Dodaj do ulubionych

Ibuprom Max

27.09.11, 21:26
Łeb pęka jak się czyta przedwyborcze sondaże. Co to będzie jak wygra Palikot?
Obserwuj wątek
    • lepian4 Re: Ibuprom Max 27.09.11, 21:32
      Sraczka w bialy dzien
      • karkowiak2plus Re: Ibuprom Max 27.09.11, 21:35
        Na sraczkię to jest gorzka czekolada,a na biały dzień ciemne okulary. Dlaczego akurat ten Palikot?
    • Gość: ka_p_pa Re: Ibuprom Max IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 21:35
      Przywróci powagę parlamentowi.
      • migreniasta Jaką powagę? 27.09.11, 21:53
        Powaga parlamentu to kpina.....
        Jedynym poważnym gościem w parlamencie jest Ryszard Kalisz. Wiesz czemu?
        Bo po pierwsze Ryśki to fajne chłopaki, a po drugie jest go na kilogramy jakby więcej niż innych.Po trzecie czytałam,że nie pójdzie już na gorzałę z Palikotem.
        • k_a_p_p_a Re: Jaką powagę? 27.09.11, 22:10
          migreniasta napisała:

> Powaga parlamentu to kpina.....
          Zgoda:)))
          Dlatego obecność Palikota tę powagę ma szansę przywrócić.
          • migreniasta To inaczej 27.09.11, 22:26
            Jak wskazuje sama nazwa"Ruch Poparcia Palikota" ugrupowanie to ma w swym programie tylko PALIKOTA. Reszta jest nieważna,nieistotna,obła i mglista. Partia wodzowska żyje zazwyczaj krócej od charyzmy jej ojca założyciela. Palikot nie jest omnipotentny. On deklaruje szydząc i szydzi deklarując. Wskaż mi proszę cokolwiek poza przemożną chęcią odkościelnienia i tak świeckiego państwa. Mądry polityk nie walczy z kościołem tylko z nim współpracuje tam,gdzie ta współpraca ma sens. Opieranie się na niechęci części społeczeństwa do kościoła nie jest wystarczającą przepustką do parlamentu.
            • k_a_p_p_a Re: To inaczej 27.09.11, 22:41
              migreniasta napisała:

> Jak wskazuje sama nazwa"Ruch Poparcia Palikota" ugrupowanie to ma w swym progra
              > mie tylko PALIKOTA.

To źle? Kogo z obecnej "elity" powinien mieć, by zyskać Twoje uznanie?

Partia wodz
              > owska żyje zazwyczaj krócej od charyzmy jej ojca założyciela. Palikot nie jest
              > omnipotentny. On . Wskaż mi proszę cokolwi
              > ek poza przemożną chęcią odkościelnienia i tak świeckiego państwa.

Nie jest. Nikt nie jest. Czy deklaruje szydząc i szydzi deklarując, nie rozumiem co chcesz przez to powiedzieć. Miało tylko efektownie zabrzmieć?
              Palikot i jego entuzjaści( zaznaczę, nie jestem niczyim entuzjastą, za stary już jestem) mają całkiem sensowne poglądy na większość aktualnych spraw. A że nie ma tam znanych nazwisk? Dla mnie to zaleta.
              >Opieranie się na niechęci części społeczeństwa do kościoła nie jest wystarczającą przepustką >do parlamentu
              Mam nadzieję, że i owszem. Niech będzie tam choć jeden głos rozsądku pośród modlących się o deszcz i zmuszających kobiety do rodzenia dzieci z gwałtu.
              • migreniasta Re: To inaczej 27.09.11, 22:52
                I bez Palikota godziny szarogęsienia się kościoła są policzone.
                Takich głosów rozsądku i w dzisiejszym sejmie nie brakuje. Wybierzmy Seneszynkę i będzie tak samo. CO ich różni?
                • k_a_p_p_a Re: To inaczej 27.09.11, 22:55
                  migreniasta napisała:

> I bez Palikota godziny szarogęsienia się kościoła są policzone.
                  > Takich głosów rozsądku i w dzisiejszym sejmie nie brakuje. Wybierzmy Seneszynkę
                  > i będzie tak samo. CO ich różni?
                  Towarzystwo. Senyszyn jak najbardziej mi odpowiada, ale to towarzystwo...
                  A Ty co tak na Palikota gardłujesz? Pieniądze Ci winien?
                  • migreniasta Dziś wylosowałam Palikota 27.09.11, 23:13
                    Więc chcąc nie chcąc muszę na niego najeżdżać. Może jutro los będzie dla mnie łaskawszy i wylosuję Donalda tudzież innego Kaczora????
                    Służba nie drużba....
                    • k_a_p_p_a Re: Dziś wylosowałam Palikota 27.09.11, 23:16
                      E, nie kryguj się i nie maskuj, Ty trochę PiSda jesteś:)
                      • migreniasta No nie tak do końca 27.09.11, 23:29
                        Prawdę mówiąc najbliżej mi do programu gospodarczego PIS-u. Programu,którego nie ma ,a polegającego na nieingerowaniu w fiskalizm. Nie mogę tylko zrozumieć czemu w PIS-ie jest tylu oszołomów. Z dwojga złego wolę uczciwych psycholi wiernych swoim ideałom od wyzutych z człowieczeństwa szabrowników,którym los ludzki jest obcy i niezrozumiały.
                        • k_a_p_p_a Re: No nie tak do końca 27.09.11, 23:46
                          To ja mam odwrotnie. W sensie, że wolę złodzieja, który coś ukradnie, niż małpę, która więcej zniszczy niż zje. O ideałach zamilczmy, co by się nie ośmieszyć. Dobranoc.
                          • migreniasta Re: No nie tak do końca 27.09.11, 23:49
                            Małpie dasz banana i będzie syta na jakiś czas. Złodziej nie. Miłej nocki....
                        • piwi77.0 Re: No nie tak do końca 28.09.11, 08:52
                          migreniasta napisała:

Z dwojga złego wolę uczciwych psycholi wiernych swoim ideałom od wyzutych z człowieczeństwa szabrowników,którym los ludzki jest obcy i niezrozumiały.

Uczciwi psychole są niebezpieczni, raz, że ludzi uczciwych nie ma, dwa, że psychol jest nieprzewidywalny. Zaś nazywanie obecnie rządzących szabrownikami, którym los ludzki jest itd., jest niesprawiedliwe i jak sadzę bardziej podyktowane czymś spowodowaną frustracją niż
                          osądem opierającym się na faktach. W obecnym rządzie mamy przynajmniej dwóch doskonałych ministrów, Kopacz i Rostowskiego i już przez tę tylko dwójkę rząd ogromnie zyskuje na wartości. Niesprawiedliwe opinie o obojgu mają swoją przyczynę zapewne w tym, że wszyscy mają mniej w portmonetce niż by sobie życzyli, a służba zdrowia nie jest w stanie wyleczyć ich ze wszystkich chorób, które mają.
                          • migreniasta Re: No nie tak do końca 28.09.11, 09:41
                            Wymieniłeś dwóch najlepszych ministrów. Ale cała RM to szersze gremium. Mój ogląd sprawy nie bierze się z frustracji. Na szczęście szpital omija mnie szerokim łukiem,a sytuacja gospodarcza poza drogim frankiem nie dołuje mnie tak bardzo.
                            Nie jeżdżę koleją ale wkurza mnie to co się tam wyprawia. Jeżdżę za to autostradami i tu jest pies pogrzebany. Mimo,że paliwo jest drogie to nie narzekam. Przetargi na "państwowe" są mało transparentne i nie wierzę w to co napisałeś ,że wszystkiemu jest winien kościół ,który drenuje budżet.
                            • piwi77.0 Re: No nie tak do końca 28.09.11, 09:53
                              migreniasta napisała:

i nie wierzę w to co napisałeś ,że wszystkiemu jest winien kościół ,który drenuje budżet.

Nie pisałem, że jest wszystkiemu winien, jestem ostatnim, który stawia łatwe recepty i wini zawsze tylko jedno i to same źródło dziejącego się zła. Ale to, że Kościół nie jest być może wszystkiemu winien, to co, pozwolić mu nadal niszczyć polskie życie gospodarcze, polską politykę i obniżać autorytet państwa polskiego? Bo te 20 km brakującej drogi pomiędzy A i B, to akurat nie jest winą Kościoła, więc należy zostawić go w spokoju? Sorry, ale moje podejście do prawa i sposobu jego przestrzegania jest nieco inne.
                              • lepian4 Re: No nie tak do końca 28.09.11, 12:07
                                Sluchajac ciebie, odnosze wrazenie, ze to KK podwyzszylo VAT. Dlatego ta ekipa rzadowa jest tak super, a kler do dupy. Mnie ciagle jeszcze trzesie, ze ta banda nieudacznikuow retuszuje swa glupote i nieudolnosc grzebaniem w mojej kieszeni!

PO w koalicji z PSL nie zablysnelo niczym nadzwyczajnym, a jesli sie juz medialnie pojawili, to zwykle byly to porazki "bulu i braku nadzieji". Generalnie Polska znajduje sie od lat w stanie stagnacji. Jasne, duzo sie zmienilo na dobre za sprawa unijnych dotacji, ale zarowno ten rzad, jak i poprzedni nie potrafili wlasniwie wykorzystac mozliwosci, jakie poprzez czlonkostwo w Unii nam przysluguja. Tusk dal rade wykorzystac jedynie 40% srodkow unijnych. Jesli jest to powod do dumy, to ja juz niczego nie rozumiem. Na szczescie istnieje w narodzie silna potrzeba walki z wiatrakami, wiec zwolennicy PO napie...ja PiS, a PiS PO, ku radosci zwolennikow uzbrojonych we wlasne gowno i pedziowate naklejki. Milej zabawy!
                                • piwi77.0 Re: No nie tak do końca 28.09.11, 12:26
                                  lepian4 napisał:

Sluchajac ciebie, odnosze wrazenie, ze to KK podwyzszylo VAT.

To złe wrażenie, bazujące zapewne na zwykłym nieporozumieniu. Pisałem o działaniach sprzecznych z prawem, a podwyżka VAT do takich nie należy.
                                  • lepian4 Re: No nie tak do końca 28.09.11, 12:35
                                    Podwyzka VAT-u jest tez sprzeczna z propaganda sukcesu i cudu gospodarczego. Tak wazne przemiany w kraju ciebie nie obchodza, poddobnie jak ta bande oswiecony POpetancow...
                                    Stekanie o PiSie, KK, ciemnogrodzie, gownianym Palikocie niczego nie zmieni.
                                    Sram na twe fantazje o wypaczeniu prawa, gdy nie wypada mi sie wku...c, ze musze coraz glebiej siegac do kieszeni, by ta zasrana propagande sfinasowac!
                                    • piwi77.0 Re: No nie tak do końca 28.09.11, 12:39
                                      lepian4 napisał:

gdy nie wypada mi sie wku...c, ze musze coraz glebiej siegac do kieszeni, by ta zasrana propagande sfinasowac!

A więc nie jest tak źle, jak próbujesz to przedstawiać, człowiek naprawdę biedny do kieszeni nie sięga, tym bardziej głębiej, bo i po co?
                                      • lepian4 [...] 28.09.11, 12:46
                                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                        • piwi77.0 Re: No nie tak do końca 28.09.11, 12:50
                                          Ojej, no przecież podatki same się zabierają i palcem nie trzeba tu kiwnąć, a taca sama nie przyleci, żeby na dać, trzeba wejść do kościoła. A kto wchodzi, znaczy moher.
                                          • lepian4 Re: No nie tak do końca 28.09.11, 13:26
                                            Chciales byc smieszny? Wyszlo zalosny
                                            • piwi77.0 Re: No nie tak do końca 28.09.11, 13:36
                                              lepian4 napisał:

Chciales byc smieszny? Wyszlo zalosny

Przecież chęci się liczą, a nie to co wyszło.
                                              • lepian4 Re: No nie tak do końca 28.09.11, 14:07
                                                Lenin tez chcial dobrze, tylko tak krotko zyl, a jego nastepcy... Znasz i ta bajke?
                                                • piwi77.0 Re: No nie tak do końca 28.09.11, 14:16
                                                  lepian4 napisał:

Lenin tez chcial dobrze, tylko tak krotko zyl, a jego nastepcy... Znasz i ta bajke?

To tak jak poprzedni papież, też chciał dobrze, gdyby tylko nie to śmiertelne wiosenne przeziębienie...
                                                  • karkowiak2plus Re: No nie tak do końca 01.10.11, 09:47
                                                    www.joemonster.org/filmy/38531/Rozgarniety_kandydat_na_posla
                                                    bez komentarza

• rossdarty Re: No nie tak do końca 02.10.11, 10:15
                                        piwi77.0 napisał:

> lepian4 napisał:
                                        >
                                        > gdy nie wypada mi sie wku...c, ze musze coraz glebiej siegac do kieszeni, by
                                        > ta zasrana propagande sfinasowac!

>
                                        > A więc nie jest tak źle, jak próbujesz to przedstawiać, człowiek naprawdę biedn
                                        > y do kieszeni nie sięga, tym bardziej głębiej, bo i po co?

Nie zdążyłem doczytać Lepiana nim Go wykropkowano, ale jeśli napisał to, co ja pomyślałem czytając Twoją "złotą myśl", to nie dziwię się...
                                        Zastanów się co napisałeś???
                                        Jest to oczywiste przyzwolenie na ubożenie społeczeństwa, nazwałbym nawet: cyniczne.
                                        Masz racje. Wystarczy zaszyć kieszenie, aby zlikwidować żale wynikające z coraz głębszego sięgania do kieszeni.

Widziałeś konia dorożkarskiego w pełnej uprzęży? Z takimi klapkami po boku na wysokości oczu?
                                        Jako inteligentna istota odpowiedz sobie co miałem na myśli zadając Ci takie pytanie.
                • piwi77.0 Re: To inaczej 28.09.11, 08:40
                  migreniasta napisała:

I bez Palikota godziny szarogęsienia się kościoła są policzone.

To nie jest tak. Kościół to coś więdzej niż domki z krzyżykiem na dachu, piosenki i taca w niedzielę, biskup co jakis czas mówiący oględnie do telewizora. Kosciół to przede wszystkim ogromny majątek zawiadowany przez skomplikowaną sieć osób prawnych, to system mający wejście do sektora bankowego, a pozostający całkowicie poza kontrolą państwa i jego organów. To dziura, przez którą wypływa co tylko chce, a potem wszyscy dziwią się że coś zniknęło i nikt nie wie dokąd, bo na oko nic nie widać. Brakuje, więc winien Tusk, Miller, Cimoszewicz, Kaczyński jakby już mniej, ale jakoś nikt nie dostrzega prawdziwej przyczyny. Ona sama nie zniknie, napewno nie zniknie, bo ludzie zaczną rzadziej chodzić na mszę lub chrzcić swoje dzieci, tu potrzebna jest zaplanowana i celowa akcja i Palikot jest pierwszym, który w ogóle o czymś takim wspomina.
            • piwi77.0 Re: To inaczej 28.09.11, 08:24
              migreniasta napisała:

Jak wskazuje sama nazwa"Ruch Poparcia Palikota" ugrupowanie to ma w swym programie tylko PALIKOTA. Reszta jest nieważna,nieistotna,obła i mglista.

W partii Palikota, Palikot jest najważniejszy i fakt ten oddaje także nazwa tej partii. To podwyższa tylko jej wiarygodność, partie z natury są wodzowskie, zawsze jest jeden lider, a wszelkie dobra, uczciwości i kolegialności zawarte w nazwach są bałamutne i mają omamić wyborcę. Palikot zerwał najwyraźniej z metodą mamienia, która stała się nudna, a to wzbudza moją ciekawość i budzi moje zaufanie. Lubię proste przekazy.
              • migreniasta Re: To inaczej 28.09.11, 08:52
                Przekonaj mnie ,że ów przekaz nie brzmi: DAJCIE MI SIĘ TYLKO DOSTAć DO KORYTA.
                • piwi77.0 Re: To inaczej 28.09.11, 09:15
                  migreniasta napisała:

Przekonaj mnie ,że ów przekaz nie brzmi: DAJCIE MI SIĘ TYLKO DOSTAć DO KORYTA.

Ciągle jednak jesteśmy zabiedzonym narodem, skoro sprawowanie władzy kojarzy nam się przede wszystkim z ponad średnimi wynagrodzeniami i to na nie najczęściej spoglądamy wygłodniałymi oczami. Tymczasem ludzie mają różne talenty, niektórzy posiadają talent bycia liderem, to oni najlepiej sprawdzają się jako kierownicy, dyrektorzy, prezesi, przewodniczący, czy premierzy. Ich też natura ciągnie w te sfery, bo czują, że potrafią to robić. Uważam, że to oni się właśnie do tych funkcji najlepiej nadają, zaś z obawami o nadużycia (te zawsze będą, kto obiecuje, że je całkowicie zlikwiduje, opowiada baje) nie należy przesadzać, tym bardziej, że demokracja zapewnia sporą możliwość kontrolowania sprawujących władzę.
                  • migreniasta Re: To inaczej 01.10.11, 21:06
                    Demokracja jest dziurawym logicznie systemem społecznym. Pozwala by Palikoty,Kaczory,czy Tuski bezkarnie korzystały z dobrodziejstwa przyzwolenia na nepotyzm.
                    Dostałam dziś link z wywiadem kandydata na posła z Garwolina. Gdzieś mi się zapodział,ale gość robił wrażenie ,że jest głupszy od Kononowicza. Odpowiedz mi Piwi w jaki sposób trywialny bezwykształceniowiec może kandydować? Czy tylko w imię równości gwarantowanej prze demokrację?
                • nehsa Re: To inaczej 28.09.11, 11:34
                  Ja, na tych forach powtórzyłem chyba ze sto razy, jaka jest minimalna miara sprawiedliwości naszego postępowania, i jakie są fakto-dowody jej nosicielstwa przez każdego człowieka.

I pozostając z całym szacunkiem dla Waszej wiedzy, umiejętności posługiwania się językiem polskim, a nawet dla prezentowanych przez Was faktów przestrzegania tej miary, zastanawiam się, jak bezrefleksyjnie traktujecie dziejącą się rzeczywistość, czego świadectwem,Wasze nierozsądne oceny polskich polityków.
      • piwi77.0 Re: Ibuprom Max 28.09.11, 10:15
        Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):

Przywróci powagę parlamentowi.

Nie przywróci, parlament jest miejscem przewidzianym do bijatyk (słownych, rzadziej rękoczynów), od powagi są uroczystości pogrzebowe.
    • piwi77.0 Re: Ibuprom Max 27.09.11, 21:50
      Gdyby wygrał Palikot, to poza Kościołem wszyscy zyskają. (Tak to już jest, że jak Kościół traci, to wszyscy inni są do przodu).
      • migreniasta Re: Ibuprom Max 27.09.11, 21:59
        Jaki kościół Piwi???
        To już żadna siła polityczna. Nie chciałabym,by to Palikot wyrugował kościół ze szkół i wojska.Powinien zrobić to ktoś z większym autorytetem. Jak zrobi to Palikot,to zawsze będzie się można przyczepić.....
        • piwi77.0 Re: Ibuprom Max 27.09.11, 22:11
          Ja nie wiem co to jest autorytet, ale wiem co to znaczy rządzić i gdyby Palikot miałby większość i mógłby rządzić, co akurat jest mało prawdopodobne, miałby prawo zrobić z Kościołem porządek, tak jak to się robi z bandytami i złodziejami. Do kryminału z nim, albo w ramach wielkoduszności, wypad do Watykanu. Do tego potrzeba zdecydowania, a nie ą i ę.
          • migreniasta Re: Ibuprom Max 27.09.11, 22:30
            Od jąkania miszczem jest Michnik. Palikot przemawia raczej jasno.Przynajmniej dla mnie wystarczająco jasno. Powiedz mi Piwi w jaki sposób wadzi Ci kościół,którego istnienia ostatnio wcale nie zauważam? Gdyby nie jakiś Nergal w ogóle bym nie wiedziała ,że kościół to coś więcej niż kilka większych budynków ,które mijam jadąc do pracy.
            • piwi77.0 Re: Ibuprom Max 28.09.11, 06:48
              Mafię pruszkowską rozbito niemal doszczętnie, a zrobił to Lech Kaczyński, minister w rządzie Buzka. Też trzeba by sobie zadawać pytanie, po co to zrobił, skoro jej obecności chyba nikt nie zauważał.
              • karkowiak2plus Re: Ibuprom Max 28.09.11, 07:05
                Rozbito stary układ mafii pamiętający późną komunę. To była walka na arenie politycznej tylko na specyficznym gruncie. Mafia jest nadal,bo przyroda nie toleruje pustki. Jest za to bardziej przychylna innym siłom politycznym. Na miejscu wykarczowanego lasu wyrósł nowy.
                • piwi77.0 Re: Ibuprom Max 28.09.11, 09:07
                  Mafii jest mniej, kto nie zdążył w tamtych czasach do legalnego biznesu, ten nie ma już tak łatwego życia jak dawniej. Teraz przyszedł czas na rozbicie Kościoła katolickiego, bo on mogąc wprowadzić do obiegu bankowego dowolne sumy, bardzo ułatwia przestępczą działalność polegającą na niezgodnym z prawem zarabianiu pieniędzy.
      • karkowiak2plus Re: Ibuprom Max 27.09.11, 22:07
        Gdy wygra Palikot to cytrynówka lubelska będzie słodzona słodzikiem. Zyskają diabetycy.
        • migreniasta Cytrynówka jest BE 27.09.11, 22:32
          Żołądkowa zresztą też......
          • marouder-again Ja lubie wisniowke oraz starozytny jarzebiak:) 28.09.11, 07:13
            Wczoraj wieczorem pilem rzecz paskudna, wynalazek mojego znajomego, mianowicie cole z rumem. Teffu!
            • strike-bling Re: Ja lubie wisniowke oraz starozytny jarzebiak: 28.09.11, 07:34
              marouder-again napisał:

> Wczoraj wieczorem pilem rzecz paskudna, wynalazek mojego znajomego, mianowicie
              > cole z rumem. Teffu!

Ty wstrętny trolowaty pijaku!
              • marouder-again Gdybym posiadal kilt, na zlosc tobie pilbym.. 28.09.11, 07:38
                ..irlandzka whiskey!
                • nehsa [...] 01.10.11, 09:41
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • karkowiak2plus Re: Może co do Was trafi. 01.10.11, 10:20
                    Jeżeli Palikot ma być nowym Bogiem to ja piórkuję na to.
                    Król Żołądkowej Gorzkiej stworzy kolejny twór polityczny do dzilenia skóry na niedźwiedziu.
                    • again-marouder Pierdzielic zoladkowa, nawet w czasach.. 01.10.11, 20:08
                      ..jak najsluszniej minionych, gdy bylem studentem, nikt z nas tej benzyny nie pijal!
                      • karkowiak2plus Re: Pierdzielic zoladkowa, nawet w czasach.. 02.10.11, 12:57
                        Student? Jakoś nie czuć. A jeśli chodzi o żołądkową to klawa gorzałka. Nie wymaga zapojki i nie nadaje się do drinków,których nie pijam.
                        Oddając prawdę to napiszę,że Palikot dobrze się zrealizował w gorzelnictwie. I niech tam pozostanie dla bezpieczeństwa mojego gardła i ryzyka,że w polityce się nie sprawdzi.
    • voxave Re: Za "komuny" było tak samo. 02.10.11, 08:47
      Po przemyśleniach---wszystko mi jedno kto bedzie Polska rządził---to tylko ledwie 4 lata----w mojej sytuacji nic sie nie zmieni.
      Wszystkich obecnych polityków mam w głębokim poważaniu--no może tylko Palikot za odwage i rozrywkowość. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka