hubi74 31.05.06, 14:45 Chyba coś się w końcu zaczyna dziać, od poziomu 0,84 zaczyna ktoś skupować już poszły 3 pojedyńcze zlecenia na 50k. Zobaczymy albo coś z tego będzie albo dalej zabawa. W każdym razie ja dokupiłem :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aloha11 Re: Sanwil 01.06.06, 09:34 Cisza tu jakaś. Może faktycznie czas ruszyc troszkę Sanwila. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
delmarco Re: Sanwil 01.06.06, 11:03 Ja tez mam nadzieje ze troche sie ruszy, niestety sytuacja jest taka jak po wynikach za IV kw tamtego roku. Po wynikach troche w gore a potem zjazd i stagnacja. Mam nadzieje ze troche ruszy do gory wczesniej niz przed wynikami za II kw. :) mam ten papierek kupowany jeszcze po 0,73 wiejestem caly czas do przodu. Ale to kiszenie powoli mnie irytuje bo liczylem na troche wiekszy zysk. No ale jakos mam sentymant do tego waloru i choc troche go zredukowlem to czesc jeszcze trzymam. No a jak zacznie sie cos dziac to moze dokupie. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia138 Re: Sanwil 01.06.06, 11:13 Przecież dzieje sie na papierku. Spokojniutko sobie spada i spada. Potrzebujesz jeszcze czegoś ? Trend jest jasny. Zjechał sobie z 1,24 do 0,84 (32%) - to jeden ze słabszych papierów na rynku. A Ty piszesz o jakiejś nadziei. Dobre sobie. Może odbije ? Patrząc na trend raczej odbije tyle, że w dół. Proponuje więcej trzeźwości w ocenie sytuacji a mniej zaklinania. Papierowe zyski mogą stać się realna stratą. Odpowiedz Link Zgłoś
delmarco Re: Sanwil 01.06.06, 12:05 Nie rozsmieszaj mnie..."jeden ze słabszych papierow na rynku"...a na jakiej podstawie tak twierdzisz. Poczytaj sobie troche o spółce zanim zaczniesz sie o niej wypowiadac, a jak nie wiesz nic na jej temat to lepiej nic nie pisz. Nie musze nikogo zaklinac bo widze ile w tej spolce sie zmienilo na lepsze. No i co ze zjechal, zobacz ile inne zjechaly podczas korekty. No ale Ty chyba w kazdym watku piszesz ze wszystko zjezdza wiec dla Ciebie to bez roznicy jaka to spolka. A moze kupilas Sanwila po 1,20 i dlatego tak pijesz do niego :P Odpowiedz Link Zgłoś
andzia138 Re: Sanwil 01.06.06, 12:35 I co sie tak denerwujesz ? Chyba faktycznie kiepsko Ci z tym papierem. Ja piszę o faktach a nie nadziejach. Spójrz ile spadł rynek podczas korekty a ile Sanwil. I co ? Widać, że Sanwil jest słabszy w stosunku do rynku. O taka słabość mi chodziło. Co do samej spółki. Cos tam sie dzieje ale to standard. Nic nadzwyczajnego. Na naszej giełdzie jest sporo spółek gdzie dzieje się znacznie więcej. Zamiast sie denerwować popatrz na rynek i spółkę krytycznie i samodzielnie. A ja nie mam Sanwila. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Sanwil 01.06.06, 12:57 Andzia widzisz tylko że zjechł,a to ze urósł od 0,40 do 1,2 to juz nie widzisz? Może masz klapki na oczach .Trend spadkowy krótkoterminowy dodaj jak chcesz być dokładna .A tak po prawdzie to od czterech miesięcy jest boczniek w zakresie 0,8 - 1,2 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Sanwil 01.06.06, 13:48 Andzia widzi to, co chce widzieć i fakty ją zupełnie nie interesują, mimo ,że uważa że o nich właśnie pisze. Zreszta w podobnym tonie są jej wypowiedzi na innych wątkach. Ja mogę dodać tylko tyle, że sanwil jest dla mnie bardzo wdzięcznym papierem na którym mogę zarobić dziennie kilka stówek, nie wkładając zbyt wiele wysiłku. Dla mnie emeryta z budżetówki to wcale nie mało. Czekam jednak na cos więcej i wierzę, że sie doczekam. Pozdrawiam!!! Mario Odpowiedz Link Zgłoś
andzia138 Re: Sanwil 01.06.06, 14:17 Obok tych co mają nadzieję następny, który wierzy w papier. Wierzy się w Boga, ideę ale raczej nie w papier. W papier się inwestuje bądź nie. A żeby to zrobic należy sporo rzeczy, w tym i faktów, realistycznie ocenić. Proszę o konkrety a nie o metafizykę. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Sanwil 01.06.06, 15:42 Wiara jest w gruncie rzeczy dla wielu inwestujących na giełdzie smutną koniecznością. Gdybyśmy mogli mieć wiedzę o wszystkim, co się dzieje w spółkach których akcje posiadamy, nie potrzebowalibyśmy mieć wiary. Rzecz w tym, że większość z nas nie może mieć tej wiedzy. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: Sanwil 01.06.06, 17:33 Witam !!! Dawno mnie tu nie było, ale nie mam ochoty pisac na temat Sanwila. Zbyt nudny ten papier, zrealizowałem trochę mojego portwela z malutkim zyskiem, jeszcze przed korektą, tylko szkoda ze nie sprzedałem innych walorów, bo jestem teraz w plecy :(. Mam nadzieję, ze sie wreszcie odbijemy, bo robi sie nieciekawie ! Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka22 Re: Sanwil 01.06.06, 16:02 Mam nadzieję, że coś zacznie się dziać w tej spółeczce, może już dziś będzie jakieś info po sesji, liczyłam na to już wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś