Dodaj do ulubionych

Recesja gospodarcza w USA ?.

IP: *.pool.mediaWays.net 20.05.01, 12:34
Droga MalMal.
Z Twoich wypowiedzi wynika ze masz troche pojecia o gieldzie.Ja jako
poczatkujacy inwestor pragne,jak kania deszczu,fachowej analizy gospodarczo-
gieldowej :-).
Greenspan obnizyl dosyc szybko i mocno stopy procentowe.Optymisci uwazaja ze
dla gieldy jest to bardzo pozytywne.Pieniadz stal sie "tanszy",inwestycje w
inne "produkty finansowe" sa mniej atrakcyjne i wolny kapital , prawie
automatycznie , wyladuje na gieldzie.
Niedlugo wchodzi w zycie w USA reforma podatkowa nowego prezydenta.To znowu
wolne miliardy ktorych czesc zamieni sie w akcje.
Pesymisci uwazaja ze paniczne obnizanie stop procentowych swiadczy o zlym
stanie gospodarki amerykanskiej.Wedlug nich recesja dopiero przed nami.
Co Ty o tym wszystkim myslisz.
Czy to ozywienie jakie widac na gieldach od kilku tygodni to zmiana trendu na
wzrostowy, czy kolejny schodek w dalszych spadkach?
Kryzys energetyczny w Kaliforni przypomina troche Polske w poznych latach
siedemdziesiatych.Nie rozumiem skad te klopoty z pradem w takim nowoczesnym
stanie?Czym to jest spowodowane?Czy podobne problemy z energia moga miec takze
inne regiony?
Pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • Gość: oto Re: Recesja gospodarcza w USA ?. IP: 195.114.189.* 20.05.01, 18:52
      za okolo 20 lat USA stana sie wtornie krajem trzeciego swiata.ta zbuntowana
      kolonia angielska systematycznie sie degeneruje poprzez niewolnictwo, potem
      maburgery a na koniec zalew kolorowych. za okolo 20 lat ponad 50% populacji
      bedzie kolorowa. naraste przestepczosc i degeneracja ( strzelaniny w szkolach,
      sektey itp ), wkrotce beda masowe demonstracje w miastach kolorowych i nie
      tylko ( w Toronto byla niedawno probka ), narasta znaczenie odradzajacego sie
      Ku-Klux-Klanu i roznych milicji paramilitarnych. mozliwa jest takze secesja
      poludnia. juz teraz co zapobiegliwsi ewakuuja sie z USA i przenosza biznesy w
      inne rejony swiata, zwlaszcza do Europy.pozostana fabryki, nadzorcy i tania
      sila robocza oraz degeneraci wszelkiej masci.
      • Gość: STARTER Re: Recesja gospodarcza w USA ?. IP: *.sympatico.ca 18.06.01, 22:44
        Lisa
        Zadalas wiele pytan, czesc z nich dotyczyczy polityki. Nie dyskutujemy tutaj o polityce a o gieldzie.
        Przypuszczam, ze znasz odpowiedz na te pytania. Sposob sformuowania pytan swiadczy, ze masz
        rozeznanie w kwestiach przez ciebie poruszonych. Nie oczekuj, ze ktos odpowie ci na wszystkie
        pytania. Szkoda, ze nie zalozylas wlasnego watku np pod tytulem "Nieunikniony 30% spadek $us".
        Pozdr
    • Gość: MalMal Re: Recesja gospodarcza w USA ?. IP: *.tnt1.new-york.ny.da.uu.net 22.05.01, 01:54
      Oscypek - Forum gazeta.pl by sie zablokowalo, gdybysmy zaczeli pisac o prognozach
      gospodarki amerykanskiej... i gieldy, jako jednego z 'naczyn' polaczonych ...
      'fachowej analizy gospodarczo- gieldowej :-)' ni bedziesz w stanie uzyskac od
      najwachowszych fachowcow ...bo chyba wielu z nich sie teraz w glowy drapie i ma
      nadzieje, ze bedzie lepiej ...ale jak to Tristan Bernard powiadal ... 'Jest tylko
      jedna rzecz glupsza od optymizmu - pesymizm'...

... reforma podatkowa Bush'a prawdopodobnie przyniesie obnizenie podatku od
      zyskow od capitalu (dlugoterminowe, tzn., jezeli, np. akcje trzymasz co najmniej
      przez rok) z 20% do 18% (lub mniej, ale nie liczmy na to glosno), to byloby
      COS ... poniewaz obnizka podatku od dochodu z najwyzszego pulapu - 39.6% do 33%
      (optymistycznie) lub 36% (realistycznie) nie jest tak istotna do rozkrecenia
      gospodarki ...
      ... w pracy, rozmawiajac z tymi co 'nie jedno studiowali, widzieli, przezyli' ...
      nikt nie jest PEWNY, w ktorym kierunku ani gielda podaza, ani
      gospodarka ... 'pozyjemy, zobaczymy' ... jedno jest pewne .... WIEKSZOSC JEST
      OPTYMISTAMI ...przynajmniej w NY ....
      • Gość: MalMal p.s ... IP: *.tnt1.new-york.ny.da.uu.net 22.05.01, 02:05
        .. Oscypek ... ja nie z tych gadatliwych Forumowo MalMal'ow ... tematy jak
        rzeka musze rozbijac na fale ... odzewy od innych przyjda, bedziemy
        gadulic .... ja preferuje 'jednolinowce' ... powyzej i tak sie
        rozgadalam ... :)) ...
    • fibin Re: Recesja gospodarcza w USA ?. 22.05.01, 09:42
      Oscypek popełniłeś fatalny błąd pisząc do fachowca (w dodatku kobiety), że ma
      TROCHĘ pojęcia o giełdzie. Jestem dla niej pełen szacunku, że w ogóle coś
      napisała w odpowiedzi na Twoje pytania. Świadczy to niewątpliwie dobitnie o
      tym, że jest prawdziwym zawodowcem. Kłaniam się nisko Mal Mal. By the way,
      mogłabyś coś napisać o "pomyłce" (u nas piszą, że o dwa zera), która
      spowodowała gwałtowny spadek Footsie w poprzedni poniedziałek? Pzdr:)
      • Gość: MalMal Footsie IP: *.tnt10.new-york.ny.da.uu.net 22.05.01, 13:16
        ... wierz mi ... czasmi w ciagu dnia wielu z nas wydaje sie, ze nie tylko
        troche, ale WCALE nie mamy pojecia o gieldzie ... co do 'Footsie' pozostawie
        temat do 'analizy' dla kogos z Angli ... The London Stock Exchange
        przeprowadzil wywiad dotyczacy wiekiej sprzedazy akcji, ktora pociagnela w dol
        FTSE 100 index o wiecej niz 120 punktow (2% ) po zamknieciu rynku ... w sumie
        nie jestem pewna, czy juz wyjasnili, ktory bank byl za to odpowiedzialny ...
        ale juz sie Footsie 'blad' pozytywnie 'odbil' ... jak po zlym sniadaniu ...
        • Gość: Oscypek Re: Footsie IP: *.pool.mediaWays.net 22.05.01, 23:10
          Fibin masz racje.
          Okreslenie "masz troche pojecia o gieldzie" wyglada na pismie troche
          niezrecznie i zarozumiale.Niestety,internet nie przekazuje intonacji
          glosu,blysku podziwu w oczach,kurzych lapek ktore sa dziecmi usmiechu:-).W tym
          przypadku slowo "troche" nalezy rozumiec jako "wiele".Pochodze z Mazowsza i u
          nas na Mazowszu rozmawia sie czesto takim troche zartobliwym tonem.
          Mal Mal :-)+szarmancki uklon.
          W Niemczech, gdzie pracuje i mieszkam,w mediach podano wiadomosc ze w Londynie
          ktos sie pomylil i nacisnal nie ten guzik.Stad ta katastrofa z Footsie.
          Dobrze ze facet nie pracuje w jakims centrum atomowym.Ha,Ha....
          • Gość: MalMal Re: Footsie IP: *.tnt2.new-york.ny.da.uu.net 23.05.01, 02:08
            ...szarmancki uklon... przyjmuje .. :)... ah, polscy
            mezczyzni... :)))) ... nie wiem ile w tym prawdy, ale
            wiesc niesie, ze 'slon w sklepie z porcelana' - trader
            z Lehman Brothers, wykonujac zlecenie na zyczenie
            klienta, za silnie nacisnal na klawiature i okazalo sie,
            ze 30 milionow (funtow) sprzedaz kombinacji 'blue-chip'
            akcji abrucila sie w 300 milionow 'trade' ..:))..
            kazdy 'short' sprzedawca by fortune w tym momencie
            zrobil na Footsie ...
          • fibin Re: Footsie 23.05.01, 08:17
            Pięknie z tego wybrnąłeś, brawo!!! Przepraszam za lekką złośliwość, ale nie
            miałem nic złego na myśli. Szanuje MalMal za jej fachowość i brak
            zarozumiałości, czego nie dostaje niestety wielu "pseudozawodowcom" giełdowym.
            Pzdr:)
            • Gość: MalMal Grube Paluchy IP: *.tnt2.new-york.ny.da.uu.net 24.05.01, 01:24
              ... miales racje Fibin ... pomylka, teraz nazywana 'sprawa grubych paluchow',
              byla dwoch zer ... zamiast 3 miliony, Gontran De Quillacq, trader, sprzedal na
              300 milionow funtow ... widzisz, co my tu w NY wiemy ..:) ...
    • Gość: mark Re: Recesja gospodarcza w USA ?. IP: *.bellglobal.com 02.06.01, 03:30
      Dzien dobry Panstwu.
      Zajzalem przez przypadek i jest mi milo czytac tak wiele inteligetnych wpisow -
      wyrazy uznania dla wszystkich za wysoki poziom i kulture wypowiedzi na calym
      forum - czy mozna sie podlaczyc, prosze?
      Rowniez i moj uklon w kirunku MalMal - inteligeta, czrujaca i nie lubi duzo
      mowic! Cuda sie jednak zdarzja! Ciekaw jestem opinii wszystkich Panstwa na
      temat skoku technologii w ostatnim miesiacu.
      • Gość: MalMal Re: Recesja w kulturze wypowidzi ?. IP: *.tnt2.new-york.ny.da.uu.net 02.06.01, 14:48
        ... oh, to ja ... "inteligeta, czrujaca i nie lubi duzo mowic!"...

• Gość: mark Re: Recesja w kulturze wypowidzi ?. IP: *.bellglobal.com 02.06.01, 15:05
          - inteligentna - to nie tylko ja:
          ..."fachowca (w dodatku kobiety), że ma TROCHĘ pojęcia o giełdzie. Jestem dla
          niej pełen szacunku, że w ogóle coś napisała w odpowiedzi na Twoje pytania.
          Świadczy to niewątpliwie dobitnie o tym, że jest prawdziwym zawodowcem. Kłaniam
          się nisko Mal Mal"...

- czarujaca:
          :)... ah, polscy mezczyzni... :)))) ...

- i nie lubi duzo mowic:
          ".... ja preferuje 'jednolinowce' ... powyzej i tak sie rozgadalam ... :)) ... "

Co do recesji w kulturze wypowiedzi to wystarczy zajzec do innych forum. BTW
          moje pytanie bylo powazne; jestesmy przed "summer rally", czy bedziemy czekac
          na poprawe wynikow finansowych firm do III i IV q? Opinie?
          Pozdrowienia - mark

• Gość: MalMal Always USA ??? IP: *.tnt2.new-york.ny.da.uu.net 02.06.01, 22:44
        .. ktoz wie..?.. kilka dni temu 'Sun clouds Wall Street' bylo wiadomoscia...
        chyba taki 'trend' (fala) bedzie sie trzymal ... kto jest dzisiaj
        prorokiem..?.. mozna czytac i czytac,.... i sluchc i sluchc .. ale i tak 'rozum
        krotki' jesli chodzi o gielde ...

powodzenia i pozdrowienia ...
    • Gość: STARTER Re: Recesja gospodarcza w USA ?. IP: *.sympatico.ca 02.06.01, 22:50
      Jak na razie mamy tzw bear market rally. Redspan 5 razy obnizal stope %.
      Redspan ma kontrole jedynie nad krotkoterminowa stopa %. Jest poza jego zasiegiem
      kontrolowania US Treasury bonds (the long bond). W styczniu br. przestaly one spadac
      a od kwietnia ida do gory.Mamy obecnie tzw "inverted yield curve " tzn krotkoterminowa stopa
      % jest nizsza od dlugoterminowej .Prawie zawsze poprzedza ona recesje.
      Redspan stoi przed dylemaemt bo dalsza obnizka % spowoduje dalszy wzrost inflacji.
      Oczywiscie wg oficjalnych statystyk inflacja to nie problem - wylacza sie poza nawias wzrost
      kosztow energi i zywnosci i problem rozwiazany. Inaczej mowiac inflacja minus inflacja = zawsze zero.
      Redspan jest zdany obecnie na laske US konsumentow.
      Jak na razie jest cisza przed burza. Kazdy chyba pamieta zapewnienia o
      ozywieniu gospodarki USA w II kwartale. Ozywienia takowego nie spodziewaja
      sie szefowie Nortela, JD Uniphase, Intela itd. nawet w IV kwartale.
      Dobrym wskaznikiem jest tez to forum . Kilka dni temu na pierwszym miejscu byl watek "Co kupowac"
      a watek" Nasdaq WIG katastrofa spadl na ostatnie miejsce". Musialem cos napisac aby nie
      wypadl on z listy, nie mialem czasu, ograniczylem sie do jednego zdania bo mam zamiar
      wiecej pozniej napisac
      Pozdrowiania
      • Gość: mark Re: Recesja gospodarcza w USA ?. IP: *.sympatico.ca 09.06.01, 19:23
        Mysle ze wypowiedzi szefow Nortela, JD czy Intel sa troche za ostrozne, a moze
        nawet kokieteryjne. Wydaje mi sie ze tech stock jest tak strasznie pobity, ze
        wyglada na to ze jestesmy swiatkami najlepszych okazji w histori. Nie jestem
        specjalista w dziedzinie ekonomii, ale obserwujac reorganizacje wielu firm,
        odnosze wrazenie ze nie sa one przeprowadzane dla zabicia czasu, ale w celu
        adaptacji do nowych warunkow rynkowych, inaczej mowiac dla osagniecia profitu.
        Siedze w network - widze co sie dzieje - wszystkie kursy na CCNA sa zawalone
        ludzmi wysylanymi z firm a pomimo tego mowi sie glosno o 30% niedoborze
        fachowcow az do 2007(!), Cisco reorganizuje strukture wspolpracy ze swoimi
        partnerami dajac im wiecej swobody, masa firm otwiera oddzialy w Europie
        spodziewajac sie tam El Dorado, gdy tylko Unia zacznie przechodzic na
        amerykanski system telekomunikacyjny (flat fee na miejscowe polaczenia). W tym
        samym czasie stock 360Network spada do szescdziesieciu paru centow, a Cisco
        walczy w okolicach 20$ - to wszystko nie ma sensu.
        To tylko moje trzy grosze, pozdrawiam - mark
    • Gość: STARTER Re: Recesja gospodarcza w USA ?. IP: *.sympatico.ca 09.06.01, 20:55
      Argumentacja co do Nortela, INTC,CSCO pozornie jest logiczna. CEO Nortela John Andrew Roth
      sprzedal swoje akcje w ub roku. Skasowal $220 mln. Jednoczesnie stock option dla szeregowych
      pracownikow staly sie bezwartosciowe z uwagi na spadek ceny NT. Roth zapowiedzial zmiane
      poziomu egzekucji options w dol aby zatrzymac ucieczke kadry technicznej. Akcjonariusze natychmiast
      przywitali to nastepna fala sprzedazy.
      Po prostu na rynek bedzie rzuconych miliony akcji, przez co ewentualny zysk na akcje bedzie mniejszy.
      Identyczna historia byla kiedys z Corel .
      Wystarczy spojrzec na Nasdaq 100 - tygodniowy wykres - trend wyraznie do dolu.
      Nasdaq poziom 5500 ma szanse osiagnac za 10- 15 lat nie wczesniej.
      Redspan pompuje w tym roku pieniadze na skale porownywalna tylko z 1971 -72 ( 14% w skali roku)
      Dlatego long bonds ida w odwrotnym kierunku a zloto pnie sie do gory.
      High Tech nalezy unikac jak plagi dopoki trend sie nie zmieni.
      Dobre sa biotech. Z gold stocks NEM poszedl w tym roku 53% do gory podczas gdy NT spadl
      prawie 70%. NIe mozna kupowac tylko dlatego ze spadek byl b. duzy.
      • Gość: mark Re: Recesja gospodarcza w USA ?. IP: *.*.*.* 10.06.01, 02:15
        Gość portalu: STARTER napisał(a):

> High Tech nalezy unikac jak plagi dopoki trend sie nie zmieni.
        > Dobre sa biotech. NIe mozna kupowac tylko dlatego ze spadek byl b. duzy.

Zgoda - ale czy nie jestesmy wlasnie swiadkami zmiany trendu?
        Pozdrowienia - mark
        • Gość: STARTER Re: Recesja gospodarcza w USA ?. IP: *.sympatico.ca 10.06.01, 16:55
          Zmiana trendu Nasdaq nie wchodzi w rachube. Wystarczy spojrzec na tygodniowy wykres
          Nasdaq. Pomimo 70% spadku, nie bylo paniki w kwietniu na Nasdaq Idealnym scenariuszem
          bylby spadek Nasdaq'a np w pazdzierniku 300 - 400 pt w ciagu jednego dnia i szybki zwrot
          do gory. W 87r byla prawdziwia panika Kwiecien 2001 to byl piknik a nie panika.
          W chwili obecnej Nasdaq pod wzgledem fundamentalnym jest bardziej wysrubowany niz
          w 1987r przed krachem. Uwagi jak twoje, tzn osob pracujacych bezposrednio w danych
          sektorach, z ktorymi osobiscie mam kontakty sa b.cenne. Traktuje je czesto jak inside information.
          Musza byc jednak spelnione takze inne warunki aby byly one wiarygodne.Najwczesniej w gospodarce
          reaguje transport i budownictwo dlatego na biezaco zbieram informacje od osob tam pracujacych
          bo oficjalne dane to zwykla polityka.
          Gdy czytam np. polskich analitykow to tylko po to aby sprawdzic co mowi propaganda.
          Pozdrowienia
          • Gość: mark Re: Recesja gospodarcza w USA ?. IP: *.*.*.* 11.06.01, 03:51
            Witam serdecznie. Wiesz jaki jest moj background zawodowy, dodam jedynie ze
            jestem z Toronto. A Ty? Pytam z czystej ciekawosci, bo przyznam ze zdanie;
            …”Gdy czytam np. polskich analitykow to tylko po to aby sprawdzic co mowi
            propaganda”… troche mnie zgubilo i geograficznie i zawodowo.
            Mysle ze wykres tygodniowy nie jest absolutnie jednoznaczny; Stochastic 21/14 –
            up, RSI okolo 43 tendencja up, MACD 21/14/9 troche przegrzane, zas Bollinger
            Bands 21/200 neutralne. Widzisz – nie jestem zawodowym analitykiem, ani
            ekonomista. Troche czytam, troche slucham, moze nawet strzele gafe, ale uwazam
            ze nalezy oderwac oczy od wykresow i rozejzec sie do okola; ogromne tax cuts,
            stopa oprocentowania coraz nizsza, kryzys energetyczny (podoba mi sie
            porownanie uzyte przez Oscypka) – w Kanadzie zacieramy rece bo California
            przyjdzie do Alberty po gaz, customer confidence ciagle wysoko, po ostatnich
            problemach z Chinami, lada moment uslyszymy o nowym wzroscie funduszy na
            zbrojenia (old economy w USA juz zaciera rece), a na dokladke jest jeszcze
            demografia. Ogromna grupa spoleczenstwa uswiadamia sobie ze to jeszcze tylko 15-
            25 lat i emerytura. Nastepuje akumulacja gotowki,z ktora trzeba cos zrobic.
            Wiosna 2000 pokazala ze wzrost0 5-8% jest smieszny, skoro mozna zarobic 100 i
            wiecej. OK, pokazala ze mozna tez i stracic, ale mysle ze jest wielu gotowych
            podjac ryzyko. Jeszcze raz – jestem laikiem, ale sadze ze firmy typu Mercedes,
            BMW, Lexus, Jaguar zrobily swoj homework i skoro lansuja ciagle nowe modele
            luksusowych samochodow, oznacza to ze spodziewaja sie ze ludzie beda mieli
            pieniadze na ich kupno. Mysle ze 5000 na NASDAQ jest duzo blizsze niz 10-15lat,
            jak rowniez to, ze mozemy miec niespodzianke rzedu 2700-2800 przed redukcja w
            pazdzierniku.
            Pozdrawiam serdecznie - mark
            • Gość: wojo Re: Recesja gospodarcza w USA ?. IP: *.hoogwegtus.com 18.06.01, 20:53
              Porady co kupowac a co nie sa bardzo wskazane. Jest to nastepna forma
              manipulowania rynkiem taka jak poranne pogaduszki na CNN na temat NYSE.
    • Gość: Starter Re: Recesja gospodarcza w USA ?. IP: *.sympatico.ca 18.06.01, 21:45
      Oczywiscie do wszystkich rekomendacji powinno sie podchodzic z rezerwa.
      Szczegolnie nalezy byc uczulonym na rekomendacje profesjonalistow (wiadomo reka reke myje).
      Kilka przykladow
      11.I.2001 Thomas Weisel - b.polecal kupno CIENA (wowczas $68.7, teraz $ 3.25
      strata dzeki expertowi ponad 95%)
      13.IX.2000 Solomon Smith Brny - b.polecal kupno BROADVISION (wowczas $90 , teraz $4.30
      "zysk" 95%)
      Mielismy tez mase innych rekomendacji co do Nortela czy JDS Uniphase, ktory mial miec
      pewne zyski rzedu 40% przez nastepnych 5 lat.
      Protest akcjonariuszy w USA zmusil instytucje nadzorcze do zbadania machiny Bankow Inwestycyjnych,
      ich powiazan z analitykami.A to dopiero poczatek calego procesu.

• lisa2 Re: Recesja gospodarcza w USA ?. 18.06.01, 22:19
      Załóżmy, że nagle żaden z inwestorów nie dokłada nowych pieniędzy do swych
      inwestycji, angażują tylko to co już zostało wpłacone do biur maklerskich.

Rozpoczyna się sesja, kupujemy za to co mamy, sprzedajemy to co mamy,
      znowu kupujemy, sprzedajemy - obracamy cały czas tylko tym jednym zasobem
      pieniędzy. Załóżmy, że mamy fart i trochę na tym zyskujemy, a więc inwestujemy
      w coraz to nowe spółki, sprzedajemy z zyskiem, kupujemy po obniżonych cenach.

Kto na tym zyskuje zawsze?
      Kto zapłacił za mój zysk?
      Kiedy giełda padnie?

Pamiętajmy, że nie dochodzą tu żadne nowe pieniądze?

A teraz co do meritum. Jeśli jeden kraj, zamknięty z dwóch stron oceanami,
      z dwóch stron, krajami nie wnoszącymi żadnych wielkich pieniędzy, zaczyna czuć
      niedosyt żywej gotówki z własnych źródeł, to skąd może wziąć te pieniądze?

Od lat toczy się ekspansja Stanów Zjednoczonych na rynki większości krajów
      świata. Poprzez wielkie i bogate firmy, potem korporacje, potem wielonarodowe
      konsorcja.

Gdyby USA rozpoczęło politykę handlu tylko wewnątrz swego kraju, już dawno
      nasyciłyby się swoimi towarami, dlatego też muszą zmuszać innych (inne państwa)
      do kupna swoich towarów. Oczywiście nie zawsze te towary są najlepszej jakości,
      no to zaczęły podkupować najlepszych fachowców z całego świata, zaczęły
      wykorzystywać najtańszą siłę roboczą poza swoimi graanicami.

To było za mało, swoim systemem lecencji i praw autorskich zaczęły wymuszać
      na innych opłaty za wykorzystywnie nie swoich pomysłów, za nie swoje produkty.

Z innej beczki.

Ile $$ długu mają Stany Zjednoczone w stosunku do świata?
      Kiedy mają zamiaar ten dług spłacić?
      Ile $$ długu mają pozostałe kraje wobec USA?
      Czy kiedykolwiek będą go mogły spłacić?
      Dlaczego USA pożyczają pieniądze, będąc zadłużonymi?
      Dlaczego rząd USA częściej pożycza pieniądze kraajom, w których
      jest ropa naftowa, złoto i diamenty, inne surowce strategiczne,
      a kraje bez przyszłości surowcowej, są rzadko odbiorcami ich zainteresowań.

Dlaczego USA handlują bronią ze skłóconymi ze sobą stronami?

Chciałbym o dyskusję na ten temat.

Lisa2
    • Gość: mark Do Starter''a IP: *.sympatico.ca 24.07.01, 19:13
      Miales racje z tech stock.

Pozdrawiam - mark
      • Gość: MalMal Re: Do Starter''''a IP: *.tnt6.new-york.ny.da.uu.net 27.07.01, 02:31
        ... dzis sie obudziles re: tech stocks ...?... :)) ...
        • Gość: mark Re: Do MalMal IP: *.sympatico.ca 30.07.01, 03:45
          ...I put the credit where credits do... czyli co do lata to Starter mial racje
          i uprzejmie mu to przyznaje. Ciagle jednak uwazam, ze w porownaniu do starej
          ekonomii, lepsza przyszlosc ma IT, czyli tech stock...
          • Gość: mark Do MalMal IP: *.sympatico.ca 06.12.01, 02:10
            ...whisky, martini; moze starczy na...tech stock...jestes tam?
    • Gość: Narodow Re: Recesja gospodarcza w USA ?. IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 19:07
      Recesje oglosili?!
      To dlaczego Nasdaq odbil sie ponad 30% a DJIA tez sporo in plus?
      Czyzby silny sygnal kupna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka