Gość: HUGO IP: 217.8.161.* 24.08.01, 16:51 Podobno istnieją naprawdę długie palindromy (wyrazy i zdania które można czytać od prawej do lewej i lewej do prawej. Ja znam: Kobyła ma mały bok Ewo żeby to były boty beżowe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaSZCZUR Re: Najdłuższy palindrom IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 16:57 No... najlepszy palindrom to Ipswitch (a może to kalambur?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: Najdłuższy palindrom IP: *.nationale.com.pl 24.08.01, 17:05 zakopane na pokaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: Najdłuższy palindrom IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 17:10 To ja znam taki po łacinie: Signa te, signa, temere me tangis et angis Co oznacza: Żegnaj, na próżno mnie żgasz i dręczysz. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Najdłuższy palindrom IP: *.ds.pg.gda.pl 24.08.01, 18:59 O, mam karabin i barak, mamo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Najdłuższy palindrom IP: *.chello.be 24.08.01, 19:16 Raczki sa super! Ja dorzucam cos z klasyki ;) Zakopane i cel wieczoru urocze i w lecie na pokaz. (to J. Tuwim) A to znaja wszyscy: Folgujmy paniom, nie sobie, ma rada. (J.Kochanowski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chemik Re: Najdłuższy palindrom IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 23:27 ANILINA czyli fenyloamina tzn.amina aromatyczna. Uwaga! TRUCIZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Re: Najdłuższy palindrom IP: *.bratniak.krakow.pl 05.09.01, 14:20 A mój kolega z podstawówki ma POLINIDRONICZNE nazwisko: P. KUDUK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L3pp4 Re: Najdłuższy palindrom IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 13:03 Jadzi w gębę gwizdaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Najdłuższy palindrom IP: *.pressmedia.com.pl 03.09.01, 20:18 Ile Romanowi dała za ład Iwona moreli Podobno pewien Polak napisał całą książkę palindromową, kilkaset stron, ale nie znam tytułu ani czy wpisano ją do Księgi Guinessa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yorke Re: Najdłuższy palindrom IP: *.ae.poznan.pl 05.09.01, 13:03 Moja propozycja brzmi: Może jutro ta dama da tortu jeżom. Odpowiedz Link Zgłoś