01.11.11, 21:49
Mam pytanie do osób które mają już thermomix, czym i w jaki sposób czyście garnek , osobiscie ja mam swój sprzęt od miesiąca ale , nie wiem jak zniwelowac zapach. Zrobilam leczo, a za jakis czas likier jajeczny i dało mi do myslenia ze likier ma zapach warzyw !!! , intensywnie tez pachnie przykrywka termomixa same dania główne , bardzo proszę o poradę , ja staram się utrzymywac garnek w czystości myje wszystko recznie , pod biezaca woda nie uzywam zadnych metalowych rzeczy ani do mycia ani do mieszania potraw
Obserwuj wątek
    • zarowska Re: zapach 01.11.11, 22:11
      teoretycznie zapachu ta stal nie powinna przenosić, mam garnek kilka lat i nic takiego nie działo się. tylko że im nowsze tym gorsze materiały i stal pewnie z Chin.
      • fiolka0000 Re: zapach 02.11.11, 21:36
        Garnek (ta metalowa część)nie ma żadnego zapchu tylko ta czarna przykrywka , jakby ten czarny plastik przeszedł właśnie tymi zapachami "warzywnymi"
        • alpepe Re: zapach 16.01.12, 21:17
          ja podobne atrakcje mam z patelnią teflonową. Co do tej nieszczęsnej przykrywki to nie wiem, może nie zdejmujesz uszczelki i jest coś niedomyte? Ja myłam wcześniej ręcznie, teraz w zmywarce i nigdy tego problemu nie miałam.
          • alpepe Re: zapach 16.01.12, 21:18
            w razie czego reklamuj.
            • zarowska Re: zapach 16.01.12, 22:15
              jeżeli dalej śmierdzi - tak wezwij serwis
    • robertclose Re: zapach 15.07.14, 09:48
      zapachy przechodzą w pokrywie z plastiku , mam podobnie , poradzi lem sobie poczatkowo z czyszczeniem wodą z octem ale pozniej zakupiłem druga pokrywę do soków i deserów a pierwszą mam do dan na ciepło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka