28.04.05, 14:44
czy warto jeszcze zakupic te akcje? planuje w najblizszych dniach ale
prosilabym o rade....
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek R. Re: CCC IP: *.winkhaus.com.pl 28.04.05, 16:47
      Moze i na pewno nie bede obiektywny, bo sam jestem posiadaczem akcji CCC ale
      intuicja i analiza spolki mowia mi, ze na sredni i dlugi termin moze to byc
      naprawde niezla inwestycja. Choc krotkoterminowo tez mozna zarobic na
      wahaniach, choc pewnie nie w tej chwili, bo papiery CCC cos jakby utknely.
      Wydaje mi sie jednak, ze to dobry moment do zakupow :)

Pozdrawiam serdecznie!
    • mysia_s Re: CCC 04.05.05, 14:24
      a jednak sie opłaciło :]
      • Gość: Tomek R. Re: CCC IP: *.winkhaus.com.pl 04.05.05, 14:55
        ciesze sie z Toba :)
    • Gość: ŻYCZLIWY Re: CCC IP: *.eturbo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 11:53
      nie słuchaj niczyich rad.Fachowcy od giełdy nasadzili mnie na minę w różnych tzw
      pewnych spółkach. Dzisiaj jestem uboższy o 50 000 zł. Zanim w to "G" wejdziesz
      3x się zastanów. ŻYCZLIWY.
      • Gość: lemur Re: CCC IP: *.mok.waw.pl / *.mok.waw.pl 09.05.05, 13:24
        a konkretnie to dlaczego dla ciebie CCC to "G"???
        wszedłem dziś w tą spółke ale decyzje poprzedziłem wnikliwą analizą fundamentów.
        spółka ma dobre wyniki. systematycznie zwiększa przychody z dzialalności
        operacyjnej, ma rozsądną strategię wzrostu polegajaca na zwiększaniu ilości
        własnych sklepów detalicznych w centrach handlowych dużych miast /wzrasta
        rentowność sprzedaży/.
        Czemu dla ciebie to "G". Podaj inne powody oprócz typowo polskiej "życzliwości"
        • Gość: Tomasz R. Re: CCC IP: *.winkhaus.com.pl 09.05.05, 13:37
          lemur, nie przejmuj sie takimi wypowiedzimi...gosc (Życzliwy) wtopil duze
          pieniadze to i frustracji ma po uszy, nazywanie CCC "G" ot tak sobie to tylko
          argument dla nas, aby takie wypowiedzi ignorowac...jestem finansista i rowniez
          uwazam CCC za b. dobra spolke..ma perspektywy, oby tylko realizowala swoje
          prognozy i zamierzenia a bedzie dobrze...pozdrawiam :)
        • Gość: kate Re: CCC IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.05.05, 14:21
          ale czy dzisiejeszy dzien byl dobry na wejscie?
          nie lepiej zaczekac na jakis maly spadek?
          • Gość: Tomasz R. Re: CCC IP: *.winkhaus.com.pl 09.05.05, 14:42
            Tzn. co masz na mysli mowiac "maly spadek"? Bo jesli ma odreagowac na 14,6 lub
            14,5 to moze warto czekac...ale tutaj bardziej prawdopodobny jest wzrost na
            ponad 15 a wtedy znow bedziemy zadawac pytania, czy warto wejsc.
            Moim zdaniem (ja inwestuje dlugoterminowo), nie ma obaw o dobry zwrot z tej
            inwestycji ale krotkoterminowo moze byc roznie. To zalezy od podejscia do
            inwestycji w CCC. Dlatego mnie osobiscie nie interesuja takie odreagowania. W
            perspektywie kilku- kilkunastu miesiecy teraz 14,6 czy nawet 14,3 nie bedzie
            mialo znaczenia..tak mysle :)
            • Gość: lemur Re: CCC IP: *.mok.waw.pl / *.mok.waw.pl 09.05.05, 15:11
              no właśnie czekałem az spadnie poniżej 13.50 i sie nie doczekałem. 13.80 potem
              14.30, wreszcie dziś na otwarciu kupiłem. być może na górce. z drugiej strony
              jak nie chce spadac to z trendem sie nie walczy jak czytałem. nie jestem
              graczem. jeśli już to inwestorem bo kupiłem co najmniej do końca roku. gdybym
              sie zdecydował od razu już bym zaoszczędził na zakupie 7 tys zł. mam tylko
              nadzieje że sie cała giełda nie rypnie bo wtedy nawet dobre spółki lecą w dół.
              pozdrawiam
    • Gość: EISENHOWER11 ANALIZA TECHNICZNA IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 16:15
      SZpikulec wskazuje na mozliwosc spadkow jezeli cena nie przekroczy jego gornej
      wartosci pulapka hossy moze okazac sie realna i akcje moga spikowac w dol
      • Gość: lemur Re: ANALIZA TECHNICZNA IP: *.mok.waw.pl / *.mok.waw.pl 09.05.05, 22:34
        nie bardzo wiem co to szpikulec. nie znam sie na wykresach. opieram sie raczej
        na fundamentach. możesz wyjaśnić?
        Z drugiej strony znalazłem na forum bankiera poniższą informację. może ją ktoś
        zweryfikować?

Re: CCC

autor: tancerka
        Data i czas
        2005-05-08
        23:15:40

myśle ze warto wejść. mam kumpla który pracuje w dziale sprzedaży w CCC i twierdzi
        że plan sprzedaży za 1Q wykonali już w połowie marca. Nie ma dostępu do danych
        finansowych wiec nie wie jaki bedzie zysk ale powinno być ok.
        poza tym spółka ma sporo kasy z emisji i jak ja dobrze wykorzysta może powtórzyć
        sukces LPP. ja traktuje inwestycje długoterminowo, tj co najmnej rok. chyba ze coś
        sie bedzie walić.
        pozdrawiam"
    • Gość: k Re: CCC IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.06.05, 11:46
      Czy to juz koniec... :(
      • Gość: xxx Re: CCC IP: *.autocom.pl 02.06.05, 12:08
        a co ma byc kurs stoi od miesiąca to co tu pisać :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka