Dodaj do ulubionych

Norwid czy Sowinski??

IP: *.chello.pl 14.05.04, 14:29
siemka mam pytanie ktora z podanych w temacie szkol radzicie mi wybrac?jak
mozecie to uzasadnijcie:) pozdro pa pa
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Norwid czy Sowinski?? IP: 213.241.34.* 14.05.04, 14:46
      W Norwidzie jest lepsza dyrekcja i atmosfera oraz poziom!!!
      • Gość: beta Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.chello.pl 14.05.04, 16:34
        Nie wiem jak jest w Norwidzie, ale mam siostrę w Sowińskim i kilku starszych
        znajomych. Siostra chwali sobie, chociaz twierdzi, że spodziewała sie niższego
        poziomu i mniejszych wymagań. A znajomi juz skończyli i każdy bez problemu
        dostał się na studia dzienne, państwowe, czyli bezpłtne.
        Wybierz sama, ale Sowiński jest chyba o poziom wyżej.
        • taia Oczywiście, że Sowiński, a nie to badziewie !!! 21.05.04, 11:57
          Sorry, ale co to za bzdury, z tą lepszą dyrekcją, atmosferą i poziomem. Chodzę
          do tej szkoły (drugi rok) i najchętniej bym się pochlastała.
      • Gość: Kot Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 22:49
        chcesz zdac mature i nie zasuwac w kasiazkach po kilka godzin dziennie ?? to
        idz do sowinskiego
        • Gość: xxx Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.aster.pl 06.02.05, 15:04
          W zeszłym roku skończyłam Sowińskiego. Nie przemęczając się za bardzo zdałam
          maturę bardzo dobrze i bez problemu dostałam się na dość oblegany kierunek na
          UW. W szkole panuje świetna atmosfera. Nie ma wyścigu szczurów. Ja się w
          zasadzie niczym nie stresowała, nocy nad książkami nie zarywałam. Ale faktem
          jest że na studia dostała się z mojego rocznika połowa ok. Jesli chodzi o
          Norwida to mam dużo znajomych kórzy chodzili albo chodzą do tej szkoły. Jej
          poziom jeśli chodzi o naukę jest podobny do Sowińskiego. Ale więcej osób tej
          szkoły nie lubi niż lubi. Stresująca atmosfera jeśli trafisz na nieodpiednich
          nauczycieli ( powtarzało mi to już kilka osób) a zdawalność na studia chyba
          taka sama jak w Sowińskim. Ja gdybym miała jeszcze raz wybierać to zdecydowanie
          znowu Sowiński-to były 4 fajowe lata!! Naprawdę w miłej atmosferze a
          jednocześnie jak chcesz to się uczysz warto spędzić czas liceum!!
          • Gość: rafał Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.05, 01:21
            A ja wam cos powiem. Konczylem Norwida dawno bo w polowie lat '90 i wtedy, to
            byla bardzo cienka szkola, ale z super ludzmi. I to bylo najwaznijsze.
            Ps. Kto teraz uczy rosyjskiego?
            • Gość: Norwidowiec Oczywiście że NORWID!! IP: *.acn.waw.pl 15.02.05, 08:46
              Ukończyłem Norwida w zeszłym roku i jestem teraz studentem i powiem krótko - to
              były najlepsze lata mojego życia - wspaniała atmosfera, świetni ludzi, doskonała
              kadra, Sowiński może sie schować - zawsze był gorszy.
              • Gość: kkkkkk Re: Hahahahah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 00:18
                Czlowieku,wez pomysl co ty piszesz!!Tak badziewnej szkoly jeszcze nie
                wiedzialam!!Nauczyciele,atmosfera,ludzie sa do d...!!! szczerze wspolczuje :(
    • Gość: Młoda_18 Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 11:29
      Ja do Norwida chodzę już trzeci rok i nie wyobrażam sobie, że już za pare
      miesięcy niestety skończę tą szkołę. Wspaniała atmosfera i jeszcze lepsi
      profesorzy z niektórymi można nawet się spotkać wieczorem w clubie!!! To moje
      najlepsze lata!!! Nie żałuje, że wybrałam tą szkołę, bo też miałam rozterki,
      którą szkołę wybrać Norwida czy Sowińskiego!!! Pozdrawiam
      • Gość: gościnnie Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.aster.pl 21.02.05, 17:34
        Jeżeli w Norwidzie uczą sami profesorzy to gratuluję,nauczyciele się raczej
        zowią.Profesorów t ospotkasz na studiach.Polecam Sowińskiego,sama skończyłam i
        nigdy tego wyboru nie żałowałam!
        • Gość: Mloda_18 Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 15:43
          może nie wszyscy to profsorowie, ale większość ma też wykłady na wyższych
          uczelniach!!
          • Gość: xxx Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.aster.pl 26.02.05, 22:53
            Wymień z nazwiska kto z Norwida wykłada na wyższej uczelni?? A nawet jeśli to
            ten fakt nie świadczy o byciu profesorem!!!!
            • Gość: Kasik Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 14:45
              Ja chodzę teraz do Norwida. Poziom porównywalny do Sowińskiego, jednak z
              opowiadań mojej przyjaciółki z tego drugiego LO - u nas jest więcej nauki. O
              tym czy dostaniesz sie na sudia niepłatne, decyduje to, w jakim stopniu
              przyłożysz sie do nauki i czy będziesz sumiennie wykonywać prace domowe.
              Nauczyciele, prawda, trafi się kilku "dupiaczy", którzy wymagają ze swojego
              przedmiotu abyśmy byli orłami. Ale większość jest spoko. Nawet jeśli teraz
              wydaje się wam, że przeginają, to za te 3 lata na maturze im jeszcze
              podziękujecie;)
              Norwid górą !!
              • mouse.222 Re: Norwid czy Sowinski?? 13.03.05, 12:43
                Siema;

Jasne, ze Norwid...lepszy poziom..i wieksza pewenosc, ze zdasz na studia na
                ktore chcesz.

Pozdrowienia
                Anka
    • jacek14wawa Re: Norwid czy Sowinski?? 25.03.05, 19:33
      jasne że sowiński!!! niesamowity klimat tworzą nauczyciele i naprawde piękny
      budynek ! a pozatym matematyczka pewna :P
    • Gość: z Norwida Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.aster.pl 02.04.05, 17:57
      Jako tegoroczny maturzysta (i juz prawie absolwent) Norwida, patrzac przez
      pryzmat dotychczasowego czasu spedzonego w tej szkole (i calego towarzystwa w
      sowinskim) stwierdzam ze to absolutnie lepsza szkola niz sowinski. To pewne!
      Oczywiscie duzo zalezy od Ciebie - ale jesli Myslisz przyszlosciowo to Idz do
      norwida! Mniejsza szkola - wszyscy jakby sie znali; interesujacy ludzie,
      aktywni, kreatywni (tylko spojrz na stronki oficjalne/nie- obu szkol!) sami
      organizujemy zabawy, uroczystosci szkolne (typu: dzien wiosny)[zebys widziala
      wtedy nauczcieli! - szok, jak sie umieja zgredy bawic!].
      Kadra: no coz, slyszalem lament, ale wiem ze pod koniec wszyscy sa zadowoleni.
      Ja rowniez... nawet teraz :) .
      A Sowiak: na poczatku wszystko super, ekstra, a potem jednak powiewa jakims
      rozczarowaniem i niespelnieniem...widze to po swoich znajomych - teraz im
      wspolczuje (i patrze troszke z gory, hehe :) )
      Pozdrawiam i zycze wlasciwego wyboru.

z Norwida
    • barbara.g Sowinski! 02.04.05, 20:39
      W prawdzie ukonczylam to LO 15 lat temu, ale te 4 lata kojarza mi sie wylacznie
      dobrze... a studniowka... siwy dym!
      Merytorycznie/pedagogicznie bywalo roznie. Ciezko bylo zakuwac historie,
      chemie, matematyke... ale bylo warto... W tamtych czasach Norwid uchodzil za
      duzo gorsza szkole. Nie wiem jak jest teraz.
    • Gość: wola Re: Norwid czy Sowinski?? IP: *.chello.pl 03.04.05, 21:26
      jak Wola to tylko sowiński
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka