Dodaj do ulubionych

Jezus uzdrawia chorych

11.02.19, 10:46
To zadziwiające, że w dniu dzisiejszym 11 lutego kiedy obchodzimy XXVII Światowy Dzień Chorego, dobra nowina na dziś opowiada właśnie o Panu Jezusie, któremu przenoszono chorych, aby ich uzdrawiał:

(Mk 6, 53-56)
"Gdy Jezus i uczniowie Jego się przeprawili, przypłynęli do ziemi Genezaret i przybili do brzegu. Skoro wysiedli z łodzi, zaraz Go rozpoznano. Ludzie biegali po całej owej okolicy i zaczęli znosić na noszach chorych tam, gdzie jak słyszeli, przebywa. I gdziekolwiek wchodził do wsi, do miast czy osad, kładli chorych na otwartych miejscach i prosili Go, żeby ci choć frędzli u Jego płaszcza mogli dotknąć. A wszyscy, którzy się Go dotknęli, odzyskiwali zdrowie."
youtu.be/8_LIXUWQKMM
Obserwuj wątek
    • pocoo Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 11:01
      Jezus uzdrawiał, Maria uzdrawiała w każdym jej poświęconym sanktuarium, Bóg jest najlepszym lekarzem i dlatego Matka Teresa z Kalkuty "leczyła" chorych modlitwą.Szeptuchy i znachorki lecza do tej pory.Po co zatem buduje się szpitale i kształci lekarzy, rozwija przemysł farmaceutyczny?Wystarczy wierzyć , modlić się i zamawiać msze...za dusze "wyleczonych".
      • a2-a Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 11:08
        pocoo napisała:

> Jezus uzdrawiał...

Jezus uzdrawiał, Jezus uzdrawia, Jezus będzie uzdrawiał.
        • pocoo Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 11:25
          a2-a napisał:

> Jezus uzdrawiał, Jezus uzdrawia, Jezus będzie uzdrawiał.
          >
          Kiedy będziesz miał zapalenie płuc, to nie wstawaj z kolan.Szybciej do nieba polecisz.
          Współczesny Jezusowi Apoloniusz z Tiany, nazywał siebie synem Boga, gdyż urodziła go cnotliwa panienka, założył religię dla możnych, uzdrawiał, a nawet wskrzesił z martwych córkę senatora. Może to on uzdrawiał, uzdrawia i będzie uzdrawiał.
          • a2-a Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 11:42
            Ja polecam Jezusa, bo wiem, że On poświęcił się za nas do końca, aż do śmierci na krzyżu, a po 3 dniach zmartwychwstał!
            • pocoo Re: Jezus uzdrawia chorych 12.02.19, 16:08
              a2-a napisał:

> Ja polecam Jezusa, bo wiem, że On poświęcił się za nas do końca...

Ponieważ tak mu kazał miłosierny tatuś.( Modlitwa Jezusa na Górze Oliwnej).
              Dlaczego Jezus się poświęcił? Przecież nie chciał. Czytaj ewangelie.
              Czy ja go o to prosiłam? Nie znoszę myśli, że ktokolwiek miałby się poświęcać dla mnie lub za mnie.Nawet rodzice , czy dzieci.Nie.Sama odpowiadam za siebie.
      • a2-a Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 11:21
        pocoo napisała:

> Bóg jest najlepszym lekarzem i dlatego Matka Teresa z Kalkuty "leczyła" chorych modlit
        > wą...

:D
        No niezupełnie, na tyle ile miała możliwości, Matka Teresa opiekowała się podopiecznymi w sposób fizyczny, a dzięki modlitwie otrzymywała siły do tak tytanicznej pracy jaką była posługa dla tych wszystkich tysięcy chorych, bezdomnych, zaniedbanych, wykluczonych i umierających ludzi.
        • pocoo [...] 11.02.19, 11:34
          Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • a2-a Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 11:29
        pocoo napisała:

> Szeptuchy i znachorki lecza do tej pory...

Chyba "leczą" bo tego nie można nazwać leczeniem, zwłaszcza kiedy użyta jest do tego magia.

Jakiś czas temu dzwoniła do mnie kuzynka z prośbą o pomoc, bo jej znajoma "leczyła" się u takich "uzdrawiaczy", a teraz ratuj bo jest opętana przez złego ducha i lekarze sami bezradnie rozkładają ręce.
      • a2-a Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 11:31
        pocoo napisała:

> Po co zatem buduje się szpitale i ks
        > ztałci lekarzy, rozwija przemysł farmaceutyczny?

Pan Bóg dał niektórym ludziom taki talent, aby pomagali innym.
      • a2-a Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 11:38
        pocoo napisała:

> Wystarczy wierzyć , modlić się i zamawiać msze...za dusze "wyleczonych".

Msze, to zamawia się za dusze, ale zmarłych.
        Pan Bóg posługuje się ludźmi, czyli także lekarzami, personelem medycznym, więc w razie choroby najpierw należy skorzystać ze służby zdrowia, za którą nie zaszkodzi się modlić, a wtedy gdy przypadek jest nieuleczalny dopiero błagać Boga o cud.
        • kociak40 Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 11:57

"Pan Bóg posługuje się ludźmi" - a2-a

Więcej, nawet obdarza ich powołaniem kapłańskim i dba o to, aby księży pedofilii i homoseksualistów
          w kościele była jak najwięcej. Widać ma upodobanie takie.
          • a2-a Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 12:12
            Mógłby Pan to kłamstwo jakoś uzasadnić?
            • kociak40 Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 13:37
              a2-a napisał:

> Mógłby Pan to kłamstwo jakoś uzasadnić?
              >
              Mogę to uzasadnić ilością afer pedofilskich duchownych na całym świecie.
              Wystarcza czytać prasę, oglądać niezależną TV, a nawet wypowiedzi obecnego
              papieża, który wypowiada się o ogromie tego zjawiska w Kościele, a które do
              tej pory było ukrywane i tolerowane przez Kościół. Ten ksiądz z "brodą" (nie pamiętam
              jego nazwiska), publicznie w TV wypowiedział się, że do wszystkich seminariów i zakonów,
              powołując się na statystykę kościelną, trafia ~ 50% homoseksualistów i 25% pedofilii.
              Ostatnio jakoś ten ksiądz się nie udziela publicznie (ma zakaz). Stale księża apelują
              z ambon - "módlmy się o powołania kapłańskie dla Kościoła katolickiego!".
              Ludzie się modlą, Bóg ich wysłuchuje, i zboczeńców seksualnych w Kościele nigdy
              nie zabraknie.
              Dopisek - ostatnio papież Franciszek ujawnił, że JPII otrzymał takie dokumenty
              na te nieprawości duchownych i tylko kazał je "ukryć" w archiwum. Nic poza tym.
              • a2-a Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 14:05
                Czyli tym komentarzem zdementował Pan wcześniejszą swoja wypowiedź jakoby Panu Bogu zależało aby w kościele nieprawości było jak najwięcej.
                Dziękuję :)
                PS mógłbym prosić o źródło tych rewelacji z dopisku o Papiażu Franciszku?
                • kociak40 Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 14:21
                  a2-a napisał:

> Czyli tym komentarzem zdementował Pan wcześniejszą swoja wypowiedź jakoby Panu
                  > Bogu zależało aby w kościele nieprawości było jak najwięcej.
                  > Dziękuję :)
                  > PS mógłbym prosić o źródło tych rewelacji z dopisku o Papiażu Franciszku?

Nie wiem tylko, czy powołaniami do seminariów i zakonów decyduje Bóg Ojciec,
                  czy Duch Święty? tego nie wiem.

Na wszystkich portalach jakie można czytać przez internet były przytaczane wypowiedzi
                  papieża Franciszka w tej sprawie i nawet była dyskusja.
                  Czy oprócz codziennego czytania Biblii nic cię więcej nie obchodzi?
                  Udajesz głupiego - na prawdę.
                  • a2-a Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 14:55
                    Proszę się nie wymigiwać, tylko podać odnośnik.
                    • kociak40 Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 15:21
                      a2-a napisał:

> Proszę się nie wymigiwać, tylko podać odnośnik.

Ja nie będę tego szukał, zwłaszcza, że jest "większa bomba, prawie jak atomowa"
                      dla Pana. Przytoczyłem dokładnie wypowiedz papieża i podałem kopię (kopiuj - wklej)
                      i otworzyłem temat na Pańskim forum - "Rewolucja w Kościele".
                      Może Pan odszukać tą wypowiedz papieża samodzielnie. Powinno wystarczyć wpisać
                      w dowolnej przeglądarce internetowej - "wypowiedz papieża o piekle". Tak sądzę.
                      Ja nie zapisuje adresów przeglądanych stron.
                      • a2-a Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 16:50
                        Jaka tam bomba, kolejny kapiszon :)
                        • kociak40 Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 17:18
                          a2-a napisał:

> Jaka tam bomba, kolejny kapiszon :)

To wklej swoją odpowiedz w tym temacie, który otworzyłem - "Rewolucja w kościele".
                          Dla mnie jest to powód do wielkiej dumy, takiej do kwadratu, nawet do sześcianu.
                          Ja nawet jako dziecko chodzące do kościoła, w żadne piekło nie wierzyłem oraz
                          w diabły. Dla mnie było już to wtedy nielogiczne pomniejszające tylko wielkość Boga.
                          Piekło to tylko wymysł aby księża mieli czym straszyć wiernych, niczym więcej.
                        • pocoo Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 19:19
                          a2-a napisał:

> Jaka tam bomba, kolejny kapiszon :)
                          >
                          Wywaliłeś moją opinię o Matce Teresie, ale zakonnicom, które z nią współpracowały oraz tych, które nie miały czym leczyć chorych bo...nie zamkniesz ust.Nie zlikwidujesz afery z handlu dziećmi przez Matuchnę.Nie zrobisz nic.Jesteś nic nie znaczącym kapiszonem.Widać, kogo wsadzacie bogu do towarzystwa.Jestem przekonana, że bóg nie wpuścił jej przez bramy niebios.Wsadzacie Bogu do nieba towarzystwo nie pytając Boga o zdanie.Robicie z Boga bezwolnego manekina , który robi to co chcecie.Idź się lepiej wyspowiadaj zamiast manipulować Forum.
                          • kociak40 Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 20:02

"zamiast manipulować Forum." - a2-a

a2-a bierze przykład z hierarchów. Może jakiś dowodzik.
                            Kilkanaście lat temu była bardzo głośna sprawa klasztoru zakonnego żeńskiego.
                            Pisała prasa, pokazywała telewizja, opisywała zagranica. Był to zakon żeński
                            mieszczący się niedaleko Kazimierza. Przeorysza tego zakonu, zaczęła mieć objawienia
                            samego Jezusa. Tak jak Faustyna założyła dziennik i zapisywała (w towarzystwie zakonnic)
                            te objawienia jakie jej Jezus przekazywał. Także głosiła je publicznie (nie w TV ale do pątników, ktorzy przybywali do zakonu). Jezus kazał jej głosić potrzebę walki z grzechami, więcej modlitwy o laski,
                            większy szacunek do innych itd.itd. Biskup, który był przełożonym dla tego zakonu, odwiedził ten zakon,
                            osobiście pogratulował przeoryszy, że takiego cudu dostąpiła. Jednak przeorysza dostała także
                            objawienie od Jezusa, że kler żyje nieobyczajnie, dąży do ziemskiego bogactwa, oszukują ludzi itd.
                            Natychmiast biskup rozwiązał ten cały zakon żeński. Nie będzie biskupowi jakiś Jezus wypominał
                            jego drogiego samochodu i żywota w pałacu, z krzywdy ludzkiej. Wszystkie siostry zakonne, "stanęły"
                            za przeoryszą. Zakon został zabarykadowany, decyzja biskupa nie została uwzględniona.
                            Nawet pojawił się jakiś ksiądz, który chcąc pomóc zakonnicom, dostarczał im do zabarykadowanego
                            zakonu jedzenie. Natychmiast został przez biskupa ekskomunikowany. Blokada zakonu trwała kilka tygodni.
                            W TV były aktualne wiadomości na ten temat. W końcu biskup wymógł na policji, aby użyła siły
                            i usunęła zakonnice z zakonu, bo okoliczna ludność w coraz większym stopniu popierała zakonnice.
                            To już było bardzo groźne dla Kościoła. Biskup zwrócił się do prokuratury o pozwolenie użycia policji.
                            Tak też się stało. Policja sforsowała zabarykadowanie i wszystkie zakonnice usunęła siłą.
                            Biskup rozpędził je wszystkie razem z przeoryszą na cztery wiatry, anulował im świecenia zakonne,
                            dziennik przeoryszy kazał zniszczyć. I sprawy już nie było, niech Jezus swoje objawienia robi poza
                            kościołem, najlepiej w szpitalach psychiatrycznych.
                            czym różni się objawienie Faustyny w jej dzienniczku, z objawieniem w dzienniczku przeoryszy?
                            Faustyna nie poddawała krytyce księży i hierarchów, a przeorysza to zrobiła. Oto powód,
                            że Faustyna została świętą, a przeorysza i jej towarzyszki "rozpędzone" na cztery wiatry.
                            • pocoo Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 22:41
                              kociak40 napisał:

>
                              > "zamiast manipulować Forum." - a2-a
                              >
                              > a2-a bierze przykład z hierarchów.

> ...Faustyna została świętą, a przeorysza i jej towarzyszki "rozpędzone" na cztery wiatry.
                              >
                              Przecież oni wiedzą, że żadnego boga nie ma a te wizje to schizofrenia.Inaczej baliby się Boga
                              Dawniej, to były czasy.Każde sanktuarium maryjne powstało na wizjach.
                          • a2-a Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 20:51
                            pocoo napisała:

> Wywaliłeś moją opinię o Matce Teresie...

Zgadza się, komentarz wyleciał nie za bajdurzenie o manipulacjach a la "niesprawdzone doniesienia kanadyjskich naukowców", ale za inwektywy typu "dziwka"!
                            • kociak40 Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 21:20

" za inwektywy typu "dziwka!" - a2-a

Protestuję. Słowo "dziwka" dotyczy bardzo starego i szanowanego zawodu prostytucji.
                              Wielki św. Tomasz uznał i napisał to dla potomności, że prostytucja jest społecznie bardzo
                              potrzebna. Jak specjalnie jeszcze to podkreślił - "Lepiej, ze prostytucja istnieje, niżby gdyby
                              jej nie było". To jest najstarszy zawód na świecie. Świadczenie usług seksualnych za pieniądze.
                              Żadna praca nie hańbi. Jeżeli jest zapotrzebowanie na taką pracę, to musi być potrzebna i musi być.
                              Chcesz podważyć wielkiego myśliciela, człowieka świętego zasłużonego dla Kościoła, św. Tomasza z Akwinu? Nawet papieże urządzali i patronowali burdelom w Watykanie.
                              Np. papież Paweł III miał pod swoją opieką ~ 45 tys. prostytutek, od ich zarobków
                              pobierał procent dla siebie. Żaden pieniądz nie śmierdzi i żadna praca nie hańbi.
                              Jeżeli papieże, wielki święty kościoła, nie mają autorytetu dla ciebie?
                              • a2-a Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 22:02
                                kociak40 napisał:

>
                                > Protestuję. Słowo "dziwka" dotyczy bardzo starego i szanowanego zawodu prostytu
                                > cji...

Czyli nic by Pan nie miał przeciwko, gdyby ktoś na forum nazwał tak Pana mamę?
                                • pocoo Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 22:54
                                  a2-a napisał:

> Czyli nic by Pan nie miał przeciwko, gdyby ktoś na forum nazwał tak Pana mamę?
                                  >
                                  Teraz przegiąłeś cholerny katoliku.
                                  Jeżeli Matka Teresa z Kalkuty była twoją matką, to gratuluję.
                                • kociak40 Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 22:58

"Czyli nic by Pan nie miał przeciwko, gdyby ktoś na forum nazwał tak Pana mamę?" - a2-a

Miałbym przeciwko, bo takiego zawodu nie wykonywała.
                                  Więcej, jeżeli jest małżeństwo i przysięgało sobie wierność, z takich usług nie można
                                  korzystać. Natomiast kawalerowie, tz. kawalerowie z odzysku, jak najbardziej mogą.
                                  Nie krzywdzą innych ludzi i dla nich jest to korzystne. Płacą i wymagają. Co w tym złego?
                                  Uczciwość musi być w burdelu z obu stron. Nie może być tak, że dany klient płaci dla
                                  swojego wyboru (przed kasą są zdjęcia) np. blondynę przy kości, płaci z "góry", a do pokoju
                                  dostarczana jest np. ruda, chuda, w dodatku jeszcze zezowata (nie wiadomo gdzie patrzy).
                                  To już jest oszustwo, tak nie powinno być, co "na wystawie" to i "w sklepie". Burdel to
                                  poważna instytucja dbająca zarówno o klienta jak i o własne dochody. Dochody maleją,
                                  to trzeba wymienić dziewczynki. W innych państwach jest ten biznes prowadzony prawidłowo.
                                  Prostytutki mają opiekę lekarską, założone książeczki zdrowia, płacą podatek, maja później
                                  emeryturę, nie są wykorzystywane przez sutenerów, są bezpieczne w swojej pracy.
                                  To tylko w tej katolickiej Polsce, wszystko stoi na głowie.
                              • pocoo Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 22:51
                                kociak40 napisał:

>
                                > " za inwektywy typu "dziwka!" - a2-a
                                >
                                > Protestuję. Słowo "dziwka" dotyczy bardzo starego i szanowanego zawodu prostytu
                                > cji.
                                > Wielki św. Tomasz uznał i napisał to dla potomności, że prostytucja jest społecznie bardzo
                                > potrzebna.
                                Świętemu wolno pochwalać to, co potępia a2-a. Co święty , to święty.
                                Dawniej przy każdym męskim zakonie był tzw pokój uciech.Papieże nagminnie korzystali z usług prostytutek, dlatego wielu z nich zmarło na kiłę, a potem zostało świętymi. Bóg do katolików ma świętą cierpliwość.Ale jak się zdenerwuje...
                                • a2-a Re: Jezus uzdrawia chorych 11.02.19, 23:31
                                  pocoo napisała:

> Teraz przegiąłeś cholerny katoliku.
                                  Jeżeli Matka Teresa z Kalkuty była twoją matką, to gratuluję...

Zgadza się, święta Teresa z Kalkuty jest dla mnie jak mama i pewnie Pani również nie życzyłaby sobie, żeby na forum pisano oszczerstwa o prowadzeniu usług seksualnych np.o Pani matce, dlatego jestem zmuszony kolejny raz usunąć Pani komentarz.
                                  • kociak40 Re: Jezus uzdrawia chorych 12.02.19, 00:21

"Zgadza się, święta Teresa z Kalkuty jest dla mnie jak mama" - a2-a

pocoo napisała prawdę. Po jej śmierci i zrobieniu jej świętą, ujawniono jej przekręty
                                    finansowe (zwykłe złodziejstwo), a także inne sprawy nieetyczne związane z jej osobą.
                                    Prawdy nie można ukryć, tak jak oliwa, na wierzch wypływa. To tylko kwestia czasu.
                                    • a2-a Re: Jezus uzdrawia chorych 12.02.19, 00:31
                                      Pani pocoo szkaluje świętą oczerniając ją o prostytucję, więc gdzie tu jest prawda?
                                      • pocoo Re: Jezus uzdrawia chorych 12.02.19, 08:38
                                        a2-a napisał:

> Pani pocoo szkaluje świętą oczerniając ją o prostytucję, więc gdzie tu jest pra
                                        > wda?
                                        >
                                        Ja jej nie oczerniam.
                                        Czy Konstantyn Wielki całe życie był święty, czy nawrócił się na łożu śmierci.
                                        Który święty wsadzony Bogu do nieba, był świętym za życia?
                                        Matka Teresa jest chyba błogosławioną i nikt nie ma odwagi zrobić z niej świętą.Wiedzą dlaczego.
                                        • kociak40 Re: Jezus uzdrawia chorych 12.02.19, 19:35

"szkaluje świętą" - a2-a

Coś ci się pomyliło. Teresa nie jest świętą i nigdy nie będzie.
                                          Jest tylko tz. błogosławioną, a to dopiero początek drogi ażeby zostać świętą.
                                          Wtedy dopiero jak kościół zaczął się uważniej przyglądać jej życiu, wyszły jej
                                          ogromne przekręty finansowe. Tereska pozakładał na siebie dużo kont w różnych
                                          bankach (aby ukrywać złodziejstwo) i pieniądze, które wpływały na zakup leków
                                          dla ciężko chorych, wpłacała na swoje konta bankowe, a chorych "leczyła" wyłącznie
                                          modlitwą. To nic nie kosztuje i w niczym nie pomaga. Chorzy w bólach i cierpieniu
                                          umierali bez leków, a Tereska liczyła tylko pieniądze. Pieniądz jest gorszy od diabła,
                                          kusi bez przerwy. Także wyszły na wierzch inne jej sprawki nieobyczajne.
                                          Jak stwierdzasz, to twoja ukochana mama, mama złodziej na dużą skalę.
                                          Kościół jakoś zamilkł w jej sprawie, przestał ją wspominać, jakby nigdy jej nie było.
                                          Nie nazywaj jej świętą, bo to jest bezprawne. Ona już jest w piekle (o ile w piekło wierzysz).
                                          • a2-a Re: Jezus uzdrawia chorych 13.02.19, 15:05
                                            kociak40 napisał:

>
                                            > "szkaluje świętą" - a2-a
                                            >
                                            > Coś ci się pomyliło. Teresa nie jest świętą...

Jest świętą, jej kanonizacja odbyła się 4 września 2016 roku:
                                            pl.m.wikipedia.org/wiki/Matka_Teresa_z_Kalkuty
                                            • kociak40 Re: Jezus uzdrawia chorych 13.02.19, 16:34

"Jest świętą ...." - a2-a

To widać, że przez pomyłkę.
                                              Z tej polecanej strony skopiowałem bardzo ważną informację, która potwierdza
                                              to co ja napisałem:

"W hospicjach Misjonarek Miłości nie stosowano standardów opieki medycznej oraz środków przeciwbólowych"

Dla mnie nie ma to żadnego znaczenia, ja w żadnych świętych nigdy nie wierzyłem i nigdy
                                              wierzył nie będę. Dla mnie ustanawianie ludzką decyzją co ma Bóg zrobić i uznać
                                              jest bluźnierstwem przeciwko Bogu.
                                            • pocoo Re: Jezus uzdrawia chorych 13.02.19, 17:26
                                              a2-a napisał:

> Jest świętą, jej kanonizacja odbyła się 4 września 2016 roku:
                                              > pl.m.wikipedia.org/wiki/Matka_Teresa_z_Kalkuty
                                              >
                                              Też umknęło mi, że Franciszek zrobił z niej świętą. Papież wie, co to wszystko znaczy.Została błogosławioną na podstawie cudu, który się nigdy nie zdarzył, no to Franciszkowi podsunęli inny cud i została świętą.Jakie to wszystko jest prawdziwe.Najgorszą szują jest dziennikarz Christopher Hitchens, który zaintrygowany okropnymi sensacjami o matce Teresie, zaczął badać prawdziwość tych sensacji.Nie udawaj, że nic nie wiesz na ten temat.Twoja święta matuchna, więc się do niej módl. Gdzie rozum zgubiłeś?
                                      • kociak40 Re: Jezus uzdrawia chorych 12.02.19, 11:56
                                        a2-a napisał:

> Pani pocoo szkaluje świętą oczerniając ją o prostytucję, więc gdzie tu jest prawda?

A skąd Ty możesz wiedzieć, że nie jest to prawda? Tak sobie mniemasz?
                                        • pocoo Re: Jezus uzdrawia chorych 12.02.19, 15:27
                                          kociak40 napisał:

> A skąd Ty możesz wiedzieć, że nie jest to prawda? Tak sobie mniemasz?
                                          >
                                          To jego pobożne życzenie, tylko żyje mnóstwo ludzi, którzy znają życiorys jego "matuchny".
                                          Chorych leczyła modlitwą, a sama leczyła się w szwajcarskiej klinice.Szkoda mi palców na takie zakłamane święte indywiduum.
                                        • a2-a Re: Jezus uzdrawia chorych 13.02.19, 15:07
                                          Gdyby faktycznie ciążyły na niej takie zarzuty, nie mogłaby być świętą...
                                          • kociak40 Re: Jezus uzdrawia chorych 13.02.19, 23:38
                                            a2-a napisał:

> Gdyby faktycznie ciążyły na niej takie zarzuty, nie mogłaby być świętą...

O tym sam Bóg może tylko zdecydować, nie człowiek.
                                            Ty wierzysz, że jest świętą, to zbyt mało aby było prawdziwe.
                                            • a2-a Re: Jezus uzdrawia chorych 13.02.19, 23:53
                                              To nie jest kwestia wiary, tylko wiedzy, zwłaszcza że taki stan rzeczy uroczyście potwierdza Kościół.
                                          • ficus_carica Re: Jezus uzdrawia chorych 16.02.19, 17:36
                                            a2-a napisał:

> Gdyby faktycznie ciążyły na niej takie zarzuty, nie mogłaby być świętą...
                                            >

Papcio Jan Pawel II popierał pedofilię w kościele i został świętym. Więc u was w kościółku wszystko jest możliwe 😜
                                            • a2-a Re: Jezus uzdrawia chorych 16.02.19, 20:37
                                              To są oskarżenia mijające się z prawdą:
                                              m.deon.pl/religia/kosciol-i-swiat/z-zycia-kosciola/art,37273,kard-dziwisz-o-zarzutach-wzgledem-jana-pawla-ii-o-zatajanie-spraw-o-molestowanie.html
                                              • kociak40 Re: Jezus uzdrawia chorych 16.02.19, 22:18

"To są oskarżenia mijające się z prawdą" - a2-a

Co innego mówi papież Franciszek. Dostarczono JPII odpowiednie dokumenty o pedofilii
                                                w KK, a nasz papież polecił je przekazać tylko do archiwum. Były informację i przytoczone
                                                słowa papieża Franciszka na portalach internetowych. Znowu założyłeś jak koń, klapki?
                                                • a2-a Re: Jezus uzdrawia chorych 16.02.19, 22:42
                                                  kociak40 napisał:

>
                                                  > "To są oskarżenia mijające się z prawdą" - a2-a
                                                  >
                                                  > Co innego mówi papież Franciszek. Dostarczono JPII odpowiednie dokumenty o pedo
                                                  > filii
                                                  > w KK, a nasz papież polecił je przekazać tylko do archiwum. Były informację i p
                                                  > rzytoczone
                                                  > słowa papieża Franciszka na portalach internetowych. Znowu założyłeś jak koń, k
                                                  > lapki?
                                                  >

To niech Pan je zdejmie.
                                                  Jak mógł nieżyjący już św. JPII odnieść się do skandalu, który wybuchł w 2013 roku?
                                                  • pocoo Re: Jezus uzdrawia chorych 17.02.19, 10:39
                                                    a2-a napisał:

> Jak mógł nieżyjący już św. JPII odnieść się do skandalu, który wybuchł w 2013 r
                                                    > oku?
                                                    >
                                                    Jakaś paranoja. To JP II powołał Ratzingera do badania pedofilii duchownych katolickich na świecie.Ratzinger jest kopalnią wiedzy na ten temat. Co z tą wiedzą zrobił JP II? Jak spożytkował tę wiedzę Benedykt XVI? Miał władzę? Chyba na pokaz. Każdy papież bardziej ceni sobie życie na ziemi, niż w niebie. Skandale? Kościół katolicki, to moralne bagno, które było od początku powstania tego Kościoła, założonego przez Jezusa? Większego bluźnierstwa oprócz katolików, nikt wymyślić nie może.
                                  • pocoo Re: Jezus uzdrawia chorych 12.02.19, 08:40
                                    a2-a napisał:

> Zgadza się, święta Teresa z Kalkuty jest dla mnie jak mama i pewnie Pani równie
                                    > ż nie życzyłaby sobie, żeby na forum pisano oszczerstwa o prowadzeniu usług sek
                                    > sualnych np.o Pani matce, dlatego jestem zmuszony kolejny raz usunąć Pani komen
                                    > tarz.
                                    >
                                    A usuwaj sobie.Czy Maria Magdalena jest świętą?
                            • pocoo [...] 11.02.19, 22:36
                              Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
        • pocoo Re: Jezus uzdrawia chorych 14.02.19, 08:49
          a2-a napisał:

> pocoo napisała:
          >
          > > Wystarczy wierzyć , modlić się i zamawiać msze...za dusze "wyleczonych".
          >
          > Msze, to zamawia się za dusze, ale zmarłych.

Nie kpij ze mnie katoliku.
          • kociak40 Re: Jezus uzdrawia chorych 14.02.19, 12:58

" Msze, to zamawia się za dusze, ale zmarłych." - a2-a

Musztarda po obiedzie i to dość droga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka