obcasy 31.07.09, 14:45 czy ktoś z Was używa w domu mopa parowego? mam na podłodze panele i boję się, że ta gorąca para może im zaszkodzić.Poproszę o opinie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skiela1 Re: mop parowy 31.07.09, 15:01 Kolezanka ma.... i nie jest zachwycona. Uzywa do mycia ...przedsionka w ktorym ma.....linoleum Odpowiedz Link
b-b1 Re: mop parowy 03.08.09, 23:15 Myję kafle, panele(różnej ścieralności, mam nawet takie 15-letnie) i parkiet.Jestem zadowolona-powierzchnie czyste aż do bólu, trzeba tylko po każdym umytym pomieszczeniu zmienić szmatkę na mopie.(stąd lepiej kupić zapas ) Minusem mopa jest jego wysokośc-nie wszedzie się mieści. Na początku równiez miałam obawy-stąd mopowe szmatki podszyłam od wewnątrz starym cienkim ręcznikiem frotte.(wtedy panele,czy parkiet dostawały mniej pary, i podłoga była tylko lekko wilgotna), ale spróbowałam później bez podszycia-i tak już zostało-nic się nie dzieje. Odpowiedz Link
irenka82 Re: mop parowy 04.08.09, 17:03 mama kolezanki kupila mopa H2O znanego z tv. mowi, ze cholera ja bierze gdy zabiera sie za montaz tego ustrojstwa, i biedny mop niechciany lezy w skladziku Odpowiedz Link
4.ola Re: mop parowy 04.08.09, 18:09 Czy to prawda ,ze do wody nie mozna dodawac zadnych srodkow myjacych? Odpowiedz Link
skiela1 Re: mop parowy 05.08.09, 15:12 Tak . Pamietam,ze znajooma cos narzekala na zapaszek,bo pomimo,ze ten mop zawsze byl czysty to podczas mycia unosil sie psi zapach (ma 2 psy). Ja bym chyba dodala kilka kropli jakiejs perfumy Odpowiedz Link
b-b1 Re: mop parowy 05.08.09, 19:40 skiela1 napisała: > Tak . > Pamietam,ze znajooma cos narzekala na zapaszek,bo pomimo,ze ten mop zawsze byl > czysty to podczas mycia unosil sie psi zapach (ma 2 psy). > Ja bym chyba dodala kilka kropli jakiejs perfumy Na to bym nie wpadła.. Racja-chwilę po umyciu unosi się psi zapach..W sumie można olejek eteryczny, taki jak do nawilżacza powietrza. Dzięki Skiela1 za pomysł!! Odpowiedz Link
kanna Re: mop parowy 05.08.09, 19:59 Nie rozumiem problemu, montaż jest prosty jak budowa cepa - zbiorniczek + filtr. Oraz szmata na dół urzadzenia. Czyści nieźle, uzywam do paneli i terakoty. Dałabym 4 +, mam H2O Odpowiedz Link
gosia2009live Re: mop parowy 21.09.09, 18:34 A ja mam mopa clean maxx ale nie wiem dlaczego tyle wody leci razem z parą? czy ta szmatka na dole jest zła czy coś źle robie kafle są mokre jak nie wiem. Odpowiedz Link
culturebridge Re: mop parowy 24.07.14, 20:01 A czy ktoś z Was wie, gdzie kupić zapas ściereczek do tych mopoów- uporczywie poszukuję do modelu clean maxx steam star i nic- czy muszę kupić nowego mopa? Poradźcie! Odpowiedz Link
patrag Re: mop parowy 21.10.09, 09:58 witajcie, w jakim sensie mop się nie sprawdza do dywanów? używam do kafli i paneli ultamaxa Viledy, ale mam beżowy dywan i małe dzieci, więc muszę go odświeżać min. raz w tygodniu, bo się plami, więc sobie wymyśliłam, że szybciej i łatwiej będzie mopem parowym. Usunie takie proste plamy powierzchowne? Odpowiedz Link
skiela1 Re: mop parowy 21.10.09, 23:28 Do odswiezania nie nieskomplikowanych plam polecam www.vanish.pl/vanish_carpet.htm Odpowiedz Link