Gość: edi ym IP: *.kutno.mediaclub.pl 20.07.03, 08:36 I co w tym dziwnego nic mnie zdziwi w tym skorupowanym Katolandzie ( czytaj Polen rzadzony pod przewodnią siłą kościoła) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomcat Zajmij się swoim zapyziałym miastem a nie nami IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 20.07.03, 11:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekus Re: Złote Tarasy IP: *.verona01.nj.comcast.net 23.07.03, 21:31 Kotolicyzm nie ma tu nic wspolnego z budowa ZT. To nasz ogolny system jest za to odpowiedzialny. Ale jesli by tak pujsc glebiej i rozwarzyc fundamenty pod prawne i dobre panstwo to zeczywiscie wystepuja one w 99% krajow protestanckich lub gdzie Katolicy nie maja wiekszosci. Jako wierzacy katolik to jest to dla mnie zastanawiajace. Przykladem moga byc panstwa np w Europie lub w ameryce poludniowej i centralnej w odroznieniu od polnocnej. afryka nie byla by najlepszym przykladem bo jest tam pare panstw gdzie protestanci maja wiekszosc ale wydaje mi sie ze etyka protestancka wymaga od ludzi wziecia odpowiedzialnosci za wszystko a nie sluchania sie i robienia tego co powiedza z gory. To takie podobne do krolestwa (dyktatora) i podwladnych a protestanci raczej do demokracji i samo dzialania. Odpowiedz Link Zgłoś