Dodaj do ulubionych

stałe łącze na Woli

10.06.03, 11:36
czy możecie polecić providera, który oferuje stałe łącze na Woli (okolice
Kasprzaka / Skierniewicka); niestety ani Chello ani Aster City nie wchodzi "z
przyczyn technicznych" w rachubę, a na TP SA jakoś nie mam ochoty...
Obserwuj wątek
    • Gość: tara sUPER OFERTA IP: *.ynet.pl 10.06.03, 20:32
      www.ynet.pl
      za 45zl/mies!!! niestety wolno ale za taka cene
      mam i jest b.dobre
      zakladaja w jeden dzien!
    • Gość: zbyszek Re: stałe łącze na Woli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.03, 23:11
      a mozesz podac swoj dokladny adres ?? na priv .. zbyniek@terramail.pl
    • Gość: jan Re: stałe łącze na Woli IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.03, 23:39
      JAK TO SIE ROBI?
      • Gość: zbyszek Re: stałe łącze na Woli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.03, 11:49
        co sie robi ??, ja zapytalem jaki dokladny adres na skierniewickiej a kasprzaka.
        jest to moze skeirniewicka 1/7 ??
    • karolineg Re: stałe łącze na Woli 19.06.03, 19:51
      A czemu na tepse nie masz ochoty? Ja też nie miałam bo chciałam Aster albo UPC
      ale ani jedno ani drugie w moim bloku nie podłącza internetu i przez 6 lat
      mnie zwodzili, że to już chwila moment i zakładają....
      No i zdecydowałam się na Neostradę i jestem bardzo zadowolona...
      • Gość: zbyszek Re: stałe łącze na Woli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.03, 22:07
        neostrada kosztuje 190 zl, jezeli ktos jest chetny z budynku skierniewicka 1/7 to mozemy pogadac....
    • Gość: Kamil Re: stałe łącze na Woli IP: 62.233.164.* 03.07.03, 01:43
      Mowisz ze mieszkasz w okolicach kaspachaka wiesz moze cosw o szkole Lo.
      Kaspaszaka cokolwiek ??? jaki pozim itd.
      • Gość: zbyszek Re: stałe łącze na Woli IP: proxy / 192.168.1.* 04.07.03, 16:55
        mieszkam obok tego LO, ale wiem tylko ze jestes, wydaje mi sie ze tam jest w miare dobry poziom nauczania
    • asztet Uwaga na: BigVent, Internet Partners, Netlandia 12.07.03, 13:29
      Te nazwy kryją w sobie oszukańczy interes polegający na dostarczaniu mocno
      przerywanego sygnału o nędznej przepustowości drogą radiową. Biznesy powyże
      charakteryzują się fatalną jakością techniczną i skrajnie aroganckim podejściem
      do klienta. Oni działali (nie wiem czy jeszcze działają, może już poszły z
      torbami, co daj Panie Boże) w rejonach Ursynowa - i jesczcze gdzieś - nie wiem
      czy akurat na Woli, ale jeśli tak, to radzę uważać. Generalnie nie polecam tzw.
      drogi radiowej - jeśli nie ma gwarantowanej stałej przepustowości. Zapytaj też,
      czy mają całodobowy serwis i telefon awaryjny - tamta nędza łaskawie raczyła
      reagować na awarię w dni powszednie od 9:10 do 17:00.
      • Gość: maria Re: Uwaga na: BigVent, Internet Partners, Netland IP: *.itpp.pl 12.07.03, 16:14
        Akurat sferia jest ok :) nie narzekam a to tez radiowka
        • Gość: Użytkownik Neostrada IP: *.acn.pl 22.07.03, 15:39
          Kupiłem Neostradę z musu bo w okolicy Redutowej nie ma nic innego i od 4 dni
          nie mogę uruchomić tego gówna nawet z pomocą informatyków. Rozmowy z infolinią
          nic nie dają, każą czekać aż coś tam sprawdzą (kiedy? nie wiadomo!).
          Zzzzgroza!!!
          • Gość: Shila Re: Neostrada IP: *.parasol.pol 01.08.03, 18:19
            A w reklamie taki smarkacz w 5 minut daje sobie z tym radę :-)))

Ja też jestem na Woli, czekałam na UPC, Aster City ale to były "obiecanki
            cacanki". Z nieba spadła mi sieć osiedlowa (może szczyt marzeń to to nie jest,
            ale tańsze i lepsze od usługi 30/60 jaką miałam w tpsa)
            • Gość: Morlok Re: Neostrada IP: 217.11.136.* 02.08.03, 07:10
              Najlepiej poszukaj w bloku lub w bliskim sąsiedztwie paru osób z komputerami i
              spróbuj razem z nimi załatwić sobie stałe łącze z większą przepustowością.
              Podzielicie koszta na ilość osó i z głowy. Oczywiście im więcej osób tym
              gorsze połączenie, o tym oczywiście należy pamiętać. Więć osób nie powinno być
              za dużó. Dokładne info napewno można uzyskać u dostawcy ( chyba że się będą
              burzyć :) ) internetowego. Np. Zig Zag - w sumie trochę drogi aloe jakośc
              połączenia super. Polecam bo sam mam :)
              • Gość: alternativa www.ynet.pl IP: *.ynet.pl 12.08.03, 11:52
                ja Wam mowie ynet to potega
                www.ynet.pl

mam to juz 3 miesiace, nie ma zadnych problemow. tanio, szybko i bez klopotow.
                zalozenie 300zl, abonament w zaleznosci od predkosci - najwolniejsze (predkosc
                podobna do tpsa) - 45 zl.
                wszystkim polecam
              • Gość: Krf Re: Neostrada IP: 195.92.39.* 14.11.03, 11:09
                Neostrada zapewniala mnie, ze mam tzw "mozliwosci techniczne". Podpisalem
                umowe, dostalem modem i... czekalem... Po tygodniu zadzwonilem i okazalo sie,
                ze nie mam mozliwosci technicznych.

Zlozylem podanie w BOKu TPSA o zdjecie urzadzenia zwanego PCM z mojej linii
                telefonicznej. Pani w okienku obiecala mi, ze decyzja bedzie po 30 dniach. Od
                tamtej pory minelo ponad 30 dni (rowniez roboczych). Po dzwonieniu na infolinie
                dowiedzialem sie, ze moge zlozyc tylko reklamacje. Coz... Potem bedzie tek, ze
                bede skladal reklamacje reklamacji... i tak w nieskonczonosc.

Poza tym wykonalem test: zadzwonilem raz jeszcze do infolinii Neostrady i
                spytalem, czy mam mozliwosci techniczne (nie mowiac, ze mam juz podpisana
                umowe) i (o zgrozo!) pani powiedziala mi, ze mam te mozliwosci! Ja na to: czy
                zostal mi w takim razie zdjety PCM? Po chwili potwierdzila, ze jednak nie mam
                mozliowsci. Stwierdzilem, ze nie mam czasu na to, by jechac do Telepunktu i
                oddawac modem (juz i tak stracilem mnostwo czasu i nerwow) i niech przysla
                kuriera po niego - konsultantka potrafila mi tylko powiedziec, ze musze go
                oddac. Na moje pytanie o nazwisko - po prostu sie rozlaczyla...

Zadzwonilem raz jeszcze i poprosilem o polaczenie z koordynatorem - zlozylem
                skarge na konsultantke, ktorej nie znam nazwiska... A pani koordynator
                przytoczyla mi jeden z punktow regulaminu, ze musze oddac modem, bo przejdzie
                on na moja wlasnosc, a TPSA wystawi rachunek...

Na taki argument pojechalem przedwczoraj do Telepunktu i oddalem modem...

Mam nadzieje, ze tak skonczy sie moja historia z Neostrada...

Ale dobra informacje ma Aster - kabluje z nowa moca (jak twierdzi) i do konca
                br. ma byc na Woli mozliwosc zalozenia stalego lacza! Czekam z niecierpliwoscia!
        • Gość: gość Re: Uwaga na: BigVent, Internet Partners, Netland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.03, 13:04
          Kiedyś lubili się mylić na swoją korzyśc: miałem miesiąc czasu odłączony ich
          modem, a i tak naliczyli mi kilkanaście minut.

Innego miesiąca (byłem na urlopie) wszedłem kilka razy po kilka minut do netu,
          a wyszło, że siedziałem prawie 2000 minut.

Dziadostwo w typie np. niektórych hipermarketów !!!

Gość portalu: maria napisał(a):

> Akurat sferia jest ok :) nie narzekam a to tez radiowka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka