Dodaj do ulubionych

Kupilem dzis Techmex bo mi sie wykres spodobal

26.04.06, 11:04
Bawiac sie wykresami natrafilem na spolke GPW o zupelnie innym profilu
dzialanosci niz TECHMEX, ktorej wykres pokrywa sie w bardzo duzym stopniu z
wykresem Techmexu. Albo powinienem powiedziec - pokrywal sie.
Obserwuj wątek
    • tomas_al Re: Kupilem dzis Techmex bo mi sie wykres spodoba 26.04.06, 18:04
      Zgadzam sie i o tym juz pisalem, ze technicznie wyglada ciekawie. Ciekaw jestem
      jaka korelacje i z czym znalazles.
    • luki9222 Re: Kupilem dzis Techmex bo mi sie wykres spodoba 26.04.06, 19:37
      hej,
      jezeli podoba Ci sie Techmex zerknij na Talex.
      pordro
      • ny_stock Re: Kupilem dzis Techmex bo mi sie wykres spodoba 26.04.06, 20:56
        Wykresy sa nawet podobne za wyjatkiem ostatniego wybicia (powyzej szczytu z
        polowy stycznia), ktorego jeszcze nie mielismy na Techmexie. Ale nie o Talexie
        myslalem piszac pierwszy post. Tamta spolka wybila w gore jeszcze bardziej niz
        Talex.
        Ale zgadzam sie, ze technicznie Talex tez wyglada ciekawie za wyjatkiem
        krotkich wskaznikow wskazujacych na wykupienie rynku czyli jakas forme korekty.
        Uklad wskaznikow przypomina sytuacje z konca pazdziernika 2005, a dokladnie 28
        pazdziernika. Akcje wtedy pozostawaly wykupione (a nawet wzrosly) przez kilka
        dni po czym przyszla korekta - niegleboka (4,6%) a po niej kolejna fala wzrostu
        czego i teraz zycze.
        • frolama Re: Kupilem dzis Techmex bo mi sie wykres spodoba 26.04.06, 23:01
          Tylko ze Talex (będący dużym integratorem wchodzącym w kontrakty zagranicą) ma
          duzo wieksze perespektywy rozwoju na jednostkę kapitału niż Techmex ( ktory
          jest dystrybutorem sprzetu z przecietną renomą ).
          • citro1 Re: Kupilem dzis Techmex bo mi sie wykres spodoba 26.04.06, 23:05
            Dystrybucja sprzętu to tylko częściowa działalność Techmexu.
            Pozdr
          • ny_stock Re: Kupilem dzis Techmex bo mi sie wykres spodoba 27.04.06, 00:16
            Ale mowimy tu a AT czyli analizujemy wskazniki i wykresy.
            Gdybysmy chcieli analizowac fundamenty - to Techmex przeszedl restrukturyzacje
            i dystrybucja sprzetu stanowi niewielka czesc zyskow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka