ny_stock 26.04.06, 11:04 Bawiac sie wykresami natrafilem na spolke GPW o zupelnie innym profilu dzialanosci niz TECHMEX, ktorej wykres pokrywa sie w bardzo duzym stopniu z wykresem Techmexu. Albo powinienem powiedziec - pokrywal sie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomas_al Re: Kupilem dzis Techmex bo mi sie wykres spodoba 26.04.06, 18:04 Zgadzam sie i o tym juz pisalem, ze technicznie wyglada ciekawie. Ciekaw jestem jaka korelacje i z czym znalazles. Odpowiedz Link Zgłoś
luki9222 Re: Kupilem dzis Techmex bo mi sie wykres spodoba 26.04.06, 19:37 hej, jezeli podoba Ci sie Techmex zerknij na Talex. pordro Odpowiedz Link Zgłoś
ny_stock Re: Kupilem dzis Techmex bo mi sie wykres spodoba 26.04.06, 20:56 Wykresy sa nawet podobne za wyjatkiem ostatniego wybicia (powyzej szczytu z polowy stycznia), ktorego jeszcze nie mielismy na Techmexie. Ale nie o Talexie myslalem piszac pierwszy post. Tamta spolka wybila w gore jeszcze bardziej niz Talex. Ale zgadzam sie, ze technicznie Talex tez wyglada ciekawie za wyjatkiem krotkich wskaznikow wskazujacych na wykupienie rynku czyli jakas forme korekty. Uklad wskaznikow przypomina sytuacje z konca pazdziernika 2005, a dokladnie 28 pazdziernika. Akcje wtedy pozostawaly wykupione (a nawet wzrosly) przez kilka dni po czym przyszla korekta - niegleboka (4,6%) a po niej kolejna fala wzrostu czego i teraz zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
frolama Re: Kupilem dzis Techmex bo mi sie wykres spodoba 26.04.06, 23:01 Tylko ze Talex (będący dużym integratorem wchodzącym w kontrakty zagranicą) ma duzo wieksze perespektywy rozwoju na jednostkę kapitału niż Techmex ( ktory jest dystrybutorem sprzetu z przecietną renomą ). Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Kupilem dzis Techmex bo mi sie wykres spodoba 26.04.06, 23:05 Dystrybucja sprzętu to tylko częściowa działalność Techmexu. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ny_stock Re: Kupilem dzis Techmex bo mi sie wykres spodoba 27.04.06, 00:16 Ale mowimy tu a AT czyli analizujemy wskazniki i wykresy. Gdybysmy chcieli analizowac fundamenty - to Techmex przeszedl restrukturyzacje i dystrybucja sprzetu stanowi niewielka czesc zyskow. Odpowiedz Link Zgłoś