krzycho1252 05.08.05, 14:46 Od kilku dni dni wiadomości z Międzyrzecza,Radzynia Podl. i Białej. O Siedlcach cisza. Jest tak dobrze czy nie ma o czym mówić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzycho1252 Re: KRP przeniosło się na wschód 05.08.05, 14:56 Proszę sprawdzić. www.radiopodlasie.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćć Re: KRP przeniosło się na wschód IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 05.08.05, 15:32 Niedługo będzie nadawać dla Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: KRP przeniosło się na wschód 05.08.05, 15:45 To fakt, od pewnego czasu informacji z Siedlec i okolic praktycznie nie ma. Ciekawe, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: KRP przeniosło się na wschód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 10:16 Dzisiaj są!Słuchaliście dokładnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gooośść Re: KRP przeniosło się na wschód IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 06.08.05, 13:44 Bo w naszych "kochanych" Siedlcach nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Miedzyrzecz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 13:30 to raczej zachod, wojewodztwo lubuskie, fajne bunkry, fortyfikacje i komercyjne poligony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystek Re: KRP przeniosło się na wschód IP: 213.17.181.* 07.08.05, 12:36 Reporterzy pewnie na urlop poszli albo leniuchuja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westwind Re: KRP przeniosło się na wschód IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.05, 13:57 Z Siedlec są tylko informacje z katedry, miasto jako takie dla redakcji KRP nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: KRP przeniosło się na wschód 08.08.05, 12:35 www.radiopodlasie.pl/index.php Można sprawdzić na linku. Z Siedlec nie ma żadnego newsu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedlczanin18 Re: KRP przeniosło się na wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 20:46 Oczywiście, informacje o Siedlcach pojawiają się w serwisach KRP zawsze na końcu, bo wcześniej swoje miejsce na antenie ma Wielka Metropolia Biała Podlaska (szczególnie często, nawet jeśli mówią o pogodzie), Wielkie Miasto Radzyń Podlaski (przestraszyli się Radia 6 plus?) itp. Stylu prezentowania informacji nie komentuję, dzisiaj po południu spiker - zero akcentów zdaniowych, zero dynamiki w czytaniu tekstu, jakby zero rozumienia tego co czyta. Właśnie dlatego serwisy KRP sprawiają wrażenie, że w Siedlcach się nic nie dzieje. Dobrze robione media, przez ludzi z odrobiną zdolności zrobia dobrą jakość z niczego (emek kiedyś pisał o artykule w ŻS, który miał być zapchajdziurą, a wywołał niezłą dyskusję). Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: KRP przeniosło się na wschód 08.08.05, 22:11 Szkoda, że to radio tak się alienuje z miasta, z którego nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: KRP przeniosło się na wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 23:36 E, wydaje wam sie. Jest sporo o Siedlcach, przynajmniej ja mam takie wrazenie. W kazdym serwisie informacyjnym jest mowa o miescie. Moze faktycznie ostatnio byly troche zaniedbane informacje o Siedlcach, ale na pewno pojawiaja sie i to czesto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaangażowany Re: KRP przeniosło się na wschód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 10:07 Może wobec tego ,,Siedlczanin 18", skoro jest takim specjalistą od czytania i redagowania informacji, przeszkoli czytających... Każdy ma swój gorszy dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedlczanin18 Re: KRP przeniosło się na wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 11:18 Tak się składa, że siedlczanin18 ma doświadczenie w czytaniu serwisów, a studiuje dziennikarstwo na Uniwersytecie Warszawskim, a wielu prezenterów KRP zdaje się, skończyło ambicje edukacyjne na CKU... Jeśli chodzi o pracę w KRP, to siedlczanin18 nie wiąże swojej przyszłości z tą stacją. Jeśli chodzi o gorsze dni, to siedlczanin18 chętnie zapytałby kiedy są te lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaangażowany Re: KRP przeniosło się na wschód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 11:55 Ale śmieszne...Pracowałeś w jakimś radiu? Może pomożesz KRP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b-52 Re: KRP przeniosło się na wschód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 11:58 Doswiadczenie? Większe niż niektórzy w KRP? Musiałeś zaczynać w wieku 10 lat (hi,hi)Podobno dziennikarstwa uczą niezrealizowani dziennikarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedlczanin18 Re: KRP przeniosło się na wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 13:11 >Musiałeś zaczynać w wieku 10 lat a skąd wiesz ile mam lat? > (hi,hi)Podobno dziennikarstwa uczą niezrealizowani dziennikarze? Podobno to trafne słowo. Prawda, że dziennikarzem sie rodzi i nie można się tego nauczyć, ale warsztat należy szkolić. W przeciwnym razie pisze się teksty takie, jakie słychać w serwisach KRP (budowanie zdań wielokrotnie złożonych, zła odmiana - "z władzami miasta Białej Podlaskiej" itp.) jeśli chodzi o wypowiedź wyżej - pisałem wcześniej, że nie wiąże swojej przyszłości z KRP, wyrażam tylko opinię o poziomie dziennikarstwa informacyjnego w tej stacji. A samo doświadczenie nie oznacza dobrego poziomu, co widać na siedleckim rynku tygodników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: KRP przeniosło się na wschód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 23:32 Drogi przyjacielu. Skoro media w Siedlcach są takie be, to gdzie to nasz talent się rozwinie, skoro nikt go to tej pory nie odkrył w W-wie. Jak Cię czytam to mam nieodparte wrażenie, że bedzie z Ciebie co najwyżej asystent na dziennikarstwie. Może nawet na UwW. A tak a propos, bo lubię z takimi jak Ty trochę drażnić. proszę o jeden przykład absolwenta dzienniakarstwa, który coś znaczy w branży radiowej. Jesteś beznadziejnym przykładem zakompllesienia. Wnioskuję, że masz problem z przyznaniem sie przed swiate skąd sie wywodzisz. Leczysz te fobie, mądrząc sie anonimowo na forum, zamiast póśc do tego KRP i pokazać co potrafisz, jesli coś potrafisz. Żal mi Cię kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
izaza Re: KRP przeniosło się na wschód 13.08.05, 10:06 nie pisze tu o siedlczaninie 18, ale dziennikarstwo ma takich absolwentow. Nie wiem, czy powinnam tu wymieniac, bo znajac forumowiczow, zaraz ktos mi zarzuci, ze jego zdaniem, to zaden dobry przyklad. Z mojego roku chociazby: Weronika Wawrzkowicz - wlasna audycja w Radiu Pin, producentka w Radiu Pin, pochodzi Rzeszowa Anna Golas - Radio Tok Fm, wydawca i reporter, pochodzi z rejonow poludniowych Polski Michał Kosiorowski - Poslkie Radio, Sygnaly Dnia, ciekawe materialy reporterskie z dealerami narkotykow, niekonwencjonalne tematy, Warszawa I wierz mi przyklady sa, ludzie niekoniecznie musza wracac do swoich miast, zeby pokazac, ze cos znacza w "swiecie dziennikarskim". Bo najwazniejsza jest satysfakcja z tego, co sie robi w radiu, a nie "gwiazdorstwo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrzeS Re: KRP przeniosło się na wschód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 15:41 Iza, pozdrowienia. Tak a propos polemiki, z całym szacunkiem ale waldi woła o autorytety radiowe wogóle po dziennikarstwie. GrzeS Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: KRP przeniosło się na wschód 09.08.05, 14:53 Gość portalu: siedlczanin18 napisał(a): > Tak się składa, <cut> studiuje dziennikarstwo na Uniwersytecie Warszawskim, a > wielu prezenterów KRP > zdaje się, skończyło ambicje edukacyjne na CKU... No nie kojarzę takiego przypadku. Ale myślę sobie, że jeżeli ktoś używa takich argumentów, i tak po chamsku próbuje kogoś obrazić, to musi być strasznie niedowartościowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b-52 Re: KRP przeniosło się na wschód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 16:53 Gość portalu: siedlczanin18 i emenemki napisali: > Tak się składa, <cut> studiuje dziennikarstwo na Uniwersytecie Warszawskim, a > wielu prezenterów KRP > zdaje się, skończyło ambicje edukacyjne na CKU... No nie kojarzę takiego przypadku. Ale myślę sobie, że jeżeli ktoś używa takich argumentów, i tak po chamsku próbuje kogoś obrazić, to musi być strasznie niedowartościowany. Oj, musi, musi. Do tego obraża absolwentów CKU, które, co tu dużo mówić, dla wielu jest szansą edukacyjną. Ciekawe, że ambitny absolwent CKU z maturą może zdawać na dziennikarstwo!I nie tylko. Zdradź nam, siedlczaninie 18, gdzie można Ciebie usłyszeć... Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Doświadczenie zawodowe... 10.08.05, 15:23 Usłyszałem kiedyś takie zdanie: "Nie krytykuj nigdy czegoś, jeśli sam nie robisz tego równie dobrze" można to zapewne odnieść i do spraw radiowych. Może dasz namiar na stację w jakiej można słuchać twojego głosu ( i dodatkowo w jakie dni tygodnia i w jakich godzinach masz dyżury) ciekaw jestem o ile jesteś lepszy > studiuje dziennikarstwo na Uniwersytecie Warszawskim BTW, większość dobrych dziennikarzy radiowych i telewizyjnych NIE kończyła dziennikarstwa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: KRP przeniosło się na wschód 09.08.05, 14:49 Gość portalu: siedlczanin18 napisał(a): > Oczywiście, informacje o Siedlcach pojawiają się w serwisach KRP zawsze na > końcu, bo wcześniej swoje miejsce na antenie ma Wielka Metropolia Biała Podlask > a > (szczególnie często, nawet jeśli mówią o pogodzie), Wielkie Miasto Radzyń > Podlaski Zarzut miałby na pewno jescze więcej słuszności, gdyby KRP nazywało się KRS (Katolickie Radio Siedlce). Ponieważ jesteśmy radiem regionalnym, nadajemy informacje z całego regionu, nie tylko z Siedlec. No i oczywiście nie tylko dla mieszkańców Siedlec :-) Poza tym - ale to już odpowiedź na wypowiedzi innych - informacji z Siedlec jest może i faktycznie mniej, ale nie zgadzam się, że w ogóle ich nie ma. To że nie znajdują się na stronie (krzycho1252 - szacunek), nie znaczy że ich nie ma. Radio, do czego, mam nadzieję, nie muszę nikogo przekonywać, jest jednak medium mówionym. A mówi się o Siedlcach (słyszę i wiem) :-) pozdrowienia, Marcin Jabłkowski PS>>> Moja wypowiedź nie jest w żadnym wypadku oficjalnym stanowiskiem Dyrekcji Rozgłośni. Moje prywatne odczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b-52 Re: KRP przeniosło się na wschód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 16:57 • Re: KRP przeniosło się na wschód IP: *.internetdsl.tpnet.pl Gość: b-52 10.08.2005 16:53 + odpowiedz Gość portalu: siedlczanin18 i emenemki napisali: > Tak się składa, <cut> studiuje dziennikarstwo na Uniwersytecie Warszawskim, a > wielu prezenterów KRP > zdaje się, skończyło ambicje edukacyjne na CKU... No nie kojarzę takiego przypadku. Ale myślę sobie, że jeżeli ktoś używa takich argumentów, i tak po chamsku próbuje kogoś obrazić, to musi być strasznie niedowartościowany. Oj, musi, musi. Do tego obraża absolwentów CKU, które, co tu dużo mówić, dla wielu jest szansą edukacyjną. Ciekawe, że ambitny absolwent CKU z maturą może zdawać na dziennikarstwo!I nie tylko. Zdradź nam, siedlczaninie 18, gdzie można Ciebie usłyszeć... Odpowiedz Link Zgłoś
izaza Re: KRP przeniosło się na wschód 10.08.05, 19:56 no, no... tez jestem ciekawa siedlczaninie 18, co i gdzie prezentejesz? Ja jestem tegoroczna absolwentka tegoz slynnego wydzialu, ba, nawet specjalizacji radiowej i wiesz co Ci powiem? Gdyby nie KRP to niczego nt. radia bym sie nie nauczyla... Pozdrawiam dziennikarzy KRP, serwisantow ;) rowniez tych z gorszym dniem! P.S. Nie wiem jak to sie przeklada na KRP, bo rzadko bywam w Siedlach juz, ale obecnie mamy wakacje i na antenie zabieraja glos rowniez Ci mniej doswiadczeni, vide: trojka , PIN;) Nie zawsze sztuka radiowa idzie w parze z glosem i intonacja...Kazdy sobie by tego zyczyl, ale tak nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: KRP przeniosło się na wschód 11.08.05, 00:23 Jest i o Siedlcach www.radiopodlasie.pl/index.php?show_info=2367&news_cat=1 Ale taki fragment- "Równie niebezpieczny jest ciąg komunikacyjny ulic Janowska, Starowiejska, Piłsudskiego, Warszawska. Nie ustąpienie pierwszeństwa pojazdom które znajdują się w ruchu na tych ulicach to główna przyczyna kolizji i wypadków drogowych na tej najważniejszej arterii komunikacyjnej na terenie miasta Siedlce".- nie daje mi spokoju. Dlaczego jeszcze ciąg tych ulic jest "najważniejszą arterią komunikacyjną na terenie miasta Siedlce"? Gdyby wypaliło z "karierem", gdyby udało się z Północną to by się rozwiązał problem bezpieczeństwa na siedleckich ulicach? Przed wyborami samorządowymi wszystkie opcje polityczne obiecywały rozwiązać ten problem i nic.I miało się odbudować bramę, dzwonnicę przy kościele Św.Stanisława Biskupa Męczennika lub jak kto woli na początku ul. Starowiejskiej.Może i dobrze,że nie odbudowują? "Konserwator zabytków" zechciałby ogrodzić przed grafficiarzami i co by to było? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: KRP przeniosło się na wschód 11.08.05, 20:55 I dzisiaj informacje z Siedlec www.radiopodlasie.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś