tomaszko33 02.08.07, 20:25 Znowu coś się dzieje a citro milczy, dobrze że zawodowiec jeszcze trochę dycha a tom ledwie zipie No cóż życie jest ciężkie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fular1 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 02.08.07, 21:04 pewnie sie opala he he Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 02.08.07, 21:32 pewnie marichuaną.. hi,hi bo słońca to nie ma.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 02.08.07, 21:37 ale jego strata.. przeoczy za chwilę, już drugi z rzędu "cudofix" w wykonaniu amerykańskich zięciów.. Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 02.08.07, 21:42 A co się tomaszko dzieje takiego?? Jak sam widzisz większość na urlopach więc handel jak na bazarze. Rach ciach i trochę spadło ale nie ma zbytnio komu sprzedawać a przecież papierki trzeba oddać po dobrej cenie. Małe żuczki mogą szybko pozbyć się akcji ale grubaski już nie tak łatwo. Nasi i jankesi na razie się zaklinowali i trzeba poczekać. Dzisiaj na niektórych indeksach za oceanem niby wyszli górą tylko coś paliwa na razie zabrakło. Nastrój misiowaty i jak w stanach czerwono to u nas następnego dnia luka i prawie wszyscy rzucają się na eski a jednak ktoś też otwiera elki bo lopik nieśmiało rośnie. Nie wiesz kto to? Bo mnie nie stać na pewno na tyle pozycji a kogo nie zapytam to już widzi tylko spadki więc jakby brał to tylko eski. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 02.08.07, 21:53 Ja bym s nie otwierał. Co więcej, raczej długie- i to w usa i być może u nas. W usa mam delikatny sygnał kupna na sp500 a w polsce na intra na wig20 rysuje się coś jakby diament (czyli formacja odwrócenia trendu). Oczywiście po drodze mnóstwo różnych oporów ale.....tak to już jest. W dłuższej perspektywie bez zmian (krótkie) ale na parę dni raczej to co napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 02.08.07, 22:03 no jak to kto ? ja mam z cicha franc troche długich na jutro no i stąd ten LOP Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 02.08.07, 22:04 hehe, długie to ja mam. I na maxa w akcjach. Wczoraj też miałem długie ale na koniec wymiękłem i zamknąłem. A dzisiaj na koniec dnia otworzyłem i zgasiłem kompa żeby mnie nie kusiło. Ale nie licze na jakis hurraoptymizm. Leszcz wystrachany i zestresowany. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 02.08.07, 22:26 a u mnie wczoraj odwrotnie:) krótkie wymiękły i zamknęły się na koniec z obawy przed odbiciem rano okazało się to słuszną decyzją jednak dziwię się że potem - dałyby mi one zarobić Leszcz wystrachany i zestresowany - to fakt ale fundusze muszą w coś pakować kasę bo naród nadal rozinwestowany jest jak jeszcze jutro usańce utrzymają lekkie wzrosty to nasz leszcz też uwierzy w odbicie i wróci (ale na swoją gorbistyczną zgubę oczywiście ) Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 02.08.07, 22:34 Przejrzałem jeszcze raz wykresy. Może leszcz wróci to mu ożenie swoje akcje. Jutro juz chyba zacznę sie pozbywać co większych badziewi zostawie sobie tylko hity bo jakoś poniedziałek mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 09:58 misty, w dalszym ciągu wierzysz że nie ma żadnych grubasów na rynku, a te kosze o wartości kilku mln to działania akcjonariuszy IBS ? Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 11:47 nie wiem o co ci chodzi ale wydaje mi się. że jeszcze dzisiaj rynek odbije. Przynajmniej tak spekulacyjnie na kilka godzin. W związku z tym wziąłem kolejną długą na samym dołku. Wczorajszą zeżarł mi stoploss po kosztach...a szkoda bo jak bym sam zamknął z samego rana to bym zarobił. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 12:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=66236329&a=66260627 O tych wszechmogących z Twojego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
siurak20 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 12:16 zawsze na kazdego masz jakis kompromitujacy link, widac ze pracujesz w IPNie :) Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 12:37 jaki kompromitujący link? Bardzo mądra wypowiedź...:)) Podpisuje się pod nią 10 razy. Nie ma jednego "grubasa", który się uwziął akurat na ciebie w momencie kiedy zająłeś pozycję. Taki "grubas" istnieje tylko w wyobraźni leszcza. Jak trochę dłużej poinwestujesz to może to kiedyś zrozumiesz :)). Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 12:39 Myśl tak dalej. Ktoś musi dostarczać kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 12:42 a jak byś był gorbim to też byś tak uważał ? naprawdę trudno uwierzyć że nie ma żadnego grubasa co tylko pilnuje jego ruchów by od razu okazywały się pudłem Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 12:45 jakbym był Gorbim to byłbym milionerem....bo tu sprawa jest akurat prosta. Robiłbym odwrotnie jak uważam i tyle :)) Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 12:47 Myślę że do Gorbiego w KOŃCU coś dotarło. Przestał widzieć Taleksa wybijającego pod obłoki i nie ogląda rynku przez pryzmat zajętych pozycji na kontraktach. Na początek dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 13:03 Dotarło, dotarło. Do tego stopnia dotarło, że już nie mam nic do gadania. System otworzył dziś L-kę chociaż Gorbiemu się ona nie podobała. Oczywiście nie podobał się poziom wejścia ale te wcześniejsze spadki namieszały mi w wykresach i nie wykluczone, że dzisiaj popełniłem jednak jakiś błąd. Okaże się w poniedziałek przy stop lossie. Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 13:09 ooo Gorbi......:)) gdzieś ty się podziewał? Alinka bardzo się za tobą stęskniła :)) Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 13:09 no i wyjaśniło się dlaczego dziś przodujemy w spadkach gorbi postawił na wzrost - normalka jesteś nie do wy...nia gorbi:) tylko mógłbyś informować jak coś robiś bo rynek jest taki dziwny tylko wtedy gdy ty wchodzisz do gry Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Alinka 03.08.07, 13:14 alinka, dlaczego rynek jest dziwny ? Jak widać nie wszyscy dali się nabrać na amerykańskie ratowanie indeksów w końcówkach ostatnich 2 sesji. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: Alinka 03.08.07, 13:18 jak to nie wszyscy? a kto dziś brał futy powyżej 3660?:) wczorajsze elki z zamknięcia dały mi przecież rano zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 13:10 Jak na mój gust system się trochę pośpieszył. Otwieranie teraz L to typowe łapanie dołków. Może się to źle skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: gorbi powiedz chociaż... 03.08.07, 13:14 gdzie masz tego stopa dla elki jest pewne że zamknie ci się ona ze stratą i wtedy nastąpi odbicie tylko dobrze by wiedzieć do jakiego poziomu zjedziemy nawet eski warto po to tylko brać by do twojego stopa zjechać no powiedz gorbi,bądź kolegą Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: gorbi powiedz chociaż... 03.08.07, 21:44 widzisz gorbi ? za to że jesteś taki niekolerzeński rynek zamknął ci twoje dzisiejsze elki już dzisiaj a były szanse na odbicie gorbi były szanse tylko wystarczyło że to ty właśnie wszedłeś z elkami i...od razu jak zwykle skąd ty gorbi masz tyle kasy na te ciągłe pudła i straty ? Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 13:28 Alinka, w Twój zarobek nie wątpiłem nawet przez chwile, ale myślałem ciut szerzej o europie i nieco dalej, a nie tylko o Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 13:35 js.2, ty to się zachowujesz jak Kuczyński :)) Jesteś mądry po fakcie. Zauważ że my z Alinką piszemy co bedzie i co robimy przed faktem. Napisz co bedzie w poniedziałek, jakie pozycje masz obecnie itd. "Nie wstydź się siebie. Z tego całe zło na świecie się bierze...." - Dostojewski :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 13:42 Dajcie spokój js2. Chłop od jakiegoś czasu jest misiem więc co ma pisać. Sprawia też wrażenie spokojnego faceta więc pewnie siedzi sobie na eskach od jakiegos czasu. Zachowanie jak najbardziej właściwe w tych czasach. A ludzie niespokojni cos tam próbuja łapać, sądzą, że juz zaraz będzie odbicie itd. Może i będzie a może nie będzie (kiedyś będzie) tyle, że jest sens coś uprzedzać ? Poczekamy zobaczymy. Ja na razie mylę się z moja tezą o odwróceniu krótkoterminowego trendu - wszystko dalej spada a że w kiepskim stylu (małe obroty - wręcz obrociki) to nie ma większego znaczenia. Ale taska pomyłka jest też dla mnie sporą nauczką - trzeba zacząć przestawiać mózgownicę na poważnie - idzie duży zjazd. A wtedy np. standardowe sygnały kupna (np. macd) często są sygnałami sprzedaży. Ale to inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 13:43 Nigdy nie ukrywałem jakie mam pozycje. Jeśli cię to interesuje przejrzyj wcześniejsze wątki. Od wczoraj, po zamknięciu S jestem poza rynkiem. Co będzie w poniedziałek ? Na pewno 6 sierpnia, poza tym wszystko jest możliwe, dlatego poza rynkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 13:38 to dobrze że masz tak szerokie horyzonty i żadnych wątpliwości na mój temat:) a ja teraz nie do końca mam dziś pewność czy gorbi straci na tych elkach dzisiaj coś tak jakby nasi szykowali jakiś numer na koniec wywinąć obroty są tak małe że zrobić dziś mogą z rynkiem co tylko chcą Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 13:53 Tu się z Tobą zgadzam. Coś się szykuje, jakieś wybicie, tylko w którą stronę ? Póki co LOP nie spada przy żadnym gwałtownym ruchu, wszyscy są pewni swego. Ale trzeba pamiętać że pomimo tylu kiepskich sesji nie było u nas żadnej wyprzedaży akcji. W końcu ktoś nie wytrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 14:08 być może że przy piątku nasi będą chcieli naród uspokoić by ten przemyśleń i pomysłów żadnych nie miał w weekend na temat umarzania swoich jednostek w przyszłym tygodniu to byłoby w ich tylu ale że wszystko może się zdarzyć to wolę popatrzeć z boku te wzrosty obstawione dziś przez gorbiego to jednak poważne ryzyko wybicia w dół Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 14:18 Każdy piątek ma dwa końce. Dla jednej strony potrzeba ratowania indeksów na weekend, ale dla drugiej okazja do pozbycia się akcji. Ja od naparzanek wolę trzymać się z daleka. Poczekam na wynik i dalej się zobaczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 21:49 no i widze że nie może być inaczej fatum gorbiego działa zawsze i to jedyny zawsze na 100% pewny wskaźnik ten gościu to ma jednak jakąś tajemną moc antyrynkową:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszko33 potrzebuje citro(grip) lub citro(sept) 03.08.07, 22:06 ostra grypa się szykuje od wolania ratuunkuuu USA zdobyte Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: A citro znowu na urlopie??!!!???!! 03.08.07, 18:33 Nie oglądałem ostatnich 2 godzin sesji, ale po obrotach widzę że nic szczególnego się nie działo. Krótcy zadowoleni że nie musieli się specjalnie wysilać a niezbyt szczęśliwi posiadacze L dalej czekają na odbicie. Są jeszcze posiadacze akcji którzy .......nie wierzą w głębszą korektę czy czekają na lepszą okazję do pozbycia się akcji ? Zobaczymy w przyszłym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
wahh Re: do zawodowca 03.08.07, 20:10 Dziękuję za odpowiedź z przed kilku dni na post o formacji rozszerzającego się trójkąta na trzyletnim wykresie DIJA. Aktualnie przebita została dolna linia poprowadzona przez dwa dna, co wg Analizy Technicznej Murpyego oznacza pełne ukształtowanie formacji.Kilka dni temu alternatywą tego była konsolidacja. Czy tak jest nadal? Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszko33 Re: do zawodowca 03.08.07, 20:52 te zawodowiec ( rozumiem że teraz jesteś zajęty bo jest film o tobie na tvn - banderas czy stallone jesteś??) spokojnie z tymi gwiazdkami odwróconego trendu i ostrym zjazdem Może byc cos optymistyczego powiedział ( jak coś jest) Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: do zawodowca 03.08.07, 21:25 Ale żeś trafił. Jestem pełen podziwu - cóż za znajomość psychologii. Zgadza się - właśnie odglądam "zabójców", he, he. A co do usa - hmm....dzisiaj sobie odpuściłem tę jazdę. Nie samą giełdą człowiek żyje (nawet zawodowcy - dzisiaj mam urlop). Co do optymizmu - czekam na zakończenie sesji w usa - mogą jeszcze zrobić jakiegoś fikoła (jak to oni). Co jak co, jedzie w dół nieźle. Ale troche inaczej niz zawsze - indeksy technologiczne wydają się silniejsze od djia i sp500. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: "Zabójcy" 03.08.07, 21:27 Zabójców (świetny banderas - gra takiego czuba jakby to była dla niego normalka) oglądam po raz 158 (mam też oczywiście dvd z tym filmem - to oglądam przynajmniej raz w tygodniu). Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszko33 Re: "Zabójcy" 03.08.07, 21:37 zawodowiec4 napisał: > Zabójców (świetny banderas - gra takiego czuba jakby to była dla niego > normalka) oglądam po raz 158 (mam też oczywiście dvd z tym filmem - to oglądam > przynajmniej raz w tygodniu). aa co z takim psedo masz Nerona oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszko33 Re: do zawodowca 03.08.07, 21:34 urlop rzecz święta ja idę od wtorku Podobno giełda to psychologia z psychologią jakoś mi idzie z giełdą nie Zostają fundusze i myśli konwersja , tak czy nie W USA spada jam most na Mississippi Odpowiedz Link Zgłoś
tom8010 Re: do zawodowca 03.08.07, 21:44 zawodowiec4 napisał: > Ale żeś trafił. Jestem pełen podziwu - cóż za znajomość psychologii. Zgadza > się - właśnie odglądam "zabójców", he, he. > A co do usa - hmm....dzisiaj sobie odpuściłem tę jazdę. Nie samą giełdą > człowiek żyje (nawet zawodowcy - dzisiaj mam urlop). Co do optymizmu - czekam > na zakończenie sesji w usa - mogą jeszcze zrobić jakiegoś fikoła (jak to oni). > Co jak co, jedzie w dół nieźle. Ale troche inaczej niz zawsze - indeksy > technologiczne wydają się silniejsze od djia i sp500. masz na mysli nasdaq100 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: do zawodowca 04.08.07, 19:01 Z reguły było tak: podczas hossy nasdaq szedł bardziej (niż sp500, djia) w górę a podczas bessy bardziej w dół. Teraz spadki są podobne. Dziwne trochę. Może to coś znaczy a może nie ? Odpowiedz Link Zgłoś