Dodaj do ulubionych

Impeachment

15.09.15, 16:48
Eliza Michalik dziennikarka Superstacji domaga się procedury impeachmentu po wczorajszej wypowiedzi Dudy skierowanej do emigrantów w Wielkiej Brytanii.

Przypomnijmy co powiedział prezydent Duda do emigrantów...
Ja nie mam odwagi powiedzieć tutaj: „wracajcie do kraju”. Nie mam odwagi tego powiedzieć, bo to jest, powtarzam jeszcze raz, cały szereg działań, które spowodują, że ludzie wrócą i nie będą rozczarowani i nie powiedzą: „ten człowiek powiedział nam nieprawdę, ten człowiek nas okłamał, naciągnął nas”

Hmmm, chyba Piłat umyłby znowu ręce.

Jednak się dziwię tym głupim emigrantom, po zapowiedziach PEK o zniesienie składek na ZUS i NFZ.
Polacy...wracajcie, dość już opie...nia się. Nie wierzycie PEK i PO?
Obserwuj wątek
    • mara571 Eliza Michalik juz usunela swoj wpis na Twitterze 15.09.15, 17:37
      po kontrach, jakie dostala.
      Przypomniano jej plagiaty, zacytowano Tuska i Komorowskiego, ktorzy powiedzieli dokladnie to samo.
      • artexe Re: Eliza Michalik juz usunela swoj wpis na Twitt 15.09.15, 17:47
        mara571 napisała:

> po kontrach, jakie dostala.
        > Przypomniano jej plagiaty, zacytowano Tuska i Komorowskiego, ktorzy powiedzieli
        > dokladnie to samo.

Tuska wypowiedź słyszałem w telewizji dzisiaj,zresztą i tak pamiętałem co mówił. Duda powiedział znacznie mniej ale histeria, która się rozpętała jest nieporównywalna.
        Dziki kraj....
        • mara571 Re: Eliza Michalik juz usunela swoj wpis na Twitt 15.09.15, 18:08
          mozna powiedziec, ze to kampania wyborcza i proba walenia w PiS.
          Mnie sie jednak wydaje, ze chodzi o cos innego: jest za bardzo popularny i gdyby po wyborach udalo sie sklecic koalicje antypisowska w Sejmie, ktora utworzy rzad PAD zostanie ostatnia zapora przed kontynuacja obecnego stylu rzadzenia.

Polecam ci analize tego typu rzadow:
          www.youtube.com/watch?v=uf_VVJIHU0Y
          Artykul:
          www.nowakonfederacja.pl/iii-rp-jako-system-pasozytniczy/
          • w_v_w Re: Eliza Michalik juz usunela swoj wpis na Twitt 15.09.15, 18:26
            to co robia platfonsy i im podobni na nic, sie nie zda :D:D
            • artexe Re: Eliza Michalik juz usunela swoj wpis na Twitt 15.09.15, 18:39
              Oglądałem przed chwilą w TVN-24 program Morozowskiego, zaproszeni do studia byli J.Selin i Rutowski. Tematem rozmowy była owa wypowiedź Dudy do polskich emigrantów.
              Rutowski krytykował jak na prawdziwego leminga przystało, kiedy do głosu doszedł Selin zacytował mu wypowiedź i zapytał co jest złego w tej wypowiedzi. Rutowski dalej utrzymywał, że ta wypowiedź jest skandaliczna.
              Wówczas Selin powiedział mu, że cytował mu wypowiedź Tuska z 2007 do emigrantów w Anglii i że de facto skrytykował właśnie wypowiedź Tuska.
              Nie pamiętam dokładnie co, na to odpowiedział Rutowski, ale było widać, że został boleśnie skarcony i miał tego świadomość.
              • mara571 ale jaja, ale jaja powiedzilaby Bienkowska 15.09.15, 19:58
                a swoja droga to wysylanie do mediow takich osob jak Rutkowski, Witczak czy nawet rzecznik rzadu Tomczyk jest po prostu zyciowa pomylka premier i ludzi odpowiedzialnych za PR w PO.
                • mara571 TVN: Rutkowski kontra Sellin 15.09.15, 21:30
                  "To bardzo smutna sytuacja. Pan prezydent przedstawia nasz kraj w niezbyt pozytywnym świetle, a tak być nie powinno, tym bardziej, że mówi to jeszcze do niedawna polityk Prawa i Sprawiedliwości, gdzie w 2005 -6-7 roku jak PiS był u władzy, największa liczba Polaków opuszczała Polskę wybierając Wielką Brytanię

— atakował platformerski „pistolet”.

Jedynym wytłumaczeniem jest to że pan prezydent b. mocno angażuje się w kampanię PIS i chce przedstawiać nasz kraj nie jako kraj rozwijający się. A my przez wiele lat pracowaliśmy na dobry prestiż naszego kraju

— rozwodził się.

Co jest oburzającego w stwierdzeniu: „dobrze wiem, że ci którzy zarabiają w Londynie 5 razy więcej niż mogą zarobić w Polsce nie wrócą jedynie dlatego, że jakiś polityk powie”wracajcie”. Wrócą wtedy, kiedy także zarobki, a nie tylko ceny będą zachodnie.” Co pana oburza?

— spytał spokojnie Sellin.

Mnie nic nie oburza w słowach pana prezydenta. Ja po prostu uważam, ze prezydent najjaśniejszej Rzeczpospolitej powinien mówić o naszym kraju w słowach jak najlepszych

—odparował Rutnicki.

Czyli tego nie mógł powiedzieć?

— dopytał Sellin.

Mógł powiedzieć to na co ma ochotę. Ja ubolewam, że zawsze podczas wizyt zagranicznych pan prezydent nasz kraj przedstawia w nie najlepszym świetle. Pierwszy obywatel powinien mówić o swoim kraju jak najlepiej. Oczywiście płaca w Wielkiej Brytanii w przeliczeniu na polskie to 5 tys. 700 zł. I rozumiem, że jak PiS dojdzie do władzy to płace minimalną ustawcie na poziomie 5.700 zł. tak, by Polacy mogli szybko wrócić?

— zadrwił polityk PO.

Ja po prostu mówię, że nie powinno się o Polsce w ten sposób mówić szczególnie za granicą

— przesądził.

Zgadzam się, częściowo się zgadzam

— pojednawczo stwierdził poseł PiS.

Bardzo się cieszę!

— rozradował się Rutnicki.

Panie pośle, to co pan przed chwilą zrecenzował, to były słowa Donalda Tuska, wypowiedziane do Polaków w Londynie kilka lat temu. Źle mówi o Polsce, za granicą, w taki sposób w jaki zacytowałem…Zrecenzował pan wypowiedź Donalda Tuska.

— oświadczył Sellin.

Rutnickiemu szczęka opadła

Pan prezydent powinien jak najlepiej mówić o Polsce
              • platfusy.ida.do.paki To zupełnie jak Ligia Krajewska z PO 16.09.15, 11:52
                która kiedyś podpuszczona przez Mazurka wyśmiała program własnej partii.
    • rzewuski1 Re: Impeachment 15.09.15, 17:51

A mógł powiedzieć że jego kancelaria przygotowuje szereg ustaw które maja poprawić sytuacje
      w kraju. Tylko musiałby skłamać.
      On jeździ i żali, narzeka tak będzie jego prezydentura wyglądać.

Szkoda tez kasy na nowe wybory kogoś z którym i tak się nikt nie liczy a rządzi to tylko swoja kancelaria i niczym więcej,
      • erte2 Re: Impeachment 15.09.15, 19:56
        rzewuski1 napisał:
        A mógł powiedzieć że jego kancelaria przygotowuje szereg ustaw które maja poprawić sytuacj w kraju. Tylko musiałby skłamać.
        A cóż to dla niego. Przecież to jego chleb powszedni; ostatecznie tak właśnie wygrał wybory.
      • az43 Re: Impeachment 15.09.15, 20:56
        Taki płaczliwy nieudacznik.
    • a74-7 Re: Impeachment 15.09.15, 18:38
      A mnie zadziwia ta walka na smierc i zycie, ta panika przed PISem.
      Czy ten strach ma uzasadnienie w katastrofie smolenskiej ?
      Bo naprawde trudno znalezc inny powod .
      • edd.y Piece of shit 15.09.15, 18:41
        Kolejna zalosna pinda robiaca desperackie komentarze. Guamo wam to POmoze.
        • deoand Re: Piece of shit 15.09.15, 18:54
          Oj Maciorka / Macierewicz / nadchodzi i Kamiński ten od CBA też .... oj będzie się działo , oj będzie .
          • a74-7 Re: Piece of shit 15.09.15, 19:00
            ten kto ma czyste sumienie nie peNka!
        • sclavus Re: Piece of shit 15.09.15, 21:26
          Mam rozumieć, że podoba ci się prezydentura shitów??
      • mara571 Re: Impeachment 15.09.15, 19:47
        a74-7 napisał:

> A mnie zadziwia ta walka na smierc i zycie, ta panika przed PISem.
        > Czy ten strach ma uzasadnienie w katastrofie smolenskiej ?
        > Bo naprawde trudno znalezc inny powod .

Naprawde trudno znalezc?
        Stanowiska, panstwowe zlecenia dla firm znajomych krolika, miejsca w radach nadzorczych, a im dalej w dol tym las powiazan i osobistych korzysci wiekszy.
        Za co aresztowano szefowa PUP w Swietokrzyskim, ktora miala kandydowac na senatora?
        Ja zlapali, a ilu nie?
        • az43 Re: Impeachment 15.09.15, 20:57
          "Ja zlapali, a ilu nie?"
          Naprawdę nie wiem ile osób zapisało sie do PiS.
          • mara571 Re: Impeachment 15.09.15, 21:11
            Pani byla z PSL.
            PiS jest "kadrowe", ca 22-23 tys czlonkow.
        • a74-7 Re: Impeachment 15.09.15, 21:19
          mara,obawiam sie ze korupcja nie robi na Polaku lemingu wrazenia :-)
          • x2468 Re: Impeachment 15.09.15, 21:40
            Co to jest przy 70 milionach pancia Kunika wyprowadzonych do Luksemburga? Więc trudno aby robiło wrażenie.
        • dystans4 Re: Impeachment 15.09.15, 22:39
          Tak, ją złapali, a twórców afery hazardowej PiS (tajne przepisanie ustawy Gilowskiej, strata SK szacowna na 1 miliard złotych) nie złapali, PiSowscy autorzy afer SKOK, współtwórca przestępczego przedsiębiorstwa ułaskawieniowego też z immunitetem, na dodatek prezydenckim.
          Oczywiście, zarzuty ciążą na obu partiach (niby dlaczego nie ścigano udziałowców wymienionych afer PiS?), ale w ciągu krótkiego okresu rządów z Samoobroną i LPR PiS pokazał, że w tej konkurencji nie ma równych.
          A dziś? Jestem przekonany, że twórców obecnych afer PiS nie będzie ścigał, a, najprędzej, szantażował.
          I taki mamy wybór - pomiędzy PO i PiS. Obecnym rządem, który nie robi nic dla kraju, a rządem jeszcze bardziej skorumpowanej agentury.
    • sclavus Re: Impeachment 15.09.15, 21:22
      Powiedział również, że (z pamięci) "cały rozwój Polski, to tylko statystyka" a to jest gorsze niż "nie wracajcie bo Polska jest w ruinie"
      ... spróbuj wymyślić co!
    • maszmi Re: Impeachment 16.09.15, 09:46
      Dud myśli, że jak powie "wracajcie" to oni wrócą , naiwny jak budyń.
    • xystos Re: Impeachment 16.09.15, 12:51

Drodzy Panstwo Forumowicze

prosze Was o pomoc,pisalem do Pana/Pani
      Admin by pozwolono mi zakladac tematy na
      tym forum,niemoge tego gdyz podobno kiedys
      bardzo dawno temu zlamalem zasady netykiety

Jak sami widzicie jestem osobom kulturalna
      nikomu nieublizajaca ale z wlasymi pogladami
      w szeregu spraw.
      Prosze zaapelujcie do Admina by zdjol zemnie
      te blokade.
      Dziekuje

ZEN
      • w_v_w Re: Impeachment 16.09.15, 12:58
        zacznij krytykowac PiS i Prezydenta A. Dude, bedziesz mial szanse a moze nawet beda ci za to placic :D
        • xystos Re: Impeachment 16.09.15, 18:31

..i jak tu dokopac Psnu Prezydentowi ?
          przeciez jest taki ladny ..i nie pedal

A Pan Prezes ..no coz z jego slabym sercem
          niegodzi sie mu dokuczac,moze bedzie mi to
          policzone na Sadzie Ostatecznym ?

ZEN
    • kosel_maruvi Re: Impeachment 16.09.15, 13:23
      artexe napisał(a):

> Eliza Michalik dziennikarka Superstacji domaga się procedury impeachmentu po wc
      > zorajszej wypowiedzi Dudy skierowanej do emigrantów w Wielkiej Brytanii.
      >

Nie ma dnoia by biudyn nie wtopil.
      Nalezy mu sie nagroda za "caloksztalt" i to lepiej wczesniej niz pozniej.
      Miare obciachu juz dawno przebral.
    • mariner4 Moim zdaniem nie! 16.09.15, 18:50
      Polacy załużyli na totalną kompromitację swoim wyborem i muszą to piwo wypić do samego gorzkiego dna. Łatwe odwołanie zmniejsza odpowiedzialnośc przy urnie.
      Ten burak będzie popełniał takie gafy bez przerwy. Kurdupel nie przypakowo wyznaczył takie zero, bo nie lubi mądrych wokół siebie.
      M.
      • artexe Re: Moim zdaniem nie! 16.09.15, 18:54
        mariner4 napisał:

> Polacy załużyli na totalną kompromitację swoim wyborem i muszą to piwo wypić do
        > samego gorzkiego dna. Łatwe odwołanie zmniejsza odpowiedzialnośc przy urnie.
        > Ten burak będzie popełniał takie gafy bez przerwy. Kurdupel nie przypakowo wyzn
        > aczył takie zero, bo nie lubi mądrych wokół siebie.
        > M.

W porównaniu do Komorowskiego to on jest co najmniej na czwórkę, podczas gdy tamten to było zero.
        • edd.y Moim zdaniem tez nie! 16.09.15, 19:08
          artexe napisał(a):

" W porównaniu do Komorowskiego to on jest co najmniej na czwórkę, podczas gdy tamten to było zero."

Ludziki z PO, macie zacme na oczach. I nie widzicie gaf tej nogi stolowej, Komorowskiego.
          On moglby byc blaznem gdyby nie byl POzal sie Boze zalosnym "prezydentem".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka