kumka22 14.07.06, 10:29 witam:) siedzę sobie w biurze i siedzę i nie mam co robić:)może ktoś ma jakiś pomysł co można robić w pracy ale tak żeby szef się nie zorientował że robi się coś nie związanego z pracą:) czekam na propozycje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
no_login Re: nuda w pracy:) 14.07.06, 11:13 jak nie widzi Twojego monitora to możesz siedzieć w necie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kumka22 Re: nuda w pracy:) 14.07.06, 11:18 no siedzę w tym necie i siedzę, przejrzałam już wszystkie serwisy informacyjne i to też już mi się znudziło:)może polecicie jakies fajne stronki?albo jakies gry:)cokolwiek:) Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: nuda w pracy:) 14.07.06, 11:27 www.funnygames.nl/spel/bubbels_1.html polecana przez dzieciaki ;-) ale z braku laku .... Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: nuda w pracy:) 14.07.06, 11:27 groups.google.pl/group/pl.listserv.chomor-l?hl=pl Odpowiedz Link Zgłoś
kumka22 Re: nuda w pracy:) 14.07.06, 11:44 dzięki, ale przed chwilą dostałam taką robotę, że chyba do końca dnia będę miała co robić:) Odpowiedz Link Zgłoś
kumka22 Re: nuda w pracy:) 14.07.06, 13:47 nie moge isc na urlop bo za krotko pracuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Nadal się nudzisz? 24.10.06, 16:56 Bardzo mnie ciekawi, czy udało się zabić tę nudę? Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Nadal się nudzisz? 25.10.06, 10:35 Chyba się juz nie nudzi, bo jakoś nie ma czasu na pojawianie się. Może szef wylał za ... nudę? Odpowiedz Link Zgłoś
kumka22 Re: Nadal się nudzisz? 25.10.06, 14:44 szef nie wylał:) Nudę udało się zabić - pracą:) Ale w wolnej chwili czyta sobie forum. No ale na początku uzależniłam się od gry w kulki, którą polecił mi chyba niunianiu:) Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Nadal się nudzisz? 25.10.06, 14:50 kumka22 napisała: > którą polecił mi chyba niunianiu:) POLECIŁAAAA ! ;) ps. miłego grania Odpowiedz Link Zgłoś
kumka22 Re: Nadal się nudzisz? 25.10.06, 14:53 o przepraszam bardzo:) Poleciła mi niunianiu, ale już nie gram w to bo jak zaczynałam to nie mogłam się oderwać:) Ale za to moja koleżanka gra namiętnie od jakiś dwóch miesięcy non stop:) Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: nuda w pracy:) 26.10.06, 20:54 Tak to z pracą jest. Na początku nudzi, a potem wciąga. Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: nuda w pracy:) 07.11.06, 12:25 Już nikt się w pracy nie nudzi. Wszyscy czytają forum siedleckie. Ale się narobiło! Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nuda w pracy:) 07.11.06, 12:28 > Już nikt się w pracy nie nudzi. no wiesz w tym mieście .... na bezrobociu jest dużo czasu, ale już nowe miejsca szykują w Valmoncie może sie załapiemy :>, kto wtedy będzie pisał na forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: nuda w pracy:) 07.11.06, 12:30 Jakie bezrobocie? Spróbuj znaleźć człowieka do pracy (fachowca). Już się martwię, co będzie z naborem dla Stadlera. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nuda w pracy:) 07.11.06, 12:31 > Jakie bezrobocie? no tak, sporo ludzi wyjechało do Irlandii , zapomniałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nuda w pracy:) 07.11.06, 12:33 a i w Anglii jest milosz_furman nasz "ziomek" co przybył do Siedlec ale pracy on nie znalazł i emigrował chłopina. Pozdrawiam milosza_furmana w dalekiej Anglii !! Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: nuda w pracy:) 07.11.06, 12:51 milosz_furman, zacny człowieczek, przybył do nas z Wrocławia wiedziony głosem serca. Jakoś nawet zapuścił korzenie, pokazał się z dobrej strony i pozeglował w stronę Albionu. Nie to, że pracy nie miał. W życiu jednak tak bywa, że trzeba odjechać czasami daleko, aby odzyskać bliskość. Życzę mu tego ze szczerego serca. Milosz, dobrze Ciebie wspominamy i mamy nadzieję, że powrócisz tu, gdy będziesz miał już po co. Odpowiedz Link Zgłoś
kumka22 Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 08:42 Ja się już nie nudzę:) No może czasami. Forum siedleckie jest źródłem informacji, ile ciekawych rzeczy można sie tu dowiedziec:)hohoho Odpowiedz Link Zgłoś
kumka22 Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 08:58 brat_szczepana napisał: > Zmieniłaś pracę na ciekawszą? Nie zmieniłam, ale przyzwyczaiłam się do tej którą mam:) Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 08:51 kumka22 napisała: > ile ciekawych rzeczy można sie tu dowiedziec:)hohoho tak tak, dodatkowo jeszcze nauczyć się nowych słówek, np. "zborgować" czy "indolencja" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 08:56 > tak tak, dodatkowo jeszcze nauczyć się nowych słówek brawo, brawo :))))) już mentor się pojawił na forum , zaraz będą nowe słówka :>>> (może coś z epitetów ?) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 08:56 Możemy nawet załążyć wątek pt. wyrazy obce i mało znane w języku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:03 ten który udziela lekcji na forum :)))) na przykład tutaj : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=51601158&a=51621755 Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:04 o tutaj miało być : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=51601158&a=51617732 Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:05 Odpuść mu już. Dobrem zwyciężaj zło. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:07 ale staram się już nie odpisywać na jego posty, ale on za mną wszędzie chodzi ;) > Dobrem zwyciężaj zło. wezmę to do serca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:13 Może i chodzi. Poruszasz jednak tyle ciekawych kwestii, że jest się trudno oprzeć, aby czegoś do dyskusji nie dorzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:18 > aby czegoś do dyskusji nie dorzucić. i oskarżyć o indolencję ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:14 masz swojego "cienia", ciesz się, nuda Cię nie dopadnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:19 że niby "prawdziwy wróg nigdy cię nie opuści ?" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:17 Brak inwencji (pomysłów) twórczej. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:20 kumkaaaaaa litościiii zaraz wpadnie i się znowu zacznie, brat_szcepana prosił mnie żeby było spokojnie ... make peace not war.... Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:21 Dlatego wyprzedzająco udzieliłem odpowiedzi, aby zażegnać zarzewie konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:23 brat_szczepana napisał: > zażegnać zarzewie no patrz kumka jeszcze ortografii można się pouczyć, jak potrzeba ;) nic tylko forować Odpowiedz Link Zgłoś
kumka22 Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:22 bambii napisał: > kumkaaaaaa litościiii zaraz wpadnie i się znowu zacznie, brat_szcepana prosił > mnie żeby było spokojnie ... make peace not war.... > No przepraszam:) Nie chciałam. Ale jakoś wątek o indolencji mnie ominął:) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:24 wątek miał być o "Młynarzach.." czyli dowcipnych i trafnych powiedzeniach a wyszedł o pouczaniu innych i wyrzucaniu indolencji, tutaj : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=51601158 a ! i jeszcze był o "zborgowaniu" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:28 słuchaj kumka tytaj prawie każdy wątek się wykoleja, no ale czy musimy wciąż politykować, tak czy siak musisz się przyzwyczaić i nie wierzyć tytułom wątków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:31 Tutuł wątku jest OK. Zabijamy nudę w pracy, a sposobów na to tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
kumka22 Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:34 brat_szczepana napisał: > Tutuł wątku jest OK. Zabijamy nudę w pracy, a sposobów na to tysiące. No właśnie. Jednym z nich jest rozmowa na forum:) W końcu coś innego. Czytam te wszystkie wątki polityczne i nawet nie chce mi sie odpisywać na nie. Jeśli chodzi o zborgowanie to o tym czytałam no ale ta indolencja... No ale skoró mówicie, że jest to niemoc twórcza to właśnie ta indolencja mnie ogarnęła:) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:36 ja zaraz idę "zborgować" trochę indolencji do sąsiada ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:40 > Czytam te wszystkie wątki polityczne i nawet nie chce mi sie odpisywać na nie. Kumko, moje uznanie dla Ciebie rośnie. Mnie też się nie zawsze chce, a jednak się łamię i coś tam od czasu do czasu skrobnę. Słaby charakter mam. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:42 > Słaby charakter mam. wg. niektóych nie nadawałbyś się na prezydenta , ten to musi być "charakterny" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kumka22 Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:41 dobra ja wracam do pracy:/ Muszę napisać jakiś tekst o 11 Listopada. A może macie jakiś pomysł? Może stwórzmy taki tekst na forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:42 > tekst o 11 Listopada. a którego roku ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:44 bambii napisał: > a którego roku ? :))) Wreszcie bedzie przyppminac ulicę? Tego najstarsi siedlczanie nie wiedzą. Co do braku inwencji twórczej (nie chce obrażac pani TFU na początku) witam w klubie. Moze kawa się nadawa na takie rzeczy. Ja jestem właśnie w trakcie sprawdzania tej teorii :) Odpowiedz Link Zgłoś
kumka22 Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:47 >Moze kawa się nadawa na takie rzeczy. Ja jestem właśnie w trakcie > sprawdzania tej teorii :) > > Ja sprawdzam to od rana już drugi raz:) Odpowiedz Link Zgłoś
kumka22 Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:46 No kurcze jakiego?:) Ale wiesz chodzi o to, żeby to nie był taki suchy tekst o odzyskaniu Niepodległości. A jakie wydarzenia w historii Polski wydarzyły się w listopadzie? No oprócz oczywiście powstania i odzyskania niepodleglosci. Może ktoś ma tabelkę chronologiczną? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:49 takie coś może być ? : pl.wikipedia.org/wiki/11_listopada Odpowiedz Link Zgłoś
kumka22 Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:53 bambii napisał: > takie coś może być ? : > > pl.wikipedia.org/wiki/11_listopada No właśnie korzystam teraz z tego. Nie wiem jak ugryźć ten temat. Dodam tylko, że z pisaniem to u mnie nie za dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:51 Łu tu może byc problem. Bo świadkowie albo byli w kołysce w tym czasie albo ci co pamiętali nie żyją. Dobre by były jakies pamiętniki, gazety regionalne z tego czasu, najlepiej listy. ALe z tym może byc problem. Ja sprawdzałam dla Łukowa i okolic. Chcąc coś podobnego napisac. Bez wizyty Bibliotece Narodowej się nie obedzie. Ale można spróbowac cos z opracowan. Tylko właśnie w jaki sposób to podac. Raczej nie pomoge to nie mój region :( Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:54 To chyba nie idzie o pracę naukową. Wtedy bez kwerendy w bibliotece się nie obejdzie. Jeżeli okolicznościowe przemówienie, to będzie łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kumka22 Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 10:04 brat_szczepana napisał: > To chyba nie idzie o pracę naukową. Wtedy bez kwerendy w bibliotece się nie > obejdzie. Jeżeli okolicznościowe przemówienie, to będzie łatwiej. Nie no coś ty:) Nie jest to praca naukowa. ma to byc tekst na stronkę internetową pewnej firmy:) i musi być napisane w sposób przystepny.Tylko jak? Odpowiedz Link Zgłoś
kumka22 Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 09:55 Bez wizyty Bibliotece Narodowej > się nie obedzie. Ale można spróbowac cos z opracowan. Tylko właśnie w jaki > sposób to podac. Raczej nie pomoge to nie mój region :( No właśnie nie mogę pójść do Biblioteki. Brak czasu. A tekst musi być na wczoraj:) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 10:02 Zajrzyj tutaj: eduseek.interklasa.pl/artykuly/artykul/ida/1113/ www.polonica.net/11Listopada1918.htm www.dzieci.org.pl/11listopada.html www.sciaga.pl/tekst/32784-33-11_listopada_1918_r wiadomosci.polska.pl/kalendarz/kalendarium/article.htm?id=68382 pl.wikipedia.org/wiki/22_Pu%C5%82k_Piechoty www.bibliotekawszkole.pl/inne/gazetki/76/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: nuda w pracy:) 08.11.06, 10:51 No cóz, forum to nie tylko rumorum, czasami się przydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: nuda w pracy:) 14.11.06, 00:39 Życie wraca w utarte koleiny. Czym będziemy zabijać teraz nudę w ... pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
kumka22 Re: nuda w pracy:) 14.11.06, 08:22 Nie wiem jak inni ale ja narazie nie muszę zabijać nudy w pracy, bo... nie mam na to czasu:) Jednak najlepszym sposobem na zabicie nudy w pracy, wg mnie, jest czytanie forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nuda w pracy:) 14.11.06, 08:34 > Życie wraca w utarte koleiny. ja bym napisał że w "koryto" .... Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: nuda w pracy:) 14.11.06, 10:29 Zgadzam się Kumką. Życie toczy się w koleinach naszych przyzwyczajeń, większych i drobniejszych rodzinnych i towarzyskich wydarzeń, smutku i radości, pracy i weekendowych zdarzeń, dyskusji o życiu i polityce, miłosnych uniesień i rozstań, szkoły, studiów, wyjazdów do pracy i na urlop itd. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nuda w pracy:) 14.11.06, 10:40 coś szybko chcesz przykryć tych co myślą inaczej, zwróć uwagę że ta pozostała część Siedlec głosująca na A.Bobryka, M.Dobijańskiego, W.Kudelskiego i A.Filipka to przytłaczajaca większość. To tylko rozdrobnienie przyczyniło się do takiego wyniku. Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: nuda w pracy:) 14.11.06, 10:52 Ja też jestem w tej grupie. Ale to nie oznacza, że nie mam korzystać z rozumu w głowie i tkwić przez następne tygodnie w rozpaczy za czymś, na co już nie ma wpływu (ludzie dokonali wyborów i co z tego, że ja się z tym nie zgadzam?). Ten wątek jest zresztą o innych urokach życia niż polityka, ot choćby o zwykłej szarej nudzie, jeżeli kogoś taka dopada. O polityce chętnie na innych wątkach. Zresztą to robię, już od rana. Optymistyczne jest co innego. Kumka już się w pracy nie nudzi. I to jest prawdziwe zwycięstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
kumka22 Re: nuda w pracy:) 14.11.06, 12:48 Kumka się już nie nudzi:) A ten wątek tak jak powiedział westwind2 a raczej napisał nie jest o polityce tylko o urokach życia (no właśnie juz tytuł trochę nie aktualny). A jesli chodzi o urokiżycia to Kumka chyab się zakochała:) Tak tylko chciałam się pochwalić:):) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: nuda w pracy:) 14.11.06, 14:38 Jesienna miłość Rok 1958. Beztroski siedemnastolatek Landon Carter rozpoczyna nauke w ostatniej klasie szkoły średniej w Beaufort. Jego ojciec kongresman pragnie, by syn zrobił karierę - tymczasem Landon nie zaczał jeszcze się zastanawiać, co zrobic z dorosłym życiem. Koleżanka z klasy, Jamie Sullivan, cicha, spokojna dziewczy- na opiekująca się owdowiałym ojcem, traktowana jest przez niego i rówieśników jako nieszkodliwa dziwaczka. Nie rozstaje się z Biblią, nie chodzi na prywatki, a dzień bez dobrego uczynku uwaza za stracony. Kiedy nadchodzi pora dorocznego balu Landon w odruchu desperacji zaprasza Jamie, na którą dotąd nikt nie zwrócił uwagi. To dopiero początek bliższej znajomości. Wykpiwany przez kolegów chłopak początkowo unika Jamie, wkrótce jednak ich kontakty przeradzają się w przyjaźń, a potem w głeboką miłość. Nieoczekiwanie dla samego siebie Landon odkrywa prawdziwy sens i urodę życia .... Sparks Nicholas, Jesienna miłość, Tytuł oryginału:A walk to remember, Tłumaczenie:Szulc Andrzej, ISBN:8387834033, ca. 25 zł Odpowiedz Link Zgłoś