Dodaj do ulubionych

Uuuuu! Kaczuś zawyje

15.02.19, 05:17
Wymusił na Austriaku 50 tys ordynarnej łapówy dla swojego kumpla księdza z własnej fundacji, właściciela kompleksu Srebrna. Są dowody.

Ale się narobiło!
Obserwuj wątek
    • haen2010 Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 15.02.19, 05:36
      Zażądał 100 tys. Stanęło na 50. Za kontrakt na wieże. Forsa przeszła przez jego ręce. Teraz wiemy, co pojechał sprawdzać i niuchać u swojego wspólnika Zbyńcia.
      Księżulo z rady fundacji, Rafał Sawicz, rozpłynął się.
      • klodawa1952 Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 16.02.19, 05:41
        haen2010 napisał:

> Zażądał 100 tys. Stanęło na 50. Za kontrakt na wieże. Forsa przeszła przez jego
        > ręce. Teraz wiemy, co pojechał sprawdzać i niuchać u swojego wspólnika Zbyńcia
        > .
        > Księżulo z rady fundacji, Rafał Sawicz, rozpłynął się.
        Skąd ty wziąłeś tego Sawicza ? Z wyziewów wściekłych kłamców od Kurskiego z Gazety ?
        • eiran Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 16.02.19, 07:19
          Ten wyziew, to wpis w Krajowym Rejestrze Sądowym:

rejestr.io/osoby/101290/rafal-sawicz
    • witek.bis Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 15.02.19, 05:37
      A więc już wiemy, dlaczego prezes tak grzecznie pokuśtykał na dywanik do Ziobry.
      A swoją drogą ciekawe, co ten Sawicz ma na prezesa, że prawie rok po dezercji z Kościoła został przyjęty do rady Instytutu LK i pobiera tam po 50 patoli za autograf.
      • eiran Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 15.02.19, 05:58
        Może wyleczył mu kolano?

Księdzu arcybiskupowi metropolicie Sławojowi Leszkowi Głódziowi dziękuję, że ze swej własnej woli przydzielił mi jako kapelana księdza Rafała, który przez lata dbał o moje zdrowie, i to profesjonalnie, jako miłośnik medycyny

trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/1,35612,20031631,testament-arcybiskupa-goclowskiego-wszystko-zapisal-archidiecezji.html
        • witek.bis Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 15.02.19, 06:08
          :-)
          Może zostanie ministrem zdrowia w gabinecie Ziobry?
      • j-k Kaczuś NIE zawyje - tylko wy zawyjecie z rozpaczy 15.02.19, 13:09
        witek.bis napisał:
        > A więc już wiemy, dlaczego prezes tak grzecznie pokuśtykał na dywanik do Ziobry

Prezes nie pokustykal - tylko przyszedl do Ziobry wydac mu polecenia - bez swiadkow.

i nie zawyje, tylko wy zawyjecie z rozpaczy - ze znowu idzie nie po waszej linii.
    • eiran Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 15.02.19, 05:52
      Teraz to chyba oczywiste, Jarosław Kaczyński był u Ziobry, żeby porozmawiać na temat startu Beaty Kempy do PE.
      • ukos Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 15.02.19, 13:08
        eiran napisał:

> Teraz to chyba oczywiste, Jarosław Kaczyński był u Ziobry, żeby porozmawiać na
        > temat startu Beaty Kempy do PE.

Jej kandydatura z pewnością będzie teraz komentowana z niespotykaną życzliwością i powagą przysparzając liście PiS specyficznej popularności.
    • klodawa1952 Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 15.02.19, 06:12
      haen2010 napisał:

> Wymusił na Austriaku 50 tys ordynarnej łapówy dla swojego kumpla księdza z włas
      > nej fundacji, właściciela kompleksu Srebrna. Są dowody.
      >
      > Ale się narobiło!
      PO skompromitowane, PiS skompromitowany .....POPiS do grobu ! :)
      • eiran Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 15.02.19, 06:23
        Rafał Sawicz jedynką na Liście Wiosny Biedronia!
    • aniechto.only Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 15.02.19, 06:14
      Upsss, kryształ uczciwości zaczyna pękać, cóż za odrażająca skaza musi w nim tkwić.
      • haen2010 Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 15.02.19, 08:17
        Chyba nie wiesz, że szkło kryształowe nie pęka, rozsypuje się w drobiazgi. Nie poskładasz.
        • erte2 Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 15.02.19, 08:48
          haen2010 napisał:

Chyba nie wiesz, że szkło kryształowe nie pęka, rozsypuje się w drobiazgi. Nie poskładasz.

Heniu, coś Ci się pozajączkowało. Szkło kryształowe różni się od takiego na butelki czy słoiki zawartością tlenku ołowiu co wpływa na współczynnik załamania światła i ciężar właściwy, ale absolutnie nie zwiększa kruchości. Miałeś chyba na myśli szkło hartowane, np. stosowane na szyby samochodowe.

Co nie zmienia faktu że z tezami zawartymi w Twoim wątku zgadzam się całkowicie.
          • haen2010 Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 15.02.19, 10:01
            Być może to wina gęstego szlifu. Ja mam taką pamięć z kryształów modnych za komuny. Rozlatywały się, jak u czterdziestolatka prezent dla Węgrów. O szkle mam pobieżną wiedzę.

Takie hartowane, stłuczka w retorcie - to był świetny sposób na pozbycie się zapachu bimbru, masowo pędzonego. Kiedy przydział był - flaszka na miesiąc.

• witek.bis Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 15.02.19, 06:20
      Wieżyczki, tasiemki, kopertki i teczki -
      Oto jak się kończy kulcik jednosteczki.
    • eiran a u niepokornych cisza... 15.02.19, 07:05
      wpolityce.pl/
      niezalezna.pl/

Podobnie zresztą jak w "publicznej":

www.tvp.info/
      Wypowiedzi Netanjahu czy Mitchell spadły im jak manna z nieba. Można z nich zrobić główny news dnia, a jak dodać do tego pogrzeb Olszewskiego, jest szansa że nikt nawet się dowie o tym, że Wielki Deweloper to także Enveloper.
      • erka-4 jaka zaś cisza ? 15.02.19, 07:40
        wpolityce.pl/polityka/434012-ilez-mozna-wyborcza-teraz-gra-koperta-kaczynskiego
        Ileż można! "GW" teraz gra "kopertą Kaczyńskiego". Tyle że sam Birgfellner przyznaje: Nie pamiętam dokładnie, komu ją przekazałem
        • eiran Re: jaka zaś cisza ? 15.02.19, 07:46
          Pojawiło się, złodziejaszku, o 7:20
          • erka-4 Re: jaka zaś cisza ? 15.02.19, 07:51
            eiran napisał:

> Pojawiło się, złodziejaszku, o 7:20
            >
            - a co,o północy miało się pojawić ?
            Niby skąd mogli wiedzieć co za fałszerstwa zaś ci z Czerskiej wymyślą w nocy ?
        • erka-4 post scriptum... 15.02.19, 07:48
          ...wszystko ten austriacki cwaniaczek nagrane ma,ale przekazania koperty jakoś nie nagrał,a to ciekawe dlaczego,no i jakiś zanik pamięci ma także,bo nie wie komu koperte dał z tymi tysiącami,a to ciekawe dlaczego.Taki zanik pamięci ma.

Wyraźnie widać wielką mistyfikację.

A niech to szlag trafi taką rodzinę fałszywą razem z tą Gazetą.
          • adam.eu Re: post scriptum... 15.02.19, 07:52
            Słusznie się obawiasz. Słusznie uważasz, że lepiej, żeby GW tego nie publikowała.
            • erka-4 Re: post scriptum... 15.02.19, 07:58
              adam.eu napisał:

> Słusznie się obawiasz. Słusznie uważasz, że lepiej, żeby GW tego nie publikował
              > a.
              >
              - ja się nie obawiam,ja ostrzegam.
              Każde oszczerstwo w końcu wychodzi na jaw,a za to ponosi się karną odpowiedzialność.
              • erte2 Re: post scriptum... 15.02.19, 08:53
                erka-4 napisał:
                Każde oszczerstwo w końcu wychodzi na jaw,a za to ponosi się karną odpowiedzialność.

Święte słowa. Toteż macierewicz, ziobro, kaczyński, morawiecki, a także cenckiewicz, wyszkowski czy zybertowicz powinni już pakować szczoteczki do zębów, cebulę i soloną słoninę.
                • erka-4 Re: post scriptum... 16.02.19, 08:53
                  erte2 napisał:

> erka-4 napisał:
                  > Każde oszczerstwo w końcu wychodzi na jaw,a za to ponosi się karną odpowied
                  > zialność.

>
                  > Święte słowa. Toteż macierewicz, ziobro, kaczyński, morawiecki, a także cenckie
                  > wicz, wyszkowski czy zybertowicz powinni już pakować szczoteczki do zębów, cebu
                  > lę i soloną słoninę.

- a za co,że udowodnili kłamstwa i to,które mówiło iż gen.Błasik był pijany,i to,że ziemie przekopano na półtora metra,i to że brzoza to nie była brzoza i wiele innych kłamstw chociażby tych leżących w pomieszanych trumnach.A o reszcie się dowiemy kiedy Putin zdechnie.
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: post scriptum... 16.02.19, 09:08
                    Brzoza nie była brzoza? A czym była?
          • eiran Re: post scriptum... 15.02.19, 07:54
            To jest, złodziejaszku, ze wszech miar logiczne i spójne z wcześniejszymi informacjami. Austriak zaczął nagrywać rozmowy po tym jak usłyszał, że Srebrna mu nie zapłaci, co miało miejsce w czerwcu 2018. Przekazanie koperty to luty 2018 - nawet Austriak mógł mieć trudności z nagraniem zdarzeń cztery miesiące wcześniejszych.
            • erka-4 Re: post scriptum... 15.02.19, 08:08
              Tak tak,cwaniaczku,oni już tam zadbali,zeby to było logiczne,mają w tym wieloletnią wprawę.Ponad ćwierć wieku Polakami manipulowali,zatem trudno dziś im odbierać uprawnień do logiki.Oni za wzór mają metody Goebbelsa,coś wymyślić i zaatakować,jak z wieżą w Gliwicach,mając warszawską na myśli.My to dobrze już znamy.
              • eiran Re: post scriptum... 15.02.19, 08:09
                Oni czyli kto? Pan Birgfellner z żoną?
                • erka-4 to zemsta Giertycha przy POmocy Czerskiej... 15.02.19, 08:19
                  eiran napisał:

> Oni czyli kto? Pan Birgfellner z żoną?
                  >
                  - nie wiem,może zwariował,ale bardziej bym się przychylał do tego,że wpadł jak śliwka w kompot.Opętały go Giertycha macki,a Giertych wiadomo wszem i wobec,wróg śmiertelny Kaczyńskiego i POdskakuje wysoko,nie patrzy na konsekwencje,jemu wystarczy na dzisiaj obrzucanie goownem,wiadomo,że coś tam się zawsze przyklei,a wybory tuż tuż,wiec ryzykować warto.
                  Ja jednak już wierzę w mądrość Polaków.Giertych nie POtrafi już wygrać i marne wysiłki tych z Czerskiej.
                  • wagonetka Tak sobie tłumacz. 15.02.19, 08:22
                    Nadzieja umiera ostatnia.
                    • erka-4 nie tylko ja tak tłumaczę... 15.02.19, 08:30
                      wagonetka napisał(a):

> Nadzieja umiera ostatnia.

...to przeczytałem przed chwilą:

Trzeba powiedzieć: dość. Panie Michnik, to, co robicie, to już nie jest dziennikarstwo, to próba zadręczenia przyzwoitego człowieka. To nagonka w której próbujecie użyć medialnej siły opozycji do wywołania przesilenia politycznego. To akcja w której dawno przestaliście (załóżmy, że choć na chwilę tak było) prawdy po dziennikarsku, a staliście się elementem hejterskiej kampanii.
                      Tak to ja oceniam, ale widzę, że to ocena powszechna.
                      Przestańcie. Nawet wam nie wolno tyle razy i tak radykalnie przekraczać granic przyzwoitości.

Tłumaczą identycznie.
                      • wagonetka Tak, ty i wpolityce 15.02.19, 08:31
                        czyli portal utrzymywany przez waszą partię :-)
                        • eiran Re: Tak, ty i wpolityce 15.02.19, 08:37
                          I jeszcze znany z trzeźwości (nie tylko osądów) redaktor Jastrzębowski.
                        • erka-4 Re: Tak, ty i wpolityce 15.02.19, 08:39
                          wagonetka napisał(a):

> czyli portal utrzymywany przez waszą partię :-)

Od roku 1980 nie należę do żadnej partii.Zostałem skutecznie wyleczony z czegoś POdobnego.
                          • witek.bis Re: Tak, ty i wpolityce 15.02.19, 08:49
                            Dlaczego piszesz "POdobnego"? Czyżbyś przed 1980 rokiem należał do PO?
                            • erka-4 już się nie dam otumanić 15.02.19, 09:21
                              witek.bis napisał:

> Dlaczego piszesz "POdobnego"? Czyżbyś przed 1980 rokiem należał do PO?
                              >
                              >
                              - bo gdybym dziś do nich należał to czuł bym się tak samo jak niegdyś z Ruskimi,a skoro mam doświadczenie to błędu nie POczynię nigdy takiego.
                              • witek.bis Re: już się nie dam otumanić 15.02.19, 09:40
                                Czułbyś się jak niegdyś z Ruskimi? To ty w KPZR byłeś?
                                • erka-4 Re: już się nie dam otumanić 15.02.19, 10:52
                                  witek.bis napisał:

> Czułbyś się jak niegdyś z Ruskimi? To ty w KPZR byłeś?
                                  >
                                  - no nie,aż tak daleko nie sięgłem,ale w Soczi i Odessie byłem,w nagrodę za czyny społeczne mimo,że do ORMO nie należałem.Budowałem ścieżki zdrowia jedynie,na basen,takie rowerowe i tp.
                                  Miło wspominać,za Gierka to było życie,prawie jak teraz,ale Teraz nie namówi mnie nikt na współpracę,nie ma głupich,żebym trawę malował na zielono.
                              • buldog2 Re: już się nie dam otumanić 15.02.19, 13:04
                                Po prostu. Należał do Partii, a teraz też, tylko dla niepoznaki Partia zmieniła etykietkę na PIS.
                          • erte2 Re: Tak, ty i wpolityce 15.02.19, 08:59
                            erka-4 napisał:
                            Od roku 1980 nie należę do żadnej partii.

Ale jednak PZPR-owskie nawyki pozostały. To wiele tłumaczy.
                            P.s. Miałeś fajne towarzystwo - piotrowicz, kryże, jasiński, czabański, pietrzak, targalski.... Same tuzy.
                            • erka-4 Re: Tak, ty i wpolityce 16.02.19, 08:57
                              erte2 napisał:

> erka-4 napisał:
                              > Od roku 1980 nie należę do żadnej partii.
                              >
                              > Ale jednak PZPR-owskie nawyki pozostały. To wiele tłumaczy.
                              > P.s. Miałeś fajne towarzystwo - piotrowicz, kryże, jasiński, czabański, pietrza
                              > k, targalski.... Same tuzy.

- oczywiście,dlatego wiem co mówię,bo mam skalę porównawczą.
                          • wagonetka Re: Tak, ty i wpolityce 15.02.19, 09:15
                            erka-4 napisał:

> Od roku 1980 nie należę do żadnej partii.Zostałem skutecznie wyleczony z czegoś
                            > POdobnego.

Waszą, czyli tę, którą popierasz całym sercem (bo przecież nie rozumem).

• piq czyli jesteś, erka, komuchem i ubeckim sługusem,.. 15.02.19, 09:32
                            ...skoro do 1980 roku należałeś do partii. Spodziewałem się tego, sobako.
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: nie tylko ja tak tłumaczę... 16.02.19, 09:07
                        O ja pieprzę, wzruszyłem się tym przyzwoitym człowiekiem. Na szczęście to co robi Michasia Karnowska to jest dziennikarstwo pełną gębą.
                  • eiran Re: to zemsta Giertycha przy POmocy Czerskiej... 15.02.19, 08:26
                    Tu się, złodziejaszku, jak zwykle mylisz. Birgfellner skontaktował się z Giertychem jesienią zeszłego roku, już po tym, jak złożył rezygnację z szefowania Nuneatonowi i nie miał okazji do nagrywania.
                    • erka-4 Re: to zemsta Giertycha przy POmocy Czerskiej... 15.02.19, 08:36
                      eiran napisał:

> Tu się, złodziejaszku, jak zwykle mylisz. Birgfellner skontaktował się z Gierty
                      > chem jesienią zeszłego roku, już po tym, jak złożył rezygnację z szefowania Nun
                      > eatonowi i nie miał okazji do nagrywania.
                      >

- jak nie miał to nie miał,nie mnie to oceniać,od tego jest prokurator,a on,ten śwagier Jarosława musi wskazać adresata łapówki,niby wskazał,ale co z tego wynika,adresat znika,a nawet gdyby się znalazł to także niczego nie dowodzi,bo wszystko można zaprzysiąc,jeżeli w Boga się nie wierzy.Zwłaszcza w okresie przedwyborczym.
                      • eiran Re: to zemsta Giertycha przy POmocy Czerskiej... 15.02.19, 08:38
                        W okresie przedwyborczym, to jest pani Birgfellnerowa, zatrudniona u aż trojga europosłów PiS.
                        • erka-4 Re: to zemsta Giertycha przy POmocy Czerskiej... 15.02.19, 08:41
                          eiran napisał:

> W okresie przedwyborczym, to jest pani Birgfellnerowa, zatrudniona u aż trojga
                          > europosłów PiS.
                          >

- no i sytuacja dojrzewa,że nastąpi rozwód.
                          • eiran Re: to zemsta Giertycha przy POmocy Czerskiej... 15.02.19, 08:47
                            Chyba o tym rozmawiał Kaczyński z Ziobrą we wtorek - zgoda na start Kempy, ale pod warunkiem że potem zatrudni Birgfellnerową.
                  • magdolot Re: to zemsta Giertycha przy POmocy Czerskiej... 16.02.19, 01:54
                    "Opętane macki Giertycha" z lubością dodaję do "wilczych oczu Tuska". :-)
              • wagonetka Re: post scriptum... 15.02.19, 08:12
                Nawet ci, erka-4, współczuję. To przykre, gdy człowiek, w którego się ślepo wierzyło się sypie i okazuje sie całkiem kim innym. To zrozumiałe, że to wypierasz.
                • erka-4 Re: post scriptum... 15.02.19, 08:48
                  wagonetka napisał(a):

> Nawet ci, erka-4, współczuję. To przykre, gdy człowiek, w którego się ślepo wie
                  > rzyło się sypie i okazuje sie całkiem kim innym. To zrozumiałe, że to wypierasz
                  > .

Po co mam cokolwiek wypierać,kojarzę jedynie fakty,a fakty są takie,że jak nie jest się w stanie sprawy załatwić politycznie,to przeciwnika należy obrzucić goownem,jak wielu tu na tym forum postępuje, z myślą,że coś się tam przyklei.Liczę,że Polacy już to zrozumieli i nie dadzą z siebie nadal robić idiotów.
                  • wagonetka Re: post scriptum... 15.02.19, 09:13
                    erka-4 napisał:

> Po co mam cokolwiek wypierać

Po to, żeby nie rozsypał ci sie obraz świata. To znany i dobrze opisany mechanizm.
                  • piq fakty to nie jest to, co myślisz, pezetpeerowcu,.. 15.02.19, 09:34
                    ...nawet najgłębsze przekonanie to nie jest fakt ani dowód.
              • adam.eu Re: post scriptum... 15.02.19, 08:39
                Obawiam się, że PIS czasem to i Goebbelsa przebija. Ślepo wierzyłeś też w wybuchy. PIS karmił taką wiedzą mimo świadomości, że to nie przetrwa próby czasu. A wszystko w rękach PISu, łącznie z Twoją bezkrytyczną wiarą.
                • erka-4 co do Rosji... 15.02.19, 08:53
                  adam.eu napisał:

> Obawiam się, że PIS czasem to i Goebbelsa przebija. Ślepo wierzyłeś też w wybu
                  > chy. PIS karmił taką wiedzą mimo świadomości, że to nie przetrwa próby czasu. A
                  > wszystko w rękach PISu, łącznie z Twoją bezkrytyczną wiarą.
                  >
                  >
                  ...to prawdy o zamachu dowiemy się za pół wieku,sami się przyznają do tego i ja w to wierzę,bo w końcu to są Słowianie,a oni mimo wszystkiego sumienie posiadają.
                  • piq panslawizm, czyli Wielką Ruś, wymyślili Rosjanie, 15.02.19, 09:37
                    ...dla zajęcia całej Słowiańszczyzny, w tym Polski, rosyjski parobku, pod protektoratem cara. Masz problemy z kojarzeniem faktów.
                    • erka-4 Re: panslawizm, czyli Wielką Ruś, wymyślili Rosja 15.02.19, 10:58
                      piq napisał:

> ...dla zajęcia całej Słowiańszczyzny, w tym Polski, rosyjski parobku, pod prote
                      > ktoratem cara. Masz problemy z kojarzeniem faktów.

- a czy to moja wina,że urodziłem się Słowianinem,a po zatem,kiedyś Polacy w Moskwie już byli,to można powtórzyć ten numer,mamy doświadczenie,weźmiemy ze sobą wszystkie świnie z Polski,szczury nie będą nam POtrzebne.
                      • piq powinieneś się był urodzić stułbią... 16.02.19, 11:11
                        ...i ci się udało.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: post scriptum... 15.02.19, 09:51
            Jakoś pisowskie cwaniaczki nie pokazały przekazywania zegarków Gawłowskiemu.
        • adam.eu Re: jaka zaś cisza ? 15.02.19, 07:50
          erka-4 napisał:

> wpolityce.pl/polityka/434012-ilez-mozna-wyborcza-teraz-gra-koperta-kaczynskiego
          > Ileż można! "GW" teraz gra "kopertą Kaczyńskiego". Tyle że sam Birgfellner p
          > rzyznaje: Nie pamiętam dokładnie, komu ją przekazałem

Możesz skomentować, co tam tam poza laniem wody jest pisane? Zdecydowanie więcej o wybuchach w Smoleńsku było
          • erka-4 Re: jaka zaś cisza ? 15.02.19, 07:55
            adam.eu napisał:

> erka-4 napisał:
            >
            > > wpolityce.pl/polityka/434012-ilez-mozna-wyborcza-teraz-gra-koperta-kaczynskiego
            > > Ileż można! "GW" teraz gra "kopertą Kaczyńskiego". Tyle że sam Birgfel
            > lner p
            > > rzyznaje: Nie pamiętam dokładnie, komu ją przekazałem

>
            > Możesz skomentować, co tam tam poza laniem wody jest pisane? Zdecydowanie więce
            > j o wybuchach w Smoleńsku było
            >
            >
            - a jak komentować można cokolwiek,jak śledztwo jest w toku i nie ma się do niego dostępu.A tak na marginesie sprawy, bardzo mnie ciekawi skąd ci z Czerskiej mają te informacje,czyżby mieli zainstalowany podsłuch w prokuraturze ?
            • erka-4 no to adaśku... 15.02.19, 08:50
              ...może mi powiesz,skąd ci z Czerskiej mają do tajemnicy śledztwa dostęp ?
              • eiran Re: no to adaśku... 15.02.19, 08:54
                Pewnie podobnym sposobem, jak ci z TVP dostali papiery na Niesiołowskiego.
                • erka-4 Re: no to adaśku... 15.02.19, 09:05
                  O tajemnicach Niesiołowskiego to już od dawien dawna wszystkie gołębie na sejmowym dachu gruchały.
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: no to adaśku... 15.02.19, 09:48
                    Od dawien dawna? A konkretnie od kiedy?
                    • erka-4 Re: no to adaśku... 15.02.19, 11:00
                      religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Od dawien dawna? A konkretnie od kiedy?
                      >

- przecież napisałem wyraźnie - od dawna,czyli od czasu kiedy zaczął dziabać.
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: no to adaśku... 16.02.19, 09:05
                        Czyli kiedy to było? I co slyszałaś katrina w sejmie?
              • piq nazywamy to buntem, tawariszczu erka,... 15.02.19, 09:39
                ...albo Wallenrodyzmem, ktoś z prowadzących śledztwo zbuntował się przeciwko waszej podlości i wynosi informacje, bo wobec takiego skurvvysyństwa nie można przejść obojętnie.
                • erka-4 Re: nazywamy to buntem, tawariszczu erka,... 15.02.19, 11:04
                  Dziś wallenrodyzm żadnym jest bohaterstwem,co czwarty to agent obcego wywiadu,a reszta ma ich w doopie.
                  • buldog2 Re: nazywamy to buntem, tawariszczu erka,... 15.02.19, 14:59
                    Jesteś, karetka, czymś tak ohydnie PISowskim=postsowieckim, zakłamanym i podłym złogiem, elementem gorszym i animalnym, że nie chce się nawet próbować rozmowy. Tylko powiedzieć, jaki budzisz wstręt waszymi PISowskimi kłamstwami, insynuacjami, pomówieniami, wspólną z e-PIS-kopatem demoralizacją Kościoła, złodziejstwami (tekstów, pieniędzy, nieruchomości itd.), zdradą i sabotażem państwa. PISowskim kur..twem, a i to za mało powiedziane.
                    Splunąć.
                    • buldog2 Re: nazywamy to buntem, tawariszczu erka,... 15.02.19, 15:01
                      I prymitywizmem.
                      Prymitywną podłością.

--
                      Najpierw będą Polską władali komuniści, a później szubrawcy i świnie - Stefan Ossowiecki
                      do pudła. bez żadnego trybu
                    • erka-4 czy buldog to Michnik ? 16.02.19, 09:04
                      buldog2 napisał:

> Jesteś, karetka, czymś tak ohydnie PISowskim=postsowieckim, zakłamanym i podłym
                      > złogiem, elementem gorszym i animalnym, że nie chce się nawet próbować rozmowy
                      > . Tylko powiedzieć, jaki budzisz wstręt waszymi PISowskimi kłamstwami, insynuac
                      > jami, pomówieniami, wspólną z e-PIS-kopatem demoralizacją Kościoła, złodziejstw
                      > ami (tekstów, pieniędzy, nieruchomości itd.), zdradą i sabotażem państwa. PISow
                      > skim kur..twem, a i to za mało powiedziane.
                      > Splunąć.
                      >
                      - ty wiesz co ?
                      Coś mi się wydaje,że pod tym buldogiem to sam Michnik,nie ten ze Szwecji a ten z Czerskiej,się ukrywa,bo ty całkiem jak on gadasz.
                      • piq jesteś przykładem na brak dekomunizacji,... 16.02.19, 11:13
                        ...pezetpeerka-4, dlatego buldog to nie Michnik. Michnik by cię hołubił jak Maleszkę.
                      • yoma Re: czy buldog to Michnik ? 16.02.19, 12:48
                        Zarąbiście podbijasz wątek, karetka. Dobra robota :D
      • nazimno Re: a u niepokornych cisza... 15.02.19, 07:56
        Pani Mitchell ukonczyla amerykanska uczelnie.
        Ona nie moze sie mylic, wiciu, a taki Stanczyk
        jak ty, powinien to kumac.
        • witek.bis Re: a u niepokornych cisza... 15.02.19, 08:03
          Niby do kogo to ma być? A przede wszystkim w jakiej sprawie?
          • eiran Re: a u niepokornych cisza... 15.02.19, 08:08
            naciemno tłumaczył, że u niego czasem trochę nie teges z obsługą "urządzenia mobilnego", ponieważ ma dłonie tak wielkie, jak niejaki Boban Marjanovic.
            • nazimno Re: a u niepokornych cisza... 15.02.19, 08:55
              rzniesz, meieranek,
              niestety przynudzasz tymi rekapitulacjami
              • eiran Re: a u niepokornych cisza... 15.02.19, 10:09
                Powinieneś, boban, zostawić ocenę czy przynudzam, adresatowi mojego wpisu. Nie pisalem do ciebie, tylko o tobie, odnosząc się z wyrozumialością do twojej niegramotności.
          • erka-4 Re: a u niepokornych cisza... 15.02.19, 08:11
            witek.bis napisał:

> Niby do kogo to ma być? A przede wszystkim w jakiej sprawie?
            >
            >
            - do tych z Czerskiej,bo oni jota w jotę do niej są podobni.
            Kłamcy i manipulanci.
          • xystos Re: a u niepokornych cisza... 15.02.19, 08:13
            Pogdybajmy sobie
            zamiast znanej z histori katastrofy
            Smolenskiej jest inna;
            w podobnej Tutce podróżuja Zydowscy prominęci i kwiat Rabinów w Polsce-lecą do Ukrainy uczcić martylologie Ukrainskich Żydów z rąk
            Waffen Galizien ,
            samolot rozpada się w identyczny sposób ja Tutka z L.K. ,jak reagowali by Żydzi na taki wynik śledztwa?
            • erka-4 Re: a u niepokornych cisza... 15.02.19, 08:23
              xystos napisał:

jak reagowali by Żydzi na taki wynik śledztwa?

Już dawno by udowodnili winę Rosjan,a Putina porwali i w Izraelu przed sądem postawili.
              • xystos Re: a u niepokornych cisza... 15.02.19, 08:54

słyszałem że w porywaniu ludzi
                są skuteczni,ale Putina mury Kremla
                chronią i klątwa Iwana Groźnego.
                • erka-4 Re: a u niepokornych cisza... 15.02.19, 09:03
                  Co do Żydów,to żadne mury dla nich nie stanowią istotnej przeszkody.
            • stasi1 Re: a u niepokornych cisza... 15.02.19, 09:27
              Ale już nawet Antoni nie wierzy że udowodni ten zamach. Już tylko siłą rozpędu chcą z tym śledztwem dotrzeć do ostatnich wyborów w tym roku
          • nazimno Re: a u niepokornych cisza... 15.02.19, 08:56
            oooo, wiciowi wlasna blyskotliwosc zawodzi
            • witek.bis Re: a u niepokornych cisza... 15.02.19, 09:00
              Przyjrzyj się, kreciku, do kogo i w jakiej sprawie pisałeś, a dopiero później porywaj się na takie błyskotliwe posty. No i poducz się tego polskiego, bo już niedługo może ci się przydać.
              • taniarada Trzeba najszybciej ściągnąć ze Szwecji Stefana 15.02.19, 09:25
                To nadredaktor Adam trochę się uspokoi.Od 90 roku wojuje z Kaczyńskimi.Sam powiedział że jest wrogiem PIS i będzie zwalczał go ze wszystkich sił.Może nadeszła pora na nadredaktora.
              • taniarada Re: a u niepokornych cisza... 15.02.19, 09:28
                witek.bis napisał:

> Przyjrzyj się, kreciku, do kogo i w jakiej sprawie pisałeś, a dopiero później p
                > orywaj się na takie błyskotliwe posty. No i poducz się tego polskiego, bo już n
                > iedługo może ci się przydać.
                >
                A co to za słowo izabella poducz się ?
                • witek.bis Re: a u niepokornych cisza... 15.02.19, 09:47
                  Nie dziwi mnie, że nie znasz polskich słów związanych z uczeniem się, za to twoja obsesja na punkcie Izabelli już mnie nie zaskakuje, tylko bawi.
    • haen2010 Roma Locuta Causa Finita. 15.02.19, 08:51
      Spodobało mi się to tłumaczenie Zbyńcia, że musi pokazać papiery kompromitujące jego pryncypała właśnie jemu do wglądu. Oczywiście wie, że staje się wspólnikiem w przestępstwie, ale zgodnie z obowiązującym prawem, niedawno uchwalonym na takie przypadki.

Na tyle był rozsądny, że nie woził ich do nowogrodzkiej jaskini. Biedny Kaczuś, tak upokorzony zwyczajnym geszefciarstwem i przez taką pogardzaną szmatę jak Zbyńciu.

Chyba szlag go trafi.
      • erka-4 no,mamy oświadczenie Giertycha,że to kabaret... 15.02.19, 08:59
        ...wymyślony na Czerskiej:

W nawiązaniu do dzisiaj opublikowanych fragmentów zeznań Geralda Birgfellnera przez „GW” uprzejmie informuję, że nie wynika z tych fragmentów, aby mój Mocodawca miał pewność, że pieniądze trafiły do Ks. Rafała Sawicza. A tak sugeruje podtytuł artykułu.

wpolityce.pl/polityka/434019-giertych-skarzy-sie-na-odmienny-od-zalozonego-przekaz-gw
        • piq jako patentowany kretyn nie pojąłeś, co oznacza... 15.02.19, 09:27
          ...wpis Giertycha. Oznacza on, że jeśli były ks. Sawicz nie dostał tej kasy, to zatrzymał ją dla siebie tawariszcz prezes Jarosław Kaczyński. Prezes, suko, jest w pułapce zastawionej przez Giertycha. Wystarczy, że Sawicz się wyprze, iż dostał kasę i prezes może dostać zarzuty.
          • taniarada Re: jako patentowany kretyn nie pojąłeś, co oznac 15.02.19, 09:30
            piq napisał:

> ...wpis Giertycha. Oznacza on, że jeśli były ks. Sawicz nie dostał tej kasy, to
            > zatrzymał ją dla siebie tawariszcz prezes Jarosław Kaczyński. Prezes, suko, je
            > st w pułapce zastawionej przez Giertycha. Wystarczy, że Sawicz się wyprze, iż d
            > ostał kasę i prezes może dostać zarzuty.
            Nie sraj ogniem piq.Słowo za słowo.Te rewelki GW może sobie włożyć redsktorowi Czuchnowskiemu pod tyłek.
        • erka-4 i debilną reakcję Czerskiej 15.02.19, 09:28
          erka-4 napisał:

> ...wymyślony na Czerskiej:
          >
          > W nawiązaniu do dzisiaj opublikowanych fragmentów zeznań Geralda Birgfellnera p
          > rzez „GW” uprzejmie informuję, że nie wynika z tych fragmentów, aby mój Mocodaw
          > ca miał pewność, że pieniądze trafiły do Ks. Rafała Sawicza. A tak sugeruje pod
          > tytuł artykułu.
          >
          > wpolityce.pl/polityka/434019-giertych-skarzy-sie-na-odmienny-od-zalozonego-przekaz-gw

wpolityce.pl/media/434021-kurski-poprawia-tekst-z-czolowki-gw-po-tweecie-giertycha
          • taniarada Re: i debilną reakcję Czerskiej 15.02.19, 09:36
            erka-4 napisał:

> [i]erka-4 napisał:
            >
            > > ...wymyślony na Czerskiej:
            > >
            > > W nawiązaniu do dzisiaj opublikowanych fragmentów zeznań Geralda Birgfell
            > nera p
            > > rzez „GW” uprzejmie informuję, że nie wynika z tych fragmentów, aby mój M
            > ocodaw
            > > ca miał pewność, że pieniądze trafiły do Ks. Rafała Sawicza. A tak sugeru
            > je pod
            > > tytuł artykułu.
            > >
            > > wpolityce.pl/polityka/434019-giertych-skarzy-sie-na-odmienny-od-zalozonego-przekaz-gw
            A komu ten Austriak przekazał kopertę .Pamięta? Może Tadziowi Rydzykowi.Pora się dobrać do tyłka redaktora Michnika .W ramach rewanżu.
            • erka-4 Re: i debilną reakcję Czerskiej 15.02.19, 11:10
              Jestem bardziej jak pewien,prezes temu oszustowi nie podaruje tych kalumnii,a ja będę trzymał za niego kciuki,bo wiadomo jakie są jeszcze polskie sądy,nie za bardzo w nich można liczyć na obiektywną sprawiedliwość,na co liczy ten z Czerskiej.Ale może się przeliczyć i dostanie tyle ile mu się będzie należało.
        • haen2010 Re: no,mamy oświadczenie Giertycha,że to kabaret. 15.02.19, 09:29
          Ojej! Czyżby Kaczuś rżnął krewniaka żywcem, pod byle pozorem? Dużo wyższa szkoła jazdy w biznesie.
          • horpyna4 Re: no,mamy oświadczenie Giertycha,że to kabaret. 15.02.19, 11:14
            A co się dzieje z Sawiczem? Bo ja widzę dwie możliwości: albo ulokował się w kraju, skąd nie ma ekstradycji, albo ktoś mu sprzedał kosę i ukrył zwłoki. Chodzi przecież o sporą kasę, nie tylko o te głupie 50 patyków.

Tak, czy owak, porządni śledczy zaczęliby od prześledzenia historii tych wszystkich majątków, bo znając przepływy mamony można odkryć faktyczne powiązania.
    • adam.eu Nie zawyje. 15.02.19, 08:53
      haen2010 napisał:

> Wymusił na Austriaku 50 tys ordynarnej łapówy dla swojego kumpla księdza z włas
      >
      > Ale się narobiło!

Dowody to ocenia "niezależna" prokuratura podległa ministrowie Ziobrze, a gdyby nawet to jest jest jeszcze "niezależny" sąd, a nawet dwie jego instancje podległe tym razem ministrowi sprawiedliwości, Zbigniewowi Z. Należy pamiętać o też niejakim Andrzeju D., który to "może" na dowolnym etapie postępowania udzielić prawo łasku. A nad nimi wszystkimi jest "prezes". Więc Jarosław K. nie ma się czego obawiać.
      • erte2 Re: Nie zawyje. 15.02.19, 09:04
        adam.eu napisał:
        .....Więc Jarosław K. nie ma się czego obawiać.

Do czasu. No chyba że "zdąży" wcześniej.
      • haen2010 Re: Nie zawyje. 15.02.19, 09:19
        Wszystko prawda, ale tylko aktualnie obowiązująca. Wyborów nie dadzą rady sfałszować. Zamachu stanu również - armia i policje mają ich powyżej uszu. Chętnie by opróżnili magazynki przy takiej okazji w niewłaściwą stronę.

Po prostu - sami się wykończyli. Zostanie po nich ze 20% kompletnego niedowładu na umyśle, głownie tego, co wierzy w -Matkę Boską na kadłubie Tu-154M, która wzięła ich prosto do nieba. Oczywiście, bez tych paru niewiernych z opozycji i nie katolików.

i
        • buldog2 Re: Nie zawyje. 16.02.19, 11:37
          Armia ma ich wyżej uszu, policja też. Ale gdyby rozkazano im rozwalić ABC, zrobiliby to z dziką satysfakcją.
    • taniarada A nagrał to wręczanie? 15.02.19, 09:16
      Straszne .60% zwolennikówPIS ma to gdzieś głęboko.60%zwolenników Platformy Nieobywatelskiej jest tym faktem podniecona.I to jest ból nie mylić z bulem Komorowskiego .Czyli jaki morał ?Podniecenie bez orgazmu jest niezdrowe .Amen.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: A nagrał to wręczanie? 15.02.19, 09:50
        A ktos nagrał, ruska idiotko, wręczanie zegarków Gawłowskiemu?
        • witek.bis Re: A nagrał to wręczanie? 15.02.19, 09:53
          Tego nie mają. Natomiast mają nagranie, jak Nowak nie wpisuje zegarka.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: A nagrał to wręczanie? 15.02.19, 09:55
            Może ten co Piniorowi dawał łapówki ma jakieś nagranie?
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 15.02.19, 19:16
      Czy Jacka Karnowska przeprowadziła już kolejny uspokajający wywiad z prezesem?
    • klodawa1952 Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 16.02.19, 05:40
      haen2010 napisał:

>
      > Ale się narobiło!
      Czy już wiesz, że nawet Giertych i Austriak nie uwierzyli w te twoje bzdury i prostowali tę informację w tym również GW, nieśmiało ale też prostowała.
      • eiran Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 16.02.19, 07:06
        Kłamiesz ludzikow. Giertych sprostował jedynie błędny podtytuł, z którego wynikało że Austriak wręczył łapówkę Sawiczowi.
        Powód (i jego pełnomocnicy) podtrzymują, że Birgfellner przekazał kopertę ludziom ze "Srebrnej", na żądanie m.in. Kaczyńskiego, oraz że widział Kaczyńskiego trzymającego ową kopertę w ręku.

Innymi słowy - zdaniem strony powodowej nie ma żadnych dowodów, że wymuszona przez Kaczyńskiego łapówka trafiła do byłego księdza Sawicza.

(istnieje nawet hipoteza, przypisywana p. Mazurek, że prezes, znany ze swojej nieskalanej uczciwości, przekazał p. Sawiczowi pustą kopertę i podpis został uzyskany za darmo).
        • haen2010 Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 16.02.19, 10:43
          Mogło tak być. Sto tys to już kwota na miarę Kaczusia. Na pewno nie na miarę jakiegoś przybłędy kościelnego.

Poza tym wiedzieli na bank, na ile mogą go przewalić. Dla właściciela banku to drobiazg - sprawdzenie stanu konta.
          • eiran czy jest na sali grafolog? 16.02.19, 11:04
            Czy podpis Sawicza (księdza lub nie) jest autentyczny?
            Jak to możliwe, że ani kuria, ani parafia do której został oddelegowany, nie ma z nim od dwóch lat żadnego kontaktu, a Instytut LK trafił doń bez trudu, wynegocjował należność za podpis, którą następnie sprawnie renegocjował, po czym podpis uzyskał?

Oczywiście - nie można wykluczyć prawdziwości wersji PiSrebrnej, wedle której nie było żadnej koperty, ale pozostaje pytanie o podpis księdza uciekiniera, o miejscu pobytu którego nikt niczego nie wie. Stąd pytanie o autentyczność tego podpisu.
            • ksiadzsawiczzz Re: czy jest na sali grafolog? 16.02.19, 11:14
              A może koleś nie żyje od iluś lat ? Czy może podpis deweloper sfałszował ?
              I jeszcze może jeszcze deweloper przy okazji od naiwniaka i jego naiwnej żony zajumał 50 kafli ?
            • piq przypomina mi się przypadek Władymira Swint- 16.02.19, 11:20
              -kowskiego, przyrodniego brata Jarosława. Nikt nie wie, czy żyje, gdzie jest i co robi, a szukają go policje polska, niemiecka i rosyjska. Ta ostatnia nie wiadomo, czy serio.
              • buldog2 Re: przypomina mi się przypadek Władymira Swint- 16.02.19, 12:40
                Polska od kilku lat też nie wiadomo, czy serio. W najlepszym razie, nie wiadomo.
            • eiran Re: czy jest na sali grafolog? 16.02.19, 16:36
              Już wiadomo, że "ksiądz" Sawicz prawdopodobnie żyje - kamień z serca.
              Przy okazji uświadomiłem sobie, że aktualną robotę mógł mu załatwić Paweł Adamowicz, który dobrze znał abp. Gocłowskiego, zapewne nie raz go odwiedzał w czasie choroby i musiał się wtedy zetknąć z asystującym mu Sawiczem. Pewnie ten ostatni, po decyzji urwania się z kościelnej smyczy, zadzwonił do prezydenta z prośbą o pomoc, a Adamowicz, człowiek dość tolerancyjny, nie odmówił.
    • man_sapiens Re: Uuuuu! Kaczuś zawyje 16.02.19, 13:05
      500 + 00

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka