Gość: Kasia IP: 192.168.229.* 09.01.02, 09:20 Czy dażycie sentymentem jakieś miejsce na Mokotowie lub ogólnie w Warszawie. Czy coś zasługuje na miano Twojego ulubionego miejsca i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eela Re: Moje ulubione miejsce 09.01.02, 09:28 Bardzo lubię ulicę Krasickiego z przecznicami. Tam w wielu miejscach jakby zatrzymał się czas, sa piękne wille, prawie pałacyki, bardzo duzo przedwojennych. Przecznice maja lokalny charakter, właściwie nie ma ruchu samochodowego, mozna iść szosą i spokojnie sobie ogladac te wszystkie domy, latem z bardzo ładnymi zadbanymi ogródkami. A na lenartowicza na trawniku w tym roku mieszkały sobie dwie cyraneczki, małżeńska para. Gdzie znajdziecie taki widok? Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Moje ulubione miejsce 09.01.02, 09:51 Wczesna wiosna lubie isc Wołoską, tam w przydomowych ogródkach wszystko kwitnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Moje ulubione miejsce IP: 192.168.229.* 09.01.02, 09:59 Ja najbardziej lubię Królikarnię a dokładnie stawy pod nią. Już jako mała dziewczynka przychodziłam tam z babcią i dziadkiem na spacery. Będąc na urlopie macierzyńskim spacerowałam tam codziennie po ok 3 godziny z moim synkiem. Miałyśmy tam takie nieformale "kółko młodych mam" - było nas 8 (a w porywach nawet kilkanaście) i wszystkie razem spacerowałyśmy z wózkami parkowymi alejkami - niezapomniany widok. Teraz też tam czasami spaceruję w weekendy. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Moje ulubione miejsce 09.01.02, 10:15 Ja jakoś rzadziej. czasami w drodze do ojca na ochote gnam przez ogródki działkowe na Odynca. Bardzo przyjemnie się spaceruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Moje ulubione miejsce IP: *.zigzag.pl 09.01.02, 10:25 Ja darze "estyma" ulice Nabielaka i Sulkowicka.Rowniez Pulawska spolem z przecznicami moze byc.Nadto okolice Jazdowa i Plac Trzech Krzyzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Moje ulubione miejsce IP: 192.168.229.* 09.01.02, 10:43 Gość portalu: michal napisał(a): > Ja darze "estyma" ulice Nabielaka i Sulkowicka.Rowniez Pulawska spolem z > przecznicami moze byc.Nadto okolice Jazdowa i Plac Trzech Krzyzy. Odnośnie placu Trzech Krzyży to nigdy nie zapomnę widoku czołgów na tym placu podczas stanu wojennego. Byłam wtedy małą dziewczynką i ten obraz bardzo utkwił w mojej pamięci i jest tam do dziś. Takie rzeczy są chyba nie do wymazania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Moje ulubione miejsce IP: *.zigzag.pl 09.01.02, 10:46 Mnie na szczescie taka trauma nie przesladuje. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Moje ulubione miejsce 09.01.02, 11:02 A mnie prześladuje, choc nie byłam juz małą dziewczynką. Nie zapomnę tego do końca zycia. Mieszkałam wtedy na Ochocie, a brat na Ursynowie. Nigdy nie mogłam zdążyc przed godzina policyjną do domu. Miałam u znajomego przy Placu Unii zaklepane dyżurne łóżko Odpowiedz Link Zgłoś