ka_27 21.07.03, 08:34 .. na poniedziałkową kawkę? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matysa Re: Czy ktoś reflektuje ... 21.07.03, 09:00 Ja , ja ,ja chcę bardzo tawci z mleczkiem i mapę z drogą do domu:( Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czy ktoś reflektuje ... 21.07.03, 09:11 Kawę wypijesz i od razu do domu się zmyjesz? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Czy ktoś reflektuje ... 21.07.03, 09:35 Ja reflektuje, nawet z odbiciem. Chcialbym poinformowac PT Plazowiczow ze w sobote bylem wraz z Przyleglosciami na plazy realnej. Nawet dworzec sie nazywa Stacja Plaza (100m). Ale tu towarzystwo ciekawsze i spiec sie nie mozna. Witam wszystkich. B/Y Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Czy ktoś reflektuje ... 21.07.03, 10:06 Mam, ale bez wiorkow kokosowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czy ktoś reflektuje ... 21.07.03, 10:08 To do kawy chętnie pogryziemy Twe ciasteczka, bez wiórków kokosowych :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Czy ktoś reflektuje ... 21.07.03, 10:11 gdzie gryzą ciasteczka tam wiory lecą(kokosowe) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Czy ktoś reflektuje ... 21.07.03, 10:17 Ale tylko na wyspach morz Poludniowych, gdzie tubylcy tancza bluesa przy ogniskach. (Wsrod bambusowych zarosli, cytrynowych gajow). Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Czy ktoś reflektuje ... 21.07.03, 10:22 a nie. jak w. goszcz chrupał sezamki A-HA na sopockiej plazy to wuiry lecialu az sie od panien nieletnich (wiosenno-letnich) zakurzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czy ktoś reflektuje ... 21.07.03, 10:26 Gdzie pyszna kawa, tam drwal rąbie :-P Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Brezly, opowiedz dokładniej 21.07.03, 10:16 jak było na tej plaży? Gorąco? Kąpałeś się? Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Brezly, opowiedz dokładniej 21.07.03, 10:16 chłodziłeś piwerko na brzegu? Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Brezly, opowiedz dokładniej 21.07.03, 10:20 oraz czy przykrył listkiem. nos czy przykryl, bo nosy nie opalaja sie na oliwkowo, tototonie. po pijacku sie opalaja. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Brezly, opowiedz dokładniej 21.07.03, 10:21 Pociag dojechal do stacji 'Dworzec Plaza' i wraz z przyleglosciami po wykupieniu biletu wlezlismy na plaze. Jedna przyleglosc padla na sloncu, a druga zaciagnela mnie do wody. Przy brzegu byly mchy i porosty oraz algi i glony (niektorzy robia zarowki z wolframu - my je robimy z tungstenu). Tam sie piwa nie wsadzi. Polezlili my pomostem i tam Przyleglosc pluskala sie az byla sina, a ja granatowy.# (Szesc linijek, musze konczyc). Ciag dalszy moze byc. 'nie jest to tzw cieple morze :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Brezly, opowiedz dokładniej 21.07.03, 10:25 Ty nie opowiadaj, Ty przynieś to piwko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Piwo 21.07.03, 10:28 Mam tu troche Franziskenera (hefe-weizen) , moze byc? Dobrze schlodzone. Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Piwo 21.07.03, 10:35 a w Helvetii belgijskie majo? trapistów, Duvell, Loeff, Kriek z wisienka? Trapistów dobre Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Piwo 21.07.03, 10:38 Ja nie wiem, to Baloo siedzi w Helwecji. Pewnie jak poszukac to maja. Tu miejscowe mi wystarczy. A w ojczyznie... Carsberg kupil PIASTA i teraz beda go warzyc w Brzesku, a Browar nasz zamkna. Pora umierac. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Piwo 21.07.03, 10:46 Browaru Piastowskiego nigdy nie zamkną! :-) A mogą być szklanice Piasta? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Piwo 21.07.03, 10:48 Moga byc! Krajan?:-) PS. Obawiam sie ze tak :-( (www.browar.biz) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Piwo 21.07.03, 10:53 Niestety ... Z przykrością stwierdzam, że tak ... :-P :-))) A w ten upał za oknem, bo znów u nas najcieplej w Polsce, piwo dobrze schłodzone byłoby mile widziane. W doborowym Towarzystwie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Piwo 21.07.03, 10:57 Przykrosc czemu? Co widac z okna? I tak poddajemy sie ostatni:-) Ubywam na jaki czas... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Piwo 21.07.03, 11:01 Z okna piękne centrum :-) Ale wróć z piwkiem, najlepiej tym ze Spiża :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Piwo 21.07.03, 12:23 Juz jestem. I mam chlebek ze smalcem a czosnkiem od Spiza. Miedzy nami: smalec ma bardzo malo cholesterolu :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Piwo 21.07.03, 12:27 i wogóle wpływa na polepszenie karnacji, porost włosów i brzuszka <zwłaszcza ten popity piwkiem>..itp...itd...;) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Piwo 21.07.03, 12:30 I usiądziemy koło Fredry :-))) Dawaj koszyczek z chlebkiem! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Piwo 21.07.03, 12:32 A jadlas ty ten chlebek od SPiza pod warzone tam piwo ze tu jakims brzuchem rosnacym grozisz? :-) Jak sobie czlowiek pomysli ze moglby zostac pozbawiony wszystkiego od czego MOGA rosnac brzuchy (ewentualnie) to strach, pustka, met i zamet i nawet zrezygnowany duch przestaje sie unosic nad akwenem wodnym. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Piwo 21.07.03, 12:35 Po prostu liczy się przyjemnie spędzony czas w przyjemnym towarzystwie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Piwo 21.07.03, 12:41 aha a tak jak odchudzajacy jest majonez typu jogomajo (Z dedykacją dla oxa) czy jogofresh, to moze tez smalec odchudzic przeciez Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Piwo 21.07.03, 13:45 Ja jestem odciety od Wrocka od pewnego czasu, wiec to mnie minelo. Nie mozna byc naraz wszedzie gdzie sie chce :-( Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Piwo 21.07.03, 13:51 Przynajmniej raz na jakis czas przylgne do materii macierzystej. Kolo Spiza najchetniej, albo u Maruchy na Wybrzezu Wyspianskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Piwo 21.07.03, 13:57 Była kiedyś fajna knajpa Pod Tukanami, jak były tam trzy stoliki i dwie beczki i morze wina wybornego, a czasem przychodziła Pani, co grała na pianinie :-) Ale to już dawno było :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Piwo 21.07.03, 14:00 ka_27 napisał: > Była kiedyś fajna knajpa Pod Tukanami, A Pod Papugami pamietasz? Pod Tukanami? Nie bylo to w okolicy Grunwaldzkiego? Zdjecia Solidarnosci Polsko-Czechoslowackiej, Michnik z Havlem na Sniezce etc.? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Piwo 21.07.03, 14:04 Tak :-) Okolice Grunwaldzkiego :-) a teraz tam zwykłe lody sprzedają :-( Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Piwo 21.07.03, 14:10 Pod Papugami kiedys szwagierka pracowala. Tam sie nauczylem odrozniac zapach parzonej herbaty z czarnej porzeczki (brrr...) od zapachu palonej gandzi:-) Ale jak jedno szlo z drugim - nie bylo sposobu. Wspominane przeze mnie Miki Mauzoleum tam grywalo, ale bez Kamana, ktory sie dekowal. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Piwo 21.07.03, 14:14 Stałym bywalcem tam byłem :-) A beczki były wygodne :-) A wino wyborne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Piwo 21.07.03, 14:19 Wtedy kiedy Miki gralo? To '27' to nie wiek? Tam byl taki gosc, pracowal tam, ktory pracowal wogole na trzy albo cztery etaty i tam siedzac jako instruktor, w godzianch pracy wykonywal druga gnac drut na przelotki. Sprawny byl jak diabli w tym. Tu dyskusja o jakims Herbercie czy innym Dylanie, on peroruje, a tu mu spod kombinerek przelotki wylatuja. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Piwo 21.07.03, 14:25 Głównie siedzieliśmy na przerwach między zajęciami :-) Wydział był prawie obok :-) A nastrój w ciemnym wnętrzu był boski :-) A "27" to był wiek, dawno, dawno temu :-) Jak pterodaktyle po ziemi chadzały :-P Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Piwo 21.07.03, 14:30 He, to juz qmam co za Wydzial. Chyba. Bociopatrzalki tam straszyly? Ja dalej, ale nad sama Odra. OK, hermetyczni sie robimy. Pomaranczowe lata, co? 'Przylaczyc Afryke do ZSRR' Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Piwo 21.07.03, 14:33 Nie, to nie ten :-P Wino Pod Tukanami winkiem, a piwo się grzeje :-) Krasnal na Prezydęta !! :-P (błąd specjalnie zrobiony) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Piwo 21.07.03, 14:55 Piwo sie wirtualizuje. Zeby sie tylko nie lignelo... Znaczy: zes z Nankiera? Tam w okolicy jeszcze byla farma i Tamka. No i Szewska. Pogaduszki weteranow.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Piwo 21.07.03, 14:58 Piwo to musi być teraz dobrze schłodzone i z pianą grubą na dwa palce :-))) Nie, nie z tamtąd, ale ja nie mam w zwyczaju pisywać publicznie ... Rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana :-P Te czasy ... :-P Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Piwo 21.07.03, 15:00 A jak sie rzuci 5o-halezowke to musi na pianie utrzymac sie tryz minuty. Co do kontroli: jasne, jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Piwo 21.07.03, 15:20 Piwo jasne, piwo, piwo jasne, piwo Dzwiek pociagu co ma zaraz ruszyc... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Piwo 21.07.03, 15:26 I ciemne w noc ciemną także :-) I dzwonek tramwaju na przystanku :-) I stukot końskich kopyt na Rynku :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Piwo 21.07.03, 15:48 I Mock szuka zabojcow. I mietusa w Piwnicy Swidnickiej jedza. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Piwo 21.07.03, 15:52 Hajda Braci Zakowska do Piwnicy Świdnickiej :-))) Ale ja wolę bardziej Spiża :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Piwo 21.07.03, 15:56 Prawda, w Swidnickiej jest ten duch klubu mlodziezy Pracujacej FSZMP. Straszy, znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś