10.01.06, 01:14
to jutro sanwil up up up.
Obserwuj wątek
    • Gość: racheela Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 09:28
      witaj w klubie :))) up up up
    • Gość: mario Re: sanwil IP: 217.153.198.* 10.01.06, 09:57
      • Gość: gruby Re: sanwil IP: *.chello.pl 10.01.06, 09:58
        jak sie potoczy dzisiejszy dzien na sanwilku mario?
      • Gość: racheela Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:13
        witaj mario :) mógłbys jeszcze cos dodać? :D
        • Gość: radek Re: sanwil IP: *.chello.pl 10.01.06, 11:56
          jak zakonczymy dzis dzień, myślicie że bedzie 1.05
          • Gość: kumana1 Re: sanwil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 12:17
            dzisiaj na 1, ale moze jutro znowu troszke up up
        • Gość: Waldek Re: sanwil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 14:12
          Mario odezwij się!!!!
          • Gość: mario Re: sanwil IP: 217.153.198.* 10.01.06, 14:23
            Spółka bardzo atrakcyjna ,ale każdy sam decyduje,czy inewstuje długo,czy
            krótkoterminowo.Pisałem o niej wiele razy,nie chce mi się powtarzać.Mario
    • Gość: rudy Re: sanwil IP: *.chello.pl 10.01.06, 14:09
      czy warto trzymać sanwilka długoterminowo czyli np. przez rok
    • Gość: tom Re: sanwil IP: *.chello.pl 10.01.06, 16:27
      czemu sie tak zwalił na koniec
      • Gość: Greg Re: sanwil IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 10.01.06, 16:43
        Duuuży kapitał sprowadził kurs, żeby wykupić po 0.96. Zobacz na obroty na
        dogrywce. Komuś bardzo zależało na spadku. W przebiegu wykresów dziennych widzę
        analogię do technik spekulacyjnych stosowanych na próchnie. Kogo zadowoliło 10-
        15% oddał papier i będzie żałował w nieco dłuższej perspektywie.
        • Gość: Greg Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 19:15
          i wszystko jasne! Znów pakiecik na Sanwilu 2651509szt. po 0.96 Oj, znów będzie
          się działo.
          • Gość: misic Re: sanwil IP: *.orange.pl 10.01.06, 19:59
            Że 2651509 szt. to wiem, ale skąd wiesz że po 0,96? W parkiecie jest tylko
            ilosc podana.
            • Gość: Greg Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 20:13
              W notowaniach interii jest podana cena.
    • Gość: misic Re: sanwil IP: *.orange.pl 10.01.06, 20:02
      ...i skąd wiesz że pakiet zakupiony, a nie sprzedany? Nie ma na ten temat
      informacji w parkiecie, jest tylko ilosc szt.
      • drugidotyk Re: sanwil 10.01.06, 20:11
        Misic,transakcja pakietowa jak nie masz pewności czy kupno lub sprzedasz.
        Co znaczy kupno i sprzedasz.Tak na zdrowy rozsądek.
        Pozdrawiam.
        • Gość: misic Re: sanwil IP: *.orange.pl 10.01.06, 20:19
          No coś Ty :P Aż taki głąb nie jestem :) To był pakiet po sesji z 16:37, więc
          nikt nie sprzedał, poszło wprost od emitenta, tak domniemywam :P
          • drugidotyk Re: sanwil 10.01.06, 20:25
            Nie obrażaj się na mnie,nie chciałem aby tak to zabrzmiało.Może faktycznie mój
            ton wypowiedzi był troszke szorstki.Jeśli Cię uraziłem to przepraszam.Nie to
            było moim celem.Czasami dziwią minie formy zapytań,to wszystko.
            Pzdrawiam.
          • Gość: Greg Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 20:26
            "Nie sprzedał" ? A co myślisz, że 2,6mln. akcji rozdano za darmo?!
      • Gość: Greg Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 20:15
        Jeśli "sprzedaż" to znaczy że ktoś kupił. Jeśli "kupno" to znaczy, że ktoś
        sprzedał. W każdej sytuacji był sprzedający i kupujący, inaczej transakcja nie
        doszłaby do skutku.
        Mam nadzieję, że parkiet to nie jest jedyne źródło Twoich informacji.
        • Gość: misic Re: sanwil IP: *.orange.pl 10.01.06, 20:21
          No przecież że nie, ale szczerze mówiąc rzadko patrzę na transakcje pakietowe.
          • Gość: Greg Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 20:24
            Warto patrzeć na pakiety, bo one wskazują (zwykle) na zakupy większych
            inwestorów, a to z kolei wskazuje na duże prawdopodobieństwo zysków. Wczoraj
            3.5mln szt., dzisiaj 2.6mln.
            • mxxxc Re: sanwil 10.01.06, 23:17
              Drugidotyk, spoko, nie było tematu :) Co do pakietów Greg, to faktycznie,
              masz rację, warto tam zerkać.

Dla mnie dobrym źródłem informacji jest też przegląd transakcji po sesji,
              widać tam jak na dłoni kto kupował, mali inwestorzy, czy duzi, a jak chodziły
              pakiety to też da się wyłapać.
              • Gość: Greg Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 23:45
                Ja też analizuję przebieg transakcji. Tam sporo można zobaczyć (jak sam piszesz
                i zgadzam się z tym). Analizuję wykresy i świeczki, ale przy euforii zakupów i
                dobrych info, AT można o kant tyłka potłuc. Ktoś to gdzieś napisał i zgadzam
                się z nim w zupełności.
        • dominig Re: sanwil 10.01.06, 22:04
          Nie wiem dokladnie o co chodzi w tej dyskusji, ale chyba cos tu sie nie zgadza.
          Jezeli mowimy o kupnie, tzn. ze dany walor zostal kupiony przez okreslonego
          inwestora i na odwrot.
    • Gość: racheela Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:30
      Dzisiaj juz chyba nie ruszy, ktoś go ładnie blokuje na poziomie 0,97-0,98
      • Gość: Greg Re: sanwil IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 11.01.06, 12:02
        Spokojnie Racheela, skup trwa, przecież kupujący nie chce przepłacać.
        Przewiduję dzisiaj lub jutro info o przekroczeniu 5% przez kogoś.
        • Gość: racheela Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:05
          ja sie wcale nie denerwuję :) wszystko jest OK, z tym skupowaniem na pewno jest
          tak jak napisałeś, a info... obyś miał rację.
          • Gość: Greg Re: sanwil IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 11.01.06, 12:22
            Wiem, że nie należysz do nerwowych osób, tak mi się tylko napisało :-)
            Jeśli info nie będzie, to przewiduję trend horyzontalny z lekkim szarpaniem w
            górę lub w dół, albo leciutko w górę - w oczekiwaniu na wyniki 4Q. Sanwil może
            się okazać inwestycją co najmniej średnioterminową - stopa zwrotu będzie jednak
            spora. Nie widzę zagrożeń, nawet spodziewana przez większość korekta/bessa
            raczej niewiele może tu popsuć.
            • Gość: racheela Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:35
              spółka powinna powiększac zyski, po tym jak została wpisana na liste dostawców
              materiałow do produktów sieci IKEA, a to wróży jej ciekawy rozwój. Wyniki
              powinny być coraz lepsze, prezes Rudnicki twierdzi ze juz w pierwszym kwartale
              tego roku.
              • Gość: Waldek Re: sanwil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:55
                Mario a co ty na to????
                • Gość: wiesio Re: sanwil IP: *.chello.pl 11.01.06, 13:01
                  Nie pytajcie mariana, to baran taki sam jak "G".
              • Gość: mario Re: sanwil IP: 217.153.198.* 11.01.06, 13:08
                Wpisanie na liste dostawców ,to jest bardzo ważna wiadomość,lecz nie musi
                oznaczać,że Sanwilek będzie na pewno dostawcą.Spółka jest z bardzo wielkim
                potencjałem rozwojowym.Dla dalszego dużego wzrostu potrzebne są informacje o
                potencjalnych inwestorach i dalszych planach rozwoju.Myślę,że będzie można o
                nich przeczytać w niedługim czasie.Mario
                • Gość: racheela Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 14:27
                  sanwil w ciagu dwóch lat planuje zwiększyć eksport sztucznej skóry z obecnych
                  36 mln do 50 mln. Chca tez bardziej zaistniec w branży motoryzacjnej. Poza tym
                  wciąż inwestuja w nowe maszyny i technologie. Mysle ze spółka sie rozwija w
                  dobrym kierunku a to w niedługim czasie przełoży sie na jej wyniki finansowe.
                  Moze jestem zbyt dużą optymistka i mimo iz spodziewam sie na sanwilku malej
                  korekty to jednak sądze ze spolka jest tuz tuz od przekroczenia 1zł, a potem to
                  juz bedzie tylko lepiej.
                  • vavder Re: sanwil 11.01.06, 14:33
                    Sanwil już przekroczył 1 zł... w poniedziałek i co... spaaaaadło mu się
                    trochu... faktycznie wygląda że się szykuje korekta, ci co zarobili po 15%
                    częściowo sprzedali akcje.. a jednak wygląda nieźle... up up up
                    • Gość: racheela Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 14:41
                      o jakim poniedzialku Ty mowisz? Wczoraj przekroczyl na chwile złotowke, ale ja
                      mowie o takim jego poziomie gdy codziennie bedziemy widzieli z przodu 1,.... a
                      nie 0,.. a potem pomarzymy o dwojce :)
                      • vavder Re: sanwil 11.01.06, 15:22
                        Świat byłby piękny gdyby marzenia się spełniały, 2 zł to jednak przesada...
                        powodzenia i 3mam kciuki mimo wszystko
                      • Gość: WIESZCZ Re: sanwil IP: 212.244.156.* 11.01.06, 15:34
                        kochani, zapomnijcie teraz o korekcie ,nie na tym papierze.Wsiadajcie bo jazda
                        zacznie sie w poniedziałek
                        • dominig Re: sanwil 11.01.06, 15:39
                          Sanwil, to inwestycja średniterminowa. Za jakies 2 miesiace bedzie 2 zł. Pozdr !
                          • Gość: Rooney Re: sanwil IP: *.chello.pl 11.01.06, 15:58
                            Sanwil i Swarzedz traktuje na zasadzie "wziac i poczekac".Mam nadzieje ze
                            czekanie sie oplaci.
                            • dominig Re: sanwil 11.01.06, 16:05
                              No i bardzo dobrze traktujesz. Spolka po duzym spadku, wroci do poprzednich
                              notowan, tym bardziej ze zapowiadaja sie ciekawe zyski! Co do Swarzedza, to tez
                              dobry inwest. Pozdr!
                              • Gość: Greg Re: sanwil IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 11.01.06, 16:25
                                No i sprowadzili Sanwil poniżej otwarcia. Skup idzie jak szalony, spanikowani
                                pozbywają się bez opamiętania. Ludzie, co wy robicie?
                                • Gość: JS Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 16:41
                                  .........pozbywamy się śmieci.
                                  Ludzie
                                  • Gość: Greg Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:07
                                    Jak to się stało, że jesteście posiadaczami .... śmieci ??? Pozbywajcie się,
                                    pozbywajcie. Dzisiejszy ruch nazwałbym lekką korektą, pewnym odreagowaniem.
                                    Poczytaj dzisiejsze info. Rosja to dobry rynek i niebywale chłonny. Poczekaj
                                    jeszcze parę dni i wróć tu do dyskusji o "śmieciach" jak piszesz.
                                • Gość: młody Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 17:26
                                  ale przecież oto chodzi żeby zarabiać na leszczach, sprzedają po 0,95(może i ze
                                  stratą) ,żeby odkupić po 1,15 . A my dalej bedziemy się z nimi bawić:)))))))))))
    • Gość: Lucky Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 17:29
      Nie bardo rozumeim ten ostatni komunikat na pap'ie może ktoś mnie oświeci, o co
      chodzi z tymi ruskimi ??
      • Gość: info info IP: *.chello.pl 11.01.06, 18:07
        SANWIL:
        Umowa sprzedaży - przekazanie informacji opóźnionej
        (Emitent - PAP - środa, 11 stycznia 17:35)
        Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
        Raport bieżący nr 2/2006
        Zarząd SANWIL S.A. przekazuje do publicznej wiadomości informację poufną, która
        zgodnie z obowiązującymi przepisami ze względu na słuszny interes Emitenta nie
        została przekazana w raporcie bieżącym Nr 4/2005 z dnia 13.01.2005 r. w części
        dotyczącej oznaczenia drugiej strony umowy. Stronami umowy są: - Emitent jako
        sprzedający oraz - CONFY TRADING Ltd., Moskwa, Rosja jako kupujący.
        PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
        Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis
        2006-01-11 Jacek Rudnicki Prezes Zarządu

co to może być to info??
        • Gość: fox Re: info IP: *.chello.pl 11.01.06, 18:28
          a tak wogole to do jakiego poziomu może dojść kurs np. do końca roku - jak myslicie ale tak realnie
      • Gość: racheela Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:02
        sanwil w zeszlym roku zawarl umowe na sprzedaz materiałow powlekanych z firma
        majaca siedzibe w Rosji. Łączna wartośc kontraktu 3.500.000EUR Umowa jest
        zawarta na okres do 31.12.2010r.
        Poniewaz umowa zostala zawarta rok temu, nie wiem czy to wplynie na notowania
        sanwila. Nie mam pojecia co o tym mysleć.
        Greg, mario! moze Wy cos madrego poradzicie w tym temacie?
        • Gość: Lucky Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:22
          nie za dużo tych zer?? napisałeś tak: 35 000 000Euro , a chyba powinno
          być 3 500 000 Euro, tak ?
          • Gość: racheela Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:27
            no pewnie ze za duzo zer :))) troche sie rozpedzilam.
            • Gość: mario Re: sanwil IP: 217.153.198.* 11.01.06, 20:01
              Gość portalu: mario napisał(a): 01.12.2005.

> Witam .Posiedziałem wczoraj wieczorkiem i poczytałem troszkę o tym
              > śmieciu .Muszę przyznać że nie wygląda on tak żle jak go tu
              > przedstawiają.Spółka niedoceniana przez inwestorów ,choć zmnienia się to od
              > jakiegoś czasu.Spółka z biegiem czasu dostosowuje się do coraz bardziej
              > wymagającego rynku odbiorców oraz wzrastającej konkurencji. Sanwil
              > unowocześniał swoje linie produkcyjne, wprowadził do oferty nowe, atrakcyjne
              > produkty, rozszerzał ekspansję na nowe rynki zbytu. Dziś Spółka jest liderem
              na
              >
              > polskim rynku liczączym się także na trudnym rynku europejskim producentem
              skór
              >
              > ekologicznych i materiałów powlekanych.
              > Sanwil S.A. to jedyna na rynku polskim i jedna z nielicznych w Europie firm o
              > tak rozbudowanym i nowoczesnym parku maszynowym i zapleczu technologicznym.
              > Spółka posiada własne laboratoria, które we współpracy z działem rozwoju
              > opracowują i wdrażają nowoczesne technologie i receptury.Od jakiegoś czasu
              > akcje tej spółki idą w górę i nic nie wskazuje aby ten trend miał ulec
              zmianie.
              >
              > Zwracam jescze uwage na bardzo dynamicznie rozwijający się rynek materiałów
              > powlekanych i skór ekologicznych co bardzo dobrze rokuje na przyszłość.Nic
              nie
              > wskazuje na to by działo się tam nic złego,wręcz przeciwnie spółka idzie w
              > dobrym kierunku,wprowadza na rynek materiały bardzo dobre jakościowo, tzw.
              > luksusowych, ale jednocześnie atrakcyjnych pod względem ceny.Uważam że warto
              > się nią zainteresować.Kurs tej spółki powinien być o wiele większy niż jest
              > obecnie i myślę że tak właśnie się stanie w niedługim okresie czasu.Obym się
              > nie mylił .Moim marzeniem jest by stał się takim śmieciem jak Próchno lub Fon
              > na których mozna było sporo zarobić ,a na które jeszcze pare tygodni temu
              mało
              > kto zwracał uwagę .Miłego dnia.Mario

Gość portalu: mario napisał(a): 12.12.2005

> To dopiero początek.Mario

Dadal myślę,że jest to spółka której kurs ma kierunek na daleka północ.Takich
              informacji,jakie otrzymaliśmy ze spółki ostatnio myślę,że możemy spodziewać się
              więcej.Spółka ma już przed sobą tylko rozwój nie wiem co musiałoby się stać by
              ten trend zmienić.Mario
              • Gość: racheela Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:13
                witam :)
                mysle ze juz niedlugo próchnik bedzie marzył o takiej pozycji, jaka zajmie
                sanwilek. Tez na nim dzisiaj troche posiedzialam. Nawet poogladałam te
                materiały powlekane. Musze przyznac ze ta spolka coraz bardziej mnie ciekawi.
                wyglada naprawde interesująco. Jeśli powiedzie im sie strategia, jaką
                zaplanowali na najblizsze lata, widze przed nimi niezłą przyszłość. I przed
                nami :)
                • Gość: mario Re: sanwil IP: 217.153.198.* 11.01.06, 20:26
                  Największy w Polsce producent sztucznych skór i materiałów powlekanych +
                  wszystkie informacje jakie do nas dotarły,jak i te których jeszcze nie
                  wiemy_+ogromne zainteresowanie spółką na parkiecie.Czego jeszcze więcej można
                  oczekiwac? Myślę,że tylko wzrostów.Mario
        • mxxxc Re: sanwil 11.01.06, 19:30
          Powiedzieć wam co ja o tym myślę? myślę że jutro bedzie kolejny wzrost a
          dlaczego? Dlatego że wokół tej spółki wiele się teraz dzieje i każdy tego typu
          komunikat powoduje duże skoki kursu. Po pierwsze, drobni inwestorzy kupują, po
          drugie, spekulanci się dołączają i windują kurs, po trzecie, duzi inwestorzy
          sprzedają. Co za tym idzie, jutro kolejny wzrost, zaś w piątek korekta i
          wyczekiwanie na następne wiesci ze spółki.
        • Gość: Greg Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:24
          Cóż, trudno wyczuć dlaczego nazwa kontrahenta był informacją poufną (pewnie
          ruscy sobie zastrzegli), być może w grę wchodziła jakaś gra na tamtejszym
          rynku, trudno wyczuć. Natomiast odgrzanie informacji o dość dużym kontrakcie
          powinno pozytywnie wpłynąć na kurs. Sądzę jednak, że szykuje się jakieś
          konkretniejsze info. Komuś usilnie i zawszelką cenę zależało na zdołowaniu
          kursu. Policz tylko ile skupiono na dogrywce, setki tysięcy sztuk, może pokuszę
          się i policzę dokładnie. Pakietów nie było. Wskaźniki mówią, że wynek
          wykupiony, świeczki dziwne jakieś, z całą pewnością trend nie jest zagrożony.
          Zastanawiam się czy nie dokupić :-)
          • Gość: młody Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:44
            fakt jest faktem, że ci co sprzedawali dzisiaj zapomnieli o tej informacji( i
            o wszystkich innych dobrych) i... ktoś im o tym przypomniał
            (niebezinteresownie jak sadze),
            • Gość: sarna Re: sanwil IP: *.chello.pl 11.01.06, 20:53
              jakie prognozy kursu na koniec 2006r - jak obstawiacie
              • Gość: dyktaror Re: sanwil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:02
                4-5
                • Gość: Greg Re: sanwil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:50
                  Myślę, że przesadziłeś w optymiźmie, na pewno jednak będzie dobry zysk.
                  • Gość: do Greg Re: sanwil IP: *.chello.pl 11.01.06, 22:54
                    greg a twoim zdaniem jaki?
    • racheela Re: sanwil 12.01.06, 10:46
      a sanwilek dzisiaj śpi i chrapie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka