baloo1 Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 08:40 to ja tez dodam Laurke. i Filonka. I torbe gwozdzikow. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 08:43 O, to fajnie. Szkoda, ze sie misiu nie zalapie, bo tera misiu zmyknie. (sorrry za ten oryginalny, wysokolotny i dalece nieprzewidywalny kalambur. musialem) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 08:39 Dla Ignatza -zagrychy taca I cos na jutrzejszego kaca. A zamiast "stolat" - "jesienna Deprecha" w specjalnej interpretacji Plazowych Revellersow. W tym czasie Panie Plazowiczki sie gibaja i machaja lapkami. Odpowiedz Link Zgłoś
westin Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 08:57 Dużo rudych dla Ignacego, dużo kur dla Kulwego:) Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:08 mariola skubała zapaskę, spąsowiała. świeży kolor burgunda na włosach pasował do ognistych piwonii, które trzymała za plecami. dygnęła i wyrecytowała: dziś w ignatza imieniny stos prezentów przynosimy łódź podwodno, helikopter moździerz, ponton, klucz francuski zastęp rudych zastępowych wnet Cię wsadzi do rakiety lont odpali, kopa w dupe i polecisz w dal, niestety jak chińczycy, jankes, ruski tak nasz ignatz orbituje sen się spełnia, co za widok! cała polska się raduje --- Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:14 polski gieroj, polonauta zastep zastepowych wrzeszczy gdy nam wroci nasz bohataer trzeba bedzie uzyc kleszczy Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:18 To do rymu tzreba? Ignatz,prosto do nieba! Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:23 Nie mogę się oprzeć wrażeniu iż wszystkie te dzieła wspólnym mówią tonem :) Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:17 Wystrzałowo się zrobiło..dla równowagi trochę ciszy przyniosę i dwie flaszki. Wszystkiego najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:18 pol szklanki ciszy poprosze, moze byc lesna Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:21 Rety, normalnie aż się wzruszyłem. Dziekuję za pamięć, tym bardziej że macie lepszą niż moja :-) Ale właśnie na takie niespodziewane okazje noszę ze sobą 3 litry wybornej wódeczki aroniowej oraz wino z czerwonych porzeczek i mlecza. Ponadto w kierunku słonecznej Italii wystartował już wyczarterowany Concorde, cudem cofnięty muzeum, a wystartował po serniczek Normy :-) W dodatku mam ja tutaj czterdzieści kilo najwyborniejszej marihuany. jest to nartoktyk charakteryzujący się najwyższą jakością, którego rynkowa wartość opiewa na sto dwadzieścia milionów złotych :D Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:27 aha cos im sie pokielbasilo od tej narkotki chyba. bo u mnie wiktora i malgorzaty. ale moge wypalic imieninowa fajke pokoju i za wiktora w skorze Ignatza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:28 u mnie jak byk ignazio, jutro luca-£ukasz, a potem to juz Izaak Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:38 ten Izaak to już chyba odpada:) palę wszystko, te 40 kilo to na jakieś pół roku by stykło. smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
ziri Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:39 ja się dołączam, może coś rudego w prezencie? rydz na ten przykład nadałby się? :) Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 09:50 wez sie Iggy okresl. co bys chcial dostac na imieniny? oprocz ww Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 10:01 szczyptę spokoju ducha, odrobinkę jasnych mysli, koniec paranoi i Jeepa grand Cherokee :D Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 10:16 Mogę Ci szczerze życzyć tego Jeepa,szczerze,bo zupełnie tak jak sobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 12:27 dżipa grand czekroki z larą insajd :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav Re: Dzisiaj Ignacego IP: 213.255.126.* 17.10.03, 12:30 andzelina znaczysie? Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 13:30 to ja wam zostawię dzipa, a wezmę Andzelinkę hyhyhy (zółtego pyrtka znajdziecie w bagażniku ;-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 13:39 Twoja propozycja jest OK. absolutely ;)))) ps. keskese "pyrtek"? Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 14:47 ten jej mały dzieciak, co to go się nabawiła w Kamodży. Pyrtek to synonim brzdąca, szkraba, berbecia itp itd :-) Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 15:06 ja go moge pare gosdzin potzrymac u siebie, moze ustalimy grafik Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 15:26 no, pewnie, pomozemy wam, nie ma sprawy tylko dajcie znac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 15:29 andzelina niech do mnie zadzwoni, sie dogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 16:09 ej, viki, w ogole to andzelina moze wpasc do nas na (z) szardoneja(em), no nie? a ty Ignatz posiedzisz z pyrtkiem w chacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikers Re: Dzisiaj Ignacego IP: 213.255.126.* 17.10.03, 16:40 zgadzam sie, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 13:03 Ignatzku wszystkiego, czego ci inni nie zyczyli, a ty sobie zyczysz :-* Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 16:06 i kilka znakomitych prawd na cale 364dni, do nastepnych przymusowych imienin wyciete od pewnej meczennicy Znakomite cytaty Ojca Derektora Tadeusza R. oraz jego pracownikow z Radia Malaria. o. Rydzyk: – A ta prostytucja na drogach? Jakież to wstrętne.I popatrzcie, kto się koło tych narzędzi diabła zatrzymuje. Popatrzcie... góry mięsa z hormonami– bo przecież nie ludzie. Trzeba siać, siać... tak, tak... zwierzęta z hormonami. A potem przychodzą z płaczem do księży. o. Rydzyk: – Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła. o. Rydzyk: – Wykosztowaliście się na te kiełbasy, na te szynki na święta, a teraz co? Nawet na bilet nie macie, by pojechać do Częstochowy. telefon do RM: – Poszłam do księdza i żalę się, że już nie mam siły, bo piętnaście lat żyję pod jednym dachem z pijakiem, a ksiądz westchnął i powiedział: „Ty masz jednego pijaka, a ja mam ich całą parafię”. rozmowa na antenie RM:– Ojcze Dyrektorze... mam nowotwora i to złośliwego. – To wszystko dla Boga, córko. telefon do RM: – Miałam do usunięcia ząb... i to mądrości. Bardzo się bałam i poszłam do kościoła, i modliłam się: „Panie Jezu, co to będzie, co to będzie...”. I taka myśl mi wtedy przyszła do głowy: to ja się boję o ból zęba, a przecież Jego na tym krzyżu bardziej bolało. No to zaczęłam się modlić i ofiarowałam Jezusowi ten ząb. Poszłam do dentystki, a Jezus mi to wynagrodził i wcale mnie nie bolało. ekspert RM: – Masoni są narzędziem szatana, a ich znakiem jest słońce. Zwróćcie uwagę, że ten znak starają się umieścić wszędzie. Na przykład w Polsacie się ono pojawia i na butelkach wody „Bonaqua”, i jako logo partii Unia Wolności. Żebyśmy mieli kilkuset takich ojców Rydzyków w Polsce, to nie musielibyśmy się bać masonerii. o. Rydzyk: – Polska stała się terenem misyjnym dla pogan. Ich wysłannikami są prostytutki przy drogach. Siać... trzeba siać, siać, siać... o. Rydzyk: – Byłem kilka tygodni temu w Paryżu. Wyszedłem wieczorem szukać eucharystii. Patrzę, a tu wszyscy się bawią, cały Paryż się bawi. Muzyka, kawiarnie, tańce. No szatan, mówię wam, szatan. słuchaczka RM: – Pierwsze słowa, które usłyszałam na antenie Radia Maryja, to to, jak ojciec Tadeusz powiedział, że katolik to jest ciapa. Bardzo mnie to uderzyło i wtedy po raz pierwszy w życiu zaczęłam myśleć. o. Rydzyk: – Trzeba pić zioła, bo to nie chemia. Ale jak się je pije na przykład o północy, stojąc na jednej nodze, to już wtedy zaczyna się okultyzm i diabeł. rozmowa na antenie RM:– Niech będzie pochwalona Maryja zawsze dziewica. Czy będę na antenie? – Już pan jest na antenie. – A co mi ksiądz za pierdoły opowiada, kiedy mam włączone Radio Maryja i tam teraz słyszę ojca dyrektora! – Bo jeszcze fale radiowe do pana nie zdążyły dolecieć. I proszę się kulturalnie wysławiać. – Aha... o. Rydzyk: – Przyjeżdżają tu do Torunia ludzie i mówią: „Jakie to sobie pałace budują księża.” A to jest ich dziadostwo – tych ludzi dziadostwo i mały mózg. Zacofanie! słuchacz RM: – Chciałem pozdrowić moją zmarłą siostrę. Żeby zawsze była zdrowa. o. Rydzyk: – Popatrzcie na te kobiety na ulicach. Tak chodzą i się ubierają, jak gdyby były prostytutkami. Popatrzcie, ile mamy w Polsce prostytutek. Ulice pełne prostytutek... na każdym kroku... o. Rydzyk: – Mówią niektórzy, że Ojciec Święty jest konserwatystą. Pewno, że jest, bo na tych biwakach rozmaitych jadał konserwy, bo je lubi... telefon do RM: – Ja jestem już babką, mam 75 lat. Tyle lat żyłam z alkoholikiem – już zaczynam płakać – i urodziłam z tym alkoholikiem córkę, która wyszła za mąż też za alkoholika. Urodzili dziecko, też alkoholika... telefon do RM: – Postuluję wyrzucenie z nazwy telewizji Polsat liter: pol. Bo to nie polskie. I co wtedy zostanie? Sat zostanie. I jak dodamy do tego skrót od anteny, zobaczymy całą prawdę Sat-an! ekspertka RM: – Telewizjai gry komputerowe mogą być przyczyną masturbacji, która będzie później przeszkadzała w tworzeniu więzi rodzinnych. Badania na całym świecie wskazują, że masturbacja jest główną przyczyną rozwodów na całym świecie. rozmowa na antenie RM: – Jak to jest, ojcze? Znajoma chodziła po domach i zbierała pieniądze na Radio Maryja i wpadła do piwnicy głową w dół i teraz ma wstrząs mózgu i cała poraniona jest... – Może źle zbierała... telefon do RM: – Człowiek, który nie modli się i nie słucha Radia Maryja, jest jak to bydlę. o. Rydzyk: – Patrzę... leży na ziemi nieprzytomna staruszka. Podchodzę i pytam ją, co się stało? A ona: – A co to pana obchodzi? słuchaczka: – Pojechałam na pielgrzymkę na Węgry i widziałam, że księża, co byli z nami, kupowali w dużych ilościach winiaki... o. Jacek: – Mówi pani nie na temat dzisiejszej katechezy. o. Rydzyk: – Byłem kiedyśw Niemczech i patrzyłem na ich młodzież. I myślałem sobie... kiedyś to tu była wspaniała młodzież. A dziś w Polsce patrzę, a tu całują się na przystanku. I nie zwrócisz uwagi... bo jak zwrócisz, to by człowieka zabili. ekspert na antenie RM: – Weźmy słowo „komputer”. Wszystkie litery w tym słowie przyporządkujmy kolejnym liczbomw alfabecie, potem dodajmy je do siebie i pomnóżmy przez 6. Co otrzymamy? Otrzymamy 666.A więc i komputer i Internet to narzędzia diabła. 21. 10 - 1.15 "wydaje mi się, że nasz naród idąc na wybory stracił rozum, wypada tylko oczekiwać, kiedy jakaś kara boża spadnie na naszą biedną Polskę .... studenci z Gorzowa, trafnie i po imieniu nazwali rodaków, głosujących na Aleksandra Kwaśniewskiego - zdrajcami Polski". 18. 10 - 1.45 "Słuchanie muzyki techno prowadzi do niekontrolowanego oddawania moczu" 18. 10 - 0.30 "Sekty sprzedają się jak nowy rodzaj podpasek". dalej ksiądz wyjaśnił jak powstają odłamy chhrześcijaństwa : "ksiądz katolicki żeni się z siostrą katolicką i zakłada nowy odłam" następnie ponownie odwołał się do katolickiej równości : "jak sekta chrześcijańska wyświęca mężczyzn, to mogą to być święcenia ważne, a jak wyświęca kobiety, to oczywiście są to swięcenia nieważne" 12. 10 - 1.55 ”inkwizycja zabroniła stosowania tortur” 12. 10 - 1.40 "zawieranie małżeństw między osobami tej samej płci, narusza i profanuje (!!!) prawa tysięcy małżeństw zawartych zgodnie z prawem naturalnym" 05. 10 - 2.05 "Satanizm = marksizm" 27. 09 - 2.20 "tolerancja (niekatolicka) polega na równouprawnieniu homoseksualistów i innych zboczeńców" 26. 09 - 1.36 "Nie może być tak, ze wychodzimy z kościoła i kupujemy Gazetę Wyborczą! Przecież mamy Nasz Dziennik i Niedzielę. Tylko z tych gazet mozemy się coś dowiedzieć". 21.09 - 15.35 "Radio Maryja jest apolityczne" 18.09 - 17.25 "Obowiązkiem obywatela jest obowiązek nieprzestrzegania takich praw cywilnych, które są niezgodne z prawami ewangelii." 13. 09 - 12.20 "Musimy słuchać biskupów i Ojca Św. i pójść wszyscy do wyborów i wyrzucić to bydło" 10. 09 - 0.50 "Na księży jest więcej ataków diabła niż na świeckich (...) atakują księży ze wszystkich stron" 07. 09 - 17.00 ”Aby zachować czystość przedmałżeńską trzeba się modlić” „Do zachowania czystości bardzo pomocny jest różaniec” 07. 09 - 10.50 z zaleceń przedwyborczych : "Trzeba sprawdzić, czy kandydat na którego będę głosował stoi za obroną życia poczętego jak mur" 07. 09 - 10.25 W audycji dla dzieci : "Św. Mikołaj był biskupem i rozdawał dzieciom prezenty" 05. 09 "Polska jest rozkradana, siły liberalno-masońskie atakują" 05. 09 "Mamy jeszcze jednego przyjaciela w Niebie (...) który będzie wspierał nas w niebie, tak jak wspierał Polskę za swego życia" Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Dzisiaj Ignacego 17.10.03, 18:08 Ten Ignatz,to nie za często imieniny ma,bo cos mi się zdaje,że już w tym roku obchodził...Dobra,nie będę skąpić.Wszystkiego naj,naj i przenaj w tym i przyszłym wcieleniu życzy wierna wielbicielka ;-))))A w prezencie cmok:-* Odpowiedz Link Zgłoś