gorbibanki 22.10.06, 00:59 Według mnie będzie nią TALEX - integrator 3 najdynamiczniej rozbudowywujących swoje oddziały banków w 2007 roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elamigo1 Gorbi weź pigułki 22.10.06, 11:33 Taleks to wspaniała i perspektywiczna spółka, jest. Gorbi - te pigułki, zapamniałeś dzisiaj? Dobry talex, dobry. Z pigułkami jeszcze lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Gorbi weź pigułki 22.10.06, 13:02 Jeżeli BZWBK przygotowywuje strategię rozbudowy sieci placówek za około 200 mln to ja już nie muszę niczego udowadniać :) Teraz to ja po prostu się chwalę, że to ja odkryłem świetlaną przyszłość TALEXu :) P.S. A pigułki biorę swoją drogą... (na przeziębienie) Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: Gorbi weź pigułki 22.10.06, 13:15 Przecież wszyscy już wiedzą jaką świetlaną przyszłość ma talex. Już relatywnie niedługo będzie w wigu20:-) Przesiębienie: - herbata z miodem i z cytryną. Łóżko+dobra książka (papierowa). Wieczorem ciepla kąpiel i okłady z kochanych piersi. Kilka dni takiej kuracji i jesteś jak nowy. poZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Gorbi weź pigułki 22.10.06, 13:30 Dla mnie najlepsze lekarstwo to patrzeć jak cena akcji TALEXu będzie w przyszłym roku uciekać niedowiarkom z przed nosa :) (Nawet we Włoszczowej nie stanie) :) Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 faktycznie ciężko chorry 22.10.06, 13:33 Jeśli notowania talesku są dal cieba przyjemniejsze niż okłady z piersi - faktycznie jesteś ciężko chory. Weź pigułki.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: faktycznie ciężko chorry 22.10.06, 13:44 Odmeldowuję się :) PR TALEXu to mimo wszytstko ciężki kawałek chleba :) Trzeba nabrać sił na przyszłość :) "Przecież mówię, że Tu się zarabia". "Czemu aż połowa Polaków nie chce zarabiać" :) P.S. Przestanę się tak męczyć jak BZWBK w końcu ogłosi oficjalnie strategię ekspansji. Aha i zapomniałem dodać, że 200 placówek BPH znowu wraca do gry. Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: faktycznie ciężko chorry 22.10.06, 14:45 Na dalszym niezachwianym instnieniu bph - przynajmniej w rezydualnej części - bardzo mi zależy. jestem klientem tego banku od kilkunastu lat. Mimo drożyzny (pobieraja opłatę nawet za numer kołnierzyka) zachowują się w miare cywilizowanie jak na duzy bank. Mnie rajcuje najbardziej brak kolejek i w miarę szybka obsługa. Oczywiście mam osobną listę zastrzeżeń. Jako skostniały tradycjonalista nie mam ochoty na zmianę banku. Co ma talex do bph? Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: faktycznie ciężko chorry 22.10.06, 20:12 Gorbi faktycznie zachorował na Talex. Czy kupił go za drogo i teraz ma straty? Patrząc na C/Z można dostać zawału. Tylko porządna analiza fundamentalna dałaby odpowiedź na temat przyszłości tej spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: faktycznie ciężko chorry 23.10.06, 08:30 Zrobiłem porządną analizę fundamentalną. Talex to wspaniała spółka. Koniec inwestycji oznzcza zyski a to wzrost kursu. Wykres długoterminowy rzeczywiście pokazuje,że potencjalny zakres wzrostów jest ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: faktycznie ciężko chorry 23.10.06, 08:32 Jakby wykrojoną część BPH kupił bank ze stajni Talexu to on by integrował systemy informatyczne i wymieniał sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś