blakosia 29.03.07, 14:54 slub biore we wrzesniu przyszlego roku. Mam prosbe do Panien Mlodych dzielcie sie waszymi opiniami na tematy zwiazane ze slubem i weselem. Bede wdzieczna za wszystkie podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolciasuzi1 Re: za rok slub 29.03.07, 19:47 a co konkretnie chciałabys wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
blakosia Re: za rok slub 25.04.07, 13:55 a w czym moze pomoc salon slubny oprocz sukni? Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: za rok slub 29.03.07, 20:57 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=58312838&a=58507358 tu masz wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
bugdi Re: za rok slub 01.04.07, 22:25 czego po3ebujecie to pomożemy www.foto-bugdi.aj.pl chwale się ale niedawno zrobnilem, ta stronkę wiec wrzucam Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: za rok slub 02.04.07, 08:49 blakosia napisała: > slub biore we wrzesniu przyszlego roku. zatem ślub nie za rok, lecz za półtora roku :-) O rany, przecież przez ten czas świat może 3 razy przewrócić się do góry nogami ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
karolciasuzi1 Re: za rok slub 02.04.07, 10:00 Jedno jest wiadome. Trzeba salę i zaespół rezerwować z rocznym wyprzedzeniem. Kościół też coś koło tego jesli chcesz mieć taką godzinę która ci pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: za rok slub 02.04.07, 10:25 karolciasuzi1 napisała: > Jedno jest wiadome. Trzeba salę i zaespół rezerwować z rocznym wyprzedzeniem. > Kościół też coś koło tego jesli chcesz mieć taką godzinę która ci pasuje. Nie uważasz, że to absurd? Szczególnie kwestia z kościołem...:-) Czyżby masowość ślubów wzrastała??? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
karolciasuzi1 Re: za rok slub 02.04.07, 13:38 Jakbys teraz brał slub to bys wiedział , że dobra sala i zespół zawsze są rezerwowane rok wcześniej bo najlepsze terminy mają pozajmowane Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: za rok slub 02.04.07, 15:16 karolciasuzi1 napisała: > Jakbys teraz brał slub to bys wiedział , że dobra sala i zespół zawsze są > rezerwowane rok wcześniej bo najlepsze terminy mają pozajmowane kościoła też się to dotyczy? Najlepsi księża są zarezerwowani??? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: za rok slub 02.04.07, 17:03 W kwestii kościołów. Każdemu inna godzina odpowiada i nie chodzi o masowy wzrost ślubów lecz o zbicie pewnych terminów. Bo bywają oczywiście śluby o 13.00 ale większość młodych par zdecydowanie woli późniejsze godziny. A żeby mieć tę lepszą godzinę trzeba wcześniej się zadeklarować. Tym bardziej, że zwyczajowo przyjęło się, że ślub powinniem być w kościele parafialnmym panny młodej. Piszę zwyczajowo bo przecież odstępstwa bywają (zwłaszcza jak "co łaska" będzie większa) Odpowiedz Link Zgłoś
karolciasuzi1 Re: za rok slub 02.04.07, 18:42 Zgodzę sie i śmiem nawet napisać, że są przypadki, które zadziwiają wręcz. Moja koleżanka ustaliła z księdzem godz. 17.00 i kiedy miesiąc przed ślubem poszła dogadać się, co do szczegółów to okazało się, że ksiądz zmienił godzinę a na ich wstawił inną parę.Nie musze chyba, tłumaczyc dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: za rok slub 02.04.07, 21:42 karolciasuzi1 napisała: > Zgodzę sie i śmiem nawet napisać, że są przypadki, które zadziwiają wręcz. Moja > > koleżanka ustaliła z księdzem godz. 17.00 i kiedy miesiąc przed ślubem poszła > dogadać się, co do szczegółów to okazało się, że ksiądz zmienił godzinę a na > ich wstawił inną parę.Nie musze chyba, tłumaczyc dlaczego? zatem ta historia przekonuje mnie, że rezerwacja z rocznym wyprzedzeniem nie ma sensu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
karolciasuzi1 Re: za rok slub 02.04.07, 18:38 .Tak kościoła też. Tylko jakbyś czytał dokładniej to zauważyłbyś, że pisałam o Kościele, że z półrocznym wyprzedzeniem i chodzi tu o godzinę mszy a nie księdza Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: za rok slub 02.04.07, 21:46 karolciasuzi1 napisała: > .Tak kościoła też. Tylko jakbyś czytał dokładniej to zauważyłbyś, że pisałam o > Kościele, że z półrocznym wyprzedzeniem i chodzi tu o godzinę mszy a nie księdz > a Droga Karolciu, jakbyś zastanawiała się nad tym co piszesz, to wiedziałabyś, że nigdzie nie napisałaś o półrocznym wyprzedzeniu, lecz o rocznym...tak wiem, to tylko 100% różnicy :-))) pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: za rok slub 02.04.07, 21:48 moler1 napisał: > karolciasuzi1 napisała: > i chodzi tu o godzinę mszy a nie > księdz > > a to można zerezerwować mszę bez księdza??? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: za rok slub 02.04.07, 22:08 >to można zerezerwować mszę bez księdza??? > :-)) z dostępnych mi informacji to jak się rezerwuje mszę to nie wskazuje się księdza. Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: za rok slub 03.04.07, 08:32 bydlaq napisał: > >to można zerezerwować mszę bez księdza??? > > :-)) > > z dostępnych mi informacji to jak się rezerwuje mszę to nie wskazuje się > księdza. z dostępnych mi informacji to podczas rezerwacji mszy ksiądz jest w pakiecie, bez możliwości rezygnacji :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
karolciasuzi1 Re: za rok slub 03.04.07, 05:18 Pisałam cos koło tego a skąd wiesz co miałam na mysli? Czepiasz się szczegółów poprostu. Chyba przechodzisz jakąś "flustracje". Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: za rok slub 03.04.07, 08:39 karolciasuzi1 napisała: > Pisałam cos koło tego a skąd wiesz co miałam na mysli? tu punkt dla Ciebie :-) Masz rację, nie mogłem wiedzieć co masz na myśli piszać coś koło roku :-)))))))) Przypominam, że autorka wątku bierze ślub we wrześniu przyszłego roku, a więc nie za rok, ani za coś koło tego (czyt. za pół roku) tylko za inne coś koło tego, czyli za półtora roku...:-))) Wybacz Karolciu, ja nie kwestionuję tego, że rezerwuje się takie rzeczy z takim wyprzedzeniem, ja jedynie dostrzegam tego absurd...:-) Czepiasz się szczegółów > poprostu. Karolciu, może dzieki temu nauczysz się, czym jest precyzja :-) Chlapać językiem bez konsekwencji jest bardzo łatwo :-))) Chyba przechodzisz jakąś "flustracje". ale już widzę światełko w tunelu :-))) pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
karolciasuzi1 Re: za rok slub 03.04.07, 09:36 Zgadzam się z tobą, że jest to absurd ,ale niestety takie są realia. Jeśli Państwo Młodzi chca miec wszystko naj i dopięte na ostatni guzik to niestety rok wcześniej trzeba zając się juz organizacja tego całego spektaklu albo cyrku jak kto woli:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
k9003 Re: za rok slub 03.04.07, 10:18 a jak Kościół to tylko u zakonników w Św. Teresie. Sala? CHODOWIAK /025 632 3396/ lub EUROPA /602 765 427/ Zespół? EFEKT /694 100 661/ lub VADRES / 501 041 627/ ja tak sobie to wymyśliłam Odpowiedz Link Zgłoś
karolciasuzi1 Re: za rok slub 03.04.07, 11:46 Miałam w Teresie ślub i naprawde jest co łaska Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: za rok slub 03.04.07, 13:37 chili_p napisała: > odradzam sluby w kosciele!!!!!! :-) odradzasz śluby w kościele, czy śluby kościelne? Odpowiedz Link Zgłoś
karolciasuzi1 Re: za rok slub 03.04.07, 13:47 Osobiście uważam że ślub w Kościele jest magiczny i niezapomniany. Odpowiedz Link Zgłoś
chili_p Re: za rok slub 03.04.07, 19:08 powiedz prosze jaka widzisz w tym magie? Odpowiedz Link Zgłoś
karolciasuzi1 Re: za rok slub 03.04.07, 20:00 Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz Odpowiedz Link Zgłoś
chili_p Re: za rok slub 03.04.07, 20:20 Nie zaryzykuje,nie mam ochoty dzielc sie z pingwinami moimi oszczednosciami. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar Re: za rok slub 03.04.07, 21:31 chili_p napisała: > odradzam sluby w kosciele!!!!!! jak ślub to tylko kościelny :-) Inny ślub to parodia :-) Oczywiście ślub nie musi być w samym kościele/budynku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
angelika9915 Re: za rok slub 03.04.07, 15:02 przez ten czas jeszcze można 10 razy zmieić plany i kandydatów na współmałżonków, więc spokojnie. A dlaczego tylko tematy ziązane ze ślubem, weselem, a nie po ślubie i po weselu. Odpowiedz Link Zgłoś
pietia27 Re: za rok slub 03.04.07, 15:36 Hej W sierpniu biorę ślub w kościele Św. Stanisława i ciekawi mnie ile mnie skasują. Ciekawe jak w innych kosciołach ile biora. Odpowiedz Link Zgłoś
karolciasuzi1 Re: za rok slub 03.04.07, 18:07 W Katedrze z 1000zł musisz szykować w innych od 500zł w zwyż Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar Re: za rok slub 03.04.07, 21:27 karolciasuzi1 napisała: > W Katedrze z 1000zł musisz szykować w innych od 500zł w zwyż droga "cołaska" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
karolciasuzi1 Re: za rok slub 03.04.07, 21:51 Co łaska to tylko sie tak utarło. W niektórych(własciwie w większości kościołów) są wyznaczone(jak w policji za mandat) "taryfikatory". Odpowiedz Link Zgłoś
nash_bridges Re: za rok slub 03.04.07, 19:19 Najciekawsza oferta jest w Zakonie w Częstochowie. POLECAM:)) Odpowiedz Link Zgłoś
chili_p Re: za rok slub 12.04.07, 16:43 jesli uparlas sie na slub koscielny to proponuje ci zielonoswiatkowy, ten jest darmowy i nie placisz nic- serio:) Odpowiedz Link Zgłoś
strzygula Re: za rok slub 24.04.07, 23:06 mojej kolezance w katedrze powiedzieli ze za slub tyle co za obraczki, w bozym ciele wyszlo 1300zł a ja biore slub w Sw. Teresie i sie bardzo ciesze bo nie dosc ze jest co laska to jescze moge sobie wybrac ktory ksiadz ucieli slubu itd Odpowiedz Link Zgłoś
strzygula Re: za rok slub 24.04.07, 23:10 a co do organizacji slubu to polecam salon sukien w "Marsie" przy PKS, babki sie naprawde znaja. a jesli chodzi o sale to pytaj konkretnie bo ciezko jest tak kazda w okolicy omawiac Odpowiedz Link Zgłoś