Dodaj do ulubionych

Dzisiaj Ignacego

17.10.03, 08:04
czy coś sia szykuje?
Obserwuj wątek
    • viki2lav Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 08:38
      mam tu laurke i gozdziki
      • baloo1 Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 08:40
        to ja tez dodam Laurke. i Filonka.
        I torbe gwozdzikow.
        • viki2lav Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 08:41
          tiramisu przytargam
          • baloo1 Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 08:43
            O, to fajnie. Szkoda, ze sie misiu nie zalapie, bo tera misiu zmyknie.

(sorrry za ten oryginalny, wysokolotny i dalece nieprzewidywalny kalambur.
            musialem)
    • baloo1 Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 08:39
      Dla Ignatza -zagrychy taca
      I cos na jutrzejszego kaca.

A zamiast "stolat" - "jesienna Deprecha" w specjalnej interpretacji Plazowych
      Revellersow. W tym czasie Panie Plazowiczki sie gibaja i machaja lapkami.
      • westin Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 08:57
        Dużo rudych dla Ignacego,
        dużo kur dla Kulwego:)
        • tiresias Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:08
          mariola skubała zapaskę, spąsowiała. świeży kolor burgunda na włosach pasował
          do ognistych piwonii, które trzymała za plecami. dygnęła i wyrecytowała:

dziś w ignatza imieniny
          stos prezentów przynosimy
          łódź podwodno, helikopter
          moździerz, ponton, klucz francuski

zastęp rudych zastępowych
          wnet Cię wsadzi do rakiety
          lont odpali, kopa w dupe
          i polecisz w dal, niestety

jak chińczycy, jankes, ruski
          tak nasz ignatz orbituje
          sen się spełnia, co za widok!
          cała polska się raduje
          ---
          • viki2lav Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:14
            polski gieroj, polonauta
            zastep zastepowych wrzeszczy
            gdy nam wroci nasz bohataer
            trzeba bedzie uzyc kleszczy

• basia Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:18
              To do rymu tzreba?
              Ignatz,prosto do nieba!
              • ignatz Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:23
                Nie mogę się oprzeć wrażeniu iż wszystkie te dzieła wspólnym mówią tonem :)
          • basia Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:17
            Wystrzałowo się zrobiło..dla równowagi trochę ciszy przyniosę i dwie flaszki.

Wszystkiego najlepszego!
            • viki2lav Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:18
              pol szklanki ciszy poprosze, moze byc lesna
    • ignatz Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:21
      Rety, normalnie aż się wzruszyłem. Dziekuję za pamięć, tym bardziej że macie
      lepszą niż moja :-) Ale właśnie na takie niespodziewane okazje noszę ze sobą 3
      litry wybornej wódeczki aroniowej oraz wino z czerwonych porzeczek i mlecza.
      Ponadto w kierunku słonecznej Italii wystartował już wyczarterowany Concorde,
      cudem cofnięty muzeum, a wystartował po serniczek Normy :-)
      W dodatku mam ja tutaj czterdzieści kilo najwyborniejszej marihuany. jest to
      nartoktyk charakteryzujący się najwyższą jakością, którego rynkowa wartość
      opiewa na sto dwadzieścia milionów złotych :D
      • aniela Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:27
        aha cos im sie pokielbasilo od tej narkotki chyba. bo u mnie wiktora i
        malgorzaty. ale moge wypalic imieninowa fajke pokoju i za wiktora w skorze
        Ignatza. :)
        • viki2lav Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:28
          u mnie jak byk ignazio, jutro luca-£ukasz, a potem to juz Izaak
          • tiresias Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:38
            ten Izaak to już chyba odpada:)
            palę wszystko, te 40 kilo to na jakieś pół roku by stykło. smacznego
            • ignatz Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:43
              hyhyhy
      • ziri Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:39
        ja się dołączam, może coś rudego w prezencie? rydz na ten przykład nadałby
        się? :)
        • viki2lav Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:42
          lisica brzemienna
          • ziri Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:47
            w skutki?
            • viki2lav Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:50
              wez sie Iggy okresl. co bys chcial dostac na imieniny? oprocz ww
              • ignatz Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 10:01
                szczyptę spokoju ducha, odrobinkę jasnych mysli, koniec paranoi i Jeepa grand
                Cherokee :D
                • basia Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 10:16
                  Mogę Ci szczerze życzyć tego Jeepa,szczerze,bo zupełnie tak jak sobie:)
                • misiania Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 12:27
                  dżipa grand czekroki z larą insajd :))))))))
                  • Gość: viki2lav Re: Dzisiaj Ignacego IP: 213.255.126.* 17.10.03, 12:30
                    andzelina znaczysie?
                    • misiania Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 12:31
                      ofkoz
                      • ignatz Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 13:30
                        to ja wam zostawię dzipa, a wezmę Andzelinkę hyhyhy (zółtego pyrtka znajdziecie
                        w bagażniku ;-) )
                        • misiania Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 13:39
                          Twoja propozycja jest OK. absolutely ;))))

ps. keskese "pyrtek"?
                          • pierans Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 13:41
                            (wlasnie, co to?)
                            • ignatz Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 14:47
                              ten jej mały dzieciak, co to go się nabawiła w Kamodży. Pyrtek to synonim
                              brzdąca, szkraba, berbecia itp itd :-)
                              • viki2lav Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 15:06
                                ja go moge pare gosdzin potzrymac u siebie, moze ustalimy grafik
                                • pierans Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 15:26
                                  no, pewnie, pomozemy wam, nie ma sprawy
                                  tylko dajcie znac
                                  ;)
                                  • viki2lav Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 15:29
                                    andzelina niech do mnie zadzwoni, sie dogadamy
                                    • pierans Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 16:09
                                      ej, viki, w ogole to andzelina moze wpasc do nas na (z) szardoneja(em), no nie?
                                      a ty Ignatz posiedzisz z pyrtkiem w chacie
                                      • Gość: vikers Re: Dzisiaj Ignacego IP: 213.255.126.* 17.10.03, 16:40
                                        zgadzam sie, hehe
    • pierans Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 13:03
      Ignatzku
      wszystkiego, czego ci inni nie zyczyli, a ty sobie zyczysz

:-*
      • ignatz Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 13:26
        :D Dzięki!
        • magdal_l Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 16:00
          Ignacy! Spełnienia marzeń! :-*
          • viki2lav Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 16:06
            i kilka znakomitych prawd na cale 364dni, do nastepnych przymusowych imienin
            wyciete od pewnej meczennicy
            Znakomite cytaty Ojca Derektora Tadeusza R. oraz jego pracownikow z Radia
            Malaria.

o. Rydzyk: – A ta prostytucja na drogach? Jakież to wstrętne.I popatrzcie, kto
            się koło tych narzędzi diabła zatrzymuje. Popatrzcie... góry mięsa z hormonami–
            bo przecież nie ludzie. Trzeba siać, siać... tak, tak... zwierzęta z hormonami.
            A potem przychodzą z płaczem do księży.

o. Rydzyk: – Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i
            zniszczenie Kościoła.

o. Rydzyk: – Wykosztowaliście się na te kiełbasy, na te szynki na święta, a
            teraz co? Nawet na bilet nie macie, by pojechać do Częstochowy.

telefon do RM: – Poszłam do księdza i żalę się, że już nie mam siły, bo
            piętnaście lat żyję pod jednym dachem z pijakiem, a ksiądz westchnął i
            powiedział: „Ty masz jednego pijaka, a ja mam ich całą parafię”.

rozmowa na antenie RM:– Ojcze Dyrektorze... mam nowotwora i to złośliwego.
            – To wszystko dla Boga, córko.

telefon do RM: – Miałam do usunięcia ząb... i to mądrości. Bardzo się bałam i
            poszłam do kościoła, i modliłam się: „Panie Jezu, co to będzie, co to
            będzie...”. I taka myśl mi wtedy przyszła do głowy: to ja się boję o ból zęba,
            a przecież Jego na tym krzyżu bardziej bolało. No to zaczęłam się modlić i
            ofiarowałam Jezusowi ten ząb. Poszłam do dentystki, a Jezus mi to wynagrodził i
            wcale mnie nie bolało.

ekspert RM: – Masoni są narzędziem szatana, a ich znakiem jest słońce. Zwróćcie
            uwagę, że ten znak starają się umieścić wszędzie. Na przykład w Polsacie się
            ono pojawia i na butelkach wody „Bonaqua”, i jako logo partii Unia Wolności.
            Żebyśmy mieli kilkuset takich ojców Rydzyków w Polsce, to nie musielibyśmy się
            bać masonerii.

o. Rydzyk: – Polska stała się terenem misyjnym dla pogan. Ich wysłannikami są
            prostytutki przy drogach. Siać... trzeba siać, siać, siać...

o. Rydzyk: – Byłem kilka tygodni temu w Paryżu. Wyszedłem wieczorem szukać
            eucharystii. Patrzę, a tu wszyscy się bawią, cały Paryż się bawi. Muzyka,
            kawiarnie, tańce. No szatan, mówię wam, szatan.

słuchaczka RM: – Pierwsze słowa, które usłyszałam na antenie Radia Maryja, to
            to, jak ojciec Tadeusz powiedział, że katolik to jest ciapa. Bardzo mnie to
            uderzyło i wtedy po raz pierwszy w życiu zaczęłam myśleć.

o. Rydzyk: – Trzeba pić zioła, bo to nie chemia. Ale jak się je pije na
            przykład o północy, stojąc na jednej nodze, to już wtedy zaczyna się okultyzm i
            diabeł.

rozmowa na antenie RM:– Niech będzie pochwalona Maryja zawsze dziewica. Czy
            będę na antenie?
            – Już pan jest na antenie.
            – A co mi ksiądz za pierdoły opowiada, kiedy mam włączone Radio Maryja i tam
            teraz słyszę ojca dyrektora!
            – Bo jeszcze fale radiowe do pana nie zdążyły dolecieć. I proszę się
            kulturalnie wysławiać.
            – Aha...

o. Rydzyk: – Przyjeżdżają tu do Torunia ludzie i mówią: „Jakie to sobie pałace
            budują księża.” A to jest ich dziadostwo – tych ludzi dziadostwo i mały mózg.
            Zacofanie!

słuchacz RM: – Chciałem pozdrowić moją zmarłą siostrę. Żeby zawsze była zdrowa.

o. Rydzyk: – Popatrzcie na te kobiety na ulicach. Tak chodzą i się ubierają,
            jak gdyby były prostytutkami. Popatrzcie, ile mamy w Polsce prostytutek. Ulice
            pełne prostytutek... na każdym kroku...

o. Rydzyk: – Mówią niektórzy, że Ojciec Święty jest konserwatystą. Pewno, że
            jest, bo na tych biwakach rozmaitych jadał konserwy, bo je lubi...

telefon do RM: – Ja jestem już babką, mam 75 lat. Tyle lat żyłam z
            alkoholikiem – już zaczynam płakać – i urodziłam z tym alkoholikiem córkę,
            która wyszła za mąż też za alkoholika. Urodzili dziecko, też alkoholika...

telefon do RM: – Postuluję wyrzucenie z nazwy telewizji Polsat liter: pol. Bo
            to nie polskie. I co wtedy zostanie? Sat zostanie. I jak dodamy do tego skrót
            od anteny, zobaczymy całą prawdę Sat-an!

ekspertka RM: – Telewizjai gry komputerowe mogą być przyczyną masturbacji,
            która będzie później przeszkadzała w tworzeniu więzi rodzinnych. Badania na
            całym świecie wskazują, że masturbacja jest główną przyczyną rozwodów na całym
            świecie.

rozmowa na antenie RM: – Jak to jest, ojcze? Znajoma chodziła po domach i
            zbierała pieniądze na Radio Maryja i wpadła do piwnicy głową w dół i teraz ma
            wstrząs mózgu i cała poraniona jest...
            – Może źle zbierała...

telefon do RM: – Człowiek, który nie modli się i nie słucha Radia Maryja, jest
            jak to bydlę.

o. Rydzyk: – Patrzę... leży na ziemi nieprzytomna staruszka. Podchodzę i pytam
            ją, co się stało? A ona: – A co to pana obchodzi?

słuchaczka: – Pojechałam na pielgrzymkę na Węgry i widziałam, że księża, co
            byli z nami, kupowali w dużych ilościach winiaki...
            o. Jacek: – Mówi pani nie na temat dzisiejszej katechezy.

o. Rydzyk: – Byłem kiedyśw Niemczech i patrzyłem na ich młodzież. I myślałem
            sobie... kiedyś to tu była wspaniała młodzież. A dziś w Polsce patrzę, a tu
            całują się na przystanku. I nie zwrócisz uwagi... bo jak zwrócisz, to by
            człowieka zabili.

ekspert na antenie RM: – Weźmy słowo „komputer”. Wszystkie litery w tym słowie
            przyporządkujmy kolejnym liczbomw alfabecie, potem dodajmy je do siebie i
            pomnóżmy przez 6. Co otrzymamy? Otrzymamy 666.A więc i komputer i Internet to
            narzędzia diabła.

21. 10 - 1.15
            "wydaje mi się, że nasz naród idąc na wybory stracił rozum, wypada tylko
            oczekiwać, kiedy jakaś kara boża spadnie na naszą biedną Polskę .... studenci z
            Gorzowa, trafnie i po imieniu nazwali rodaków, głosujących na Aleksandra
            Kwaśniewskiego - zdrajcami Polski".

18. 10 - 1.45
            "Słuchanie muzyki techno prowadzi do niekontrolowanego oddawania moczu"

18. 10 - 0.30
            "Sekty sprzedają się jak nowy rodzaj podpasek". dalej ksiądz wyjaśnił jak
            powstają odłamy chhrześcijaństwa : "ksiądz katolicki żeni się z siostrą
            katolicką i zakłada nowy odłam" następnie ponownie odwołał się do katolickiej
            równości : "jak sekta chrześcijańska wyświęca mężczyzn, to mogą to być
            święcenia ważne, a jak wyświęca kobiety, to oczywiście są to swięcenia nieważne"

12. 10 - 1.55
            ”inkwizycja zabroniła stosowania tortur”

12. 10 - 1.40
            "zawieranie małżeństw między osobami tej samej płci, narusza i profanuje (!!!)
            prawa tysięcy małżeństw zawartych zgodnie z prawem naturalnym"

05. 10 - 2.05
            "Satanizm = marksizm"

27. 09 - 2.20
            "tolerancja (niekatolicka) polega na równouprawnieniu homoseksualistów i innych
            zboczeńców"

26. 09 - 1.36
            "Nie może być tak, ze wychodzimy z kościoła i kupujemy Gazetę Wyborczą!
            Przecież mamy Nasz Dziennik i Niedzielę. Tylko z tych gazet mozemy się coś
            dowiedzieć".

21.09 - 15.35
            "Radio Maryja jest apolityczne"

18.09 - 17.25
            "Obowiązkiem obywatela jest obowiązek nieprzestrzegania takich praw cywilnych,
            które są niezgodne z prawami ewangelii."

13. 09 - 12.20
            "Musimy słuchać biskupów i Ojca Św. i pójść wszyscy do wyborów i wyrzucić to
            bydło"

10. 09 - 0.50
            "Na księży jest więcej ataków diabła niż na świeckich (...) atakują księży ze
            wszystkich stron"

07. 09 - 17.00
            ”Aby zachować czystość przedmałżeńską trzeba się modlić”
            „Do zachowania czystości bardzo pomocny jest różaniec”

07. 09 - 10.50
            z zaleceń przedwyborczych : "Trzeba sprawdzić, czy kandydat na którego będę
            głosował stoi za obroną życia poczętego jak mur"

07. 09 - 10.25
            W audycji dla dzieci : "Św. Mikołaj był biskupem i rozdawał dzieciom prezenty"

05. 09
            "Polska jest rozkradana, siły liberalno-masońskie atakują"

05. 09
            "Mamy jeszcze jednego przyjaciela w Niebie (...) który będzie wspierał nas w
            niebie, tak jak wspierał Polskę za swego życia"
            • kwiat_paproci Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 18:08
              Ten Ignatz,to nie za często imieniny ma,bo cos mi się zdaje,że już w tym roku
              obchodził...Dobra,nie będę skąpić.Wszystkiego naj,naj i przenaj w tym i
              przyszłym wcieleniu życzy wierna wielbicielka ;-))))A w prezencie cmok:-*
              • ignatz Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 21:32
                jej, czuję że się czerwienię :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka