Dodaj do ulubionych

Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 18:19
...no i się zakorkowało - ok. 8.rano się miasto zapchało: korek od Brzeskiej,
przez Floriańską, zapchana Konarskiego...
Ile czasu ma trwać przebudowa i czy trzeba było zablokowac całe skrzyżowanie
od razu, czyżby prace objęły cztery strony skrzyżowania na raz??????
Obserwuj wątek
    • razowiec Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 22.09.04, 18:24
      Miasto nie ma obwodnic centrum. Wypada jedna ulica i klops.
      • j.b102 Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 22.09.04, 18:32
        Wszyscy chcą mieć wszędzie blisko i dlatego. Ale jeszcze lepszym rozwiązaniem
        jes puszczenie ruchu koło summer time i amfiteatru. Gdzie do pewnego czasu
        chodziły rodziny na niedzielny spacer. teraz już się to nie uda
        • razowiec Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 22.09.04, 18:35
          Ulicą Wiszniewskiego? Nie wytrzyma obciążenia.
          • j.b102 Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 22.09.04, 18:38
            Będzie musiała. Nie ma innego wyjścia ktoś tak zarządził. I tyle
            • razowiec Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 22.09.04, 18:41
              To znaczy, że tą ulicą można teraz przejechać od Starowiejskiej do Prusa lub na
              odwrót?
              • j.b102 Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 22.09.04, 18:53
                Dokładnie tak a wyjeżdzając na Starowiejską należy ustąpić pierszeństwa
                przejazdu bo taki znak postawono
    • Gość: zoś-ka Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 20:01
      a swoją drogą - gratulacje dla Sz. Decydentów: Wspaniała pora na taką
      przebudowę! wzmożony ruch ->rozpoczęty rok szkolny, sprzyjające warunki
      atmosferyczne -> jeszcze nie zima, długi dzień -> za 2 mies. bedzie krótszy!!
      • j.b102 Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 22.09.04, 22:00
        ja mam jeszcze: Robotnicy pracują tylko do 15 max 16. Do tego 1 listopada i
        trasa bardzo mocno uczęszczana w kierunku Janowskiej, Do tego jeszcze bardzo
        słaba organizacja ruchu. Światła przy starym kościele dzisiaj nie działały.
        Informacje o objazdach niewidoczne. Przejechałem sobie dzisiaj późnym wieczorem
        i sprawdziłem jak to wygląda. Proponuje przjażdżkę Piłsudskiego. KATASTROFA.
        Ktoś może coś dołożyć?
        • razowiec Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 23.09.04, 10:31
          Jedyny ratunek to radny Greluk. Pokazał przy okazji bazarku co potrafi. Teraz
          ma pole do popisu i może zmierzyć się z rzeczywistym problemem.
          • j.b102 Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 24.09.04, 01:45
            Należy się obawiać radnego G. Bo jeśli po wizycie na bazarku mamy taką a nie
            inną opinię (czytaj mariano z innych wątków) to do tego dojdzie również jeszcze
            to że oprócz wchodzenia w pupę Włochom jesteśmy miastem nie wojewódzkim a
            rozkopanym. I po co nam to?
            • tramwajsiedlecki Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 24.09.04, 10:51
              Roboty na jedną zmianę wydłuzają czas przebudowy. Z drugiej strony za pracę na
              dwie zmiany trzeba więcej zapłacić wykonawcy. Jeżeli głównym kryterium
              przetargu była cena, a nie czas trwania robót, to mamy przechlapane.
              • emektb Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 24.09.04, 12:28
                Niestety zazwyczaj to główne kryterium... Podobno;)
                • tramwajsiedlecki Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 24.09.04, 12:29
                  Skoro Ty tak mówisz, to znikąd nadzieji ... umarł w butach!
                  • Gość: Westwind Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.04, 19:53
                    Uff! Już 5 dni bliżej do końca przebudowy.
                    • emektb Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 26.09.04, 11:13
                      Nie chcę być złym prorokiem, ale jak znam życie, to się remont przedłuży:(
                      • no_login Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 26.09.04, 12:12
                        Wrodzony optymizm tak Ci podpowiada :-)
                        Mój też twierdzi ze albo się przedłuży
                        albo wiosną trzeba bedzie na nowo rozkopać.
                        • j.b102 Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 26.09.04, 14:47
                          Kochani nie jest aż tak źle POlak potrafi.!!!! Mimo, że teoretycznie
                          skrzyżowanie jest zamknięte to samochody jeżdżą jak głupie. Można śmiało
                          prejechać jadąc od strony kościoła Św Ducha w stronę Kazimierzowskiej.
                          Przejazdu broni jedynie znak "Zakaz ruchu nie dotyczy budowy i MPK". Nie dawno
                          mało mnie TIR nie przejechał taki był szczęśliwy że może jechać. Polecam
                          Objazdy zostawcie przyjezdnym...
                          • emektb Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 27.09.04, 16:51
                            Dzisiaj byłem na budowie. Można śmiało chodzić, gdzie się komu podoba. Żadnych
                            ograniczeń. I taki obrazek widziałem: dzieci maleńkie wracające ze szkoły
                            waliły przez środek budowy przeskakując przez wykopy i omijając szalejące
                            maszyny. Ciekawe kiedy dojdzie do nieszczęścia?
                            A modernizacja trochę potrwa. Podczas trzech moich dzisiejszych wizyt
                            wyciągnąłem zatrważającą średnią: trzech robotników pracuje, 14 opiera się
                            pracy na szpadlach.
                            • Gość: walec Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.09.04, 17:15
                              A mozna wiedzieć, jaka to firma tak dziarsko pruje do przodu?
                              • j.b102 Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 27.09.04, 17:29
                                Niestety o tej porze nie mo kogo zapytać wszyscy w domach
                                • Gość: walec Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.09.04, 17:36
                                  Chyba tam stoi jakaś tablica informacyjna?
    • klemens.klemens Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 30.09.04, 20:19
      Jaka cisza. Tzn. robota wre.
    • Gość: mariano Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:23
      Pospekulujmy - zgodnie z obowiązującym prawem po zakończeniu wykonania zlecenia
      i wystawieniu faktury przez wykonującego zlecenie zleceniodawca musi zapłacić
      zgodnie z wystawioną fakturą w terminie do 30 dni. Siłą rzeczy skoro nie było w
      budżecie miasta pozycji pod nazwą skrzyżowanie Kazimierzowska - Starowiejska
      (trzeba sprawdzić) to nie ma i kasy na to zadanie. A więc robota nie może być
      odebrana przed 1 grudnia bo nie ma kasy. W przyszłym roku - choćby 1 stycznia
      możliwe będzie wypłacenie należności. Tak chyba jest również w przypadku innych
      inwestycji, ktore wykonywane są na koniec roku przede wszystkim z takiego
      właśnie powodu. A więc może są i pewne niedogodności związane z terminem
      przebudowy - ale jestem przekonany, że każdy termin można byłoby okrzyczeć, że
      jest do d.... A za bezpieczeństwo na budowie i jej zabezpiecznenie odpowiada
      wykonawca.
      • razowiec Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 30.09.04, 22:26
        Masz absolutną rację. Wiele samorządów tak postępuje, a firmy chętnie się na to
        godzą. W końcu trudno o lepszego zamawiającego. Wprwdzie nie wyrywny z płatnoś-
        ciami, ale nie czmychnie i nie rozpłynie w nicości.
        • Gość: mariano Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:32
          jak się patrzy na budżety samorządów to się płakać chce - trzeba kombinować jak
          się da, chociaż mam wrażenie, że parę lat temu ktoś trochę przesadził i skutki
          tego teraz są "nieco?" widoczne
          • razowiec Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 30.09.04, 22:35
            A czy kiedykolwiek nie kombinowano? Nie ma wyjścia. Jakaś nadzieja w zasilaniu
            ze środków UE (jeżeli się uda).
            • Gość: mariano Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:42
              ale trzeba mieć wkład własny - a tu jawi się mały problem
              • razowiec Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 30.09.04, 22:52
                Chyba do przezwyciężenia? Są sposoby.
                • Gość: mariano Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:57
                  ciekawy jestem jakie - ja nie bardzo widzę szanse - chuba że uruchomi się
                  spółki miejskie - ale na prywatyzację nie ma zgody społecznej a one same - może
                  może
                  • razowiec Re: Przebudowa: Starowiejska - Kazimierzowska 30.09.04, 23:00
                    A parnerstwo prywatno-samorządowe?
    • Gość: synoptyk Jak się posuwa IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.04, 09:11
      robota? Był ktoś i widział niesamowity postęp?
      • j.b102 Re: Jak się posuwa 11.10.04, 09:40
        Ja widziałem zajeżdżoną ulicę przy amfiteatrze i debilnych kierowców, którzy
        jeżdżą chodnikiem bo tam równiej.
        • emektb Re: Jak się posuwa 11.10.04, 13:15
          j.b102 napisał:

> Ja widziałem zajeżdżoną ulicę przy amfiteatrze i debilnych kierowców, którzy
          > jeżdżą chodnikiem bo tam równiej.

Nie ma się co dziwić:)) człowiek z natury jest konformistą:))

pozdr
          • tramwajsiedlecki Re: Jak się posuwa 11.10.04, 17:36
            Logiczne, że lepiej jechać po utwardzonym niż przez błoto po osie. Dziwne, że
            przed całą operacją nie utwardzono nawierzchni. Dziwne także, ze wjazd/wyjazd
            do Starowiejskiej pół legalny, na siagę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka