20:25 Z regulaminu Paragraf 2 Celem Festiwalu jest prezentacja i ocena produkcji audiowizualnych, ich poziomu artystycznego i zawartości merytorycznej. Festiwal wspiera także rozwój krajowej i zagranicznej turystyki oraz pomaga w międzynarodowej promocji zgłoszonych produkcji filmowych. Paragraf 3 Festiwal ma na celu także międzynarodową promocję Miasta Warszawy. Paragraf 6 1. Festiwal przyjmuje filmy, produkcje telewizyjne i spoty promujące turystykę i wypoczynek, a także turystyczne przedsięwzięcia komercyjne. 2. W FilmAT biorą także udział filmy prezentujące naturę, historię, tradycję, kulturę (w tym kulinarną, folklor, rzemiosło artystyczne) różnych regionów świata. Paragraf 15 Zgłoszenie produkcji do konkursu festiwalowego jest bezpłatne. Dlaczego dwóch Dyrektorów znęcało się nad tym filmem na festiwalu z wynikiem statuetka + dyplom z nazwiskiem. www.youtube.com/watch?v=Vr6HnIRng4c Słowa: Eugeniusz Kasjanowicz Muzyka: Waldemar Koperkiewicz Występują: Aktorzy Teatru ES i przyjaciele Realizacja wideoklipu: Maciej Gruda, Piotr Żukowski, Krzyś Karczewski Wszyscy na piśmie zrzekli się praw autorskich? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Ku chwale Siedlec 04.06.13, 08:58 Sukces bratniego miasta powinien zostać zauważony www.podlasie24.pl/wiadomosci/lukow/europejski-sukces-mlodych-tancerek-z-lukowa-e912.html "Niech nam żyje i rozkwita" a tymczasem zaciskajmy kciuki, czekają na mistrzostwa na naszej wielkiej Scenie Teatralnej Miasta Siedlce Centrum Kultury i Sztuki im.... . Megalomaństwo. Łosicka i mordska filia też odnosi sukcesy. Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: Ku chwale Siedlec 04.06.13, 09:52 BRAWO Łuków, w Siedlcach nie podano wcześniej tej informacji, chociaż to filia CD ( a kto ich prowadzi?)A tymczasem największy sukces i bardziej prestiżowy odniósł Bartek Woszczyński z MOK-u. I o tym napewno napisze prasa Ogólnopolska ! Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Ku chwale Siedlec 04.06.13, 10:00 Niezawodne radio stąd doniosło: www.podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/bartek-woszczynski-laureatem-prestizowego-konkursu-e8f6.html Odpowiedz Link Zgłoś
rotman28 Re: Ku chwale Siedlec 07.06.13, 10:11 • Z rozmowy z aktorem Redbadem Klijnstrą, : „Wydaje się, że kultura jest niemierzalna, ale wystarczy spojrzeć, ile pieniędzy jest przeznaczanych w budżecie państwa na kulturę, ale ile realnie trafia do właściwych instytucji. Gdzieś te pieniądze po drodze znikają. To duży obszar dla NIK u i CBA. Nie ma przejrzystych konkursów. Nie ma uzasadnień komisji, dlaczego wybrano kogoś na stanowisko dyrektora. Władza wie, że teatry w Polsce mogą być niebezpieczne, dlatego dyrektorzy są pod ścisłą kontrolą władz. Nie mogłem tego zrozumieć. W Holandii działałem tylko w obszarze artystycznym. W Polsce wszystko jest powiązane z polityką. To patologia wynikająca z tego, że ten system jest niezreformowany. Za to mamy folwarczne zarządzanie czymś, co powinno należeć do ludzi.” Jak myślicie, czy w Siedlcach mamy folwark w kulturze? A może Siedlecki Teatr Scena .. itd... nie będzie folwarkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Mistrzostwa 13.06.13, 22:56 Mistrzostwa Patronat: Marszałek Województwa Mazowieckiego Adam Struzik Prezydent Miasta Siedlce Wojciech Kudelski Komisja sędziowska: Sędzia Główny niepunktujący wybrany przez SN IDO w Polsce, Komisja Sędziowska 7-osobowa złożona z sędziów PFT i PZTF, sędziowie wolontarni, 2-osobowa komisja skrutacyjna zatwierdzona przez SN IDO. Nagrody: - Puchary, medale i dyplomy dla miejsc I, II, III - Medale i dyplomy dla finalistów solo i duetów z miejsc od 4 w dół - Statuetki / puchary i dyplomy dla finalistów małych Grup, Formacji, mini Production, Production z miejsc od 4 w dół - Certyfikat uczestnictwa dla wszystkich klubów uczestniczących w Mistrzostwach. Wstęp dla publiczności: - bilety jednodniowe: 35 zł/dzień - bilet normalny, 20 zł/dzień – bilet ulgowy dla dzieci i młodzieży uczącej się oraz emerytów/rencistów. Karnety: 3 dni – 80 zł (normalny), 50 zł - ulgowy dla dzieci i młodzieży uczącej się oraz emerytów/rencistów. - Akredytacja video/foto Mistrzostw – (20 zł /dzień, 50 zł – 3 dni) I wszystko wiadomo albo nie. Fajnie, że jest akredytacja (rzesze fotoreporterów będzie by w ciemnościach działać) Rencistów też się najdzie bo po dwie dychy bilet (tylko). W Grójcu był podany grafik imienny sędziów z podziałem kto co sędziuje. Spodziewam się, że MOK polegnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Mistrzostwa 13.06.13, 23:08 By było wszystko jasne, fajne, a nawet śmieszne. KRAJOWE MISTRZOSTWAINTERNATIONAL DANCE ORGANIZATION GRÓJEC`2013 Termin: 19 – 21 Kwietnia 2013 r. KRAJOWE MISTRZOSTWA INTERNATIONAL DANCE ORGANIZATION Siedlce`2013 Termin: 21 – 23 Czerwca 2013 r. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Mistrzostwa 14.06.13, 08:41 Mistrzostwa są dla mistrzostw. To są eliminacje. Najlepsi wystartują w Super Mistrzostwach Europy w Wilkowyjach. Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: Mistrzostwa 14.06.13, 10:10 mpppm napisał: > By było wszystko jasne, fajne, a nawet śmieszne. > KRAJOWE MISTRZOSTWAINTERNATIONAL DANCE ORGANIZATION > GRÓJEC`2013 > Termin: 19 – 21 Kwietnia 2013 r. > KRAJOWE MISTRZOSTWA INTERNATIONAL DANCE ORGANIZATION > Siedlce`2013 > Termin: 21 – 23 Czerwca 2013 r. > w 2010 roku , też odbyły sie w Siedlcach: www.google.pl/#sclient=psy-ab&q=mistrzostwa+IDO+w+Siedlcach+-informacje+o+warunkach&oq=mistrzostwa+IDO+w+Siedlcach+-informacje+o+warunkach&gs_l=serp.3...25625.36750.1.37735.23.23.0.0.0.0.1578.8827.0j11j5j1j1j0j3j1j1.23.0.ernk_timepromotionb..0.0...1.1.17.psy-ab.31ocHqubN5A&pbx=1&bav=on.2,or.&fp=74128bbdcfd2ccf4&biw=1024&bih=567 Istotny jest Regulamin, pewnie przez 3 lata podrożało, a każdy z uczestników indywidualnie i w duetach czy formacja wpłaca wadium. A Marszałek i Prezydent -patronują (sponsorują) te mistrzostwa.W tym roku udział bierze ok 1300 uczestników, zużyją prąd i wodę w ckis, będą kolejki do WC. Trzeba będzie wyżywienie i noclegi załatwić dla tych co z daleka przyjadą, opłacić grono Jurry za sędziowanie.Część kosztów się zwróci albo na + albo na -, bo za biletami oglądanie. Czy stać miasto przy klopotach budżetowych na organizowanie takich imprez. A może są to bardzo dochodowe imprezy i przyniosą duży zysk organizatorom ? Gdyż w przeciwnym wypadku to kosztowna ta promocja miasta będzie. A przecież 2 tygodnie temu , byli na takich mistrzostwach we Włoszech ! Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: Mistrzostwa 14.06.13, 16:34 www.google.pl/#sclient=psy-ab&q=mistrzostwa+ido+w+Siedlcach-regulamin&oq=mistrzostwa+ido+w+Siedlcach-regulamin&gs_l=serp.3...14250.33532.0.35438.37.37.0.0.0.0.1469.12188.0j14j9j7j3j0j2j2.37.0.ernk_timepromotionb..0.0...1.1.17.psy-ab.gIoy3OZn3JY&pbx=1&bav=on.2,or.&fp=74128bbdcfd2ccf4&biw=1024&bih=567 Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Mistrzostwa 14.06.13, 19:25 www.siedlce-zwiedzanie.pl/inffoto.htm z 14.06 Jest jeszcze wiele niewiadomych? Czy będą codziennie pochody tancerzy ulicami miasta? Czy tancerze odwiedzą hurtowo Pana Prezydenta jako Patrona. Czy drugi Patron (Marszałek Województwa Mazowieckiego Adam Struzik) odwiedzi tańczące dzieci, a może już był w Grójcu? Może dojdzie do rozmów Patronów na temat budynku dla LO Żółkiewskiego i nie trzeba będzie czekać 2 lata na przyjęcie na rozmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
stockonly Re: Mistrzostwa 15.06.13, 11:53 Ale co Ci to przeszkadza chłopie? Tylko się ciszyć, że w mieście odbędzie się duża impreza taneczna, że przyjedzie Polsat, który przeprowadzi nabór do swojego programu tanecznego. Czego chcesz więcej?. Faktycznie czepiasz się jak smród gaci, a potem masz pretensję, że Cię nie lubią w ośrodkach kultury. Podobno chciałeś w obu pracować, ale za mało płacili. Znaleźli się inni, którzy tam pracują i nie narzekają. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Mistrzostwa 15.06.13, 17:34 Kulturę masz chyba wrodzonę bo chyba w CKiS jej nie nabyłeś. Przekręcanie faktów nie powinno takiej osobie się przytrafiać. By napisać o kims należy znać prawdę. Byś nie pisał więcej głupot na ten temat pod różnymi nickami, powiem. Pracę w CKiS zaproponował mi sam Dyrektor (11.102011r.), na to mam świadka, Skarbnika Miasta. Pracy nie podjąłem ze względu na fakt, że nie przedstawiono mi przed podpisaniem umowy zakresu czynności, ponadto z 1/4 etatu miała być praca od rana do wieczora. Więc "Chłopie" nie rób zamętu, nie kłam, nie dawaj złego świadectwa przeciw bliźniemu swemu. PS Osoby są zatrudniane, wszyscy o tym wiedzą. Dlaczego odchodzą po miesiącu lub dwóch? fragment satyry I. Krasickiego Wolno szaleć młodzieży, wolno starym zwodzić, Wolno się na czas żenić, wolno i rozwodzić. Godzi się kraść ojczyznę łatwą i powolną, A mnie sarkać na takie bezprawia nie wolno? Niech się miota złość na cię i chytrość bezczelna - Ty mów prawdę, mów śmiało, satyro rzetelna. Gdzieżeś cnoto? gdzieś prawdo? gdzieście się podziały? Tuście niegdyś najmilsze przytulenie miały. ------------------ www.siedlce-zwiedzanie.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
stockonly Re: Mistrzostwa 15.06.13, 21:04 I w tym masz problem. Umowa o pracę, dodatki, zakres czynności. Fotografia to wolny zawód, jesteś dobry w tym co robisz i jak to robisz nie ma problemu, zawsze znajdziesz zajęcie i pracodawcę. Ty zaczynasz od stawiania warunków. Powodzenia. A swoją drogą, prawda widać trochę boli. I nie napinaj się tak, bo nie masz po prostu racji. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Mistrzostwa 15.06.13, 22:29 "A swoją drogą, prawda widać trochę boli." Mnie nic nie boli, Twoja prawda też mnie nie boli, bo to jest prawda fałszywa, zasłyszana, wypaczona. Czytam, czytam i wiem o tym, że " chodzę jak smród po gaciach", zasłyszałeś/aś i powtarzasz. Może mi zabronisz. Nie nie nie napinam się. Weź pod uwagę, że ja jestem nie kulturany, a ty jesteś kulturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm S..... Makazun K......... 16.06.13, 14:45 a w nim: "Zapraszam na obiecaną powrórkę filmu z wyjazdu chóru do Francji" "Ten film trzeba jeszcze raz zobaczyć". Kto to tak prosił by ten film ponownie umieścić w SMK? Wchodzimy na stronę TVSiedlce otwieramy poprzedni magazyn i jest film. Kto chce może oglądać od rana do wieczora. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Sie..... Mag.... Ku......... 17.06.13, 20:55 Ten film chciałbym obejrzeć. Cóż, że nie siedlecki ale sąsiedzki. podlasie24.pl/wiadomosci/sokolow-podlaski/czlonkowie-zpit-sokolowianie-wrocili-z--tourne-po-francji-ebcd.html Kochają Podlasie we Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Sie..... Mag.... Ku......... 17.06.13, 23:25 Już wiemy, że będzie zmieniona organizacja ruchu przez 3 dni z okazji tanecznych mistrzostw. Zamknięta ul. Joselewicza, Mała, część Orzeszkowej. (Za Spin-em) Może Mok coś zorganizuje by zamknąć ul. Pułaskiego czy wszystkie ulice wokół Podlasia. Tak to jest gdy Kultura jest upartyjniona. Wg. mnie te wszystkie samochody można postawić przy "Żółtej Hali" nie w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Sie..... Mag.... Ku......... 18.06.13, 07:45 ze spin: "- ul. Berka Joselewicza zostanie zamknięta od 19.06 od godz. 20 do 23.06. do godz. 24; - ul. Mała zostanie zamknięta od 20.06. od godz. 16 do 24.06. do godz. 8; - parking znajdujący się przy ul. Bpa I. Świrskiego (naprzeciw budynku CKiS) zostanie zamknięty od 20.06 od godz. 20 do 23.06. do godz. 24; - ul. E. Orzeszkowej zostanie zwężona do jednego pasa ruchu od. 21.06. od godz. 6:30 do 23.06. do godz. 24." Mistrzostwa wymagają poświęceń. Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: Sie..... Mag.... Ku......... 18.06.13, 18:42 krzycho1252 napisał: > Ten film chciałbym obejrzeć. Cóż, że nie siedlecki ale sąsiedzki. > podlasie24.pl/wiadomosci/sokolow-podlaski/czlonkowie-zpit-sokolowianie-wrocili-z--tourne-po-francji-ebcd.html Ja też chcę zobaczyć ! Ponieważ "Sokołowianie " byli na wycieczce i koncertach, a ckis chyba na pielgrzymce, bo wszystko w bazylikach ( nawet w trakcie chrzciny się odbywały). Chociaż muszę przyznać ,że pani dyrygent ...ho ho , no i brzmienie w takich katedrach doskonałe . > Kochają Podlasie we Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Sie..... Mag.... Ku......... 19.06.13, 08:37 ...." a ckis chyba na pielgrzymce, bo wszystko w bazylikach".... Różnica w repertuarze znaczna. Chór mógł jednak tańczyć poloneza Ogińskiego i śpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Mistrzostwa 21.06.13, 20:04 www.siedlce-zwiedzanie.pl/2013_mistrzostwa.htm Szkoła przetrwania dla uczestników. Do czego używane są autobusy MPK? Zdanie jednej z opiekunek dzieci: "Takich warunków, nie mieliśmy jeszcze nigdy." Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Mistrzostwa 21.06.13, 21:30 Tylu uczestników- 1300 albo i więcej to i stadion byłby mały. Kto jest głównym organizatorem tych mistrzostw? PZPN, Federacja tańca czy kto....? Tyle pięknych domów kultury mamy a i gmina remiz nie poskąpi. W jakimś portalu, jakiś sędzia mówił, że czeka na olśnienie więc je ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Mistrzostwa 30.06.13, 20:08 Siedlce wygrały konfrontację z Barceloną, Kijowem czy St. Petersburgiem na organizatora IV Europejskiego Festiwalu EVRA w 2017 roku. Informuje Miejski Klub Rugby. Z jakimi miastami Siedlce wygrały rywalizację o zorganizowanie Mistrzostw tańca? Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Mistrzostwa 01.07.13, 16:06 Na organizację mistrzostw do Prezydenta (rozmówca powoływał się na urzędnika UM) dotarło mnóstwo skarg od opiekunów grup uczestniczących w tej imprezie. Ile z nich dotarło do samego Prezydenta, nie wiadomo. Jak można pisać skargi i się czegoś spodziewać skoro Prezydent pełnił rolę Honorowego Patrona nad Imprezą. Można się spodziewać, że również Prezydent przechodził jak wielu innych mieszkańców przez kulisy "teatru" mieszczące się w czasie mistrzostw na ul. Małej. Joselewicza, czy Świrskiego, widział również te garderoby, mało tego sam pewnie wyraził zgodę na te autobusy. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Mistrzostwa 01.07.13, 20:10 > Jak można pisać skargi i się czegoś spodziewać skoro Prezydent pełnił rolę Honorowego > Patrona nad Imprezą. Prezydent i marszałek mogą wycofać patronat i teraz. Byłby to napewno skandal ale co tam. Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: Mistrzostwa 15.06.13, 20:50 A co mnie stockonly ....Polsat obchodzi , ze będzie nagrywał?! Co nagrywał ? 3 dni tańców ? Zrobią dla siebie program i puszczą w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
stockonly Re: Mistrzostwa 15.06.13, 21:16 A no po to, aby ktoś usłyszał znowu o Siedlcach. Mnie tam cieszy, jak mówi się w świecie, że jest takie ciekawe miasto. No chyba, że całe życie jestem na nie, jak całe to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Wystawa znikła 19.06.13, 16:46 CkiS 14.06.2013r. www.ckis.siedlce.pl/pl/info/galeria/foto/1038/otwarcie_wystawy_sekcji_plastycznej_dzialajacej_pod_kierownictwem_ireneusza_parzyszka.html "Otwarcie wystawy sekcji plastycznej działającej pod kierownictwem Ireneusza Parzyszka." Dzisiaj 18.06.2013r. Wystawy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Teatr i MOK 25.06.13, 15:13 www.ckis.siedlce.pl/pl/info/aktualnosci/1050/statuetki_mecenasa_siedleckiej_kultury_i_sportu_wreczone.html Szkoda, szkoda, że to nie było w "teatrze", była by wielka gala. Jednak w UM Siedlce nie wszystko przechodzi tak jak sobie "Miasto Siedlce" życzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Ciche nagranie 26.06.13, 12:11 mok.siedlce.pl/Newsy/Michal_Wisniewski_nagrywa_w_Pieknej_7_,422 Tak, tak ciche bo gdyby to robiła konkurencja nawet telewizja z Lublina by była, można by też wtedy posłuchać na temat tego wydarzenia w programie "spokojnie, to tylko rozmowa". Nie było też konferencji prasowej. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Teatr. Sztuka i Komercja 27.06.13, 10:02 Sukces murowany i na pewno zauważony będzie przez krytykę. Gombrowicz w Siedlcach i Cimcirymci. Odpowiedz Link Zgłoś
rotman28 Re: Teatr. Sztuka i Komercja 28.06.13, 10:57 Co MOK ma z tym wspólnego tylko to że wynajmuje salę do nagrań , a wygląda jakby sam to organizował. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Teatr. Sztuka i Komercja 28.06.13, 12:03 nie, nic ma wspólnego. Chyba trzeba napisać do Prezydenta by zarządził nagranie w ......... i wcześniej przenieść studio nagrań z osobami obsługującymi i co lepiej śpiewającymi. Tak dalej nie może być! Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Demokracja i Przejrzystość 29.06.13, 14:27 Przejrzystość w kulturze. W siedleckiej kulturze jej brak. Sponsorzy nie powinni bezpośrednio wpłacać gotówkę na konto placówki kulturalnej lecz na specjalne konto UM. Wpływy z biletów również powinny być z placówek przelewane no to konto (ktoś już o tym pisał) Rada Miasta powinna decydować o tym na co te dodatkowe środki przeznaczyć już poza przyznanym limitem rocznym. Jednak czy tak może być zależy od samej Rady Miasta. Część Radnych nawet tych z koalicji zepchnięta jest do kąta i nie mają nic do powiedzenia, a jak się postawią dostają przypomnienie o lojalności koalicyjnej. Jak tak dalej będzie można pomyśleć, że podpisali "lojalki" wobec samego Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Demokracja i Przejrzystość 29.06.13, 14:34 Jeśli sponsorzy darowizny wpłacają do ośrodków kultury, statuetki mecenasów powinni przyznawać same ośrodki kultury na swój koszt, a nie przez ......... i Prezydenta na koszt podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Demokracja i Przejrzystość 30.06.13, 12:38 www.ckis.siedlce.pl/pl/info/galeria/foto/1068/jubileusz_5lecia_teatru_fanum.html Jeśli ośrodek uczy takich spraw jak "mądry widz", a fotografia jest też dla widza, również powinien dbać o jakość zdjęć na stronie www. Widz już na pewno się domyślił, że jeśli Dyrektor pozwolił wstawić takie zdjęcia to takie powinny być. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Teatr i MOK 02.07.13, 10:42 W CKiS spotkania poetyckie i kanikuła a w MOKu coś będzie. Od sierpnia zapewne na odwrót co dobrze świadczy o współpracy ośrodków kultury, Scena nad zalewem. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Teatr i MOK 02.07.13, 10:53 Wg. MOk1 i MOk2 w wakacje nie ma w Siedlcach ludzi. Wyszkolony w CKiS "Mądry Widz" czeka cierpliwie na chałtury w "Teatrze" za które jeszcze na uroczystej gali będą wręczać nagrody z publicznej kasy. Nie znalazłem informacji, że po spektaklu piszą oświadczenie że występ dali za darmo w ramach festiwalu. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm brak SMK 02.07.13, 16:24 Nie pojawił się Siedlecki Magazyn Kulturalny. Wielka szkoda i żal. Od kilu tygodni nie było w nim na początku jak określił prowadzący "mały ale bardzo kreatywny". Szkoda, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: brak SMK 03.07.13, 17:35 Sprawa braku SMK w tym tygodniu wyjaśniona. www.ckis.siedlce.pl/pl/info/aktualnosci/1069/berdyczow_ma_plac_siedlecki.html Wyjazd na pewno był z przyznanego limitu na działalność dla CKiS. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re:Gołe słupy 05.07.13, 08:33 Taka impreza www.podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/koncertowy-wieczor-w-siedlcach-eeed.html a słupy się opalają. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re:Gołe słupy 05.07.13, 09:27 i w Stoku Lackim www.tygodniksiedlecki.com/t21102-janusz.laskowski.w.stoku.lackim.htm Może na scenie objazdowej zarobią? Odpowiedz Link Zgłoś
rotman28 Re:Gołe słupy 05.07.13, 09:55 Znajdź różnice, czym różni sie MOK I CKIS od Topazu? Topaz nie dostaje pieniędzy z budźetu miejskiego na koncerty plenerowe. Kto wie, może CKIS umówiło się z Topazem że w zamian dostaną tanio halę targową?. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re:Gołe słupy 05.07.13, 11:16 Nie, słupy nie są gołe. Pan senator rozwiesił się na nich, dużymi literami Nazwisko, a malutkimi, że zaprasza na spotkanie z Prezesem w Węgrowie. Imprezy jednak są. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re:Gołe słupy 05.07.13, 15:53 Wiele słupów ogłoszeniowych faktycznie gołe. Kultura zresetowana. Nowe idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm SMK 08.07.13, 12:12 www.tvsiedlce.pl/15,3292-siedlecki_magazyn_kulturalny.html Słowa, słowa, słowa: "na tej stronie znajdziecie Państwo wszystkie informacje dotyczące naszej działalności podczas wakacji" "Jesteśmy dla Państawa", "proszę dzwonić, umawiać się na spotkanie..." Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Teatr 120 lat, sto lat, sto lat, niech żyje 22.07.13, 07:45 120 lat stałego budynku teatru w Siedlcach... Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: Teatr 120 lat, sto lat, sto lat, niech żyje 22.07.13, 11:08 krzycho1252 napisał: > 120 lat stałego budynku teatru w Siedlcach... Budynki mają to do siebie, że są obiektami stałymi , w Prawie nazywane ...nieruchomościami ! Tytuł tego plakatu jest absurdalny, gdyż na potrzeby przyjeżdzających grup teatralnych w XVIII w. przeniesiono z Białej Podlaskiej drewnany budynek i postawiono w Parku. Teatr TO : budynek , baza , aktorzy miejscowi i przede wszystkim tradycja !! Obchodzenie jakiegoś 120-lecia jest chyba wzięte z kosmosu, lub urodziło się w" nietrzeżwych "glowach pomyslodawców. Ciągle brakuje widać tradycji i bohaterów w Siedlcach, ze sobie ciągle ktoś coś przypisuje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Teatr 120 lat, sto lat, sto lat, niech żyje 22.07.13, 13:22 Stały teatr, co w warunkach siedleckich nim było? Drewniany teatr ul. Teatralna, rozleciał się, spłonął? Teatr Letni, rozebrany w czasie II wojny?(przeniósł go jakiś rosyjski urzędnik) Obecny Urząd Stanu Cywilnego, służył też jako teatr? Obecna Sala Biała? Budynek Domu Ludowego? (1904r.) Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Teatr 120 lat, sto lat, sto lat, niech żyje 22.07.13, 13:29 "Stały teatr", z wyliczanki widać, że 123 lata jest datą nieprawdziwą i mylącą. Co to jest "stały teatr"? W chwili obecnej go nie mamy i nie mieliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: Teatr 120 lat, sto lat, sto lat, niech żyje 22.07.13, 13:48 mpppm napisał: > "Stały teatr", z wyliczanki widać, że 123 lata jest datą nieprawdziwą i mylącą. > Co to jest "stały teatr"? > W chwili obecnej go nie mamy i nie mieliśmy. Nie krzycz na ..krzycho1252, on tego " stały teatr" nie wymyslił, to treść plakatu jaki wysmarowało ckis, zeby sobie podnieść prestiż nowego cyklu od września teatru impresaryjnego na zachętę do kupowania biletów . Zawsze to rok jubileuszowy , lepiej brzmi TYLKO CZEGO ??? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Teatr 120 lat, sto lat, sto lat, niech żyje 22.07.13, 20:29 > Zawsze to rok jubileuszowy , lepiej brzmi TYLKO CZEGO ??? Gala może być z przeglądem teatrów tańca np. medale honorowe i statuetki teatru letniego... W ramach programu rewitalizacji parku odbudować można Oazę, ze sceną jednego aktora a w soboty coś takiego jak zabawa podmiejska i ..."Antek na harmonii polkę zaiwania trzeba tańczyć, trzeba.." Nikt się nie zdziwi, że w mieście słynnym z ilości medali w konkurencjach tanecznych na statystycznego mieszkańca, nikt nam nie dorówna. Jest przecież i wyższa sztuka co prawda z Krakowa ale polecam ..."Wódka w parku wypita albo zachód słońca". Ubawione gawrony pobudkę zagrają za darmo. Teatr letni mamy tylko dla zmylenia obywateli nazywamy go amfiteatrem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Teatr 120 lat, sto lat, sto lat, niech żyje 22.07.13, 20:40 Wzruszony rokiem jubileuszowym nie zauważyłem, że podbijamy południe Europy www.spin.siedlce.pl/2013/07/21/chodowiacy-w-bulgarii-i-macedonii/ Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: Teatr 120 lat, sto lat, sto lat, niech żyje 22.07.13, 20:57 MFF "Montana2013",dni miasta Montan, i świętego ducha .w tle plansza na scenie ŚWIĘTO ŚWIĘTEGO DUCHA . W Siedlcach, będzie też taki Festiwal we wrześniu, w ramach dni Siedlec i dniach Targów Rolnych i Doradztwa Rolniczego. A ci " bardziej zasłużeni ", świętują teraz z Papieżem w Rio.... Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Teatr 120 lat, sto lat, sto lat, niech żyje 10.09.13, 23:46 forum.gazeta.pl/forum/w,262,143872749,146813072,Re_Zwiedzanie_o_teatrze.html Tu "ciekawie" o "stałym teatrze". Dalsze posty wyjaśniają dlaczego "ciekawie". Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Teatr 120 lat, sto lat, sto lat, niech żyje 11.09.13, 17:32 Dzisiaj CKiS z plakatami w RAMACH, prezentował się w korytarzu ATLASU. Chałtura czy reklama? Na scenie nie było Pana Dyr. )Dyrygent-Dyrektor) Zaszedł wyżej, nadawał z pierwszego piętra ATLASU. Scena z MOK. Nie przypominam sobie by MOK wypożyczał TELEBIM z CKiS. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Teatr 120 lat, sto lat, sto lat, niech żyje 13.09.13, 16:27 Wczoraj oficjalnie powiedziano, że "Festiwal" Teatrów ulicznych na Dniach Siedlec opłacił dobry CKiS za MOK, który był organizatorem. Dobry, dobry pomysł. Trzeba w Budżecie na rok 2014r. przyznać pieniądze tylko CKiS i będziemy słyszeć takie komunikaty. Trzeba też zniwelować nazwę MOK i wszystko będzie jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
2niki2 Re: Teatr 120 lat, sto lat, sto lat, niech żyje 13.09.13, 17:37 krzycho1252 napisał: > 120 lat stałego budynku teatru w Siedlcach... W/g Edwarda Kopówki - Dzielnica żydowska obejmowała obszar między ulicami : od 11listopada, Kochanowskiego, 1Maja, do ul.Orzeszkowej i ul.Browarną, Jatkową, Asłanowicza, Blonie, Pustą do ul .Piłsudskiego. W 1941r. niemcy utworzyli z tej Dzielnicy Getto Zamknięte !!! Miejsce teatru , które nam zaistniało obejmuje teren GETTA ! Na gruzach Getta - Teatr ! Gratuluje niestrudzonych dążeń do celu pomysłodawcom, którzy w tym TRAGICZNYM miejscu będą świętować 120-lecie czegoś co w tym miejscu nigdy nie było !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Teatr 120 lat i Iwona....... 27.09.13, 22:29 Pan Dyrektor powstrzymał się w swoich zapędach historycznych i w Repertuarze na Październik 2013 "TEATRU" nie zawarł prawd historycznych przekazanych mu przez dwóch siedleckich (czy siedleckich?) historyków które niedawno opubliko9wał w ECHU Katolickim. Nie ma nic w tym tekście o "stałym teatrze" i brawo. Niepotrzebnie zamieszczono zdjęcie Oazy. Bo co oaza miała wspólnego z TEATREM LETNIM, nic, szczególnie ta przedstawiona na zdjęciu. Nie wiem dlaczego w tym tekście napisano o dzieciach aktorach, niby, że Dyrektor przejął te tradycje? www.siedlce-zwiedzanie.pl/nadpisanie_po_napisaniu.htm Teraz dzisiejsza sztuka. Nie będę pisał o aktorach, kostiumach. Mam tylko pytanie, ilu jeszcze trzeba sponsorów, ile kasy, by były dekoracje. Stwierdziłem ZERO dekoracji. Czułem się górnik na szychcie, do którego do kopalni zjechali aktorzy. Może zamiast rozdawać cukier od sponsora (czy cukier trzeba reklamować?) trzeba było go sprzedać i przeznaczyć na dekoracje. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Teatr 120 lat i Iwona....... 28.09.13, 12:55 Historia miasta naginana pod potrzeby Pana Dyrektora. Sztukę pewnie wybrał sam. Do tej pory wszelkie wzmianki o działalności CKiS w mediach opłacanych i zaprzyjaźnionych były podpisywane jako redagowane w tym przybytku. www.podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/iwona-ksiezniczka-burgunda-/zdjecia/-fd71.html "Członkowie dworu porównali się nieświadomie i zestawienie to nie wypadło korzystnie. Okazuje się, że człowiek jest tchórzem i nie odważy się na to, dlatego w IV akcie dramatu Iwona umiera. Wszystko wraca do normy." Więc jakiś przekaz, groźba, że jak dojdzie, jak wygra jak przejmie .........., to będzie ................? Odpowiedz Link Zgłoś