Dodaj do ulubionych

CO BYSCIE ZBUDOWALI W WARSZAWIE !

IP: *.adsl.snet.net 28.01.06, 21:04
Zgadzam sie z Panem Bartkiem. Nasza Warszawa piekna nie jest.Burzyc to prosta
robota.Moim zdaniem , brakuje w W-wie miejsc "wspolnych" , zakatkow,milych
miejsc do przebywania ,spotykania sie. Ta wyliczanka ;CO WYBURZYC nie ma
sensu. Zbudujmy COS !!! Dajmy swoje pomysly komu trzeba i pomozmy w ich
realizowaniu. Ja przeznacze na to 10 godzin w miesiacu jezeli wciagniecie mnie
do swoich planow i pomyslow.Niech to sie nawet nazywa "praca spoleczna" aby
bylo milo, kolorowo itp.
Obserwuj wątek
    • kazuyoshi78 Re: CO BYSCIE ZBUDOWALI W WARSZAWIE ! 31.01.06, 00:07
      W miejsce Centralnego ponad 300-metrowy wieżowiec (może mieścić dworzec na
      najniższych kondygnacjach) i po drugiej stronie JP2 taki sam wieżowiec, oba
      moga być na którejś kondygnacji połączone ze sobą jak Petronas Tower w Kuala
      Lumpur.

PS. Jestem laikiem w sprawach budowlanych i nie wiem, czy w tamtym miejscu
      można wznoscić takie konstrukcje (np. z uwagi na drgania wywołane niesustannym
      ruchem pociągów), ale pomarzyć zawsze można :)

Zabudowałbym też wszystkie "czarne dziury" w Warszawie, tj. np. Żoliborz
      Przemysłowy, Czyste, Siekierki. Widziałbym tam normalną miejską zabudowę (czy
      niską czy wysoką to już zależy od specyfiki miejsca), a nie kolejne ogrodzone
      getta. Czyli zabudowa pierzejowa, tu i ówdzie uzupełniana wieżowcami.
      • ambush Re: CO BYSCIE ZBUDOWALI W WARSZAWIE ! 31.01.06, 13:13
        MOST POLNOCNY + trasa mostu polnocnego - obiecana przez ulubienca warszawy
        KACZORA. Z drugiej strony szkoda ze nie jest juz prezydentem Warszawy, mialby
        okazje po swojej kadencji pochwalic sie swoimi dokonaniami, bo po 3 latach ,
        zdolal zagospodarowac budynek po elektrowni na potrzeby muzeum. 1 inwestycja na
        3 lata - niezle.
    • Gość: pablo Re: CO BYSCIE ZBUDOWALI W WARSZAWIE ! IP: *.hilton.com 09.02.06, 12:11
      absolutnie centrum z miejscami z klimatem gdzie nie nudzac sie mozna spedzic
      chocby caly dzien nie budujcie kolejnych jarmarkow w centrum,oczywiscie
      obwodnica i metro
    • Gość: Pipina Re: CO BYSCIE ZBUDOWALI W WARSZAWIE ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.06, 22:13
      CENTRUM PRZYJAZNE DLA PIESZYCH BEZ AUTOSTRAD PRZEJSC PODZIEMNYCH I INNYCH
      ODHUMANIZOWANYCH POMYSŁÓW.
      • zegrz Re: CO BYSCIE ZBUDOWALI W WARSZAWIE ! 14.02.06, 12:26
        Chociaż jedną (1!!!) nowoczesną halę sportowo-widowiskową. Muzeum sztuki
        nowoczesnj, nad Wisłą, w okolicach Cypla Czerniakowskiego.
        Pomnik Syreny - kilkudziesięciometrowy, w nurcie Wisły. To byłby współczesny
        symbol Warszawy.
        • Gość: Lucas20 Re: CO BYSCIE ZBUDOWALI W WARSZAWIE ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 16:01
          Oczywiście Stadion narodowy z prawdziwego zdarzenia. Druga rzecz to drogi
          wyremontowac wszystkie drogi i chodniki w warszawie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka