Dodaj do ulubionych

Ja chyba zagłosuje na SdPl

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 11:21
jak patrze na te listy kandydatów to chyba zagłosuje na SdPl
co wy na to ?
Obserwuj wątek
    • duffy_duck Re: Ja chyba zagłosuje na SdPl 21.08.05, 14:05
      Wybory powinny być co roku, miło
      oglądać taki cyrk w TV a koszt mniejszy niż igrzysk
      a to dopiero początek kampanii, największe świnie podkłada
      się pod koniec. Czekam niecierpliwie.
      Sam na wybory się nie wybieram, no chyba ze będą nam
      groziły rządy LPR wtedy trudno, nie chcem ale muszem ;)
      niechaj będzie i ta Platforma.

Duffy Duck
    • szaman.morski Re: Ja chyba zagłosuje na SdPl 21.08.05, 14:24
      > jak patrze na te listy kandydatów to chyba zagłosuje na SdPl
      > co wy na to ?
      Nic.Po prostu będzisz jednym z wielu w stadzie.W stadzie baranów.
      • Gość: Ekolog Re: Ja chyba zagłosuje na SdPl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 18:23
        Stado baranów pędzi owczym pędem za Cimoszenką.Choć w większości są to owce. Osobiście uważam że Borowski byłby dobrym prezydentem , ale napewno nie wygra. Ma odstające uszy.
        • Gość: jaro Re: Ja chyba zagłosuje na SdPl IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 21.08.05, 18:56
          nie martw się zdziwiony, nie będziesz sam. A ci co tu ubliżają od baranów to
          jelenie, których zwodzą Giertych, Kaczyński, Lepper, Tusk i inni. A może
          osiołki i to uparte? - jak to osły - i to prawdopodobnie prawicowe.
          A ja tam mam gdzieś i lewicę i prawicę. Jak to kiedyś w pewnym kawale
          powiedział góral "do żadnej bandy nie należałem i nie będę należał"
          • szaman.morski Re: Ja chyba zagłosuje na SdPl 21.08.05, 19:15
            A co widzisz złego w prawicowych poglądach?
            Chyba lepiej mieć takie niż reprezentować pogląd typu:
            > A ja tam mam gdzieś i lewicę i prawicę
            czyli nie mieć żadnych
            • Gość: irek Re: Ja chyba zagłosuje na SdPl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 19:20
              poglady typu
              uczciwy, nieklamiacy, niublizajacy, itd itp kandydat na prezydenta nazywasz
              brakiem pogladow?

w sumie masz racje... dobrze ze takich z brakiem pogladow jest coraz wiecej
              • szaman.morski Re: Ja chyba zagłosuje na SdPl 21.08.05, 19:24
                A jaro gdzieś o tym napisał?Chyba nie zuważyłem.
            • Gość: jaro Re: Ja chyba zagłosuje na SdPl IP: 81.15.159.* 21.08.05, 20:47
              do szamana. Dziś Polacy powinni razem wziąść się do roboty bez względu na
              poglądy. Żadnej prawicy, żadnej lewicy. Powinnismy poglądy schować do lamusa i
              przestać szczuć jeden na drugiego. Inaczej zrobią nas zakałę Europy. Mój pogląd
              to dobro Polski i Polaków - wszystkich, bez względu na przynależność.
              • Gość: irek Re: Ja chyba zagłosuje na SdPl IP: *.e-siedlce.pl 21.08.05, 21:55
                i to mi tez chodzilo. nic dodac nic ujac.
              • szaman.morski Re: Ja chyba zagłosuje na SdPl 21.08.05, 23:19
                > Żadnej prawicy, żadnej lewicy.
                tylko co?
                > Powinnismy poglądy schować do lamusa
                do dobrze ale co w zamian?
                > przestać szczuć jeden na drugiego.
                a gdzie to widzisz?
                > Mój pogląd to dobro Polski i Polaków
                a jak je widzisz,jak chcesz zapewnić to dobro?
                drukując pieniądze żeby każdemu rozdać po kilka tyszięcy złotych?
                są tacy którzy tak proponują,zgadzasz się z tym (bo ja nie)?,
                jeśli się nie zgadzasz yto co,schowasz swoje poglądy?
                • Gość: zdziwiony więc głosuj na SdPl :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 23:35
                  • szaman.morski dobry żart... 21.08.05, 23:38
                    ale teraz będę miał problem,ból przepony nie pozwoli mi zasnąć.
                    • Gość: jaro Re: dobry żart... IP: 81.15.159.* 22.08.05, 20:21
                      to po co się tak zacietrzewiasz i nadymasz aż cie przepona boli. Człowieku bez
                      nerw. A co uważasz, że nie można bez przynależności partyjnej (bo o tym
                      myslałem) zrobić coś dobrego? Przecież również w Siedlcach są ludzie, którzy
                      należą do różnych ugrupowań partyjnych i chcieliby dobrze dla miasta, ale
                      przecież tak się utarło, że jak coś zgłosi lewica to prawica jest przeciw i na
                      odwrót. Zresztą wielu ludzi musiała się gdzieś "podpiąć"(do jakiejś partii) bo
                      inaczej nie mógłby być wybrany radnym. Do wyborów powinni startować obywatele
                      m. Siedlce bez metryczki partyjnej i nikt nie powinien im zaglądać gdzie kiedyś
                      należeli, bo to zbędne. A najgorsi są ci którzy kiedyś nie byli święci
                      (należeli do różnych nielubianych organizacji) a teraz się nawrócili i udają
                      świętych i prawych.
                      • Gość: ciekawski Re: dobry żart... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 18:22
                        czy ktoś ma ich listę z miejscem zamieszkania i zawodami?
                      • no_login Re: dobry żart... 24.08.05, 20:43
                        >że nie można bez przynależności partyjnej
                        nie można, bez "zaplecza politycznego" g...0 zrobisz
                        > należą do różnych ugrupowań partyjnych i chcieliby dobrze dla miasta
                        niewatpliwie masz słuszność, tylko ze każdy chciałby robic na swój sposób
                        > nikt nie powinien im zaglądać gdzie kiedyś
                        > należeli, bo to zbędne
                        a za chwilę sam sobie przeczysz pisząc
                        > A najgorsi są ci którzy kiedyś nie byli święci
                        to jak to jest, zaglądamy czy nie?
                        Osobiscie jestem za zaglądaniem
                        • Gość: jaro Re: dobry żart... IP: 81.15.159.* 24.08.05, 21:22
                          no_login - nie rozumiesz co czytasz. Ja mówię jak powinno być i jak jest
                          obecnie. W przyszłości (czyt.w nwym sejmie, samorządzie) wszyscy powinni wziąść
                          się do roboty i bez względu na przynależność zadbać o to żeby w kraju było
                          lepiej. Odnośnie zaglądania w przeszłość mam niestety inne zdanie. Ja jestem
                          jeszcze młody i nigdy nie interesowałoby mnie co robił człowiek kiedyś, jeżeli
                          dziś potrafi zrobić dobrze: dla ludzi, miasta czy kraju. A jeśli ty chcesz
                          zagądać tzn że nie ważne dla ciebie jest co i jak się robi tylko kto to robi.
                          Czyli jesteś delikatnie mówiąc pamiętliwy(a może i mściwy) - oj brzydka to wada.
                          • no_login Re: dobry żart... 24.08.05, 23:16
                            Hmm, twierdzisz że nie rozumiem...może wynika to z faktu
                            że Ty chyba nie bardzo wiesz co piszesz,
                            zacytuję jeszcze raz fragment Twojego poprzedniego postu:

> nikt nie powinien im zaglądać gdzie kiedyś
                            > należeli, bo to zbędne. A najgorsi są ci którzy kiedyś nie byli święci
                            > (należeli do różnych nielubianych organizacji) a teraz się nawrócili i udają
                            > świętych i prawych.

najpierw piszesz żeby nie patrzeć na czyjąś przeszłość
                            a w następnym zdaniu sam to robisz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

> A jeśli ty chcesz
                            > zagądać tzn że nie ważne dla ciebie jest co i jak się robi tylko kto to robi.
                            Ważne jest dla mnie _kto_ robi i _jak_ robi.
                            A przeszłość niektórych osób dyskwalifikuje je w moich oczach.

> Czyli jesteś delikatnie mówiąc pamiętliwy
                            tak, pamietam kto tym krajem rządził przez wiele lat,
                            wyobraź sobie że pamiętam również transporty sowieckiej
                            armii jadące do Czechosłowacji w 68 roku, pamiętam grudzień 70,
                            pamietam Radom 76, pamiętam pierwsze kartki na cukier z tego roku,
                            pamietam kolejki w sklepach, wiele innych rzeczy pamiętam...

> a może i mściwy
                            chyba nie jesteś odpowiednią osobą do oceny mojego charakteru
                            ale coś Ci powiem, co innego wybaczyć, (nie pałam żądzą zemsty,
                            nie oczekuję rozliczenia poszczególnych towarzyszy partyjnych
                            za to co kiedys robili) a co innego patrzeć jak ich uczniowie,
                            lub oni sami po zmianie kolorów partyjnych,
                            usiłuja nadal rządzić tym krajem

> oj brzydka to wada
                            sam napisałeś że jesteś młody więc trochę brzydko Ci napiszę,
                            za młody jesteś, za młody, a ze swoimi ocenami to...
                            policz całkę oznaczoną od pi r do...

P.S. jak chcesz dalej oceniac mój charakter to pisz na priva
    • Gość: dno Re: Ja chyba zagłosuje na SdPl IP: 80.51.51.* 24.08.05, 20:59
      skladam szczere kondolencje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka