Dodaj do ulubionych

Elektroex - news

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 18:34
ELEKTROEX:
Ugoda restrukturyzacyjna
(Emitent - PAP - piątek, 13 stycznia 17:13)

Podstawa prawna: Inne uregulowania
Raport bieżący nr 2/2006

Zarząd Przedsiębiorstwa Produkcyjno-Handlowego Elektromontaż-Export S.A
informuje,ze Spólka otrzymała od Banków : WBK Bank Zachodni S.a , Pekao
S.A,,Banku Handlowego S.a i ING Bank Śląski S.a pisma w sprawie wypowiedzenia
ugody restrukturyzacyjnej.Banki jako wazny powód podały fakt nie wywiazywania
się w terminie z płatnosciami rat.Jednocześnie Zarzad informuje ,że w dniu
dzisiejszym w porozumieniu z Agencją Rozwoju Przemysłu S.A, zwrócił się do
Banków z zaproszeniem do odbycia w dniu 20 stycznia 2006 roku spotkania w ARP
w celu wspólnego rozwiazania powstałej sytuacji.

PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis
2006-01-13 Jerzy Lewandowski Prezes Zarządu

Obserwuj wątek
    • Gość: majkel Re: Elektroex - news IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 19:16
      ciekawe ile poleci?
    • Gość: leci w dół poczytajcie sobie IP: *.chello.pl 13.01.06, 19:38
      ELEKTROEX (ELX): Elektromontaż Export: banki mówią "nie"
      13.01.2006 18:12
      BZ WBK, Pekao SA, Bank Handlowy oraz ING BSK wypowiedziały Elektromontażowi Export ugodę restrukturyzacyjną. Powodem? Spółka nie spłacała rat w terminie.

"Banki jako ważny powód podały fakt nie wywiązywania się w terminie z płatnościami rat" - poinformowała spółka w komunikacie. - "W porozumieniu z Agencją Rozwoju Przemysłu zarząd zwrócił się do banków z zaproszeniem do odbycia w dniu 20 stycznia 2006 roku spotkania w ARP w celu wspólnego rozwiązania powstałej sytuacji" - dodano.

Na początku grudnia 2005 roku Elektromontaż Export informował, że jego postępowanie układowe obejmie 1.046 wierzycieli na łączną kwotę 38,25 mln zł.

Po III kwartałach 2005 roku przychody firmy wyniosły 43,24 mln zł, a strata netto 2,7 mln zł.

(PAP)
      • Gość: majkel Re: poczytajcie sobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 19:40
        to że leci jest praktycznie pewne, ale ile? i czy nie dogadają się?
        • Gość: Radek Re: poczytajcie sobie IP: *.gdynia.mm.pl 13.01.06, 21:26
          ... czy jesteście pewni, że kurs poleci na dół? Trudno uwierzyć, że się nie
          dogadają. Coś dziwnie to wygląda.
          • Gość: majkel Re: poczytajcie sobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 21:58
            do 20 poleci, a po 20...
    • Gość: majkel Re: Elektroex - news IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 22:03
      wydaje mi sie ze w poniedzielk zjazd 10-15%
      • Gość: Radek Re: Elektroex - news IP: *.gdynia.mm.pl 13.01.06, 22:38
        ... nie wiem, czy rynek reaguje tak bezpośrednio na infa. Trudno uwierzyć, że
        to koniec spółki. Banki, jak wiadomo, lubią narobić hałasu, ale również w ich
        interesie jest dogadać się z Elektroex'em. Poza tym dzisiaj można było
        zaobserwować spory zjazd w dół po czym nastąpiło wyrównanie. Myślę, że to było
        już to.
        Gdyby infa tak bezpośrednio wpływały na kurs, to zarabianie na giełdzie byłoby
        bardzo łatwe, a niestety nie jest. Zdarza się bardzo często, że spółki podają
        wyjątkowo dobre informacje, a kurs nie ulega konkretnym zmianom.
        • Gość: majkel Re: Elektroex - news IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 22:44
          moje przypuszczenia opieram na podobnych sytuacjach z przeszlosci.
          • Gość: Radek. Re: Elektroex - news IP: *.gdynia.mm.pl 13.01.06, 23:12
            ... proszę o podanie przykładu.
            • Gość: majkel Re: Elektroex - news IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 23:22
              no więc gielda.onet.pl/171,623114,komunikaty.html (31 grudnia 2002)
              2 styczen 2003 -10,42%
              • Gość: Radek. Re: Elektroex - news IP: *.gdynia.mm.pl 13.01.06, 23:26
                ... czy to była jednodniowa obsuwa, czy nie?
    • Gość: majkel Re: Elektroex - news IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 23:32
      wtedy to byla dluzsza obsuwa, ale tym razem to może być np. taka podpucha zeby
      ludzie sie z akcji wysypali, a 20 dojda "jakims cudem" do porozumienia.
    • Gość: majkel Re: Elektroex - news IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 23:43
      zobaczymy co bedzie w poiedzialek, a tymczasem ide spac. Dobranoc państwu
      • Gość: Radek Re: Elektroex - news IP: *.gdynia.mm.pl 13.01.06, 23:57
        ...co mi radzisz "majkel"? Sprzedawać jak leci, czy czekać do 20-stego?
        • Gość: Radek Re: Elektroex - news IP: *.gdynia.mm.pl 14.01.06, 09:09
          ... jakie mogą być konsekwencje dla spółki w przypadku braku porozumienia z
          bankami 20.01? Bankrut? Czy znajdą się kupujący akcje w obecnej sytuacji?
          • Gość: majkel Re: Elektroex - news IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 12:09
            ja tez je mam i chyba sprzedam rano w poniedzialek jak mi sie uda po w miare
            korzystnej cenie,a w piatek rano moze odkupie (bo sądze że się dogadają).
            • Gość: Radek Re: Elektroex - news IP: *.gdynia.mm.pl 14.01.06, 16:21
              Majkel ... myślisz, że będą chętni do kupna w poniedziałek. Czy masz już
              doświadczenie w takich przypadkach?
              • Gość: majkel Re: Elektroex - news IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 17:14
                wiem, że nie można spanikować, a reszta się okaże w poniedziałek. Jeśli nie
                będzie chętnych do kupna to będę czekał (bo nic innego raczej nie pozostaje :)
                • Gość: Radek Re: Elektroex - news IP: *.gdynia.mm.pl 14.01.06, 18:04
                  ... czy jest szansa, że kurs nie ulegnie większym zmianom, bo akcjonariusze
                  będą grzeczenie czekać do piątku na rozstrzygnięcie sprawy z bankami?
                  • Gość: majkel Re: Elektroex - news IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 20:13
                    nie wiem, ale jeśli chcą skupić akcje to muszą zasiać panikę czyli... sam
                    wiesz
                    • Gość: Radek Re: Elektroex - news IP: *.gdynia.mm.pl 15.01.06, 15:34
                      Majkel! ... składasz zlecenie sprzedaży zaraz o 8:30 ... czy czekasz co się
                      będzie działo?
                      • Gość: majkel Re: Elektroex - news IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 16:52
                        złoże odrazu, tylko nie wiem jeszcze z jakim limitem.
                        • Gość: Radek Re: Elektroex - news IP: *.gdynia.mm.pl 15.01.06, 18:09
                          ...no właśnie ... zaproponuj jakiś limit! W co wejdziesz za tę kasę?
                          • Gość: majkel Re: Elektroex - news IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 20:03
                            spróbuje jakieś 1.70, w Talex albo 7bulls
                            • Gość: Radek Re: Elektroex - news IP: *.gdynia.mm.pl 16.01.06, 09:49
                              Majkel! Sprzedałeś? Po ile?
                              • Gość: majekl Re: Elektroex - news IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 12:33
                                po 1,7
                                • Gość: Radek Re: Elektroex - news IP: *.gdynia.mm.pl 16.01.06, 13:00
                                  ...nie żałujesz? sytuacja nie jest taka zła!
                                  Ja też sprzedałem po 1.70;
                                  • Gość: majkel Re: Elektroex - news IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 13:04
                                    mi się wydaje, że powinien jeszcze troche zjechać w tym tygodniu. Sprzedałem i
                                    nie mam zamiaru się zamęczać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka