mysia_s 28.04.05, 14:44 czy warto jeszcze zakupic te akcje? planuje w najblizszych dniach ale prosilabym o rade.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek R. Re: CCC IP: *.winkhaus.com.pl 28.04.05, 16:47 Moze i na pewno nie bede obiektywny, bo sam jestem posiadaczem akcji CCC ale intuicja i analiza spolki mowia mi, ze na sredni i dlugi termin moze to byc naprawde niezla inwestycja. Choc krotkoterminowo tez mozna zarobic na wahaniach, choc pewnie nie w tej chwili, bo papiery CCC cos jakby utknely. Wydaje mi sie jednak, ze to dobry moment do zakupow :) Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek R. Re: CCC IP: *.winkhaus.com.pl 04.05.05, 14:55 ciesze sie z Toba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŻYCZLIWY Re: CCC IP: *.eturbo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 11:53 nie słuchaj niczyich rad.Fachowcy od giełdy nasadzili mnie na minę w różnych tzw pewnych spółkach. Dzisiaj jestem uboższy o 50 000 zł. Zanim w to "G" wejdziesz 3x się zastanów. ŻYCZLIWY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemur Re: CCC IP: *.mok.waw.pl / *.mok.waw.pl 09.05.05, 13:24 a konkretnie to dlaczego dla ciebie CCC to "G"??? wszedłem dziś w tą spółke ale decyzje poprzedziłem wnikliwą analizą fundamentów. spółka ma dobre wyniki. systematycznie zwiększa przychody z dzialalności operacyjnej, ma rozsądną strategię wzrostu polegajaca na zwiększaniu ilości własnych sklepów detalicznych w centrach handlowych dużych miast /wzrasta rentowność sprzedaży/. Czemu dla ciebie to "G". Podaj inne powody oprócz typowo polskiej "życzliwości" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz R. Re: CCC IP: *.winkhaus.com.pl 09.05.05, 13:37 lemur, nie przejmuj sie takimi wypowiedzimi...gosc (Życzliwy) wtopil duze pieniadze to i frustracji ma po uszy, nazywanie CCC "G" ot tak sobie to tylko argument dla nas, aby takie wypowiedzi ignorowac...jestem finansista i rowniez uwazam CCC za b. dobra spolke..ma perspektywy, oby tylko realizowala swoje prognozy i zamierzenia a bedzie dobrze...pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: CCC IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.05.05, 14:21 ale czy dzisiejeszy dzien byl dobry na wejscie? nie lepiej zaczekac na jakis maly spadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz R. Re: CCC IP: *.winkhaus.com.pl 09.05.05, 14:42 Tzn. co masz na mysli mowiac "maly spadek"? Bo jesli ma odreagowac na 14,6 lub 14,5 to moze warto czekac...ale tutaj bardziej prawdopodobny jest wzrost na ponad 15 a wtedy znow bedziemy zadawac pytania, czy warto wejsc. Moim zdaniem (ja inwestuje dlugoterminowo), nie ma obaw o dobry zwrot z tej inwestycji ale krotkoterminowo moze byc roznie. To zalezy od podejscia do inwestycji w CCC. Dlatego mnie osobiscie nie interesuja takie odreagowania. W perspektywie kilku- kilkunastu miesiecy teraz 14,6 czy nawet 14,3 nie bedzie mialo znaczenia..tak mysle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemur Re: CCC IP: *.mok.waw.pl / *.mok.waw.pl 09.05.05, 15:11 no właśnie czekałem az spadnie poniżej 13.50 i sie nie doczekałem. 13.80 potem 14.30, wreszcie dziś na otwarciu kupiłem. być może na górce. z drugiej strony jak nie chce spadac to z trendem sie nie walczy jak czytałem. nie jestem graczem. jeśli już to inwestorem bo kupiłem co najmniej do końca roku. gdybym sie zdecydował od razu już bym zaoszczędził na zakupie 7 tys zł. mam tylko nadzieje że sie cała giełda nie rypnie bo wtedy nawet dobre spółki lecą w dół. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EISENHOWER11 ANALIZA TECHNICZNA IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 16:15 SZpikulec wskazuje na mozliwosc spadkow jezeli cena nie przekroczy jego gornej wartosci pulapka hossy moze okazac sie realna i akcje moga spikowac w dol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemur Re: ANALIZA TECHNICZNA IP: *.mok.waw.pl / *.mok.waw.pl 09.05.05, 22:34 nie bardzo wiem co to szpikulec. nie znam sie na wykresach. opieram sie raczej na fundamentach. możesz wyjaśnić? Z drugiej strony znalazłem na forum bankiera poniższą informację. może ją ktoś zweryfikować? Re: CCC autor: tancerka Data i czas 2005-05-08 23:15:40 myśle ze warto wejść. mam kumpla który pracuje w dziale sprzedaży w CCC i twierdzi że plan sprzedaży za 1Q wykonali już w połowie marca. Nie ma dostępu do danych finansowych wiec nie wie jaki bedzie zysk ale powinno być ok. poza tym spółka ma sporo kasy z emisji i jak ja dobrze wykorzysta może powtórzyć sukces LPP. ja traktuje inwestycje długoterminowo, tj co najmnej rok. chyba ze coś sie bedzie walić. pozdrawiam" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: CCC IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.06.05, 11:46 Czy to juz koniec... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: CCC IP: *.autocom.pl 02.06.05, 12:08 a co ma byc kurs stoi od miesiąca to co tu pisać :-) Odpowiedz Link Zgłoś