antiproton 18.11.16, 15:42 ateistów i innowierców? www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/poslanka-mateusiak-pielucha-o-deportacji-ateistow-opozycja-komentuje,692906.html Pielucha odleciała. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czekam.na.lewice Re: Będą deportować chrześcijan? 18.11.16, 15:44 Nic nie odleciała. To jej pogląd i połowy pisowców na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Będą deportować chrześcijan? 18.11.16, 15:57 czekam.na.lewice napisał: > Nic nie odleciała. To jej pogląd i połowy pisowców na tym forum. Moje zdanie jest, że odleciała. Podobne deklaracje były po wojnie. Mój dziadek z bratem, ożenili się z siostrami Ukrainkami. Chodziły organy z lojalkami na PRL. Dziadek podpisał został na terytorium PRL, jego brat nie i wylądował pod Kijowem. Organy mają zawsze prawo pytać. A obywatel ma obowiązek wskazać, oświadczać. Ciekawe czy Komisja Etyki uzna to za złamanie art. 32, 53, Art. 55 Konstytucji, a więc za podstawę do deportacji pani Pieluchy. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 polska Konstytucja jest dla polskich obywateli 18.11.16, 17:05 inocom napisał: Ciekawe czy Komisja Etyki uzna to za złamanie art. 32, 53, Art. 55 Konstytucji, a więc za podstawę do deportacji pani Pieluchy. Art. 32. 1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne. 2. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny. - a zatem wystarczy jedynie spytać,czy obcy "nieobywatel" ma wyborcze prawa w Polsce,i czy to jest dyskryminacja,że takich nie ma ? Art. 53. 1. Każdemu zapewnia się wolność sumienia i religii. i td. miedzy innymi - " Wolność religii obejmuje także posiadanie świątyń i innych miejsc kultu w zależności od potrzeb ludzi wierzących oraz prawo osób do korzystania z pomocy religijnej tam, gdzie się znajdują. - czyli co,jeśli obcy muzułmanin zażąda sobie wystawienie meczetu przez polskie państwo to żądanie to państwo ma obowiązek spełnić ? Art. 55. 1. Ekstradycja obywatela polskiego jest zakazana, z wyjątkiem przypadków określonych w ust. 2 i 3. - czyli co,artykuł ów obcokrajowca w Polsce dotyczy ? Z powyższego wyraźnie wynika,że,inokomie,nie wiesz kogo dotyczy polska Konstytucja. A pani Beatka,która artykuł swój wysmażyła wyraźnie pisała o obcych gościach w Polsce. Nawet tych nielegalnych wymieniła. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: polska Konstytucja jest dla polskich obywatel 18.11.16, 18:06 erka-4 napisał: > inocom napisał: > > Ciekawe czy Komisja Etyki uzna to za złamanie art. 32, 53, Art. 55 Konstytucji > , a więc za podstawę do deportacji pani Pieluchy. > > > Art. 32. 1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego trak > towania przez władze publiczne. > > 2. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospoda > rczym z jakiejkolwiek przyczyny. > > - a zatem wystarczy jedynie spytać,czy obcy "nieobywatel" ma wyborcze prawa w P > olsce,i czy to jest dyskryminacja,że takich nie ma ? Samych obywateli chrześcijan obrządku bizantyjskiego jest pół miliona obywateli. Czy mają prawo brać udział w wyborach. > Art. 53. 1. Każdemu zapewnia się wolność sumienia i religii. > > i td. miedzy innymi - " Wolność religii obejmuje także posiadanie świątyń i i > nnych miejsc kultu w zależności od potrzeb ludzi wierzących oraz prawo osób do > korzystania z pomocy religijnej tam, gdzie się znajdują. > > - czyli co,jeśli obcy muzułmanin zażąda sobie wystawienie meczetu przez polskie > państwo to żądanie to państwo ma obowiązek spełnić ? Nie, jeśli go sobie wybuduje to tobie nic do tego. > Art. 55. 1. Ekstradycja obywatela polskiego jest zakazana, z wyjątkiem przyp > adków określonych w ust. 2 i 3. > > - czyli co,artykuł ów obcokrajowca w Polsce dotyczy ? Przecież to obywatel polski. Choćby z prawa ziemi. > Z powyższego wyraźnie wynika,że,inokomie,nie wiesz kogo dotyczy polska Konstytu > cja. > A pani Beatka,która artykuł swój wysmażyła wyraźnie pisała o obcych gościach w > Polsce. > Nawet tych nielegalnych wymieniła. Gość w dom, Bóg w dom. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: polska Konstytucja jest dla polskich obywatel 18.11.16, 18:52 Samych obywateli chrześcijan obrządku bizantyjskiego jest pół miliona obywateli. Czy mają prawo brać udział w wyborach. - nie o nich był pani Beaty artykuł,bo to są polscy obywatele,nie o takich ona pisała. Nie, jeśli go sobie wybuduje to tobie nic do tego. - no właśnie,muszą sobie wybudować,ale jak to obcemu uczynić bez oficjalnego zezwolenia ? Przecież to obywatel polski. Choćby z prawa ziemi. - kto ? Ukraiński czy syryjski lub każdy inny obywatel ? Gość w dom, Bóg w dom. - przyjęty będzie godnie,gdy go przez wizjer dokładnie obejrzymy,bo gość to gość,a gościa należy odpowiednio uhonorować,ale nie on warunki pożycia w domu będzie dyktował,do dotychczasowych warunków musi się dostosować,bo jeśli nie to pożegnamy go grzecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Będą deportować chrześcijan? 18.11.16, 16:04 czekam.na.lewice napisał: Nic nie odleciała. To jej pogląd i połowy pisowców na tym forum. - coś mi się wydaję,że nie czytałeś jej artykułu,a wiedzę swą oparłeś na lisiej manipulacji. A zatem poczytaj potem gadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_bzdury Re: Będą deportować chrześcijan? 18.11.16, 16:07 Pielucha jeszcze się wkopuje udając, że nie powiedziała tego, co powiedziała. A to co powiedziała zostało na papierze, więc żadnej manipulacji nie ma w przypominaniu tego. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Będą deportować chrześcijan? 19.11.16, 08:07 Powiedziała jedynie prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Będą deportować chrześcijan? 19.11.16, 10:25 Doprawdy? Jestem obywatelem Polski o urodzenia. Jestem ateistą. Gdzie mnie deportujesz? Ogólnie - skąd wg ciebie przyjeżdżają ateiści? Poza tym - gdy europejczyk jedzie do Dubaju oburza się że musi przestrzegać szariatu. A jak jest u siebie to chce zmuszać muzułmanów do łamania ich zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 o tym należy mówić otwarcie... 19.11.16, 13:27 ...bo na fałszu oraz obłudzie nie zbuduje się przyjaźni. I o tym że pany polskie gnębiły prostych Ukraińców mówić należy także,ale pany gnębiły równo,polskich prostych Polaków także. Zatem jaki był powód tego,żeby prosty Ukrainiec prostego Polaka sierpem zarzynał ? Powodu takiego nie było. To była zwykła bandycka zbrodnia pod wodzą Bandery i wielu innych bulbowców. Polak musi wiedzieć kto Banderze wystawia pomniki. kfugktru23 napisał: > Doprawdy? Jestem obywatelem Polski o urodzenia. Jestem ateistą. Gdzie mnie depo > rtujesz? Ogólnie - skąd wg ciebie przyjeżdżają ateiści? Poza tym - gdy europej > czyk jedzie do Dubaju oburza się że musi przestrzegać szariatu. A jak jest u si > ebie to chce zmuszać muzułmanów do łamania ich zasad. Jeśli tak to nie o ciebie chodzi.Obywatel polski może być kim chce,nic Polakowi do tego,ważne aby nie był przestępcą. cytat: też stamtąd: Jak dotąd nie czytałam i nie słyszałam w polskich mediach pytania: kim są ci ludzie z Ukrainy, których w Polsce pracuje już ponad milion? Potomkami morderców? A jeśli tak, to czy uważają ludobójstwo, jakiego dopuścili się ich krewni na Polakach, za zło, które ich dzisiaj boli? A może są tymi, którzy za zarobione u nas pieniądze fundują na Ukrainie pomniki Bandery? Uważam że lepiej dla Polaka,żeby wiedział czy ma do czynienia z gorącym wielbicielem Bandery kiedy go w swój dom przyjmie. Będzie spał ze spluwą pod poduszką. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: o tym należy mówić otwarcie... 19.11.16, 13:29 Ale co to ma do ateizmu w wypowiedzi tej pani? Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: o tym należy mówić otwarcie... 19.11.16, 13:40 kfugktru23 napisał: > Ale co to ma do ateizmu w wypowiedzi tej pani? - widzę,że nie rozumiesz istoty sprawy. Gdyby takich nie wymieniła domniemać by można,że obcy będący ateistą, a przybywający w polskie progi,z lojalki jest zwolniony. Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: Będą deportować chrześcijan? 18.11.16, 18:01 Ta Pielucha wyraźnie powiedziała, że trzeba żądać deklaracji od cudzoziemców, ateistów i niekatolików. Czyli nie powiedziała, że tylko od cudzoziemców. Ja jestem Polką, ale nie jestem katoliczką, więc co? Muszę składać deklarację? W myśl jakiego artykułu Konstytucji? Jaką deklarację wiernopoddańczą mam składać? Pani Pielusze coś się popierdolkowało. Przeżyłam 82 lata i nikt nie żądał nigdy ode mnie takiej deklaracji, nawet za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 tak napisała... 18.11.16, 19:04 ...cytuję: Wolni w swoim myśleniu i działaniu powinniśmy żądać od mieszkających i pracujących w Polsce cudzoziemców legalizowania pobytu i stworzyć skuteczniejszy mechanizm bezwzględnego egzekwowania tego obowiązku przez państwowe służby. Ale także, powinniśmy wymagać od ateistów, prawosławnych czy muzułmanów oświadczeń, że znają i zobowiązują się w pełni respektować polską Konstytucję i wartości uznawane w Polsce za ważne. Niespełnianie tych wymogów powinno być jednoznacznym powodem do deportacji. Nasz ateista,prawosławny czy muzułmanin wie,że obowiązuje go polska Konstytucja zgodnie z którą ma swoje prawa i obowiązki. Sprawa dotyczy obcych a pośród nich są ateiści,prawosławni i muzułmanie również,którzy muszą znajomość polskich przepisów wyraźnie potwierdzić oraz oświadczyć,że będą ich przestrzegali i to na piśmie,żeby był dowód wyraźny,że się z przepisami zapoznali. Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: tak napisała... 18.11.16, 19:12 Ale także, powinniśmy wymagać od ateistów, prawosławnych czy muzułmanów ośw > iadczeń, że znają i zobowiązują się w pełni respektować polską Konstytucję > i wartości uznawane w Polsce za ważne. Niespełnianie tych wymogów powinno być j > ednoznacznym powodem do deportacji.[/i] Czyli co? Czy to co napisałam w poprzednim poście mija się z prawdą? Nikt nie ma prawa żądać ode mnie jakiejkolwiek deklaracji. Koniec, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: tak napisała... 19.11.16, 08:05 marbor1 napisała: Nikt nie ma prawa żądać ode mnie jakiejkolwiek deklaracji. Koniec, kropka. - tylko pod jednym jedynym warunkiem. Musisz mieć polskie obywatelstwo,które jest dowodem tego,że znasz swe prawa i obowiązki określone w polskiej Konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: tak napisała... 19.11.16, 08:46 - tylko pod jednym jedynym warunkiem. Musisz mieć polskie obywatelstwo,które jest dowodem tego,że znasz swe prawa i obowiązki określone w polskiej Konstytucji. o w mordę jeszcze jeden znawca prawa po telewizyjnych kursach rolniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: tak napisała... 19.11.16, 10:28 Ale tego nie powiedziała. Powiedziała to osobnymi zdaniami. Sens jest taki że imigranci muzułmanie mają przestrzegać prawa. Obywatele ateiści mają składać lojalki. I nic tego nie zmieni. Poza harakiri tej Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 należy nauczyć się czytać ze zrozumieniem... 19.11.16, 13:10 ...mowa jest o obcych. kfugktru23 napisał: > Ale tego nie powiedziała. Powiedziała to osobnymi zdaniami. Sens jest taki że i > migranci muzułmanie mają przestrzegać prawa. Obywatele ateiści mają składać loj > alki. I nic tego nie zmieni. Poza harakiri tej Pani. - nie napisała "obywatele polscy",nawet słowa "obywatel" nie użyła w stosunku do tych obcych ateistów,prawosławnych i muzułmanów także. Obcy musi grzecznie się przedstawić i złożyć lojalkę także,bo jeśli nie to deportację ma zapewnioną,bo takie jest Polaka prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: należy nauczyć się czytać ze zrozumieniem... 19.11.16, 13:15 OK. To wymień kierunek skąd przybywają ateiści. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: należy nauczyć się czytać ze zrozumieniem... 19.11.16, 13:18 kfugktru23 napisał: > OK. To wymień kierunek skąd przybywają ateiści. Z Piekła pewnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: należy nauczyć się czytać ze zrozumieniem... 19.11.16, 13:25 Żebyś się nie zdziwił. Wg katolików religią ateistyczną czyli bez boga jest buddyzm. A wg Cejrowskiego czyli PiSowca buddyści modlą się do szatana. Wielu katolików twierdzi że ateiści także wierzą w Boga tylko go nienawidzą. Czyli są po stronie szatana. Jest nawet termin satanizm laveyański - czyli ateistyczny. Niedaleko stąd do stosów... Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 pociskasz pierdoły... 19.11.16, 13:35 kfugktru23 napisał: > Żebyś się nie zdziwił. Wg katolików religią ateistyczną czyli bez boga jest bud > dyzm. A wg Cejrowskiego czyli PiSowca buddyści modlą się do szatana. Wielu kato > lików twierdzi że ateiści także wierzą w Boga tylko go nienawidzą. Czyli są po > stronie szatana. Jest nawet termin satanizm laveyański - czyli ateistyczny. Nie > daleko stąd do stosów... ...to ja też się w nie pobawię -"Niedaleko stąd do stosów..." Zatem jaka tam różnica dla ateisty,płonąć na stosie albo w piekle ? Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: pociskasz pierdoły... 19.11.16, 13:36 Taka że w piekło nie wierzy więc może zakładać że tam nie spłonie. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 skoroś ateista... 19.11.16, 13:46 kfugktru23 napisał: > Taka że w piekło nie wierzy więc może zakładać że tam nie spłonie. ...to po co w takie pierdoły wierzysz. Dziś nikt nie będzie nikogo palił na stosie,szkoda zachodu. Jedna "kluska" wystarczy i po ptokach. Wszyscy spłoną równo i sprawiedliwie. W to akurat wierzę,bo jest to najbardziej pewne,znając człowieka,który lubi robić doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: pociskasz pierdoły... 19.11.16, 13:39 Myślisz że nie ma takich którzy w to nie wierzą? www.fronda.pl/blogi/zapiski-postmodernistyczne/ateizm-jest-satanizmem,5764.html Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: pociskasz pierdoły... 19.11.16, 13:47 Na terenach prowincjonalnych Falanga bardzo szybko rozwinęła się w organizację paramilitarną, podejmując zadanie oczyszczania. Młodzi senioritos [paniczykowie], często wspierani przez swoje siostry i dziewczyny, organizowali się w lotne oddziały, wykorzystując samochody rodziców. Ich przywódca Jose Antonio zadeklarował, że hiszpańska Falanga, płonąca miłością, pewna swej wiary, podbije Hiszpanię dla Hiszpanii w rytm wojskowej muzyki. Prawdziwi bojownicy mieli obsesję na punkcie obcinania dotkniętych gangreną części narodu i niszczenia czerwonej zarazy przywleczonej z zagranicy. Dla pozostałych jak się wydaje, ten usankcjonowany bandytyzm był po prostu swoistą atrakcją. Karliści natomiast płonęli fanatyzmem religijnym i chcieli pomścić krzywdy Kościoła, wymiatając nowoczesne zło, do którego zaliczali masonerię, ateizm i socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: należy nauczyć się czytać ze zrozumieniem... 22.11.16, 15:14 kfugktru23 napisał: > Żebyś się nie zdziwił. Wg katolików religią ateistyczną czyli bez boga jest bud > dyzm. A wg Cejrowskiego czyli PiSowca buddyści modlą się do szatana. Wielu kato > lików twierdzi że ateiści także wierzą w Boga tylko go nienawidzą. Czyli są po > stronie szatana. Jest nawet termin satanizm laveyański - czyli ateistyczny. Nie > daleko stąd do stosów... Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Dyskryminująca Pielucha 19.11.16, 02:43 erka-4 napisał: > Sprawa dotyczy obcych a pośród nich są ateiści,prawosławni i muzułmanie również > ,którzy muszą znajomość polskich przepisów wyraźnie potwierdzić oraz oświadczyć > ,że będą ich przestrzegali i to na piśmie,żeby był dowód wyraźny,że się z przep > isami zapoznali. Nieprawda, nie manipuluj. Sprawa nie dotyczy obcych. Sprawa dotyczy obcych, którzy nie są katolikami. Pani Pielucha segreguje ludzi według wyznania i jedno jest dla niej lepsze, a inne - gorsze. Pani Pielucha chce dyskryminować ze względu na wyznanie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Będą deportować chrześcijan? 18.11.16, 15:46 Chrzescijan niewielu jest w Polsce. Nie bedzie duzych deportacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Będą deportować chrześcijan? 18.11.16, 17:04 Myślę, że będą deportować także katolików. Oczywiście tylko tych nieprawdziwych. Różnicę pomiędzy katolikiem a prawdziwym katolikiem widać na przykładzie papieża Franciszka (nieprawdziwy) i polskiego ePiSSkopatu (prawdziwy). Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Będą deportować chrześcijan? 18.11.16, 18:16 l_zaraza_l napisała: > Myślę, że będą deportować także katolików. Oczywiście tylko tych nieprawdziwych > . Różnicę pomiędzy katolikiem a prawdziwym katolikiem widać na przykładzie papi > eża Franciszka (nieprawdziwy) i polskiego ePiSSkopatu (prawdziwy). Czy Oko zostanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Sieg Heil! 18.11.16, 22:29 W końcu mogłeś sobie zakrzyknąc publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 A co z majątkiem deportowanych ? 19.11.16, 01:08 Może będą rozdawać ? Australia już zajęta. Może trzeba dogadać się z Madagaskarem ? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: A co z majątkiem deportowanych ? 19.11.16, 10:16 Tym zajmie się HGW i jej kumple, z Bulem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Będą deportować chrześcijan - ale tylko niektorych 19.11.16, 13:14 Chodzi o jej wypowiedź, że trzeba wymagać od ateistów, prawosławnych i muzułmanów oświadczeń, że znają i zobowiązują się w pełni respektować polską konstytucję. (www.tvn24.pl) No to jako evangelik - odetchnalem... Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Będą deportować chrześcijan - ale tylko niekt 19.11.16, 13:16 Buddyści też bezpieczni. Animiści z afryki także... Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Będą deportować chrześcijan - ale tylko niekt 19.11.16, 13:51 j-k napisał: , < No to jako evangelik - odetchnalem...> ...to ty jesteś obcy,wydawało mi się,że swój jesteś. W takim razie będziesz musiał też złożyć lojalkę względem Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Będą deportować chrześcijan - ale tylko niekt 19.11.16, 13:57 Bo nie jest katolikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Będą deportować chrześcijan - ale tylko niekt 19.11.16, 14:10 kfugktru23 napisał: > Bo nie jest katolikiem? - jeśli będzie obcym też lojalności poświadczenie go nie ominie. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala1 Macie kupę szczęścia, gdyby durni miano 22.11.16, 15:24 deportować na czym upływałby wam czas na obczyźnie fk by przecież zamknieto? Odpowiedz Link Zgłoś
stadnicky Re: Będą deportować chrześcijan? 22.11.16, 15:36 A co sądzicie o górnictwie? Ostatnio profesor bartczak wypowiedział sie na temat sytuacji kopalni Krupiński gornictwo.wnp.pl/prof-barczak-o-kopalni-krupinski-licza-sie-wyliczenia-ekonomiczne-a-nie-nadzieja,286099_1_0_0.html Odpowiedz Link Zgłoś