Dodaj do ulubionych

zaduszki jazzowe

IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 17:23
46 ZADUSZKI JAZZOWE
Sala PODLASIE
19 listopada godz. 19.00
Cena: 25 zł
Wystąpią:

Sarnecki/Kaczmarczyk/Adamczak TRIO
gitara fortepian kontrabas

Ewa Uryga z zespołem

SŁAWOMIR JASKUŁKE 3YO – SUGARFREE
Sławomir Jaskułke – fortepian
Krzysztof Pacan – kontrabas
Krzysztof Dziedzic – perkusja
Obserwuj wątek
    • muchawka Re: zaduszki jazzowe 16.11.04, 17:30
      Gdzie bilety do nabycia są?
      • Gość: bob Re: zaduszki jazzowe IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 17:42
        bilety w MOK ul. Pułaskiego 6 tel. 63 227 50
        albo na godzinę przed koncertem ( ale lepiej wcześniej )

bo idą jak "woda" :)
        • muchawka Re: zaduszki jazzowe 16.11.04, 17:48
          To ruszam jak burza, tylko czy o tej godzinie jeszcze ktoś w MOK-u jest?
          • Gość: bob Re: zaduszki jazzowe IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 17:58
            codziennie do 20
    • razowiec Re: zaduszki jazzowe 17.11.04, 23:12
      Też idę, i mam bilet.
    • filmmix Re: zaduszki jazzowe 21.11.04, 00:59
      och było wspaniale, szczególnie występ Jaskułke...znakomity; tylko publika
      jakaś sztywna, no ale ma się swoje sposoby i miejsca gdzie można się
      wyluzować ;-))
      • razowiec Re: zaduszki jazzowe 21.11.04, 23:53
        Świetna była Ewa Uryga, rewelacyjna! Nie wszystkim odpowiadały jej wypowiedzi,
        ale dzięki nim, to co śpiewała, nabierało głębokiego sensu.
        Jaskułke znakomity, zgadza się. Chociaż, gdy wyszedł na estradę w dresie,
        trochę zwątpiłem. W czasie koncertu rozgrzał się i na szczęście zrzucił
        zastanawiąjący przyodziewek.
        Chłopak ma niesamowite ręce, palce. Wydobywa dźwięki z szybkoscia karabinu
        maszynowego. Świetni kontrabasista i perkusista.
        Sztywna publika? Jakoś nie przyszło mi to głowy, owacje i brawa olbrzymie.
    • scoobunny Re: zaduszki jazzowe 22.11.04, 18:30
      SŁAWOMIR JASKUŁKE 3YO... fajna sprawa, trochę swieżości w jazzie. To teraz
      czekam na Pink Freud i Robotobiboka, a na deser set w wykonaniu Skalpela. To
      byłby piękny koncert... eeh ale w Siedlcach to chyba nadal nie możliwe
      • Gość: bob Re: zaduszki jazzowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 12:41
        drogi Panie scoobunny

proszę o szczegółowe info na temat zespołów, pomyślimy zobaczymy,
        co trzy miesiące mamy przecież cykl TIME FOR JAZZ, dowolność programowa wskazana
        • scoobunny Re: zaduszki jazzowe 23.11.04, 19:14
          drogi Panie bob

Wnioskuje z postu, że kręci się Pan przy organizacji koncertów jazzowych. Dziwi
          mnie, że nie zna Pan zespołów, które wymieniłem.

Muzyka Pink Freud i Robotobiboka zaliczana jest do tzw. yassu (kolejna
          szufladka, tym razem stworzona przez samego Tymańskiego). Generalnie inne
          spojrzenie na jazz, które nie zawsze znajduje uznanie wśród starej gwardii (vide
          Jan Ptaszyn). Tu nie ma, co pisać, tego trzeba posłuchać. Polecam album
          „Jogging” Robotobiboka("Podróż do Meksyku" i "Maraton Tańca" - genialne utwory)
          i „Sorry Music Polska” Pink Freud(„Mademoiselle Madera” - my favorite).

Skalpel to trochę inna bajka. Bardziej znani są w Anglii niż w Polsce (chociaż
          ostatnio chyba to się zmienia). W Anglii nagrywają dla słynnej Ninja Tune( m.in.
          Jaga Jazzist i Cinematic Orchestra). Skalpel to dwóch Dj’ów z Wrocka, którzy
          wycinają i kleją kawałki muzyki, głównie stary polski jazz (Novi Singers, Komeda
          itp.). Trochę to odtwórcze ale naprawdę fajne. Ich koncerty mają na razie formę
          setów, ale z tego co wiem ma to się niedługo zmienić. Płytę wydali jedną, w
          kwietniu tego roku (do tej pory wypuszczali same EP-ki). Płytę oczywiści gorąco
          polecam.

Zapraszajcie ich do Siedlec bo jak to mówi Pink Freud "Jazz fajny jest"!!!

Martwi mnie jednak jedna rzecz…Pieniążki. Każdy z tych zespołów bierze zazwyczaj
          po 25 zeta za bilet (przynajmniej Robotobibok i Skalpel, na koncercie Pink Freud
          nie byłem). W sumie wyszedłby z tego drogi bilecik, ale zawsze można ściągać
          zespoły pojedynczo.

www.robotobibok.com/
          www.pinkfreud.art.pl/
          skalpel.chlip.com/

• Gość: Pawełek Re: zaduszki jazzowe IP: *.bci.net.pl 24.11.04, 09:18
            scoobunny napisał:
            >
            > Muzyka Pink Freud i Robotobiboka zaliczana jest do tzw. yassu (kolejna
            > szufladka, tym razem stworzona przez samego Tymańskiego).

Takie małe sprostowanie, Tymański uważany jest za jednego z pionierów i
            współtwórców yassu, ale przed Tymańskim był jeszcze Mazzol i jego Arithmic
            Perfection i cała brygada z bydgoskiego Mózgu. Myślę, że bob o tym doskonale
            wie (jak tworzył sie yass).

Spadam, bo zaraz Marianeq powie, że znowu wertuję Weissa :-)
            • Gość: Pawełek Re: zaduszki jazzowe IP: *.bci.net.pl 24.11.04, 10:23
              Gość portalu: Pawełek napisał(a):

> scoobunny napisał:
              > >
              > > Muzyka Pink Freud i Robotobiboka zaliczana jest do tzw. yassu (kolejna
              > > szufladka, tym razem stworzona przez samego Tymańskiego).
              >
              > Takie małe sprostowanie, Tymański uważany jest za jednego z pionierów i
              > współtwórców yassu, ale przed Tymańskim był jeszcze Mazzol i jego Arithmic
              > Perfection i cała brygada z bydgoskiego Mózgu. Myślę, że bob o tym doskonale
              > wie (jak tworzył sie yass).

chociaż może rzeczywiście Miłość była pierwsza (ale z Mazzolem przecież)...
              • scoobunny Re: zaduszki jazzowe 24.11.04, 16:49
                Gość portalu: Pawełek napisał(a):

> Gość portalu: Pawełek napisał(a):
                >
                > > scoobunny napisał:
                > > >
                > > > Muzyka Pink Freud i Robotobiboka zaliczana jest do tzw. yassu (kole
                > jna
                > > > szufladka, tym razem stworzona przez samego Tymańskiego).
                > >
                > > Takie małe sprostowanie, Tymański uważany jest za jednego z pionierów i
                > > współtwórców yassu, ale przed Tymańskim był jeszcze Mazzol i jego Arithmi
                > c
                > > Perfection i cała brygada z bydgoskiego Mózgu. Myślę, że bob o tym doskon
                > ale
                > > wie (jak tworzył sie yass).
                >
                > chociaż może rzeczywiście Miłość była pierwsza (ale z Mazzolem przecież)...

nie będę spierał się bo w sumie sam nie jestem pewien kto był pierwszy, ale
                Miłość jest powszechnie traktowana jako prekursor yassu, a tak naprawde to nie
                znam się na jazzie, wole go słuchać ;)

Pzdr

• Gość: Pawełek Re: zaduszki jazzowe IP: *.bci.net.pl 24.11.04, 17:09
                  scoobunny napisał:
                  a tak naprawde to nie
                  > znam się na jazzie, wole go słuchać ;)

po to właśnie on jest :-)))

pozdrawiam
          • Gość: bob Re: zaduszki jazzowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 10:45
            drogi Panie scoobunny, dziękuję za wyczerpujące informacje, o postępie prac
            będę pisał na bieżąco na forum, najbliższe TIME FOR JAZZ już w styczniu lub w
            lutym - sprawy klarują się juz powoli
            • scoobunny Re: zaduszki jazzowe 24.11.04, 19:34
              Gość portalu: bob napisał(a):

> drogi Panie scoobunny, dziękuję za wyczerpujące informacje, o postępie prac
              > będę pisał na bieżąco na forum, najbliższe TIME FOR JAZZ już w styczniu lub w
              > lutym - sprawy klarują się juz powoli

drogi panie bob

nie pozostaje mi nic innego jak życzyć powodzenia, trzymam kciuki bo yass fajny jest
              • mpppm 57 zaduszki jazzowe 20.10.15, 15:30
                57. Zaduszki Jazzowe
                7 listopada 2015, godz. 18:00 – Sala Widowiskowa „Podlasie”

Jazz w CKIS zamordowano i nie ma.
                Za to na WSI
                www.podlasie24.pl/powiat-siedlecki/kultura/jazz-rozbrzmiewal-w-chodowie-19a1a.html
                "Obok ogólnopolskich mediów branżowych, patronat honorowy nad imprezą objęli również Wojewoda Mazowiecki Jacek Kozłowski oraz Marszałek Województwa Mazowieckiego Adam Struzik."

I proszę jacy patroni na wsi bywają, a w Siedlcach Pan Prezydent (zmęczony 9 letnim patronowaniem wszystkiego) i Podlasie24 (które będzie patronem wszędzie kto płaci)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka