sloggi 29.06.06, 20:11 ...kupiłem musztardowy z Kotlina, palce lizać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frida2 Re: Dobry ketchup to..... 29.06.06, 20:35 skiela1 napisała: > Wloclawek. Hmm, muszę się rozejrzeć następnym razem. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dobry ketchup to..... 29.06.06, 21:01 Kotlin jest Ok Wloclawek jest Ok wybieram Wloclawek bo polski... Odpowiedz Link
sloggi Re: Dobry ketchup to..... 29.06.06, 23:30 Włocławek w słoiczku jest pyszny tylko trudno go kupić. Odpowiedz Link
malaa1605 Re: Dobry ketchup to..... 30.06.06, 14:58 Najlepszy Wocławek))))) rzeczywiście w Wawie trudno dostać w słoiczku ale jak jadę do domu to litrowy słoik kupuję heheh Odpowiedz Link
zresetowany_berbec Re: Dobry ketchup to..... 30.06.06, 16:41 skoro forum to "Swiat tanich zakupów" to wpsomnę o kechupie produkowanym prtzez develey, sprzedawanym w biedronce za nie pamiętam-ile-ale-mało. oczywiście ma tam inna nazwę, ale jest info, że to develey. smaczny i tani Odpowiedz Link
garbmisia Re: Dobry ketchup to..... 02.07.06, 10:05 To że "markowe" produkty są dobre nie oznacza, że produkowane przez daną firmę dla biedronki też. Same duże frirmy przyznają, że nawet jeśli pominąć koszty wypromowania produktu, to sprzedaż tych produktów nie opłacałaby im się po cenach sugerowanych przez sieci typu Biedronka. I na ten rynek dają produktu gorsze jakościowe np. bardziej rozcieńczone detergenty, produkty o mniejszej zawartości np. pomidorów itp. I choć sama kiedyśmyślałam, że tylko zmieniają etykietę to po przeczytaniu wypowiedzi szefów dużych koncernów o tym procederze z pewną nieufnością podchodzę do takich produktów. Reasumując: jesli dobre to kupować, ale nie sugerowac się tylko obecnością uznanego producenta na etykiecie bo nie oznacza to, że produkt robiony dla sieci typu BIedronka ma taką samą jakość jak produkowany pod własną marką. Odpowiedz Link
sloggi Re: Dobry ketchup to..... 02.07.06, 12:53 Jest to logiczne, nie da się wyprodukować pełnowartościowego produktu po zanizonych kosztach. Odpowiedz Link
skoropis Re: Dobry ketchup to..... 03.07.06, 12:38 Develey w Leader Price ma 2 ketchupy. Jeden w plastiku jest do niczego (wg mnie oczywiście), ale drugi w szkle już całkiem, całkiem. Jakos po nim żyję. Odpowiedz Link
zoraz Re: Dobry ketchup to..... 01.07.06, 12:14 Ludzieee, a gdzie Wy ten Włocławek kupujecie i jak on wygląda, w goglach fotki nie znalazłam Kotlin to mi wyjatkowo nie smakuje. Odpowiedz Link
sloggi Re: Dobry ketchup to..... 01.07.06, 13:18 Słoik, nakrętkna niebieska i narysowany dzbanuszek z czerona zawartością i mały napis Włocławek. Odpowiedz Link
zoraz Re: Dobry ketchup to..... 01.07.06, 13:47 Dziękuję, u nas /zdolny śląsk/ nie widziałam, ale na gościnnych występach nie omieszkam spróbować. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dobry ketchup to..... 01.07.06, 19:18 zoraz napisała: > Ludzieee, a gdzie Wy ten Włocławek kupujecie tak wyglada www.mak1.pl/hurt/index.php?a=p&id=220 Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Dobry ketchup to..... 02.07.06, 17:47 Włocławek najlepszy !!!! Kupuje najczesciej w Olsztynie lub Bydgoszczy na zapas bo w Warszawie o niego trudno. Bedac w Olsztynie radze sprobowac majonez KĘTRZYŃSKI (nie mylic z Kieleckim) i musztardę sarepską Octimu z Olsztynka Pycha Odpowiedz Link
matysia_k Wcale nie jest trudno o Włocławek!! 14.07.06, 23:57 Ja go bez przerwy widuje w hipermarketach Tesco albo Geant, bez zadnego problemu, ale jest dosc drogi..To podobno w rejonie Warszawy najstarszy keczup, jeszce taki PRL wiejący- tak mówił moj chłopak,ze jako dziecko jadał i uwielbiał go Odpowiedz Link
zoraz Re: Wcale nie jest trudno o Włocławek!! 26.07.06, 08:49 Bo w Tesco bywaja tez lokalne wyroby, niestety np. majonez robiony przez lokalnego wytwórcę /Świdnicki - polecam, bez gumy arabskiej, niekonserwowany, niekwaśny/ ten z tesco jest moim zdaniem inny niz w reszcie sklepów. Włocławek - keczup przywiozłam właśnie z podróży do wielkopolski /tam był w polo markecie/, i rzeczywiście smaczny i tani /ok 6 pln za litrowy słoik/, tyle że skład jakiś dziwny. Nie chce mi 100 % wyjść - pewnie zapomnieli napisać "woda" Odpowiedz Link
martyna3 Re: Dobry ketchup to..... 25.08.06, 09:32 W wawie Wloclawek znajdziesz w realu, maja go caly czas i w sloiczku duzym, malym i w plastikowych butlach. i chyba raz widzialam go w carrefourze. Odpowiedz Link
zuzaleczka Re: Dobry ketchup to..... 04.07.06, 09:59 Włocławek Kotlin PS mieszkam pod W-wą i włoclawek jest prawie w kazdym sklepie)))00 Odpowiedz Link
destraction Re: Dobry ketchup to..... 04.07.06, 18:09 hellmans lagodny i ziolowy kotlin, wloclawek rzadko bo ciezko znalezc.. Odpowiedz Link
misiunia.malutka Re: Dobry ketchup to..... 05.07.06, 11:24 Kotlin mexykański - GENIALNY! Ostry dość z bardzo charakterystycznym smakiem Właściwie bardziej przypomina w smaku jakiś sos, ale baaardzo przypadł mi do gustu Odpowiedz Link
zresetowany_berbec Re: Dobry ketchup to..... 05.07.06, 15:03 ach, i jescze przepyszny FANEX ZERAŃ ale niewiele jest miejsc, w któych mogę go znaleźć. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dobry ketchup to..... 05.07.06, 17:55 no nie wiem... ja kupilam i ..wyrzucilam. Ale moze tylko mi nie smakowal Odpowiedz Link
zresetowany_berbec Re: Dobry ketchup to..... 06.07.06, 14:26 natomiast nie jestem w stabie zdzierżyc roleskiego- zdarzyło mi się że wyrzuciłam parówki- myślałam, że są zepsute a to po prstu ketchup był paskudny. Odpowiedz Link
sloggi Re: Kotlin ziolowy! jak sos do pizzy :) 06.07.06, 23:51 Ten będzie zatem nastepny Odpowiedz Link
pszeszczep666 Re: Dobry ketchup to..... 09.07.06, 02:30 czy wszystcy już zapomnieli o krzepkim radku i słodkiej ani. można je kupić np na bazarku przy trockiej. smaki dzieciństwa to po pierwsz a po drugie są obiektywnie naprawdę najlepsze Odpowiedz Link
asskela KOTLIN 14.07.06, 10:12 od kilku lat jest najlepszy na rynku, a ten pikantny ...mniam Odpowiedz Link
benio_beniowski Re: KOTLIN 19.07.06, 09:32 Pudliszki "do pizzy" Kotlin Włocławek Develey oraz kiedyś jadłem ketchup przywieziony z Niemiec z dużym napisem JA!, był przepyszny - zupełnie inny ale świetny, ale w Polsce nie widziałem. Odpowiedz Link
zoraz Re: KOTLIN 26.07.06, 08:42 benio_beniowski napisał: > Pudliszki "do pizzy" Jak do pizzy to wymieszany z przecierem + szczypta ziół > oraz kiedyś jadłem ketchup przywieziony z Niemiec z dużym napisem JA!, > był przepyszny - zupełnie inny ale świetny, ale w Polsce nie widziałem. JA to zapewne coś jak TKZ czyli linia tanich wyrobów pod marka sklepu. Odpowiedz Link
aluniaaa Re: Dobry ketchup to..... 22.08.06, 14:15 Pudliszki - pikantny,kupujemy same pikantne,a przynajmniej na nim napisane,ze bez konserwantow a z tcyh z konserwantami to Hellmanss Odpowiedz Link
reginnka Re: Dobry ketchup to..... 22.08.06, 20:20 a ja kupuję Mikado w butelce w Lidl -dobry i majonez Mikado też dobry Odpowiedz Link
kallies Re: Dobry ketchup to..... 22.08.06, 22:09 Ten Mikado z lidla to jest produkt Develeya,to jest to samo co madero w biedronce(i ten sam producent)muszę przyznać ze bardzo dobry ketchup chociaż w lidlu o ok. 60 gr tańszy niż w biedronie,najgorszym ketchupem na swiecie jest tomatek z biedronki(woda i troche koncentratu),z majonezów do dosyć często kupuję fruCtus (rzymski) bo wmojej okolice jest mały wybór(kieleckiego to nigdy niewidziałem). Odpowiedz Link
aluniaaa Re: Dobry ketchup to..... 22.08.06, 23:47 mikado dla mnie sama chemia,a majonez regionalny swidnicki,pychotka Odpowiedz Link
zoraz Re: Dobry ketchup to..... 28.08.06, 21:07 Noo, majonez świdnicki i musztarda przywieziona z czech. Choć teraz już do dostania w Ekko i Albercie w szklanych słoiczkach i w Lidlu w plastiku niczym pasta BHP Odpowiedz Link
leff Re: Dobry ketchup to..... 24.08.06, 19:15 witam z ketchupów - tylko Pudliszki, chyba jedyny bez konserwantów z tych wymienianych przez Was, próbowaliśmy Włocławek - tak chwalony na forum - ale rodzince nie podszedł Odpowiedz Link
barbob Re: Dobry ketchup to..... 25.08.06, 23:46 Ja jem tylko Heinz (pikantny lub meksykański, w Niemczech Heinz curry) (sorki, miał byc świat tanich zakupów, a on jest pewnie drozszy) P.S. Co to jest Włocławek ? Nigdy nie słyszałem. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Dobry ketchup to..... 26.08.06, 02:16 P.S. Co to jest > Włocławek ? Nigdy nie słyszałem. Przeeeeepyszny www.mak1.pl/hurt/index.php?a=p&id=220 Odpowiedz Link
skorpionica11 Re: Dobry ketchup to. pikantny Pudliszki i Kotlin 29.08.06, 13:27 To sa najlepsze firmy Odpowiedz Link
grzanka23 Re: Dobry ketchup to. 04.12.06, 21:16 Wloclawek. Jak jezdze do rodzinki pod Torun to przywoze 2-3 duze sloje. Odpowiedz Link
ahnija Re: Dobry ketchup to..... 05.12.06, 18:16 Oczywiście WŁOCŁAWEK!!! Nie mam kłopotów z zakupem, u nas w Toruniu jest dostępny w każdym spożywczym Odpowiedz Link