Dodaj do ulubionych

dofinansowanie młodego rolnika

03.02.16, 16:40
witam. wziąłem dofinansowanie na młodego rolnika. przyznali mi 75 tysiecy. jednym z warunków było opłacac KRUS przez rok. no i opłacałem ale tez pracowalem na umowe zlecenie i wyszło ze przekroczyłem dochód i mnie wyrzucili z dwóch miesiecy w Krusie wiec nie mam ciągłości że opłacałem przez rok Krus. teraz mi grozi oddanie 75 tys. co moge teraz zrobic? czekam na szybkie odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • michalinn Re: dofinansowanie młodego rolnika 22.02.16, 10:57
      Nie do konca w temacie - ale może się przyda... www.farmer.pl/finanse/mlody-rolnik-musi-byc-ubezpieczony-w-krus,62656.html
      • michalinn Re: dofinansowanie młodego rolnika 22.02.16, 10:59
        Cytując za artykułem...
        "Ponadto Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi podkreślił, ze instrumenty programów rozwoju obszarów wiejskich, w przeciwieństwie do płatności bezpośrednich, nie mają charakteru powszechnego. Dlatego pomoc UE nie powinna przysługiwać wszystkim zainteresowanym, lecz wyłącznie tym, którzy zapewnią najlepsze wykorzystanie ograniczonych środków finansowych oraz realizacje celów działania. Ponadto, w świetle przepisów ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników, ubezpieczenie w KRUS nie stoi na przeszkodzie zawieraniu przez beneficjentów działania ,,Premie dla młodych rolników" umów o dzieło czy umów zleceń."
        michalinn napisała:

> Nie do konca w temacie - ale może się przyda... www.farmer.pl/finanse/mlody-rolnik-musi-byc-ubezpieczony-w-krus,62656.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka