slightly.stupid Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 11:44 Czy to ta agresywna myszka? Odpowiedz Link Zgłoś
matigrypl Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 12:01 Faktycznie coraz mniej tej histeryczki ukraińskiej. Szkoda, bo było z czego się pośmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 12:07 "Tę" ciszę, a nie "tą". Pisz po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 12:19 dr.krisk napisał: "Tę" ciszę, a nie "tą". Pisz po polsku. Wymagasz niemożliwego. Odpowiedz Link Zgłoś
freies_man Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 12:34 erte2 napisał: > dr.krisk napisał: > > "Tę" ciszę, a nie "tą". Pisz po polsku. > Wymagasz niemożliwego. Nie przesadzaj erte2, zapijaczony napisał w poście "szefc" i nawet mi się chciało zwrócić mu uwagę. Mnie niedawno zwróciłeś uwagę, że nie pisze się "z małej litery" tylko małą literą, ale piszący tu na forum sympatycy PO też "walą" różne byki i to nawet często. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice obłuda 23.04.16, 12:54 freies_man napisał: > Nie przesadzaj erte2, zapijaczony napisał w poście "szefc" i nawet mi się chcia > ło zwrócić mu uwagę. > Mnie niedawno zwróciłeś uwagę, że nie pisze się "z małej litery" tylko małą lit > erą, ale piszący tu na forum sympatycy PO też "walą" różne byki i to nawet częs > to. Na tym polega obłuda POPiS a tu Erte. Jak wypowiedż jest nie PO myśli to błąd , jak PO myśli to nie ma sprawy. Zapijaczony to etap przedgimnazjalny a nie finezja "tę" czy "tą". zapijaczony_ryj 12.02.16, 14:16 jest premierem: www.youtube.com/watch?v=lc2pYkoD_9I I sprubój to przebić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 15:26 freies_man Może i się czepiam, ale uważam (i nie jest to tylko moje zdanie) że poprawne posługiwanie się językiem ojczystym jest istotnym elementem patriotyzmu. Nie sztuka bowiem obwiesić się orzełkami, wymachiwać biało-czerwona flagą (często zresztą używając jej drzewca do dania komuś w łeb); sztuką natomiast jest m.in. używanie poprawnej polszczyzny. I nie razi mnie jeśli ktoś powie: "Ch.uj, dupa i kamieni kupa" (szczególnie jeśli jest to w prywatnej rozmowie) - byle to powiedział poprawnie i gramatycznie. Natomiast "włanczać", "patalogia" czy akcentowanie typu "matematyka", "fizyka" itd. przyprawia mnie o białą gorączkę. Na swoje usprawiedliwienie mogę jeszcze dodać że należę do wymierającej grupy dinozaurów potrafiących odróżnić "ch" od "h'' nie tylko w piśmie, ale i w mowie. Odpowiedz Link Zgłoś
freies_man Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 16:12 erte2 napisał: > freies_man > Może i się czepiam, ale uważam (i nie jest to tylko moje zdanie) że poprawne po > sługiwanie się językiem ojczystym jest istotnym elementem patriotyzmu. Nie sztu > ka bowiem obwiesić się orzełkami, wymachiwać biało-czerwona flagą (często zresz > tą używając jej drzewca do dania komuś w łeb); sztuką natomiast jest m.in. używ > anie poprawnej polszczyzny. > I nie razi mnie jeśli ktoś powie: "Ch.uj, dupa i kamieni kupa" (szczególnie jeś > li jest to w prywatnej rozmowie) - byle to powiedział poprawnie i gramatycznie. > Natomiast "włanczać", "patalogia" czy akcentowanie typu "matematyka", " > fizyka" itd. przyprawia mnie o białą gorączkę. > > Na swoje usprawiedliwienie mogę jeszcze dodać że należę do wymierającej grupy d > inozaurów potrafiących odróżnić "ch" od "h'' nie tylko w piśmie, ale i w mowie. Masz rację, ja się nie obrażam o to, że ktoś mnie poprawi, przeciwnie - naciągam wtedy głęboko czapkę wstydu". Miałbym tylko jedną prośbę do Ciebie, żebyś dostrzegł również te błędy u sympatyków PO i zwracał im uwagę. Wtedy będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 16:44 Hmielnicki,SuHewycz,PiHowicz,SHetyna,CzeH.....,poprawna pisownia ukraińskiH nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 12:51 erte2 napisał: > dr.krisk napisał: > > "Tę" ciszę, a nie "tą". Pisz po polsku. > Wymagasz niemożliwego. Jedna i druga forma jest poprawna. Zacznij więc wymaganie od innych od wymagania od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 15:45 Zależy, w jakim przypadku użyta. I nie, nie zamierzam dyskutować z tobą na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 12:50 dr.krisk napisał: > "Tę" ciszę, a nie "tą". > Pisz po polsku. Jak ktoś już nie ma nic do powiedzenia to znajduje jakiś błąd. Jednak nie masz racji. Jedna i druga forma jest poprawna. Oczywiście, że bardziej "tę" ale "tą" nie jest błędem. Odpowiedz Link Zgłoś
bpos Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 12:59 "Tą" zamiast "tę" to zapewne element dobrej zmiany. Tak trzymaj. PS. I żaden tam Miodek, Bańko, albo Bralczyk nie wmówią nam, że: "białe jest..." Itd. Tak trzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 trzymajmy się japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 13:30 bpos napisał: > Tak trzymaj. - ale co by nie gadać,tą czy tę Kamilcię gdzieś wcięło. Odpowiedz Link Zgłoś
freies_man Re: trzymajmy się japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 13:37 erka-4 napisał: > bpos napisał: > > > Tak trzymaj. > > - ale co by nie gadać,tą czy tę Kamilcię gdzieś wcięło. Boszszsz...dobrze, że wcięło. Krysta Pawłowicz, Kempa i jeszcze ta "myszka agresorka" Odpowiedz Link Zgłoś
bpos Re: trzymajmy się japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 16:24 @erka & freies Nie. nie dobrze. Bo panią Kamilę przynajmniej dawało się słuchać. Teraz na scenie pozostają panie: profesor i prawnik (?). Tych nie da się słuchać. Chyba że ktoś lubi samobiczowanie. Oczu i uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
freies_man Re: trzymajmy się japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 16:38 bpos napisał: > @erka & freies > Nie. nie dobrze. > Bo panią Kamilę przynajmniej dawało się słuchać. > Teraz na scenie pozostają panie: profesor i prawnik (?). > Tych nie da się słuchać. > Chyba że ktoś lubi samobiczowanie. > Oczu i uszu. Ależ przyznaję Ci rację. Tylko, że w tym wątku rozmawiamy o Kamilci. Odpowiedz Link Zgłoś
bpos Re: trzymajmy się japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 17:58 @ freies itd "Tylko, że w tym wątku rozmawiamy o Kamilci". I rację przyznajesz. Protekcjonalny czy koncyliacyjny? Zdecydowanie protekcjonalny. Lekce mi to waży i odpiszę. Moim zdaniem, to szkoda, że ostatnio nie pojawia się (nie pojawia się? Rzadko ostatnio oglądam) w telewizorze. A szkoda dlatego, bo mało która z zasiadających w Sejmie pań rozsądnie mówi. Nie potrafiłbym wskazać pięciu innych, podobnych. Ale mamy demokracje i można uważać Kamilkę za idiotkę. PS. Nie jestem wyborca .N. Odpowiedz Link Zgłoś
freies_man Re: trzymajmy się japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 18:06 I rację przyznajesz. Protekcjonalny czy koncyliacyjny? Zdecydowanie protekcjonalny. Lekce mi to waży i odpiszę. Sam pytasz i sam sobie odpowiadasz? Protekcjonalny? naprawdę tak sądzisz? Przyznałem Ci rację w zakresie oceny pani Pawłowicz. > Teraz na scenie pozostają panie: profesor i prawnik (?). > Tych nie da się słuchać. > Chyba że ktoś lubi samobiczowanie. > Oczu i uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
bpos Re: trzymajmy się japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 19:12 @freies "Sam pytasz i sam sobie odpowiadasz?" Lubię podgadać z kimś niegłupim. Odpowiedz Link Zgłoś
freies_man Re: trzymajmy się japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 19:41 bpos napisał: > @freies > "Sam pytasz i sam sobie odpowiadasz?" > > Lubię podgadać z kimś niegłupim. Tak się domyśliłem. Życzę przyjemnej dyskusji z samym sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
bpos Re: trzymajmy się japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 21:20 @ freies Powiem Ci Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: trzymajmy się japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 20:54 Kamilcia nie pojawia sie w telewizji...rozpacz,czy ulga? - Jest druga,czesto widoczna w TV. Rysio z jakichs tam powodow,wyslal w boj niechluje Sszering - Wielgus,ale zabronil afiszowania sie w czerwonych porcietach. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: trzymajmy się japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 16:51 erka-4 napisał: > bpos napisał: > > > Tak trzymaj. > > - ale co by nie gadać,tą czy tę Kamilcię gdzieś wcięło. PYHA ją zżarła? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 13:40 czekam.na.lewice napisał(a): > dr.krisk napisał: > > > "Tę" ciszę, a nie "tą". > > Pisz po polsku. > Jak ktoś już nie ma nic do powiedzenia to znajduje jakiś błąd. > Jednak nie masz racji. Jedna i druga forma jest poprawna. Oczywiście, że bardzi > ej "tę" ale "tą" nie jest błędem. Nie rób maluczkim wody z mózgu. Widzę tę kobietę, jestem zauroczony tą kobietą. --------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
freies_man Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 13:53 uu1 napisał: Nie rób maluczkim wody z mózgu. Zatkało mnie !!!! co za skromność. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 14:00 freies_man napisał: > uu1 napisał: > > Nie rób maluczkim wody z mózgu. > > Zatkało mnie !!!! co za skromność. Wpis dotyczy moich przymiotów czy poprawnej polszczyzny? btw - dlaczego używasz spacji przed wykrzyknikiem? Bez emotikonu tekst jest niezrozumiały? Odpowiedz Link Zgłoś
freies_man Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 14:11 uu1 23.04.16, 14:00 freies_man napisał: > uu1 napisał: > > Nie rób maluczkim wody z mózgu. > > Zatkało mnie !!!! co za skromność. Wpis dotyczy moich przymiotów czy poprawnej polszczyzny? Twojego zdania ..... > Nie rób maluczkim wody z mózgu. Dlaczego używam spacji przed wykrzyknikiem? Nie wiem? tak mi się kliknęło? Nigdy nie popełniasz żadnych błędów? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 14:45 freies_man napisał: > Wpis dotyczy moich przymiotów czy poprawnej polszczyzny? > > Twojego zdania ..... > > Nie rób maluczkim wody z mózgu. maluczki - przeciętny, szary, skromny, niewyróżniający się niczym > Dlaczego używam spacji przed wykrzyknikiem? > Nie wiem? tak mi się kliknęło? > Nigdy nie popełniasz żadnych błędów? Popełniam, więcej niż bym chciał. A po zwróconej uwadze mówię - dziękuję, zamiast <<nigdy nie popełniasz żadnych błędów?>> PS - tę czy tą panią? ----------------- Odpowiedz Link Zgłoś
freies_man Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 14:57 Popełniam, więcej niż bym chciał. A po zwróconej uwadze mówię - dziękuję, zamiast <<nigdy nie popełniasz żadnych błędów?>> PS - tę czy tą panią? Dziękuję, to po pierwsze. Po drugie, ja nie kwestionowałem poprawnej pisowni, która powinna brzmieć..."słyszę tę ciszę" Po trzecie proponuję, podanie sobie ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 15:14 freies_man napisał: > Po trzecie proponuję, podanie sobie ręki. W porządku. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 20:44 To prawdziwy patriota i najprawdziwszy Polak.Jego ortografia nie obowiazuje bo jej nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdawaszaboli Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 13:52 Poszła na terapię ?... Odpowiedz Link Zgłoś
matigrypl Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 14:07 A czy takie cóś jak pełowskie psyche jest uleczalne? Gdyby np. połamała sobie szczękę to zawsze istniała by szansa na powrót. Teraz musimy się martwić ze nasza ulubiona może zejść w niebyt na niwie politycznej. Dla "polityka" jest b. ważna obecność w mediach i każdy staje na głowie by bywać. Już kilka dni bez pokazania się może być śmiertelnie niebezpieczne. Może jakieś porady? Albo słowa otuchy? Może manifa? Bo jak tu żyć bez takiej idolki? Odpowiedz Link Zgłoś
dobra_zmiana Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 14:14 Awantura w sejmie: Gasiuk-Pihowicz wrzeszczy na Kaczyńskiego OSTRO! 14-04-16 ha ha ha ha ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
matigrypl Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 14:52 Czyż to nie piękne gdy babsko w miejscu publicznym dostaje wściku macicy? Odpowiedz Link Zgłoś
slightly.stupid Warning: Aggressive mouse 23.04.16, 15:07 www.google.pl/search?q=aggressive+mouse&biw=1600&bih=783&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiXr-ia6aTMAhXCLcAKHV3SClgQ_AUIBigB Odpowiedz Link Zgłoś
matigrypl Re: Warning: Aggressive mouse 23.04.16, 15:35 Faktycznie jest coś w niej z gryzonia. Boże, co ja bym dał za taką babę! Przecież bezpłatna rozrywka do końca życia zapewniona. Robienie z igły widły ona ma w najmniejszym paluszku. A ten ton, pasja i tembr głosu gdy w goownianych sprawach się wypowiada przyprawia o dreszcz. Można sobie mgliście jedynie wyobrazić co by było gdyby miała rację? Odpowiedz Link Zgłoś
slightly.stupid Re: Warning: Aggressive mouse 23.04.16, 15:47 Bogu dzięki, już ktoś ją ma. W przeciwnym przypadku bałbym się napić. Po pijanemu mogłoby się coś przytrafić. Shit happens! Odpowiedz Link Zgłoś
freies_man Re: Warning: Aggressive mouse 23.04.16, 16:19 slightly.stupid napisał(a): > Bogu dzięki, już ktoś ją ma. W przeciwnym przypadku bałbym się napić. Po pijane > mu mogłoby się coś przytrafić. Shit happens! Jeden facet miał opanowany patent na te sprawy. Chwalił się, że wie, kiedy ma przestać pić. Zapytany skąd wie kiedy, odpowiedział. Kiedy idę się napić do baru czy pubu, wybieram wzrokiem najbrzydszą kobietę, która się tam znajduje. Kiedy zaczyna mi się podobać, wiem, że nie wolno mi już nic pić. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Warning: Aggressive mouse 23.04.16, 16:56 Pyhowicz zżarła PyHa tak jak zeżre pyszałkowaty Ruh R Petru!/Pycha kroczy przed upadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ric-ard Re: Myszka agresorka ucichła 23.04.16, 15:55 będąc zażenowana głupimi wypowiedziami króla myszy Ryśkiem Matołem I Odpowiedz Link Zgłoś
slightly.stupid Pułapka na myszy 23.04.16, 17:06 www.youtube.com/watch?v=h9hQqWCP_bo Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 16:29 dobra_zmiana napisała: nt Jak się jest bezsilnym wobec merytorycznych wypowiedzi, to się zaczyna hejtować... Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 20:46 I to jest ich jedyna umiejetność. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 20:06 Przecież ona jest tak infantylna co z kolei świetnie koreluje z "erudycją Rumuna" ( nie obrażając Rumunów ), dobrali się jak w korcu maku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dobra_zmiana Re: Słyszycie tą ciszę japy Kamilci Pihowicz ? 23.04.16, 22:06 to kolanka Rysia to był przypadek? a jak się powtórzy ? i na kogo teraz padnie ? na męża Kamilci ? Odpowiedz Link Zgłoś