Dodaj do ulubionych

Co po dopalaczach?

06.10.10, 14:39
Nie ulega dla mnie wątpliwości, że obecna krucjata przeciwko dopalaczom jest klasycznym tematem zastępczym, wymyślonym przez rząd tylko po to, żeby odwrócić uwagę do narastającego w zastraszającym tempie długu publicznego. Walka z dopalaczami odbywa się na granicy prawa i prędzej czy później skończy się tym, że rząd będzie musiał wypłacić odszkodowania handlarzom. Bardzo jestem ciekaw, jaki będzie kolejny temat zastępczy po dopalaczach, bo jest przecież oczywiste, że ta ściema jest za słaba, żeby mogła trwać zbyt długo.
Obserwuj wątek
    • przewodniczacy_po Re: Co po dopalaczach? 06.10.10, 14:48
      Miałem nadzieję, że ktoś będzie miał jakiś pomysł, ale rzeczywiście trudno zgadnąć, co tuskowcy wymyślą jako kolejnę ściemę :)
      • kkuubba1 miliony mozliwosci 06.10.10, 14:51
        nie sposob przewidziec..

kto wpadlby na to, ze dopalacze beda na tapecie?
        rozdmuchanie jakies pierdoly, to nie jest wielka sztuka.
      • kontestatorbg Re: Co po dopalaczach? 06.10.10, 14:56
        Mrozy będą niedługo. Będzie pewnie jakaś "krowia" grypa. I dwa miesiace serialu ile to osób już na nią umarło i czy rząd kupi szczepionki
    • mondrala_z_po wygaszacze kryzysu może wreszcie 06.10.10, 15:00

• dobrzeizle po dopalaczach wybuchnie rewolucja 06.10.10, 15:05
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Co po dopalaczach? 06.10.10, 15:08
      Powrót do katafstrofy smoleńskiej.
      • przewodniczacy_po Re: Co po dopalaczach? 06.10.10, 15:11
        Będzie niedługo ten raport MAK-u, więc pewnie masz rację :)
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Co po dopalaczach? 06.10.10, 15:16
          Czyli Putin z Tuskiem znów tematem zastępczym odwrócą uwagę Polaków od podwyżek VAT-u.
    • alistair-p Re: Co po dopalaczach? 06.10.10, 15:25
      Rozmowa Jarek - Lechu przed katastrofą w Smoleńsku
    • mm-18 Re: Co po dopalaczach? 06.10.10, 17:45
      Kelnerzy, albo benzyna lakowa do rozcieńczania lakierów. Na benzynie nie ma wykazu składników! A benzyna lakowa zawiera składnik niebezpieczny dla życia! Podaję to Głównemu Inspektorowi sanitarnemu dla ułatwienia wprowadzenia zakazu sprzedaży i zamknięcia sieci OBI, CASTORAMA, PRAKTIKER i podobne. Butelki z benzyną lakową nie mają również zabezpieczeń uniemożliwiających wypicie zawartości. Nie ma też zakazu ich sprzedaży poniżej 18 lat. Tusk! Bier sie tera za benzynę lakową! Znów przypunktujesz do wyborów!
    • witoldzbazin Re: Co po dopalaczach? 06.10.10, 17:46
      tego nie wie nikt co w chorych umysłach POlityków jest ze szczebla rządowego hehehehe
    • przewodniczacy_po Re: Co po dopalaczach? 08.10.10, 09:31
      Już wiadomo, co po dopalaczach: wyborcza.pl/1,75478,8480752,Parszywa_dziesiatka.html
      • przewodniczacy_po Re: Co po dopalaczach? 08.10.10, 09:31
        Nawiasem mówiąc, w odniesieniu do dziennikarzy epitet "parszywy" uważam za wyjątkowo trafiony.
        • psiogon Re: Co po dopalaczach? 08.10.10, 09:40
          Następny będzie raport smoleński mający za zadanie przykryć wzrost cen, szczególnie cen żywności !
    • golden-women05 dla PO kazdy temat jest dobry byle................ 08.10.10, 09:54
      odwracał skutecznie uwagę Polaków od ich nieudolnych rządów! zobacz ile na Fk siedzi tych co to celowo odwracaja uwagę od ważnych tematów!
    • golden-women05 Tusk ma nosa. Coraz dłuższego 08.10.10, 10:10
      “Nie jestem tak głupi, żebym choć przez moment wierzył, iż Tusk rzeczywiście rozpocznie jakiekolwiek reformy. Choć, przyznam, nie spodziewałem się też, że zupełnie otwarcie powie, iż nie ma najmniejszego zamiaru ich podejmować, i że zrobi to tak szybko, po kilku zaledwie tygodniach. Nie jestem więc specjalnie zaskoczony, a nawet odczułem, słuchając słów premiera, coś w rodzaju podziwu. Podziwu, że można kota ogonem wykręcać z taką swadą i tak bezczelnie.” Czytaj wszystko na blog.rp.pl
    • przewodniczacy_po Re: Co po dopalaczach? 12.10.10, 20:08
      A ku ku
      • przewodniczacy_po Re: Co po dopalaczach? 12.10.10, 20:10
        Skoro już wypełniłem test dla pisowców i moherów, to chciałbym zwrócić uwagę, że temat dopalaczy został już przez Wydział Propagandy PO najwyraźniej zamknięty, o czym świadczy fakt, że mój wątek z pomysłem na walkę z dopalaczami został zdjęty przez cenzurę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka