Dodaj do ulubionych

Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty dozw...

IP: *.net.stream.pl 21.08.11, 14:52
ruski uklad warszawski w rekach zachodu no...to czyja bedzie ta polska MOBA(MOWA)
Obserwuj wątek
    • Gość: kalosz Challenge Eighteen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 15:05
      Czyli pan mecenas od rywina zarobił na tym interesie.....
      • Gość: mecenas od rywina Re: Challenge Eighteen IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.11, 15:45
        jakby ten mecenas bronił rymkiewicza to juz bylby dobrym patriotą
    • Gość: Edek Zaczelo sie od Rywina IP: *.play-internet.pl 21.08.11, 16:49
      Szkoda, ze zabraklo w artykule opisu roli jaka odegral w tej sprawie Rywin i jego adwokaci, ktorzy pozniej bronili go w sprawie mataczenia.

Urzad Miasta Warszawy wspiera firme, ktora weszla w posiadanie blisko 50 ha ziemi po bylej fabryce w kontrowersyjnych okolicznosciach. Firma zarobi krocie - jak grunt zmieni przeznaczenie z przemyslowego na mieszkaniowy, a Miasto, jak w Wilanowie, bedzie musialo zbudowac drogi, szkoly, etc., czyli nic nie zbuduje, bo nie ma kasy.

Zdjecia dolaczone do artykulu pokazuja budynki, ktore doprowadzila do ruiny firma chcaca zbudowac w bylej fabryce ciagnikow osiedle mieszkaniowe. W rzeczywistosci Ursus wyglada inaczej.
      • Gość: Edek Re: Zaczelo sie od Rywina IP: *.play-internet.pl 21.08.11, 18:47
        Fartowny interes z syndykiem w tle

Marek Małecki, obrońca Lwa Rywina i apb. Wielgusa, Piotr Polaszczyk, były prezes fundacji Pro Civili WSI, Marek Machtynger, biznesmen z Wiednia – to osoby stojące w cieniu transakcji zakupu ZPC Ursus w upadłości.

Teren zakładów kupiła Challange Eighteen Sp. z o.o. Właścicielem wszystkich jej udziałów w dniu ogłoszenia przetargu był mec. Marek Małecki, obrońca m.in. Lwa Rywina i abp. Stanisława Wielgusa. Wadium przetargowe w imieniu Challenge Eighteen (4 mln zł) wpłaciła inna spółka, Kwant.

Challenge Eighteen zarejestrowano w KRS 17 lutego 2006 r. z najniższym możliwym kapitałem zakładowym 50 tys. zł. Numer regon uzyskała 12 lipca 2006 r., czyli półtora miesiąca przed rozstrzygającym przetargiem.

Mec. Małecki w rozmowie z dziennikarzami GP mówi, że pieniądze pochodzą z pożyczki bankowej, ale nie wie, w jakim banku została zaciągnięta.

calosc tutaj
      • Gość: autor Re: Zaczelo sie od Rywina IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.11, 21:05
        czuje ze to pan Obarski wpisal, mogl sie podpisac, co to szkodzi - o 'aferze' z adwokatami pisala Gazeta Polska - jak wiadomo zrodlo bezstronnej informacji
    • aunap Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty dozw... 21.08.11, 17:55
      TUTAJ widać jak na dłoni organizację polskiej polityki układy, układziki i draństwo
    • Gość: bj Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty dozw... IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.11, 19:12
      Mało kto zastanawia się na sensem przekształcania terenu na mieszkaniówkę, a moim zdaniem jest jednak teren lepszy pod przemysł niż pod drugie miasteczko Wilanów. Czy potzrebne jest kolejne osiedle bez infrastruktury i odcięte od miasta?... Polityka przestrzenna prowadzona przez HGW przypomina sceny z filmu Poszukiwana, poszukiwany z tą różnicą, że
      • Gość: klakier Re: Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty do IP: *.nyc.res.rr.com 21.08.11, 19:30
        Racja ! Polska MUSI w końcu zacząć coś produkować. A oddalenie produkcji od dużego ośrodka miejskiego zmniejsza jaj opłacalność. Przerobienie Ursusa na sypialnie nie ma najmniejszego sensu bo wkrótce będą tam slumsy.
        • jpelczar Re: Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty do 22.08.11, 10:04
          Zgadzam się w 100%. Powinny powstawać nowe fabryki wytwarzające prawdziwe produkty oraz linia metra umożliwiająca szybki i łatwy dojazd, a nie n-ta galeria handlowa, blokowiska czy biurowce produkujące kredyty. Ostatnio masa ofert pracy w firmach wytwarzających prawdziwe produkty pochodzi z Wrocławia czy Krakowa - z zagranicy jest jeszcze więcej i chyba tam trzeba będzie "przejechać" się po pracę.

• dobroslawa2 W Warszawie nie ma już przemysłu, same biura 21.08.11, 19:49
      W 1989 roku w Warszawie 250.000 ludzi pracowało w zakladach przemysłowych, FSO, Ursus, Kasprzak, Nowotko, Waryński, Rawar, Świerczewski, PZO, Huta Warszawa, Unitra, i dziesiątki mniejszych ....
      Teraz przemysł zatrudnia 25.000 ludzi czyli 10% poprzedniej liczby.
      Czy biurowce i zatrudnieni urzędnicy tworzą dochód narodowy?
      • Gość: butapren Re: W Warszawie nie ma już przemysłu, same biura IP: *.hsd1.tn.comcast.net 21.08.11, 20:29
        "W 1989 roku w Warszawie 250.000 ludzi pracowało w zakladach przemysłowych, FSO,
        > Ursus, Kasprzak, Nowotko, Waryński, Rawar, Świerczewski, PZO, Huta Warszawa, Unitra, i dziesiątki mniejszych ....Teraz przemysł zatrudnia 25.000 ludzi czyli 10% poprzedniej liczby."

Pozostaje tylko pogratulowac "Solidarnosci" i jej dzielnym przywodcom!!!
        • Gość: ha ha ha !!! Re: W Warszawie nie ma już przemysłu, same biura IP: *.nyc.res.rr.com 21.08.11, 22:04
          Spoko, spoko. Polska będzie prywatyzować Białoruś :-)))))))
    • nietylkochlebem Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty dozw... 21.08.11, 19:50
      Mieszkam w Ursusie i mam do powiedzenia tylko tyle: jeszcze jedno osiedle mieszkaniowe i helikopter poproszę żeby się wydostać z Ursusa - zero dróg wylotowych i tak naprawdę to nie ma możliwości, żeby jakieś poprowadzić. Jedyne wylotówki z Ursusa to z jednej strony Ryżowa, Kleszczowa i Spisaka a z drugiej strony (od Ursusa płn. właśnie) równie słynna Dźwigowa. Już teraz to jest istny horror i nie ma tu nic do rzeczy przebudowa skrzyżowania z Łopuszańską. Po prostu tymi drogami idzie cała komunikacja z Ursusa i Włoch. A, racja jest jeszcze kolej ...... jeśli jeździ!!!!!! A gdyby nawet miała obsłużyć dodatkowo te ileś tam tysięcy nowych mieszkańców to pociągi musiałyby chyba jeździć co minutę. W związku z tym jeśli będzie miało tu powstać następne osiedle to chyba rozpocznę osobistą krucjatę, żeby uświadomić ewentualnym nabywcom mieszkań ten fatalny stan.
    • ksks3 Władze Ursusa - co to takiego ? 21.08.11, 19:59
      Można by przypuszczać że kto jak kto ale radni dzielnicy Ursus powinni reprezentować interesy mieszkańców, ale do wyborów samorządowych daleko i hulaj dusza.
      Na terenach pofabrycznych, małe firmy dają zatrudnienie mniej więcej 2 tysiącom pracowników.
      Są to głównie "poursusowskie sieroty" . Czy miasto ma dla nich pracę ? Nie ! Czy miasto przejmuje się ich losem ? Po co !
      Dla władz dzielnicy i Warszawy lepiej kręcić lody z nowym agresywnym kapitałem. A, że ten "agresywny kapitał" to spółka zarejestrowana w wielkopolskiej gminie z kapitałem podobno 5 tys. z.ł to już inna sprawa.
    • talking_head A mnie ciekawi co innego 21.08.11, 20:16
      Jakim to cudem tajemnicze "konsorcjum 30 firm", Celtic stał się posiadaczem kilkudziesięciu hektarów blisko centrum Stolicy ?
      jeszcze dwa lata temu władze Stolicy sprzedawały działki po 1-2 ha za setki milionów. Ciekawe za ile poszły te tereny w Ursusie, jakoś nie było nic słychać o otwartym przetargu.
      Czy to aby nie było tak, że sprzedajemy tereny przemysłowe za grosze, bo na takie nie ma chętnych ale my i kupujacy mamy cichy układ ze po transakcji zaraz zmienimy przeznaczenie terenu. Tak się robi geszefty w całej Polsce z odralnianiem gruntów rolnych. Tam jest tylko kwestia wysokości łapówki dal burmistrza.
      • robert_wwa Re: A mnie ciekawi co innego 21.08.11, 21:32
        Nie miasto było właścicielem. Tylko syndyk i miasto nie miało nic do tego za ile i komu to będzie sprzedane. A poza tym media dość dużo wtedy o tym informowały.
    • rabieg Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty dozw... 21.08.11, 20:34
      A to Polska właśnie! Typowa prywatyzacja.Resort Sprawiedliwości za kurtyną. Złodzieje na scenie. Rząd baranów na widowni.
    • krzywelustro Pobojowisko po Ursusie to pomnik głupoty Wrzodaka 21.08.11, 20:54
      Pobojowisko po Ursusie to pomnik głupoty, wody sodowej i zaciekłości Wrzodaka i jego związkowców. Powinno się to zostawić ku przestrodze.
      • ksks3 Re: Pobojowisko po Ursusie to pomnik głupoty Wrzo 22.08.11, 09:34
        krzywelustro napisał:

> Pobojowisko po Ursusie to pomnik głupoty, wody sodowej i zaciekłości Wrzodak
        > a i jego związkowców. Powinno się to zostawić ku przestrodze.

Wielka szkoda ,że masz rację ! Ursus to była jedna z lepszych polskich firm. Nawet ignorantom i nieukom , rozwalenie jej zajęło dziesięć lat.
        Ale to chyba zwykłe koszty rewolucji ?
    • Gość: Szamoty Re: Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.11, 20:55
      Ciekawe ile z tych wypowiedzi jest pisanych przez pracowników firmy PRConsultants, którą wynajęło Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Ursusa, którego szef udaje, że jest przedsiębiorcą z Ursusa, a tak na prawdę jest gościem z Olsztyna :) i ma firmę w centrum miasta www.goldenline.pl/miroslaw-obarski. Zanim ktokolwiek da się po raz kolejny wprowadzić w błąd warto przeczytać plan i zapisy dotyczące istniejących tam firm, które zostały dobrze zabezpieczone, a miasto uchwalając plan wpisuje do Długoterminowej Prognozy Finansowej kwoty na wykup dróg i terenów, więc ma środki na te inwestycje. Przy braku planu tych środków nie ma. Ciekawe co by powiedzieli właściciele mieszkań, którzy wraz z wzrostem nowych fabryk i kominów patrzyliby jak tracą wartość ich posesje. Mniej PR-u Panowie a więcej prawdy.
      • Gość: miś Re: Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty do IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.08.11, 21:43
        nawet jak wzrośnie wartość posesji to gdzieś pracować muszę! nie sprzedam kliku metrów swego drożejącego mieszkania by kupić chleb! Jako mechanik obróbki skrawaniem z pewnością nie znajdę pracy w żadnej z 30 spółek Celitic ani w żadnej innej z firm w biurowcu przy rondzie ONZ. Mam powiedzieć dzieciom, że tatuś pracy mieć nie będzie bo rozpi.. zakład do reszty, ale za to dzieci zyskają 50 tyś nowych koleżanek i kolegów na dzielnicy w konkurencji do chleba i pracy!? Puknijcie się w czoło - gdzie te 50 tyś ludzi znajdzie pracę? przyjadą tu mieszkać sami prezesi, prawnicy i bogaci lekarze? a co z nami prostych roboli na bruk?! wolę swe taniejące mieszkanie na utrzymanie którego zarobię niż drożejące mieszkanie którego nie będę mógł jako bezrobotny utrzymać. Gdy chodzi o kasę to nikt nie liczy się z nami, którzy tam pracujemy. Acha wywalcie też podopiecznych Palecznego - niektórzy z nich ewidentnie brzydko pachną i do nowego pięknego ursusa nie będą pasować.
        Brawo Celitic! Obiecaj mnie że będę miał pracę, a może pogadamy inaczej.
        • Gość: Szamoty Re: Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.11, 07:15
          Nie ma co odezwa jak z Marksa i Lenina :), panowie Pr-owcy coraz lepiej.
          • Gość: miś Re: Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty do IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.11, 08:15
            Syty nie zrozumie głodnego. Upokorzyć, wykpić! brawo! masz robotę, płacą ci świetnie i nie musisz się bać. Ja się boję, do emerytury nie dociągnę, wybitny fachowiec może i jestem ale gdzie mam złożyć cv? Daj mnie gwarancję pracy to przestanę cię straszyć, pewnie przede wszystkim śmieszyć Marksem i Leninem. nigdy nie zapier... przy maszynie więc możesz sobie po mnie jechać ile wlezie, tak? pracujesz tu? nie! robisz dla Celtica! więc masz hajs za to że mnie wypiep... z roboty - napisz to wprost! co mnie z milionów za mieszkanie w wieżowcu na NIedźwidadku - daj mnie tyle za te trzy pokoje to zamknę się i wyjadę sobie odpocząć od tego pieprz.... o tym jak to dobrze zrobicie Ursusowi. A i jeszcze jedno - za czyje pieniądze gmina ma budować te drogi - za MOJE! ja płacę podatki tutaj i z moich podatków Gmina odłoży kasę na WASZE drogi i inne szkoły i przedszkola - byście WY mieli na czym zarabiać. Kpij ze mnie dalej, wal we mnie, wyzywaj od Marksów i Leninów - dobrodzieju.

• Gość: Mirosław Obarski Re: Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty do IP: *.vectro.com 25.08.11, 18:44
        Zatrudnianie firm wspierających komunikację mówi o profesjonalnym podejściu do zagadnienia. Firmy public relations zatrudniają przedsiębiorstwa i instytucje na całym świecie i w Polsce - nawet Urzędy Dzielnicy w Warszawie:
        warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10169628,Firma_PR_w_urzedzie_dzielnicy_to_normalka_.html

Przedstawiciele mediów wiedzą ponadto, że zajmuję się zawodowo public relations. Nie wspominając już o tym, że choć wywodzę się z północy kraju kraju, to od dawna mieszkam w Stolicy, jak setki tysiący innych mieszkańców tego Miasta. Znam doskonale blaski i cienie dzielnicy Ursus. Spędziłem w Ursusie wiele lat swojego życia. I spędzam nadal.
        Dlatego mogę traktować jedynie jako promocję zainteresowanie, którym ostatnio obdarzają moją skromną osobę:
        - "Nasz Ursus", powstałe przed paroma miesiącami pismo, które tak wiele uwagi poświęca wizji osiedla w miejscu fabryki ZPC Ursus,
        - a także przedstawiciele organizacji sprzyjających tej wizji,
        - czy też autorzy wpisów pod artykułami.

Z wyrazami szacunku, Mirosław Obarski
    • Gość: Wojciech bez fabryk Polska będzie niewolnikiem bankierów IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 21.08.11, 21:45
      Ursus to świadectwo nędzy politycznej i zdrady narodowej wasalnych politykierów. Bez własnej produkcji Polska stanie się zakładnikiem obcych interesów.
    • Gość: spider A kto te mieszkania kupi? IP: *.multimo.pl 21.08.11, 22:27
      Boom się skończył i prędko nie wróci. Poza tym od cholery jest mieszkań na rynku wtórnym a i inwestycji nowych nie brakuje. Idzie niż demograficzny, druga fala kryzysu, pozamiatane.
      • zomozadwa Re: A kto te mieszkania kupi? 21.08.11, 23:20
        pamiętam wizytę w zpc ursus naszego "premiera z III ligi".
        z wielką p[ogardą i znajomościom rzeczy stwierdził, że należy "ten bałagan jak najszybciej zaorać".
        trochę to trwało...
        premier popracował trochę w anglii, nauczył się bankowego rzemiosła, został prezesem banku w Polsce, aż znudził się włoskim mafiozom i dostał kopa w d.upę.
        teraz doradza premierowi z I ligi... :-D
    • Gość: kb aż 9 hektarów to parki, szkoły, przedszkola... IP: *.fbx.proxad.net 21.08.11, 23:32
      "aż 9 hektarów to parki, szkoły, przedszkola...", ze 180 hektarów czyli całe 5%. Normalnie drugie Pole Mokotowskie tam wykroją (Pole Mokotowskie zajmuje 68,54 ha...). 9 hektarów to kwadrat o boku 300 metrów. Czyli obejście wkoło parku o takie powierzchni zajmie jakieś 15 minut... Ale, ale: na tych 9 hektarach maja też powstać parki, szkoły, przedszkola. No to policzmy: na tym nowym osiedlu ma zamieszkać 30 tyś ludzi. Jeśli to będą młode rodziny, to przynajmniej jakaś jedna trzecia z tego to będą dzieci. Na 10 tyś dzieci potrzeba 10 dużych, jedno-tysięcznych szkół (nie rozdrabniajmy się w tym szacowaniu na przedszkola i żłobki). Jeden hektar na taką szkołę to w zasadzie jest mało.
      Podsumowując: szemrana firma razem z władzami miasta i Ursusa chcą zbudować kolejny betonowy obóz koncentracyjny, w którym nie będzie się dało normalnie żyć. Ale co się dziwić, na Skoroszach już się raz udało takie coś zbudować.
    • Gość: GTPRESS Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty dozw... IP: *.c3-0.80w-ubr1.nyr-80w.ny.cable.rcn.com 22.08.11, 00:38
      produkowali 1.5 mln ciagnikow, a dzis nie wiedza co z tym zlomem zrobic? ot, lepetyny posolidarnosciowe....... a trawke posiac i tanczyc z medrecem w takt poleczki z tamtych Dni.....
    • ksks3 Czy to warto brać na poważnie ? 22.08.11, 09:53
      Jakieś mieszkania, szkoły, przedszkola ba nawet nowa ciepłownia (jakby stara już się rozsypała), trawniczki, jeziorka, etc. etc.
      Ciemny lud wszystko kupi - może to i prawda ale dlaczego ten prymitywny bajer kupują urzędnicy ?
      Nie będzie żadnego nowego miasteczka Ursus . Za to jest wiele zgiełku, który bardzo przydaje sie "inwestorom" Póki co, te kilkadziesiąt hektarów oddalonych o dziesięć kilometrów od pałacu kultury to świetny instrument do robinia tego zgiełku i propagandowego lewarowania innych interesów.
      W sumie wszystko normalnie, tylko z urzędów które są dziwnie przychylne "inwestorom " jakoś brzydko pachnie !!!!!!!!!
    • Gość: Piotruś Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty dozw... IP: *.204.86.147.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.08.11, 10:23
      Poznając projekt Planu stwierdzam, że przygotowywali go jacyś ignoranci i idioci... Likwidować Gierdziejewskiego to jakieś szaleństwo!
    • Gość: boruta Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty dozw... IP: 178.73.49.* 22.08.11, 10:58
      To jest dzieło solidarucha Wrzodaka, on wspaniały wózkowy naprawiał to co nie udało się zepsuć komuchom.
    • Gość: SnnRU Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty dozw... IP: *.seedfund.z.tpnet.pl 22.08.11, 13:48
      Zapraszamy do zapoznania się z działalnością firm wchodzącym w skład Stowarzyszenia na rzecz Rozwoju Ursusa.
      Galeria przykładowych firm działających na terenie Ursusa dostępna na naszej stronie internetowej.

Link: www.ursus-stowarzyszenie.pl/galeria/

Zapraszamy.
      • Gość: SnnRU Re: Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty do IP: *.seedfund.z.tpnet.pl 22.08.11, 14:06
        Zapraszamy również do obejrzenia filmu pt: „Przemysł na terenach byłych ZPC Ursus”

Link: www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1G3hg1ST0Ig
      • Gość: Szamoty Re: Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 08:32
        Zapraszacie, ale nie ma możliwości komentowania waszych informacji, ciekawe dlaczego, obawa przed dyskusją społeczną, kryjecie się pod instytucją stowarzyszenia społecznego, a tak na prawdę to jest lobby przemysłowe. Zapewne strategia Pana Obarskiego, kryć się i wypuszczać zasłonę dymną, żeby nie było wiadomo kto i czyje pieniądze stoją za kampanią SNRU.
        • Gość: SnnRU Re: Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty do IP: *.seedfund.z.tpnet.pl 26.08.11, 18:39
          Szanowny Panie/Pani,

Wpis o finansowaniu “Stowarzyszenia na rzecz Rozwoju Ursusa” jest, przykro to powiedzieć, zwyczajnym pomówieniem.

Podkreślamy bardzo często, że w skład Stowarzyszenia wchodzą przedstawiciele firm działających na terenie ZPC Ursus, w głównej mierze. To z ich składek utrzymywana jest działalność Stowarzyszenia, zgodnie ze Statutem tej organizacji.

Więcej o celach i statucie Stowarzyszenia na rzecz Rozwoju Ursusa na naszej stronie internetowej:
          www.ursus-stowarzyszenie.pl/stowarzyszenie-2/
          Zapraszamy do komentowania na naszych profilach społecznościowych. Wystarczy dodać profil Stowarzyszenia jako znajomego na różnego rodzaju serwisach społecznościowych, np. facebook, żeby móc komentować. Chętnie podejmujemy - merytoryczną - dyskusję na portalach dzielnicowych.

Zespół Stowarzyszenia na rzecz Rozwoju Ursusa

www.ursus-stowarzyszenie.pl
    • Gość: Szamoty Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty dozw... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 08:27
      Panie Obarski, oczywiście, że to normalne, ale na spotkaniach Rady Dzielnicy nie przedstawiał się Pan jako PR-owiec tylko "członek wspierający" Stowarzyszenia, a to już trąci brakiem etyki.
      • Gość: Mirosław Obarski Re: Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty do IP: *.vectro.com 26.08.11, 10:39
        Należę do Stowarzyszenia na rzecz Rozwoju Ursusa i mam moralne prawo występować w jego imieniu. Znam doskonale dzielnicę Ursus, jej problemy i potrzeby - i to znacznie bardziej legitymizuje mnie do wypowiadanie się na jej temat.

Informację o statusie "członka wspierającego" w Stowarzyszeniu na rzecz Rozwoju Ursusa mają osoby, którym wręczyłem swoją wizytówkę. Są to wyłącznie dziennikarze z małymi wyjątkami, np. tak się złożyło, że otrzymał ją również przedstawiciel firmy forsującej budowę osiedla na terenie fabryki ciągników.

Jeżeli pisze Pan już wprost do mnie, to wypadałoby chyba przestać być anonimowym. Na temat etyki, w tym wypadku dziennikarskiej, powinien Pan/Pani? porozmawiać w redakcji czasopisma "Nasz Ursus". Myślę, że redakcja ma ciekawy punkt widzenia na te zagadnienie.
        • Gość: Szamoty Re: Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.11, 18:10
          I zapewne kampanię PR-ową robi Pan za darmo ;), a Gazetę Mazowiecką wyrzucił Pan z konferencji bo byli niegrzeczni :). Ludzie to nie ciemny lud i wiedzą kim Pan jest, narzekanie na prasę lokalną to słaby argument, jak na takiego specjalistę od PR-u. Podstawową umiejętnością dobrego Pr-owca jest skuteczne budowanie dobrych relacji z mediami, ale jak się selekcjonuje dziennikarzy i pcha się wszędzie przed kamerę i mikrofon to trudno to zauważyć :)
          • Gość: Mirosław Obarski Szanowny Anonimie IP: *.vectro.com 05.09.11, 20:39
            Szanowny Anonimie,

Nawet przedstawiciele Gazety Mazowieckiej, która zażądała pieniędzy za zamieszczenia sprostowania od jednego z przedsiębiorców z ZPC Ursus (co stoi w jawnej sprzeczności z Prawem Prasowym) mogli wejść na konferencję prasową organizowaną przez Stowarzyszenie na rzecz Rozwoju Ursusa, bo oczywiście o tę konferencję chodzi - dodam dla wyjaśnienia - Dlaczego? Bo są dziennikarzami.

Poprosiłem w momencie rozpoczęcia konferencji przedstawiciela pewnego stowarzyszenia, który sam przyznał - odpowiadając na pytanie radnego dzielnicy Ursus, że pieniądze na działalność ma od pewnego developera, na co mam kilku świadków, w tym radnego - o opuszczenie sali, ponieważ ta osoba:
            - nie została zaproszona
            - nie była dziennikarzem
            - już wcześniej przeszkadzała w wypowiedziach Stowarzyszenia w innych miejscach
            - przeszkadzała w nagraniu TVP Info
            - przeszkadzał w rozpoczęciu konferencji.

Dopiero panie z obsługi Centrum Prasowego PAP wyprosiły tę osobę z sali. Z ich relacji wynika, że było to pierwsze tego typu wydarzenie w historii tego Centrum, kiedy próbowano zniszczyć komuś konferencję.

Świadczy to tylko o desperacji przeciwników Stowarzyszenia na rzecz Rozwoju Ursusa, które opowiada się za przemysłowym zagospodarowaniem terenu po byłych ZPC Ursus.

Mirosław Obarski
            • Gość: Szamoty Re: Szanowny Anonimie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 07:32
              Ma Pan zaskakującą tendencję do robienia z siebie i Pana pracodawców ofiar i podmiotów prześladowanych :), podkreśla Pan zaangażowanie w sprawy Ursusa,ale na ostatniej imprezie w Parku Czechowickim, było sporo firm z Ursusa, ale SNRU nie. Czyżby pieniądze szły tylko na PRConsultants i wciskanie ludziom wizji jak to Pana chlebodawcy są wręcz wtopieni w Ursus?
    • Gość: MIKA Co z Ursusem? Trwa bitwa, wszystkie chwyty dozw... IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.11, 10:28
      JAKIM TRZEBA BYC BARANEM,ZEBY NIE ZROZUMIEC, ZE LUDZIOM POTRZEBNA JEST PRACA PRZEDE WSZYSTKIM,MIESZKAC NOWYCH W URSUSIE SA JUZ TYSIACE, ZA CO MAJA PLACIC TE RATY I PODATKI,BIEDA W POLSCE, DAJCIE LUDIZOM PRACE A NIE OKRADACIE ICH ZE WSZYSTKIEGO DO CNA JUZ!TU PRACOWALO TYSIACE LUDZI, DAJCIE IM PRACE ZNOWU NIE MIESZKANIA!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka