Gość: :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 14:13 ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emektb Re: no i połączyli 30.06.05, 14:25 teoretycznie jeszcze nie, ale to i tak nic nie zmienia, bo to było przesądzone od początku. polityczne gierki zaważyły w sprawie połączenia. ile sie nakłamali na tej sesji to głowa mała. przynajmniej ludzie zobaczyli jak ten cyrk wygląda bo do tej pory to wszyscy tylko mówili, że to niemożliwe by taka banda z prezydentem na czele nami rządziła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oddzielna_kupka Re: no i połączyli IP: 212.244.185.* 30.06.05, 14:46 to pewnie po kulturze :( ja i tak juz nie mam nic do stracenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: no i połączyli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 18:01 smutne to że ci którym ludzie siedleckiej kultury złocili głowy teraz wypinaja na nich dupy Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: no i połączyli 30.06.05, 15:17 Emil daj więcej informacji co i jak było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: no i połączyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:47 pierwsza kostka domina się przewróciła... i nie za tydzień nie za miesiąc, ale zobaczymy wszyscy jak to będzie wyglądać, wracamy do GMINY największy zawód głosowania: - Mariusz Dobijański - za połączeniem - Krzysztof Tomaszewski - za połączeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: no i połączyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:59 BASTA!!! Nie mówcie więcej NIC na temat kultury!!! Dośc, dosc, dośc. Traktowaliśmy sprawy miasta, jego rozwoju, i radnych poważnie, dzisiaj potraktowano twórców - z dorobkiem bardzo nie poważnie. W. Kudelski (PiS)- Przewodniczący RM traktował nas jak psy, które nie powinny szczekac na Pana, ubodło mnie to ogromnie i nie tylko mnie. Nigdy więcej takich radnych w w naszym mieście. Wszystko wczesniej zostało ukartowane. Dobijański (PO)- przeflancowany koneksjami żony i budowy jakiejś tam drogi za 4 mln. 300 tys. o którą walczył i zagrożono cofnięciem tej dotacji, Tomaszewski (PO) można było sie po Nim tego spodziewac. LPR przeflancowany jakimś tam podpisaniem uwłaszczenia. Z kim tu budowac lepszą i uczciwą Polskę. STS od początku lojalny Prezydentowi, Lewa strona - dzięki. Wyniki : 12 za przyjęciem uchwały (PO, PiS, LPR, STS, Seliga), 2 wstrzymujące się (PiS, ?), 8 przeciw (Lewa strona, Kozaczyński, PO) Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: no i połączyli 30.06.05, 16:04 "za" PO i "przeciw" PO? To ilu radnych PO jest w radzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: no i połączyli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 17:23 Nie wiem, czy PO = Centrum i inni, ja tych radnych kiedyś identyfikowalłem z PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: no i połączyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 23:42 Grzegorzu O. jesli myslisz ze nikt nie wie kim jestes jesteś w błędzie. Wyciaganie takich brudów świadczy o poziomie inteletualnym twojej osoby. Wyrazanie sie w formie "przeflancowany koneksjami" wymaga potwierdzenia a nie jedynie rzucania słów na wiatr. Łatwo komuś pwiedzieć że jest wielbłądem kiedy nikt tego nie może udowodnić trudniej spojrzeć w oczy i to powiedzieć. Piszę to ze względu na to iż ludzie ukrywajacy się pod róznymi nickami czują się bezkrani, forum obniżyło loty kilkukrotnie od conajmniej roku. Nawe juz nie chce mi się tutaj zaglądać bo jedyne co mogę zastać to opluwanie anonimowych gości, inwektywy i wznieczanie dyskusji proiwadzącychh do nikąd. Zdaje sobie sprawę z tego iż forum musi sie czymś karmić ale mam nadzieję że są jeszcze jakieś granice. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: no i połączyli 30.06.05, 15:55 Podaj więcej argumentów za i przeciw. Spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: no i połączyli 30.06.05, 16:00 Argumenty to są znane. Bardziej interesuje mnie przebieg sesji. Dobijański i Tomaszewski za połączeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
goscxctfdqrx Re: no i połączyli 30.06.05, 16:39 słyszałem, że klub Centrum sprzedawał się jak "prostytutka" dla uchwał prezydenckich wyłączając z tego Centrum p.L.Poducha i K.Jeznacha Odpowiedz Link Zgłoś
the.power.of.love Re: no i połączyli 30.06.05, 17:37 Tylko czekać jak siedlecka kultura..zacznie rozwieszać czarne chorągwie na mieście..!Ale nie oszukujmy się,że przeciętny odbiorca nie płacze z tego powodu...Jak ktoś lubił Teatr Es nadal będzie chodził na jego spektakle, jak ktoś lubił Luz też będzie dalej ich ogladal..bo czy wspólny szyld coś tak zmienia?Oczywiście dla widza.. Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: no i połączyli 30.06.05, 18:04 Ale nr. Jak dowiedziałam się, że Tomaszewski i Dobijański głosowali za połączeniem to mało z krzesła nie spadłam. Patrzcie "twórca" kultury KT za zniszczeniem kultury, zawsze wiedziałam, że to ułomny człowiek i ze to człowiek prezydenciego dworu. Natomiast Dobijański mnie zawiódł. Czytałam wszystkie jego wypowiedzi z których wynikało, że jest przeciw. Okazało się, że to chorągiewka. O czym on marzy o prezydenturze, chyba, ze wswojej dzielnicy (jeśli się nie mylę to gdzieś na ul Brzechwy). Idę na zwiady, czyli dowiedzieć się jak było na sesji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flamaster fabiana Re: no i połączyli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 18:31 już zjadłem wszystkie kerdki orzechowe Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: no i połączyli 30.06.05, 18:54 I dobrze,że połączyli.Czasami trzeba umieć podjąć niepopularną, trudną decyzję. Radny KT i radny MD pokazali,że nie kierują się interesem "robiących w kulturze" Brak pieniędzy ministerialnych na kulturę nie dotyczy tylko Siedlec. Protestują teatry śląskie. Odważna i odpowiedzialna decyzja pokazała,że nie oczekują klaki i popularności na siłę. Dwa dyrektoriaty na takie miasto jak Siedlce to za dużo. Ja poszedłbym jeszcze dalej i rozwiązałbym ośrodki kultury. Co ich łączyć? Czy w kłótniach,uprzedzeniach i przekonaniu o nieomylności można coś sensownego zbudować.Wybrać należy kierownika z konkursu i niech realizuje swój autorski projekt "Kultura w Siedlcach" przez dwa lata np. Ocena będzie łatwiejsza i rozliczenie. Ale tak to jest,że jak się ma pana, który rządzi i dzieli pieniądze to trzeba tańczyć jak zagra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nostradamus Re: no i połączyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 19:12 no jasne !! ja bym zlikwidowal nie tylko osrodki kultury ale poszedlbym dalej , zliwkidowac nalezy szkoly, szpitale , domy pomocy itp. po co we wsi takie dziwolągi a ile oszczednosci !!. Beda dojezdzac do Minska albo dalej do Wa-wy tam sie cos dzieje no i na poziomie!. Decyzje nie popularne trzeba podejmowac z odwagą ! no panowie do dziela !! jak pisal kiedys Pietrzak , postawic tylko zasieki na zalewie zeby sie ludzie nie potopili i ostatni gasi swiatlo a miasto do wyburzenia na cholere tyle miejsca sie marnuje , teraz czekamy na takie odwazne decyzje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd niepopularne decyzje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 19:37 zlikwidować wszystko, tylko co będą krytykować nasi szanowni forumowicze, nic nie będzie do krytykowania i wtedy zobaczymy co mieliśmy a czego być może nie docenialiśmy pospadają imprezy,pospadają, a to co teraz nazywane było gdzieś na tym forum "imprezą typu k..." będzie tylko wspomnieniem, bardzo pożądanym ale już nie do zrealizowania Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: no i połączyli 30.06.05, 19:48 Spokojnie spokojnie Dziwiejsza uchwała niczego nie przesądza. Jedynie daje do myślenia tym, którzy ową kulturę tworzą. Czyli artystom z MOKu i CKiS. Myślę, że czas zakończyć spory i wzajemne oskarżenie na poczet wspólnych działań i wspólnego programu "co dalej". A owe "co dalej" może zawierać się zarówno w 2 ośrodkach ja również w jednym. Jeśli dyrektorzy kierownicy, animatorzy kultury widzą sens (nie tylko ambicjonalny) w istnieniu 2 osodków niech przygotują ofertę kulturalną na najbliższe 6 miesięcy. Niech pokażą, że warto posiadać 2 ośrodki. Może też zawierać się w 1 mocnym dużym ośrodku kultury. Ale do tego potrzeba woli współpracy, a nie płaczu nad "wylanym mlekiem". Współpracy pomiędzy Ośrodkami, z wykorzystaniem potencjału drzemiącego w Ośrodkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: no i połączyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 20:09 Jstem przeciw łączeniu ośrodków kultury, jeżeli znajdzie się jakiś alternatywny sposób funkcjonowania obu ośrodków w sytuacji zmniejszenia środków o 670 tyś. złotych. Nigdy nie napisałem i nie powiedziałem, że niezależnie od wszystkiego jestem przeciw. Nie pisz piguło o chorągiewce, bo uwłaczasz mi nieco, a to boli. Dzisiejsza uchwała jest jedynie sygnałem do obu ośrodków. Czas zakopać topory wojenne. Czas wziąć się za pracę koncepcyjną. Dyrektorzy mieli szansę wypowiedzieć się na komisji. Mieli szansę przekonać, że mają pomysł na działalność w zmienionych warunkach. Zdaniem większości (nawet tej, która głosowała przeciw, bo politycznie tak wygodniej - siedzę blisko i rozmawiałem) nie przekonali, że mogą wspólnie, razem, działać tak, by odbiorcy na tym nie ucierpieli. Przepadły moje argumenty - fundusze operacyjne niezaleznie od uchwały są do wzięcia. Projekt funkcjonowania połączonego ośrodka jest - może ułomny ale faktyczny (dyskusje nad nim na pewno będą trwały). Poczynania oszczędnościowe uderzyły pracowników, sekcje i ofertę - na to zgody nie ma. Uchwała nie przesądza niczego. Grzegorzu i Mariuszu - nie wiem pod jakimi nickami piszecie - nie szukajcie wroga tam, gdzie go nie ma. W moim wystąpieniu powiedziałem wyraźnie - jestem z Wami i chcę wspólnie pracować nad koncepcją działalności obu ośrodków. Trzeba argumentów i pomysłów. Przed nami kilka miesięcy wytęrzonej pracy koncepcyjnej. Nie traćmy czasu na zbędne biadolenia. Trzeba pokazać i udowodnić finansowo to, o czym wszyscy mówiliście.Jestem przekonany, że stać i MOK i CKiS na pomysł funkcjonowania w zmienionych warunkach. Rozmawiałem z Wami wielokrotnie i jestem tego pewien. Miałem nie wypowiadać się w sprawie insynuacji dotyczącej mojej żony - ale nie potrafię. Daleko jest od tego co robię. Nienawidzi polityki i wielokrotnie mówiła mi, żebym dał sobie spokój. Nie wtrąca się w to co robię (przynajmniej stara się)i nawet nie chce słuchac o tym co robię. Jest moim pierwszym i najważniejszym przeciwnikiem w podjęciu decyzji na "tak" w temacie mojego ewentualnego startu w wyborach prezydenckich w mieście. Możecie spekulować i insynuować - ale proszę, oszczędzcie ją, bo daleko jest od całego tego bagna. Sprawa Piasków Zamiejskich i inwestycji za 4 mln. Tak - zabiegam o tą inwestycję od dwóch lat. Bo ludzie tam mieszkający za drogę oddali własną ziemię. Należy im się ta droga jak psu buda. Poza wypowiedzią Prezydenta w CKiS nigdy inwestycja ta nie była i jestem pzekonany, że nie będzie kartą przetargową. Irytuje mnie to, że Ci, którzy jeszcze tydzień temu utopiliby w łyżce wody większość znaczących osób w CKiS dzisiaj uważana jest za jej obrońców. Nia na tym polega walka o utrzymanie obu instytucji. Walka będzie wygrana wtedy, gdy zmieni się formuła działania obu ośrodków, urealnione zostaną wydatki, zmieniona zostanie nieco oferta i jej klienci. Nie może być tak, by tacy ludzie jak Jurek Kobyliński, którego znam, lubię i słucham, musieli tracić pracę w imię oszczędności. Polecenie Prezydenta zostało potraktowane zbyt dosłownie. Nie tędy droga drodzy dyrektorzy. Nie trzeba likwidować dodatków motywacyjnych, premii, zubożać ofertę kulturalną. Wiem o tym, bo rozmawiałem z Wami. Przelejcie na papier, ubieżcie w merytoryczną ofertę nową koncepcję działania obu ośrodków a w listopadzie nie będzie potrzeby wychodzić z uchwałą o łączeniu jednostek kultury. Jezeli tego nie zrobicie, to wtedy będzie naprawdę powód do darcia szat i biadolenia. Nadszedł czas wytężonej pracy i udowodnienia wszystkim, że jesteście naprawdę świetni. Ja w to wierzę - i choć nie mogę Ci powiedzieć Grzegorzu tego prosto w oczy (gazeta tego nie przewidziała:)) - wiesz, że tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
hejj1 Re: no i połączyli 30.06.05, 20:25 No nieeee! tu mnie mariano rozbawiłeś "Grzegorzu i Mariuszu....... jestem z Wami". O taką podłość cię nie podejrzewałem. Jak jesteś z nimi (widzę na forum) dałeś dowód w swoim głosowaniu. Nie ośmieszaj się. Dlaczego nie powiesz, że jak byś inaczj głosował to twój szef PO staraciłby stołek wiceprezydenta. Przecież wystarczyło wczoraj być 5 min w UM żeby o tym usłyszeć. Czy to były tylko plotki? Nic dodać nic ująć dałeś d.razem ze swoim kolegą KT. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: no i połączyli 30.06.05, 20:40 Czyli to szef PO jest winiem wszystkiemu? Ciekawe. Zawsze uważałem, że zdecydowana zmiana ról wyszłaby na lepsze. A plotki ti zawsze plotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boy Re: no i połączyli IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 30.06.05, 20:51 Byłem, słyszałem, wstyd mi za wystąpienia dyrektorów ośrodków, zwłaszcza K.P. która zaprezentowała poziom szefa wiejskiego klubu kultury. Tym razem jej intrygi i obrzucanie ludzi inwektywami nie dały rezultatu. Nawet nie broniła załogi MOK tylko poddańczo ścieliła się przed prezydentem - chyba już jako REKTOR uniwersytety trzeciego wieku. Wywaliła Kobylińskiego a potem udaje niewiniątko. Meżeryckiemu świnię podłożył jego zastępca. Wygłaszając swoje mądrości chyba chciał przekonać radnych, że Meżer jest za słaby by reprezentować CKiS. Łączenia jeszcze nie ma i chyba nie będzie do końca obecnej kadencji rady miasta. Nikt nie zauważył i nie podchwycił "podpowiedzi" opluwanego tu radnego K.T., który podniósł sprawę budżetu na 2006 rok. Wystarczyło pójść tym tropem panowie dyrektorzy i pani dyrektor by wykazać jak mizerne ma szanse prezydent na połączenie ośrodków. Wygrały emocje a nie profesjonalizm! Czekam na wiadomości o mobilizacji ośrodków i szybkim przedstawieniu radnym alternatywnego wariantu z dwoma ośrodkami a nie jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: no i połączyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 20:59 Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem. O stołku v-ce nie piszę, bo drugie dno jest tym, czego nie da się udowodnić a spekulacje nigdy nie są do końca prawdą. To o czym piszesz jest grą polityczną, a ta jest brudna i niewarto się nią zajmować. Meritum sprawy - uchwała inicjatywna = konieczność przemyśleń nad formą dalszego funkcjonowania = kreatywne myślenie = zmiana = podniesienie poziomu = istnienie dwóch nowych w swej formule i sposobie działania ośrodków kultury. Podłość może mi zarzucić jedynie ktoś, kogo bezpośrenio podle potraktowałem. Jeżeli ktoś się tak poczuł, to przepraszam, ale w moim najgłębszym przekonaniu - nie miałem takego zamiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: no i połączyli 30.06.05, 21:05 Rozmawiaj z pracownikami.Tam jest serce i czucie kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: no i połączyli 30.06.05, 20:51 "Grzegorzu i Mariuszu"- co się im podlizujesz? Postąpiłeś mądrze i roztropnie. Ambicje dyrektoriatów albo lepiej synekuriatów nic dobrego nie przyniosą a tylko dalej będziesz łagodził rozpalone"panny młode". Widzisz,że w tym rozżaleniu będą się czepiać i rodziny i nakładów na drogę co to prezydent obiecał za poprzedniej kadencji. Nie mają Dyrektoriaty ani pomysłu ani chęci współpracować. Przez tyle lat żyli w wzajemnym podgryzaniu i nienawiści to myślisz,że coś stworzą. Tu nie chodzi o kulturę. Tu chodzi o stołki a cierpią pozostali pracownicy dla których to walka jest o chleb i przeżycie. Tych rozumiem. Z nimi rozmawiaj. Wśród nich znajdziesz przyszłych menadżerów kultury.Dzisiejsi prominenci kultury już się wypalili a ogień ich słomiany był. Państwo ograniczyło fundusze na kulturę to ani ty ani RM tego nie zmieni. Miały rosnąć gruszki na wierzbie a wyszło ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boy Re: no i połączyli IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 30.06.05, 20:55 Popieram głos: krzycho1225! PO dało na sesji szansę dyrektorom MOK i CKiS. Nie skorzystali. Ich strata. Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: no i połączyli 30.06.05, 21:13 nie PO dało tylko my dalliśmy. Bo kto to jest PO? Prywatny pomiot gospodarczy zasiadający nieudolnie na viceprezydenckim stanowisku? Albo wszechstronny radny z aspiracjami na "owielewięcej", czy też najnowszy choć nie najmłodszy "nabytek"? Nie mówiąc wiele więcej miało bys mnóstwo młodych wilków, miał byc klub łączący wspólne ideały. Pozostanie niesmak, dziwna atmosfera i nie wiadomo co jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: no i połączyli 30.06.05, 21:26 Spokojnie Spokojnie Wiem, że dzisiejsze głosowanie nie jest celem, a jedynie środkiem. Jeszcze nie wszystko zostało przekreślone. Mam na myśli Ośrodki, czy działania Klubu Centrum. byc może są tacy którzy postrzebają dzisiejszą sesją jako grę polityczną. Otóż nie wszystko zawsze jest grą polityczną. tak jak to ma miejsce w "obrońcach " kultury, z dzisiejszego głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roskosz Re: no i połączyli IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 30.06.05, 21:24 Oświadczenie! Pragnę z całą mocą oświadxzyć, że z nikim, ani w dniach poprzedzających sesję RM, ani w dniu sesji, na temat uchwały o zamiarze łączenia MOK i CKiS nie rozmawiałem i nikt nie podejmował prób by mnie czymkolwiek przekupić. Pan Prezydent nie ma czym mnie przekupić, bo niczego od niego nie potrzebuję i nie oczekuję. Nie chciał poznać moich poglądów ani MOK (chociaż jestem członkiem Rady Programowej), ani CKiS (nigdy na zebrania załogi mnie nie zapraszano traktując chyba jako przylepionego instruktora). Swoją opinię wyraziłem na Komisji Kultury i ją powtórzę (bo to samo powiedziałem w kawiarni CKiS na spotkaniu z Prezydentem i to samo twierdziłem w lutym 2004 roku podczas tzw. forum kultury): jedyną metodą zmuszenia obu instytucji kultury do opracowania, przeciwnego do prezydenckiego, wariantu prowadzenia działalności kulturalnej przez dwa ośrodki był i jest strach przed tym, że KTOŚ to załatwi bez udziału rzeczywistych ludzi kultury. Jedynie przymus może zmusić oba ośrodki do wspólnej pracy, do zakopania wojennych toporów, na wykazanie odrobiny instynktu samo zachowawczego. Obawiam się, że od jutra skończy się załogowa lojalność i zaczną się tajemne, indywidualne podejścia pod prezydenta by tylko "przetrwać"! Głosując za uchwałą intencyjną, tak realnie, staję jeszcze raz w obronie kultury miasta Siedlce! Jest szansa by po 15 latach powtarzalności imprez, zadań, budżetów itp. przystosować pracę ośrodków do zadań, które wyjdą na przeciw oczekiwaniom nowych pokoleń. Głosując za uchwałą intencyjną pragnę dać szansę oby ośrodkom na "samooczyszczenie", a jest co pożegnać w sposób ostateczny (bez wątpienia nie zaczynając od podziękowania Kobylińskiemu za jego instruktorską działalność, którą cenili młodzi muzycy, a której nie tolerowały władze MOK). Głosowałem za uchwałą intencyjną by zweryfikować skalę importu do Siedlec imprez kulturalnych różnego rodzaju, na różnym poziomie i dla wąskich grup tzw. "elit miejskich". Niech nikt mi nie mówi, że wszystko co dotąd było, było "cacy". Wybitność broni się sama, obroni się sama, a chłam należy odrzucić! Jeżeli oba ośrodki, za miesiąc, przedstawią nowy, mądry, uzasadniony Wariant istnienia obu ośrodków, poprę go z radością i satysfakcją. Na dzisiaj mam żal do obu instytucji, że moje prośby wyartykułowane podczas ubiegłorocznego forum kultury - o przygotowanie się na ewentualne próby łączenia ze względu na brak dotacji ministra dla CKiS - pozostały bez echa, wręcz wówczas wyśmiane! Gdyby załogi obu ośrodków chciały poznać moje opinie przed sesją, poznałyby je, ale nie dano mi takiej szansy. Zatem, pozostała mi droga, którą uznałem za jedynie sesnsowną i rokującą na przyszłość. Zwłoka w zaprezentowaniu Wariantu II (dwa ośrodki) sprawi, że przygotowując projekt budżetu miasta na 2006 rok, skarbnik miasta i prezydent zaproponują pieniądze pod swoją wizję i na korekty będzie za późno! Powyższe oświadczam i podpisuję dziękując przyjacielowi za pomoc w zamieszczeniu na forum niniejszego tekstu. Krzysztof Tomaszewski - Radny Rady Miasta Siedlce Odpowiedz Link Zgłoś
the.power.of.love Re: no i połączyli 30.06.05, 22:19 O Matko!Do czego to doszło?!Żeby w dużym mieście radny musiał/chciał się tłumaczyć..na forum internetowym...szkoda,że nie na czacie?!Nie jest Pan związany żadnymi instrukcjami mieszkańców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojnie? Re: no i połączyli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 22:33 spokojnie spokojnie ? nic się jeszcze nie stało? mobilizacja do lepszej bardziej pomysłowej pracy? wytłumaczcie to tym którzy potracili połówki etatów i będą się od dziś mobilizować za 400 - 500 zł na rękę i tym którzy od "jutra" będą mieli dużo czasu na działkowe ogródki ... nie zapominajcie że zapłacą szeregowi pracownicy ( FUNDAMENT) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roskosz Re: no i połączyli IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 30.06.05, 22:51 Niestety, jako instruktorowi prowadzącemu Siedlecką Grupę Literacką "Witraż" też obcięto premiowanie - jak innym. I tak czynię wszystko by prawie nie prosić o pieniądze CKiS lecz większość finansuję z diety radnego (np. komputer składak). Na decyzje oszczędnościowe nie mam wpływu bo jak pisałem wyżej na zebrania załogi nigdy mnie nie poproszono - nie mam o to żalu, chociaż... to niekoleżeńskie. Metody szukania oszczędności oprotestowałem na Komisji Kultury i Komisji Budżetu. Radny Dobijański uczynił to samo na sesji RM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: no i połączyli IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 01.07.05, 11:42 a tak na boku kim pan jest ze takie oswiadczenia wypisuje. ckis i mok to dzieci ktore nie maja zadnego pojecia jak zrobic cos fajnego dla mieszkancow sa to przybytki wzajemnej adoracji. zadnych pieniedzy bym nie dal na takie ustrojstwo poniewaz to dyrekcja powinna wiedziec jak mozna zarobic na kulturze. sa beznadziejni wiec moze czas na zmiiany personalne. majac takie narzedzia jak podlasie i satelitarna i byc takim dretwym gospodarzem to zakrawa na ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: no i połączyli IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 02.07.05, 15:41 anonimowosc w naszym miescie jest wskazana bo po co ma biskup z ambony wydzierac swoja urocza twarz na biednego czlowieczka ktory nie ma szansy sie bronic. wiec latwiej i lepiej ze jest cos takiego jak forum bo przynajmniej mozna sobie ulzyc bezkarnie a dla tych co czuja sie urazeni i bezrdani zeby temu komus dowalic maja poprostu pecha. na nastepnej sesji zlikwidujcie w siedlcach internet lub kazcie ludziom sie rejestrowac za symboliczna zlotowke i macie pieniadze i macie kontrole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adler Re: no i połączyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 23:48 Mariuszu o Twojej wypowiedzi dowiedziałem się od przyjaciela. Często czytam forum, i jeżeli się wypowiadam to pod nickiem: skrót - adler (patrz deutsch.: der adler - orzeł). Połączenie ośrodków kultury - to problem, który tak naprawdę przestał mnie interesowac już kilka dni temu i z całą pewnością nie będę "Rejtanem", ktory będzie darł szaty i własną piersią ich bronił. Po dzisiejszym dniu wiem, że nie ma to sensu. Tak naprawdę żałuje,że dałem się wciągnąc w te przepychanki. Wiem, że to co robię robię dobrze. I tyle. To jest ogromną dla mnie satysfakcją. Chyba nawet jestem w stanie zrozumiec dzisiejszą Twoją postawę. Od lat powtarzam, że siedlecką kulturę i spojrzenie na nią i myślenia w niej trzeba zmienic, gdyż jest na pewien sposób skostniała i szczelna, i nie ukrywam tkwiąca w PRL - owskim systemie finansowania i premiowania. A to, że parę lat temu udało mi się do niej dostac to wynik mojej determinacji i nie ukrywam, poparcia obecnego Prezydenta i Zarządu Miasta sprzed 2002r. Zresztą przez te lata byłem ,a może i jestem identyfikowany z Prezydentem M. Symanowiczem. Co sobie cenię. I odwrotnie – myślę, że jeżeli Prezydent czyta to forum to może powiedziec, że z powodu działalności CHMS - w różnych okolicznosciach - miał tylko powody do satysfakcji i był dumny. Myślę, że dajcie już spokój temu tematowi. Nie rwijcie szat. Mam tylko nadzieje, że w merytorycznej dyskusji nie pominiecie twórców, i ludzi, którzy mają większe doświadczenie w tworzeniu i kreowaniu kultury . Co tak naprawdę stało się źródłem mojego włączenia się w spór przeciwko o zamiarze łączenia. Wiem również, że jakiekolwiek ciecia i zaciskanie pasa odbiją się przede wszystkim na pracownikach - twórcach takich jak ja, np. brak premii za solidna pracę, szukanie sponsorów, pracę z zespołem, dyrygowanie, a przy tym brak umów menadżerskich itd. Gdybym odkrył wiele szczegółów dotyczacych ostatniego wydarzenia artystycznego - jakim było Requiem, myślę, że mógłbyś powiedziec o mnie - wariat. Ja tymczasem wyjeżdżam do Wiednia, gdzie w Operze Wiedeńskiej będę realizował pewien chóralny projekt. Mam nadzieje,że naładuje tam akumulatory do kolejnego sezonu artystycznego i odpocznę od naszego siedleckiego zgiełku. Bywaj zdrów. Pozdrawiam i do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: no i połączyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 07:27 Brawo mariano miał pan racje .czapie nic się nie stało w MOK są oszczędności dla prezydenta kilka etatów poleciało.Oszczędność kosztem najsłabszych. Odpowiedz Link Zgłoś
misia001 Re: no i połączyli 01.07.05, 08:59 Lola zawsze pozostanie Lolą,zmniejszenie dotacji o 200.000, z dnia nz dzień wymusza konieczność decyzji,MOK zasygnalizował na piśmie,że aby tą decyzję wykonać- musi zmniejszyć płace - bo na chwilę obecną nie ma innych możliwości, przed nimi dwie duże imprezy"Malwy" i Sylwester na Placu- to właśnie te brakujące 100.000.A co do zmniejszeń ,to ucierpią wszyscy ,bo to nie tylko zmniejszenia zatrydnienia kilku osobom ale i premii solidarnie pozostałym wszystkim.Po tym jak "nasi radni" wbili nam nóż w plecy zabijając swoją decyzją chęć do działania i mówiąc ,ze to co robią to dla naszego dobra,zamiast dać nam czas do zastanowienia co zrobić ,przeglosowali to zmniejszenie dotacji.A teraz się dziwicie ze są takie ruchy a nie inne,przecież mogliprzeglosować zmniejszenie o 100.000,- Na spotkaniu z prezydentem było mówione ze bezzwolnień przy tak dużym zmniejszeniu dotacji się nie obędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adler Re: no i połączyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 09:34 Od samego mieszania herbata nie zrobi się słodsza. Proszę, dajcie spokój już temu tematowi. Trzeba poszukac drogi dialogu. Agresja rodzi agresję, zaś dobro rodzi dobro. Mamy przynajmniej 90 dni aby tę drogę dialogu znależc. Proszę nie piszcie już na ten temat. Bo robi się to już patologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
misia001 Re: no i połączyli 01.07.05, 10:36 tak masz rację,ale emocje już zaczynają brać górę nad rozsądkiem.Zawsze broniliśmy się z pełną kulturą , ale czy tak powinniśmy- po wczorajszej sesji RM gdzie zostaliśmy potraktowani jak niepotrzebne pionki na szachownicy,odechciewa się wsystkiego.Trzymajmy się razem.Pozdrawiam Cię ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: no i połączyli 01.07.05, 11:20 Razem czyli w jednym Ośrodku dobrze rozumiem? A emocje już dawno wzięły górę nad rozsądkeim i to o wiele wcześniej niż na wczorajszej sesji. Odpowiedz Link Zgłoś
misia001 Re: no i połączyli 01.07.05, 11:33 przykro mi ale źle zrozumiałeś - razem ,ale jednak w dwóch Ośrodkach.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: no i połączyli 01.07.05, 11:36 A jak masz zamiar wykorzystać owe 90 dni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: no i połączyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 11:04 LOLA JEST LOLA A MISIA oo1 JEST RUDA i w......Powiedz co ty masz wspólnego z kulturą,kogo i czego bronisz swojego i jeszcze może kilku stołków??za wszelką cenę.CO zANAK-1 zamkneli wam kino i nie macie gdzie skrobać.Jeżeli uważasz że jest ważniejszy sylwester na placu zamiast kilku etatów w MOK to pogratulować szybkiego awansu czy rozwinąć temat???trzymaj się cieplutko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misia001 Re: no i połączyli 04.07.05, 12:24 Oj Lola,lola, a nie zastanowiłaś się ,ze niechcacy moze niesłusznie osadzasz,jestes pewna ze sie nie mylisz.pozdrawiam cię ,a ludzi mi żal i to bardzo ale ty widzisz tylko czubek noska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: no i połączyli IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 04.07.05, 12:42 jezeli to do mnie z tym czubkiem nosa to nie jest tak do konca ale mam nadzieje misia ze to nie do mnie.generalnie mozna zarobic na kulturze i to nie zle pieniadze tylko trzeba wiedziec jak to zrobic ludzie od 20- 40 lat nie maja imprez dla siebie. ile mozna ogladac chor siedlecki, zepoly taneczne i juz nie mowiac o tych marnych teatrzykach w rezyserii mezeryckiego i innych tworcow nudy ogolnej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdgnbctr Re: no i połączyli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 11:52 jak wszyscy tęsknią za socjalimem raz przyrośnięty,na całe życie,do dupy stołek;i boli każda próba jego oderwania coś wma się chyba poprzewracało,chciałoby się siedziec do emerytury na ciepłych posadkach,płodzić sprawozdania z wyteżonej działalności i broń Boże nie stracić stołka komuno wroc zaraz chyba zaspiewacie Odpowiedz Link Zgłoś
goscxctfdqrx Re: no i połączyli 01.07.05, 12:06 Przecież na mieście tego nie da się słuchać. Wstyd panie Dobijański! Wstyd panie Tomaszewski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roskosz Re: no i połączyli IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 01.07.05, 18:38 Tak! Wstydzę się za niektórych pracowników kultury, którzy wypowiadając się na forum udowadniają, że o kulturze nie mają pojęcia. Dziękuję Panu Meżeryckiemu, że poświęcił mi dzisiaj 60 minut na merytoryczną dyskusję o pracy, która czeka wszystkich odpowiedzialnych ludzi kultury, którzy chcą i muszą opracować i przedstawić alternatywny wariant przyszłego istnienia obu ośrodków! Jedyny człowiek, który zrozumiał, że inwektywami i opluwaniem nie obroni się nikogo i niczego. Czas pokaże kto myślał perspektywicznie i realnie pragnie odnowy siedleckiej kultury, a kogo stać było wyłącznie na "wylewanie krokodylich łez". Pozdrawiam. Radny K.T. Odpowiedz Link Zgłoś
zombi7 Re: no i połączyli 01.07.05, 20:07 Gość portalu: Roskosz napisał(a): > Tak wstydzę się > Czas pokaże kto myślał perspektywicznie i realnie pragnie odnowy siedleckiej k > ultury, a kogo stać było wyłącznie na "wylewanie krokodylich łez". Pozdrawiam. > Radny K.T. Tak sobie was czytam i myślę czy ci radni którzy byli za łączeniem przedstawili jakiś program tej "rewolucji w kulturze". jeśli maja lepszy to niech opublikują publicznie i dowiemy się o co chodzi. Bo krzyczenie jak to robi Lepper że trzeba zmian musi mieć jakieś podstawy. Ja akurat postrzegam naszą siedlecka kulturę bardzo pozytywnie. Więc zobaczmy co mają do zaproponowania Ci radni Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: no i połączyli 01.07.05, 20:53 To nie radni maja coś zaproponować. Teraz ruch leży po stronie Dyrektoró Ośrodków. tak mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: no i połączyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 22:38 "Teraz ruch leży po stronie Dyrektoró Ośrodków" no właśnie, o to się boję Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: no i połączyli 01.07.05, 21:57 Czy widziałeś żeby nasi radni(od kilku nastu lat) z prezydentem na czele cos mądrego dla mieszkańców wymyślili? Ja niestety nie widziałam. A nie przepraszam. Widziałam nie tak dawno w tygodniku siedleckim jak "wspaniale" zadłużyli miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: no i połączyli 01.07.05, 22:04 Zadłużenie to jedna sprawa. Teraz chodzi głównie o to abypołączyćośrodki. żeby było tak jak chce JM. Odpowiedz Link Zgłoś
goscxctfdqrx Re: no i połączyli 02.07.05, 17:34 Bravo Greluk! Słyszałem jak broniłeś kultury i zjechałeś tych niewydarzonych radnych co to nie znając się na kulturze i nie bywając na imprezach uzurpują sobie prawo do opiniowania czy kultura dobrze pracuje czy źle i jeszcze sami wymyslają jaka powinna być. tylko nie bardzo im to wychodzi. No świetnie tworzą kulturę co? szczególnie jak się sprzedają swemu prezydentowi, ten to ma szczęście mieć takich kilkunastu radnych sprzedajnych radnych. Fortuna kołem się toczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mok-owiec Re: no i połączyli IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 02.07.05, 17:56 Greluk bronił kultury?!? Ha,Ha,Ha!!! Sam to Mirek napisałeś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CKCK Re: no i połączyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 18:33 bronił bronił byłem tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mok-owiec Re: no i połączyli IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 02.07.05, 19:05 Tak jak dyrektorka K.P.? USZANOWAŁA KAŻDĄ WOLĘ PREZYDENTA!!! A załoga MOKu może iść do parku liście dmuchać!!! Dobra para obrońców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: no i połączyli IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.05, 19:24 Hej Mokowcu , nie panikuj,wszystko bedzie dobrze,kazda sprawe da sie naprawic nawet tą wydaje sie ,że ,przewaloną- definitywnie.To w was jest siła nie w dyrektorce.powtarzam jesteście zgraną załogą,obronicie się w to wierzę.Tylko nawzajem nie skaczcie sobie do oczu,pokażcie co potraficie, a wiem że potraficie,nie czas na żale ,do roboty kochani do roboty.Trzymam za was kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: no i połączyli IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.05, 19:14 może mi wyjasnicie co sie naprawde stało z tymi Ośrodkami.szczególnie intersuje mnie MOK,bo znam załogę,moja córka chodzila na tańce przez 16 lat,więc znam prawie wszystkich.-kogo zwolnili ii dlaczego o jakich dotacjach sie mowi.-czy dobrze zrozumiałem ,kulture przelicza się na pieniadze.- i co to znaczy (usłyszane na miescie), ze pracownicy merytoryczni są pod ochrona Prezydenta.jak obserwuje pracownicy MOK to zgrana ekipa,pracują wszyscy przy imprezach,mają te swoje plakietki,więc nie wiemjakie zajmują stanowiska,ale są tam na pewno pracownicy administracji np.p.ksiegow,panie z sekretariatu i inni.- I dlaczego p.Prezydent objął ochroną jednych, jak ja pracowalem( jestem emerytem) to liczyła się dobrze wykonywana praca i kwalifikacje , z tego co słyszałem to w MOK wszyscy je mają.WyczytaLem też o Jurku Kobylińskim, z tego co wiem to on już dawno nie pracuje z młodzieżą,z czasu tylko poprowadzi impreze,bo robią to też inni pracownicy Ośrodka,on chyba pracuje tylko na zlecenie,bo ODN to jego prywatna sprawa.HEJ MOKOWCY, nie dajcie się zwariować,jestescie dobrzy i zgrani,pieniądze rzecz nabyta napewno się znajdą,ruszcie głowa,macie tylu przyjaciól w mieście- nie zawiodą.Moja rada bez gwałtownych posunięć.A p.Krzysztofem się nie przejmujcie,on tak naprawde to nigdy nie był z Wami, nawet jak był jednym z was.Trzymajcie się jestem z Wami całym sercem.pozdrawiam emeryt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieopodal Re: no i połączyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 19:14 Greluk bronił swojego interesu jak zawsze.Koniec z darmowymi imprezkami w podlesiu i bezpłapnym wsparciu przy imprezach których celem jest promowanie osoby Mirosława.Facet robi rzeczy szlachatne w niezbyt skromny sposób.Niech nie widzi prawica co czyni lewica.ew.według św. Łukasza (o jałmużnie właściwie wykonanej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eagle1 Re: no i połączyli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 22:14 Podobno jeden z radnych ma być dyrektorem połączonych ośrodków. Czy ktoś coś wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruben Re: no i połączyli IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 02.07.05, 22:26 Nie radny lecz Pani Rzecznik Prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: no i połączyli 02.07.05, 22:29 W rankingu "Kto na dyrektora połączonych ośrodków kultury" jej nazwisko się nie pojawiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruben Re: no i połączyli IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 02.07.05, 22:56 Ścisła tajemnica dworu! I dlatego nie wierzę, że dojdzie do połączenia. Siedlce przeżyły "Kurier Siedlecki", ale takiego numeru już nie podarują. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: no i połączyli 02.07.05, 23:06 Jak wygra... konkurs to czemu nie? Ta uchwała intencyjna to taki pic na wodę.. Myślę,że już sprawa przesądzona. A co Siedlce mają darować lub nie ? Podarują i obdarzą zaufaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: no i połączyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 07:01 Jak czytam takie wypowiedzi to jestem już pewien - dobrze, że podjęli tą uchwałę. M. Orzełowski powiedział do roboty, a tu wszyscy czekają co będzie jak nastąpi połączenie i kto będzie dyrektorem. > Ta uchwała intencyjna to taki pic na wodę.. > Myślę,że już sprawa przesądzona. A ustawę czytałeś? Do roboty!!! Greluk obrońcą - ha ha ha, szczególnie CKiS, obecnego dyrektora a najbardziej jego nowego wielbiciela w osobie v-ce tej instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruben Re: no i połączyli IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 03.07.05, 11:08 Taniec czarownic trwa. Też nie wierzę, że się wezmą do roboty i coś lepszego od Prezydenta wymyślą. Podobno Klub Centrum od dawna ma opracowany wariant na dwa ośrodki, ale albo pod przyszłą kadencję rady, czyli innego prezydenta, albo po wyciepaniu z MOK niekompetentnej i prezydencko-poddańczej K.P. MOK miałby się nazywać Młodzieżowy Ośrodek Kultury a CKiS miałoby być ponadregionalną instytucją kultury z podpisanymi porozumieniami o współpracy z sąsiednimi powiatami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: no i połączyli IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 03.07.05, 20:28 boze chron kulture jezeli w siedlcach takowa jest przed prezydentami nieudacznikami i rzecznikami rowniez malo rozgarnietymi. pierwsza lepsza knajpa robi lepsza imprezke kulturalna zapraszajac gosci nie zebrajac o kaske. natomiast dom kultury sie szcyci ze jakas gowniarzeria porecytuje wierszyki ktorych nie rozumie i na takie imprezki w sali bialej przyjdzie tatus mamusia i babcia tego szczeniaka. a p dyrektorka mok otrzymuje nagrody za propagowanie kultury w siedlcach za co ma de vacto placone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: no i połączyli IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 04.07.05, 12:07 na kulturze sie nie oszczedza tylko zarabia jesli sie ma glowe na karku i dobre pomysly. nie potrzebne sa dotacje od prezydenta ba po co tylu trzymac darmozjadow za biurkami jest tylu mlodych spoko ludzi ktorzy naprawde maja pomysly a nie martwia sie o krzeselka zeby nie zniszcyc i inne tam dyrdymaly. trzeba organizowac koncerty, imprezy dla wszystkich nie tylko dla wybranych ludzi z tego miasteczka. jak czytam na oferte kulturalna tego miasta to chyba dla 50 osob i to tak chyba przesadzilem jak widzialem w tv siedlce jaka ilosc gosci na takich imprezach. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: no i połączyli 04.07.05, 18:33 no ja akurat również uważam, że na kulturze nie powinno się oszczędzać. można organizować imprezy masowe, dla tzw. średnich gustów. głupoty jednak lala trochę piszesz twierdząc, że na kulturze się zarabia. komercha owszem przynosi jakieś zyski, ale nie nazywaj mi tu tego kulturą, ale jej imitacją lub rozrywką. gdyby kultura miała rządzić się tylko prawami rynku to większość wielkich dzieł nigdy by nie powstała. ba, te wielkie dzieła są przez większość odbiorców niezrozumiałe. i co w takiej sytuacji? świat według kiepskich w tv a na ścianach landszafty z ryczącymi jeleniami? bo tak wygląda życie odbiorców tej masowej kultury. ograniczone rozumienie świata tworzy ograniczoną w treści i formie kulturę. ale ty i tak wiesz lepiej. bo czyż nie fajniej jest iść na perfect i sie naje.. przy okazji dragami albo etoh? pozdrawiam PS> mnie w siedlcach bardzo dziwi to, gdzie podziewają się organizacje pozarządowe, które mogłyby przyprowadzać na różne imprezy np. dzieci ze środowisk patologicznych? przecież dla takich maluchów seans filmowy czy jakieś przedstawienie to gigantyczne przeżycie i wydarzenie, które wpływa na ich późniejsze życie i rozwój. czemu u nas tak się nie dzieje pytam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: no i połączyli IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 05.07.05, 10:37 zgadzam sie z toba jezeli chodzi o komerche ale rowniez uwazam ze powinno sie od czegos zaczac zeby byl przyplyw gotowki na organizowanie bardziej prestizowych imprez. a jak sam widzisz dyrektorzy sa bezradni nie wiedza co z soba poczac sa uzaleznieni od ratusza i ot wszystko. jezeli ludzi na tych stanowiskach swoje dupy ratuja bo to jednak pewne pieniadze co miesiac a kulture maja daleko w d... no to coz mi pozostaje jak tylko tych ludzi bez wyobrazni krytykowac.na marginesie wiem ze mnostwo ludzi przyszlo by na perfect i niekoniecznie by sie naj... a osrodki spokojnie by zarobily na takim koncercie.a co za tym idzie oczywiscie pieniadze na dalsze przedsiewziecia kulturalne.natomiast w chwili obecnej nic sie nie dzieje. zobacz ilu gosci maja imprezki organizowane przez np. mok i ile sa w plecy ba i dla kogo to robia moze trzeba szukac wiekszosci dla ktorych warto to robic a nie dla kilku osob zadufanych w sobie i oczywiscie znudzonych na sali bialej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: no i połączyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:05 Gość portalu: lala napisał(a): ... po co tylu trzymac darmozjadow za biurkami jest tylu mlodych spoko ludzi ktorzy naprawde maja pomysly a nie martwia sie o krzeselka zeby nie zniszcyc i inne tam dyrdymaly. > trzeba organizowac koncerty, imprezy dla wszystkich nie tylko dla wybranych > ludzi z tego miasteczka... Wiesz, lala, czytam twoje wypowiedzi i zastanawiam się, ile masz dziecko latek? I dlaczego robisz tyle błędów? Oraz skąd w tobie tyle nienawistnej głupoty? Jeśli uważasz, że najlepsza impreza to ta, na której walą się krzesełkami po pustych łbach to proszę nie wypowiadaj się na temat kultury. Imprezy sa dla wszystkich, szkoda tylko, że wiele osób podziela twój punkt widzenia - nachlać się i podrzec pysk. Ci, którzy mają inne zdanie przychodza na koncerty i spektakle, a ich dzieci biora udziała w zajęciach różnych sekcji, zespołów, kół zainteresowań oraz konkursach. Mogę ci tylko współczuć, że nie dojrzałaś do uczestnictwa w kulturze, ale proszę - nie truj już więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eagle1 Re: no i połączyli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 18:24 Niezły pomysł.Ale przecież trzeba przez 5 lat robić w kulturze. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: no i połączyli 03.07.05, 22:22 piszecie coś o koniecznym konkursie na dyrektora nowego ośrodka. a kto wam powiedział, że konkurs to mus? wcale nie będą go musieli organizować. zgodnie z prawem w drodze konkursu należy wybierać tylko szefów instytucji wpisanych na listę ministra kultury. a po likwidacji starych, nowego na tej liście jeszcze przez pare miesięcy nie będzie. z prawnego punktu widzenia konkursu organizować więc nie będzie trzeba. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: no i połączyli 03.07.05, 22:55 Ale byłoby elegancko. Uspokoiłoby sytuację bo jak widzisz nerwowo było przed burzą i nerwowo jest po burzy.. Wzajemnych żalów więcej niż pragmatyzmu. Jeden dyrektor K.P. zostawia wszystko w rękach obecnego prezydenta i pracowników ma gdzieś. Mąż opatrznościowy, prezydent, ma jej pełne zaufanie. Może ona się wybiera na emeryturę(wcześniejszą) za pracę w warunkach szczególnie niebezpiecznych dla zdrowia ? Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: no i połączyli 04.07.05, 11:41 Jeżeli mamy oszczędzać to przede wszystkim na nie potrzebnych imprezach, choćby tzw. sylwester na placu. Ani to komu potrzebne, ani znowu takie zachwycające, ot taka sobie zabawa uliczna dla gawiedzi i tyle. Tego dnia ludzie i tak balują. Odpowiedz Link Zgłoś
zombi7 Re: no i połączyli 04.07.05, 19:15 Tu razowiec masz wiele racji. Ale wracając do koncepcji nowej kultury, ciekaw jestem jaka koncepcję mają poza tym aby zwolnić K.P. i A.M. i połczyć oba ośrodki. na razie to tak po lepperowsku chłopaki jadą. Ruben cos pisał, ze niby maja koncepcję więc niech ja opublikuja, wszyscy czekaja, bo ludzie z kultury są bardzo pamietliwi Odpowiedz Link Zgłoś
rudy74 Re: no i połączyli 04.07.05, 22:55 Nowym hiperdyrektorem bedzie K.T. pseudo fachowiec od kultury On lubi takie etaty co nietrzeba duzo robic podam trzy przyklady: rada nadzorcz w spóldzielni "spolecznie" ,etat w urzedzie marszalkowskim za 5tys, grupa Witraz spolecznie 1,5tys o radnym za 1,3tys i kilku pozosalych fuchach nie wspominajac. Tylko taki omnibus i spolecznik moze byc dyrektorem nikt inny tego nie udzwignie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: no i połączyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 06:12 Czy to już choroba? Czy zwykłe chamstwo i głupota panie ..... ;( Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: no i połączyli 05.07.05, 22:44 A ty tak Rudy(a)74 wszystko wiesz jakbyś był z komisji śledczej. I pewnie byłby lepszym dyrektorem od kultury niż członkiem a może przewodniczącym RN SSM. W każdym razie jak coś robi to robi z pasją. Już taki "kolec" był na wątkach dotyczących kultury. 74 i nie dżentelmen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ierowca taczki Re: no i połączyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:57 Propozycja dla ludzi kultury i SSM Wynajmę taczkę z kierowcą. TANIO !!! (po kosztach) Mogę podjechac w każde miejsce w Siedlcach proponuję pod UM. Podajcie godzinę zrobimy wycieczkę dla kilku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: no i połączyli IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 05.07.05, 18:11 Do rudego74! Zapisałeś się do klubu pani Hęciak i pana Czuraka? Nienawiśc jaką pokazujesz to klasyczny przykład tempoty umysłowej. K.T. o ile wiem nigdy nie pchał się na wysokie stołki. Radnym jest z wyboru mieszkańców, w SSM też wybrali go spółdzielcy, Witraż prowadzi od dziesięciu lat i z wynagrodzeniem to już kompletny idiotyzm. U Marszałka ma połowę tego coś głupku napisał. To źle, że pracuje? Podam Ci lepszych cwaniaków, którzy pracują w kulturze i za nic biorą bardzo duże pieniądze! Jednak co rude to wredne! A z nienawiści trzeba się leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: no i połączyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:20 Niektórzy wiedzą najlepiej i nie dopuszczają do siebie myśli, że może być inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picolo Re: no i połączyli IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 05.07.05, 18:33 Czytałem opracowanie radnego K.T. na utrzymanie dwóch ośrodków. Dla mnie bomba. Wiem dlaczego głosował uchwałę. Wiem też jakie śmieci trzeba z ośrodków wymieść by było lepiej i taniej i bardzo po siedlecku. Wyżej czytam jak się poniża człowieka. Głosowało dwunastu radnych a pracownicy ośrodków piszący na forum biją jednego. Skoro tak na niego liczyli to dlaczego z nim nie rozmawiali? To proste, w obu ośrodkach miał i ma wrogów - nierobów. Takie są nasze kochane Siedlce. Odpowiedz Link Zgłoś
zombi7 Re: no i połączyli 05.07.05, 19:44 Opracowanie na papierze a wprowadzenie tego w zycie to dwie różne sprawy. Jak na razie to nie znam tego opracowania i nikt z tych którzy to przygotowali nie chce tego upublicznić. Dlaczego? Więc czekamy wszyscy, chcemy to zobaczyć. czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picolo Re: no i połączyli IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 05.07.05, 20:23 Kto czeka? Kto prosi - pokażcie? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy74 Re: no i połączyli 11.07.05, 22:34 K.T. ma juz wprawe bycia dyrektorem Pogon jest tego przykladem, tak ja wylozl ze do dzisiaj nie moze sie podniesc a sam K.T. zeby nie tatus M.S. wyladowal by za kratkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picolo Re: no i połączyli IP: 81.15.159.* 12.07.05, 13:57 Rudy 74 - głupich nie sieją, sami się rodzą. Tempota, miernota, nienawiść. Zejdź z forum bo psujesz powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś