Dodaj do ulubionych

Wykresy range'owe w Metastock 11 Pro

22.02.11, 08:58
Witam Państwa

Wybaczcie, jeżeli napisze coś źle, ale ja na tym się absolutnie nie znam, kolega poprosił mnie o zadanie tego pytania.

Czy w Metastocku 11 Pro można wykonać wykresy range'owe (zbudowane o zmienność, nie o czas?) Ponoć w Amibrokerze można to zrobić, pytanie czy w MS też ?

Obserwuj wątek
    • eulen-spiegel Re: Wykresy range'owe w Metastock 11 Pro 22.02.11, 16:19
      Nie znam MS11 i trudnomi jest sie wypowiadać co jest w środku.
      Jednakże nie znam wykresów ( poza kółkiem /krzyżykiem-a i tu nie dokonca) by nie uwzgledniały skali czasu.
      W Amibrokerze przynajmniej do wersji 5.2 nie ma w wersji podstawowej możliwości zrobienia takich wykresów. Mozna dołożyc zmienność do wykresu , ale bedzie to wygladało jak średnia nałozona na wykres.
      Jednakże do MS i Ami mozna dołożyc wiele własnych wskaźników .Trzeba je jednak napisać samemu , lub pobuszować po necie
      • kaczorros Re: Wykresy range'owe w Metastock 11 Pro 28.02.11, 09:39
        Witam
        Ja już pisałem nawet do supportu Metastocka, otrzymałem odpowiedź, że w MS11 można wykonać następujące rzeczy:
        Bars(High, Low, Close)
        Candlesticks
        Candevolume
        Equivolume
        Line
        Kagi
        Point & Figure
        Renko
        Three Line Break

ale ani słowa o wykresach RANGE'owych..

Pomocy.
        • siurak20 Re: Wykresy range'owe w Metastock 11 Pro 28.02.11, 14:54
          Nie widzialem nigdy takich wykresow, wiec nie mam pewnosci o co Ci chodzi, ale jesli chodzi o to co pojawia sie w goglu pod haslem "Range bars" to jest o tym calkiem sporo (oczywiscie po angielsku). Nie zaglebialem sie w linki ale wydaje mi sie iz gotowej formuly w MS nie ma. Musisz zrobic tak jak radzono wyzej. Klikaj po goglu i albo znajdziesz cos gotowego do sciagniecia, albo samemu trzeba bedzie napisac formule.
          • przykopa Re: Wykresy range'owe w Metastock 11 Pro 28.02.11, 15:57
            To są normalne wykresy barowe z tym że zmiana słupka następuje po zmianie kursu o 8 pips.
            Wykresy takie stosuje się by określić poziom wsparcia czy też wybicia.
            Coś podobnego jak w w wykresie kółko krzyżyk.Jeśli w wykresie kółko krzyżyk przypiszesz odpowiednią zmienność to otrzymasz bardzo podobny wykres , tylko zamiast barów będą kółka i krzyżyki. Jeśli wprowadzisz na standardowy wykres wskaźnik ATR i wymodelujesz wskaźnik zmienności (do okreslonej zmienności) to otrzymasz podobny wskaźnik do wykresu rangowego.
            Średnia pokaże doskonale bazując na wskaźniku zmienności gdzie sa poziomy wsparcia i oporu.

Napisanie formuły w MS do tak prostego wskaźnika nie powinno sprawić większego problemu.
            Dla kogoś na codzień siedzącego w MS
            forexchartist.pl/range-bars/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka