Dodaj do ulubionych

40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego

IP: *.chello.pl 13.12.07, 00:14
Przepraszam, ale ten artykuł jest skandalem! Wara od Muzeum PW!
Jesteście tubą HGW, która chce pozbyć się dyrektora z PiS-u, o czym
już nawet ratuszowe myszy piszczą! I żeby było jasne! faceta
kompletnie nie znam, ale wystarczy pójść do Muzeum, by zobaczyć, że
wykonał kawał roboty. Ciekawe ile razy P.redaktorzy w MPW byli, ale
tak prywatnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: idoci Polactwo IP: *.acn.waw.pl 13.12.07, 00:18
      Polacy to naród idiotów, którzy sami siebie wykończą. Za ten 4 letni burdel po
      PiSiolcach w Warszawie i 2 letni w całym kraju powinni zapłacić wyborcy tych
      sk...ów, może wtedy jeden z drugim by pomyślał na kogo oddaje głos. Dać
      kretynom demokrację - oto skutki.
      • Gość: JaC [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 01:11
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Warszawiak Re: A GW nadal kłamie i manipuluje opinią :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 09:37
          A GW nadal kłamie i manipuluje. Nawet firmy zajmujące się zawodowo pozyskiwaniem
          terenów pod swoje inwestycje deweloperskie kupują teren umową przedwstępną,
          uzyskują niezbędne pozwolenia, zaczynają budować a teren starają się spłacać
          możliwie długo bo to zmniejsza ich koszty.
          Szkoda, że GW znowu robi ludziom wodę z mózgów i nie raczy rzetelnie
          przedstawiać faktów.
          Widać komuś bardzo zależy na stołku dyrektora muzeum i chce zniszczyć aktualnie
          piastującego to stanowisko pana Ołdakowskiego.

GW+PO+SLD = kłamstwa i złodziejstwo.

www.bufetowa.pl
          • pierre_ogi Re: A GW nadal kłamie i manipuluje opinią :/ 13.12.07, 13:45
            No ja przepraszam....

Co to ma byc? Co mnie obchodza miliony?

JA ZA TO PLACE!!

60 lat!!!

60 lat!!! i wytyka sie ludziom balaganiarstwo?

Opamietajcie sie wreszcie!!

A niech im jeszcze doplaca drugie tyle!! Niech muzeum sie powiekszy...

Przez cale lata NIC sie nie dzialo... herbatka... kawka... wybory... herbatka...
            kawka... wybory...

lapy precz!! leserzy!
            • konread Re: A GW nadal kłamie i manipuluje opinią :/ 13.12.07, 16:17
              Muzeum Powstania Warszawskiego - to jeden, jedyny "sukces" jakim się chwalił PIS
              w czasach prezydentury Lecha Kaczyńskiego w Warszawie, teraz się okazuje że
              nawet to zostało spaprane!
              • Gość: Filia Re: A GW nadal kłamie i manipuluje opinią :/ IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.07, 19:00
                Zostalo spaprane przez "Gazete". Muzum swietne. Poczytaj innych na
                tym forum. Po prostu czerwoni nie byli zainteresowani tematem, bo to
                ludzie, ktorych rodzice byli w PZPR, nie w A.K. Zawsze bedzie
                podzial! Na przyzwoitych i gnidy.Bo jest biale i czarne. Zawsze
                bylo.Dlatego jedni byli internowani ,a inni nie. Taki Michnik byl,
                Kuron tez, ale ich "madrosc" poszla w kase jeno. Coz! Nawet
                rozumiem, ale z tym muzeum to SKANDAL Gazety. Niech sie zajma
                Piskorskim, Swieta bufetowa/ znikad/.Boze! Spraw, by ludzie typu
                Romaszewski,Holowka,s.p.Herbert i taki Bartoszewski /"Waro byc
                przyzwoitym"/ mieli cos do powiedzenia, a nie tylko koniunkturalisci!
                • Gość: Anna Re: A GW nadal kłamie i manipuluje opinią :/ IP: *.chello.pl 13.12.07, 22:48
                  Czy można polemizować z osobą, która nawet w wypowiedzi
                  internetowej ma galopadę myśli?
                  Brrr...
          • Gość: Normalny Re: A GW nadal kłamie i manipuluje opinią :/ IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.07, 18:54
            Tak , tak i jeszcze raz to ...samo!
        • Gość: uczeń Re: Polactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 13:56
          Zrób siusiu,zmów paciorek i idź spać!
        • Gość: nika Re: Polactwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 14:16
          Słownictwo i język pisbolszewików jest porażający. Oni nie umieją
          mówić, pisać ,dyskutować. Tej język jadu, to plucie, to szczucie...
          Józef Stalin wiecznie żywy.... Wstyd.
      • Gość: obserwator [...] IP: 83.136.224.* 13.12.07, 09:17
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: adaś mokotów A Bufetowa tylko przecina wstęgi po poprzednikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 09:40
          A bufetowa dalej niczego nie zrobiła oprócz przecięcia kilku wstęg na
          inwestycjach przygotowanych przez poprzedników z PiS.
          Żal tyłek ściska....co za lenie patentowane.
          • Gość: Aybe Sea Re: A Bufetowa tylko przecina wstęgi po poprzedni IP: *.polkomtel.com.pl 13.12.07, 11:11
            A mógłbyś mnie oświecić, o które to konkretnie inwestycje chodzi?
            • Gość: Andrzej Re: A Bufetowa tylko przecina wstęgi po poprzedni IP: *.nll.se 13.12.07, 11:35
              Absolutnie wszystkie, ktore aktualnie dotycza Warszawy!!!
              • dorsai68 Re: A Bufetowa tylko przecina wstęgi po poprzedni 13.12.07, 11:50
                Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Absolutnie wszystkie, ktore aktualnie dotycza Warszawy!!!

LOL
                Tak wiemy, wiemy... PiS miał tak wiele sukcesów w Warszwie, że nie sposób ich wszystkich wymenić.
                • Gość: Andrzej Re: A Bufetowa tylko przecina wstęgi po poprzedni IP: *.nll.se 13.12.07, 12:53
                  Tak wiele moze ich nie bylo, bo rzady trwaly krotko, ale za te,
                  ktore rzeczywiscie b y l y, nalezy tylko podziekowac! I patrzec na
                  rece POmyslowej bufetowej i jej POmocnikom, zeby tego nie zmarnowali
                  (vide: plan zagospodarowania centrum Warszawy!).
                  • Gość: Aybe Sea Re: A Bufetowa tylko przecina wstęgi po poprzedni IP: *.polkomtel.com.pl 13.12.07, 14:57
                    A ja myślę, że nawet gdybyś chciał to nie wymienisz zasług rządów poprzedniej
                    ekipy. Ja pytałem o konkrety a nie o wszystkie. Koło mnie w tym roku wiadukt
                    remontują i nie na pewno nie jest to zasługa Kaczyńskiego, a zatem nie wszystkie.
                    Mnie się wydaje Andrzej, że Ty zwykło propisowską propagandę uprawiasz. Tym
                    bardziej że mam podejrzenia, że wcale nie mieszkasz w Warszawie.
                    • Gość: Andrzej Re: A Bufetowa tylko przecina wstęgi po poprzedni IP: *.nll.se 13.12.07, 16:08
                      1/ Muzeum Zydow Polskich,
                      2/ Muzeum Sztuki wspolczesnej,
                      3/ Centrum Kopernik,
                      4/ Muzeum Powstania Warszawskiego,
                      5/ Plan zagospodarowania Centrum,
                      6/ Plany przebudowy Stadionu 10-lecia.
                      To tylko czesc.
                      Pozdrowienia
                      • Gość: zły Re: A Bufetowa tylko przecina wstęgi po poprzedni IP: *.idzik.pl 13.12.07, 16:37
                        No i sami widzicie za wszystko płacą spółki komunalne.Pani G.W powinna
                        pociągnąć do odpowiedzialności karnej b. prezesa p.Skowronskiego który znowu sie
                        gdzies ulokował.
                        ..
      • Gość: Andrzej Re: Polactwo IP: *.nll.se 13.12.07, 11:34
        Tak napisal wierny czytelnik koszernej Gazety Wybiorczej! Za szkody
        uczynione przez tego szmatlawca w swiadomosci mieszkancow Polski
        trzeba bedzie dlugo placic!
        • Gość: Joe Collins Re: Polactwo IP: *.171.3.90.crowley.pl 14.12.07, 09:24
          Ale ty nie jesteś mieszkańcem Warszawy, ani nawet Polski, więc łaskawie PiSs off od nas.
      • Gość: 007 człowiek Re: Polactwo IP: *.tvp.pl 13.12.07, 12:21
        Idiotą jesteś ty!!!! "Dać Polakom demokrację...." Włąśnie o to
        chodzi wale, że nikt nam nic dał - wolność kosztowała bardzo dużo -
        między innymi krwi powstańców. Ale dla takich baranów jak ty
        ważniejsze jest, że podobno niekorzystna inwestycja dla spółki
        miejsckiej, niż właśniwe uhonorowanie setek tysięcy Powstańców i
        mieszkańców Warszawy.
        • Gość: Anna Re: Polactwo IP: *.chello.pl 13.12.07, 22:53
          Co Ty za głupoty wypisujesz? Powstanie dało nam wolność? Dało upust
          udręczonym duszom Powstańców, którzy nie chcieli dalszego
          upokarzania. Wynik wojny już był wtedy wiadomy. Ale zniszczenie
          reszty młodej inteligencji dało nam nową niewolę a nie wolność.
          Poza tym artykuł prowadzi do wniosku, że niezależnie od intencji
          powinno się postępować zgodnie z prawem. Zwłaszcza w ekipie, która
          sobie takie hasła na piersi wypisała. Jasne?
      • Gość: grudzien Re: Polactwo IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.07, 18:52
        Naprawde - uchodzic za idiote w oczach kretyna to, rozkosz
        dla ...smakosza!! Moze byles debilu w Muzeum Powsyania? Nie?
        Dlaczego? Bo glownie kombinujesz, jak Twoi Polacy. Czerwona banda
        cwiercinteligentow.Do ...szkoly /10 lat/i to dobrej, nie technikum.
    • dorsai68 Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego 13.12.07, 00:37
      Czego się pienisz? Nikt nie ma pretensji o to, że MPW powstało. Dobrze, że jest. Niedobrze jednak, że tak ważna dla wizerunku miasta inwestycja powstała w tak bałaganiarskich warunkach.
      • Gość: nakręcany_czołg Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.chello.pl 13.12.07, 00:43
        Chcesz powiedzieć, że pisanie o utworzeniu MPW jako doraźnym celu politycznym
        jest wyrazem radości, że powstało? Przez 15 lat rządzący miastem nie potrafili
        nic zrobić w tej sprawie, a kiedy w końcu tego dokonano opluwa się jego twórców
        i uwłacza całej idei.

Tak bardzo boli to tych których ojcowie zatrzymali się na prawy brzegu Wisły i
        czekali, że w końcu udało się stworzyć Muzeum?
        • Gość: wiesław Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.acn.waw.pl 13.12.07, 00:52
          Stary, upuść trochę jadu z żył, bo Cię od środka zżera. Zluzuj,
          przestań obrażać, a wtedy zaczniemy dyskusję.
        • Gość: Asyt Szkoda słów IP: *.aster.pl 13.12.07, 01:16
          Tak proszę Pana, to był doraźny cel polityczny. Perspektywa wystąpień i
          przemówień, z różnych okazji przeprowadzonych w muzeum, jeszcze bardziej
          utwierdza w tym przekonaniu.

Abstrahując jednak od tego wątku, nie wydaje się Panu dziwne iż jedyny
          sprawiedliwy, prawy, będący poza wszelkimi podejrzeniami i układami wyraża zgodę
          na dość szczególne naginanie prawa? M.in. z jednej strony naginając przepisy
          budowlane, a z drugiej narażając komunalne przedsiębiorstwo na straty.

Przy okazji jakby czytał Pan z uwagą, to z artykułu można wysnuć wniosek iż
          obecny samorząd mógł wykazać się równie dobrze takim samym niedopatrzeniem. Co
          podczas prywatyzacji SPEC, spowodowałoby oddanie muzeum w ręce inwestora. I
          teraz pytanie do kogo miałby Pan pretensje ?
        • dorsai68 Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego 13.12.07, 11:48
          Stary, nie napinaj się tak, bo ci srężynka pęknie. Co w ten sposób chcesz osiągnąć? Zagłuszyć własną niepewność? Bo przecież nie zagłuszysz zdań różnych od Twojego.

Cieszyłem się i nadal cieszę, że MPW w końcu powstało i funkcjonuje. Nie zmienia to faktu, że tempo w jakim powstało problemy z jego otwarciem i szum polityczny, który jego powstaniu towarzyszył wg. mnie jednoznacznie wskazuje, że to muzeum posłużyło Kaczyńskiemu jako trampolina polityczna mająca go wystrzelić na stanowisko Prezydenta RP.
          • lepszy_cfaniak Kierujac sie Twoim tokiem rozumowania 13.12.07, 12:16
            kazda inwestycja czy to w muzeum czy w basen czy w tunel czy w
            autostrade nie powinna byc podejmowana bo moze byc trampolina w
            wyborach dla decydenta podejmujacego decyzje. Czysty nonsens do
            kwadratu. Skoncz juz wstydu sobie oszczedz.
            • dorsai68 Re: Kierujac sie Twoim tokiem rozumowania 13.12.07, 18:19
              Bozia rozumu poskąpiła? Zdaje się tak, skoro spraw oczywistych nie pojmujesz.
              Kaczyński miał być prezydentem miasta pełną kadencję - 4 lata. Zarzekał się, że nie będzie z ratusza startował w wyborach prezydenckich. Co zrobił?
              Czym najgłośniej chwalił się w czasie wyborów (usprawnił miasto, WYBUDOWAŁ MPW, ciągle słyszałem w "ogłoszeniach")
              Dlaczego, po odejściu Kaczyńskiego, jego nastepcy nie sfinalizowali sprawy wykupu terenu?
              • lepszy_cfaniak typowe 13.12.07, 20:54
                wykaz ze lewak pisze bzdury i dostajesz uwage ze ktos rozumu
                poskapil itd. itp.. Pytanie? I odpowiedz od razu z chamska wrzutka.
                Prawie jak Monisia Olejnik.

Ja napisalem wyraznie, ze w/g Twojego rozumowania kazda inwestycja
                jest z przyczyn politycznych. Co jest naglupsza rzecza jaka
                kiedkolwiek napisano na tym forum. Wiec nie wyciagaj mi tutaj
                szeregu dygresji jako zaslony dymnej dla slamazarnosci Twojego
                rozumowania.
                • dorsai68 Re: typowe 14.12.07, 12:10
                  "Lewak" ...taaaa... i wszystko jasne. "lepszy_cfaniak" - wyborca PiS.
                  Jakakolwiek próba dyskusji nie ma tu sensu, bo to będzie rozmowa ze ślepym o kolorach.
                  Dziękuję za "rozmowę".
        • Gość: Anna Re: że jesteś nakręcany to się daje wyczytać IP: *.chello.pl 13.12.07, 22:54
      • Gość: ! Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.range86-141.btcentralplus.com 13.12.07, 10:34
        > Nikt nie ma pretensji o to, że MPW powstało.

Ja mam! Tam od zawsze miało być muzeum tramwajów. Irasiad chciał się
        wystrzelić na prezydenta i do dziś przez to cierpimy.
      • Gość: Andrzej Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.nll.se 13.12.07, 11:37
        Trzeba sie bylo spiezyc - gdyby nie to, NIC by tam nie powstalo! Byc
        moze tylko bufetowa z koszerna by ukrecily tam jakiegos loda!
    • Gość: babcia koalowa 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.sa.bigpond.net.au 13.12.07, 00:56
      Hej, spokojnie. Nikt nie ma pretensji o MPW!!! Jest i wspaniale, bo powinno
      byc!!! Jest tylko problem balaganiarstwa i nie za pieniadze tych czy tamtych
      wyborcow. ZA PIENIADZE PODATNIKOW!!!
      Podatnicy wszystkich opcji .. laczcie sie!! Pozdrawiam cieplutko, babcia koalowa.
      • Gość: Andrzej Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.nll.se 13.12.07, 11:38
        Nic nie rozumiesz, bo czytasz tylko koszerna!
        www.wprost.pl/ar/119547/Czystka-w-prokuraturach/
      • Gość: Andrzej Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.nll.se 13.12.07, 11:38
        Nic nie rozumiesz, bo czytasz tylko koszerna Wybiorcza!
        • Gość: Joe Collins Lepiej czytać organ Marka Króla, byłego sekretarza IP: *.171.3.90.crowley.pl 14.12.07, 09:27
          KC PZPR :)
    • felicjan15 Jak chodzi o własne to PiS (PC) umiało załatwić 13.12.07, 00:58
      Towarzysze z PC umieli doskonale się uwłaszczyć na majątku po byłym
      Expresie Wieczornym przy. al. Jerozolimskich w centrum Wwarszawy.
      Zadbali na czas o swoje dochody. Nawet udało im się prawo wówczas
      zmienić, więc nie można ich za ten przekręt podać do sądu.
      • Gość: Andrzej Re: Jak chodzi o własne to PiS (PC) umiało załatw IP: *.nll.se 13.12.07, 11:39
        Piszesz, bo musisz?
        • Gość: Anna Re: do Andrzeja - a Ty po co na forum? IP: *.chello.pl 13.12.07, 22:58
    • Gość: takajedna 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 02:19
      coś wam powiem...
      zapluwacie się tutaj i zioniecie nienawiścią przy okazji obrony
      muzeum
      mojej Mamie, Powstańcowi, raczej by się to nie spodobało - gdyby
      jeszcze żyła
      czy spodobałoby Jej się samo MPW? nie jestem tego pewna, choć
      niewątpliwie cieszyłaby się, że muzeum istnieje

oczywiście to świetnie, że istnieje
      ale równie oczywiste jest to, że jego pospieszna budowa na urra była
      realizacją doraźnego celu politycznego
      te dwie rzeczy trzeba rozpatrywać oddzielnie

i proszę, nie wpadajcie w ton nienawiści i pogardy - uszanujcie
      pamięć o Powstaniu i Powstańcach
      to nie jest właściwy ton do rozmowy o sprawach z tym związanych...

moje nazwisko znaleźć można w wielu miejscach na terenie ekspozycji
      MPW i chociaż to oczywiście nie czyni ze mnie autorytetu, to jednak -
      jak sądzę - upoważnia mnie do napisania tego, co napisałam
    • Gość: Wnuk 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 03:53
      Bylem na otwarciu 31 lipca 2004 roku z moim obecnie sp dziadkiem, trzeba bylo
      zobaczyc tych ludzi, ktorym oddano nalezna im czesc, a nie wszystko sprowadzac
      do kasy. Gdyby nie on to SPEC mialby dodatek AG lub Gmbh. Bardzo dziwi mnie jak
      jednoczesnie ideowa potarfi byc GW, gdy mowi o swoim panteonie, jak wtedy malo
      wazne sa finanse - liczy sie idea. Widze, ze nadal nie mozecie wybaczyc bylemu
      prezydentowi miasta, ze mu sie udalo, a milym wam wladzom Warszawy nic.
      Zobaczcie, ze do czasu prezydentury Kaczynskiego nie powstalo nic znaczacego dla
      pamieci, mozna go nienawidziec (rozumiem to wbrew pozorom), ten jad wyplywa z
      poczucia wlasnej niemocy. Umiec robic dorazne incjatywy to jedno, postawic
      pomnik dla nastepcow to drugie. Za 20 lat nikt nie zapyta, o ten tekst, nikt nie
      bedzie zastanawial sie nad finansami i prawami do gruntu. Wiem to boli, nalezy
      przeciez zaistniec...
      • Gość: Andrzej Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.nll.se 13.12.07, 11:41
        Bufetowa i towarzystwo trzymajace wladze zwiazane z koszerna Gazeta
        Wybiorcza, musi przez dwa lata zdazyc z ukreceniem loda!
      • Gość: zzz Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.iseg.utl.pt 13.12.07, 12:12
        Nikt nie neguje potrzeby istnienia Muzeum. Można nawet pogodzić się z tym że Kaczyński wykorzystał Powstańców do swoich celów politycznych.
        To co odróżnia Polskę od większości krajów UE to pograrda dla prawa, prezentowana nawet na najwyższych szczeblach władzy... Takie postępowanie to amatroszczyzna.

No, ale oszołomy (nie ty) zamiast komentować meritum sprawy, czyli zaniedbanie sprawy gruntu (czyli coś nie do obronienia), skupiają się na produkowaniu swoich bredni.

Widać, już tak jest i pewnie będzie w Polsce.
        Niesety.
        • Gość: Andrzej Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.nll.se 13.12.07, 12:55
          O pogardzie dla prawa nie pisz tylko czytaj i mysl!
    • endzu.1 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego 13.12.07, 04:25
      Pan Ćwiąkalski na pewno będzie wiedział co zrobić.
      Winni powinni zostać srogo ukarani i odsunięci od władzy w mieście i
      gdziekolwiek na 20 lat
      • Gość: mz Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.acn.waw.pl 13.12.07, 07:55
        Najlepiej ich wysłać na zesłanie do Kazachstanu, popłuczyny po PZPR
        mają w tym doświadczenia.
        Jakże żałosne jest czytać takie teksty. Macie pewnie po góra 30 lat
        i tacy jesteście głupi.
        Tak do was trafia manipulacja gazety, że aż przykro patrzeć.
        Bezmózgie istoty.
        Czy warto było robić cokolwiek dla takiego pokolenia? NIe!
        Powinniście siedzieć w ZSRR.
      • Gość: Andrzej Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.nll.se 13.12.07, 11:43
        Oczwiscie ten POpopularny Cwiakalski doskonale wie co ma zrobic!
    • endzu.1 Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego 13.12.07, 04:31
      Gość portalu: gagatek napisał(a):

> Przepraszam, ale ten artykuł jest skandalem! Wara od Muzeum PW!
      > Jesteście tubą HGW, która chce pozbyć się dyrektora z PiS-u, o czym
      > już nawet ratuszowe myszy piszczą! I żeby było jasne! faceta
      > kompletnie nie znam, ale wystarczy pójść do Muzeum, by zobaczyć, że
      > wykonał kawał roboty. Ciekawe ile razy P.redaktorzy w MPW byli, ale
      > tak prywatnie.
      Ty bezdomny kutasie jak byś się chociaż troszkę wczytał w ten artykuł to byś
      wiedział że nikt nie robi zamachu na Dyrektora Muzeum Powstania Warszawskiego
      nikt nie robi zamachu na Muzeum powstania Warszawskiego który to obiekt pod
      dyrekcja obecnego dyrektora jest chlubą miasta stołecznego Warszawa.
      Artykuł ten przedstawia nam tylko w jaki skandaliczny i kryminogenny sposób rząd
      PIS załatwił tą sprawę narażając obecne władze Warszawy na tak ogromne wydatki,
      osoby za to odpowiedzialne kim by nie były muszą ponieść karę.
      A tak na marginesie bardzo mi się spodobała twoja wypowiedź i obrona Muzeum
      Powstania Warszawskiego i jego dyrektora.
      • Gość: Andrzej Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.nll.se 13.12.07, 11:44
        Macie tylko dwa lata!
    • Gość: nie-naiwniak 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 07:52
      Muzeum potrzebne - cwaniaczki z PiS-u do rozliczenia za grunty .
    • sammler Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego 13.12.07, 08:38
      Gość portalu: gagatek napisał(a):

> Przepraszam, ale ten artykuł jest skandalem!
      [...]

Skandalem jest to, że ten artykuł musiał powstać. Mam nadzieję, że za 3 lata
      Lech Kaczyński zostanie rozliczony z działalności na szkodę spółki prawa
      handlowego. A jeśli okaże się, że prawo nie zostało jednak złamane (a tylko
      odpowiednio "zinterpretowane"), to mam nadzieję, że nie zapomną mu tego ci,
      którzy wezmą udział w wyborach prezydenckich.

To "zjawisko biologiczne" jest największą plagą wolnej Polski od samego jej zarania.

Sam.
      • Gość: Andrzej Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.nll.se 13.12.07, 11:45
        Mam nadzieje, ze nie zapomna i zostanie wybrany na druga kadencje!
    • Gość: GWarek Ojciec Prowadzący IP: 83.136.224.* 13.12.07, 09:22
      Mentalność ojca prowadzącego GW i jego gminy niczym się nie różni od drobnych
      kupczyków starzyzną.
      Niech ojciec prowadzący poinformuje środowiska kombatanckie, że tak naprawdę
      powinni byli jescze poczekać przez kilka lat na otwarcie.
      Przestaję się dziwić postawie niektórych, głoszących pewne hasła o treściach a-sem.
      • Gość: Aybe Sea O nastepny antysemita IP: *.polkomtel.com.pl 13.12.07, 11:16
        • Gość: Andrzej Re: O nastepny antysemita IP: *.nll.se 13.12.07, 11:46
          Chcesz ukrecic loda?
          • Gość: Aybe Sea Re: O nastepny antysemita IP: *.polkomtel.com.pl 13.12.07, 15:00
            Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Chcesz ukrecic loda?

No widzisz. W tym wątku też nie poraziłeś mnie swoją elokwencją. Na pewno nie
            jesteś z Warszawy.. chyba nawet nie mieszkasz w Polsce.
            • Gość: Andrzej Re: O nastepny antysemita IP: *.nll.se 13.12.07, 16:12
              Rzeczywiscie zalet elokwencji nie wykorzystuje w tej dyskusji, ale
              tez nie spodziewam sie, ze beda one docenione przez
              wspoldyskutantow, uzywajacych jeszcze prostszego jezyka niz ja.
              Nie poraziles tez mnie swoja inteligencja: nie uzywam polskich
              znakow, wiec pisze z "zagranicznego" komputera - sprawa jest
              oczywista! Czyz nie?
    • j_karolak 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego 13.12.07, 09:32
      Poprzednicy Kaczyńskiego mieli 15 lat na to by zbudować to muzeum.
      Nie zrobili nic. Kaczyński i jego ekipa musieli się spieszyć. I nie
      chodziło tylko o doraźny cel polityczny, ale o upamiętnienie 60.
      rocznicy, której nie można było przesunąć na następny rok.
      GW pewnie by wolała, by w ogóle nie czcić pamięci PW, albo robić to
      w ten sposób, jaki zrobiono to na jej łamach w 50. rocznicę, gdy
      zaczęto doszukiwać się antyemickeij działalności żołnierzy AK w
      czasie PW. Ten artykuł to skandal! Plujecie w twarz wszystkim
      świadomym Polakom. Zapominacie teżo brutalnych prawach demografii.
      Każdy miesią copóźnienia to o kilku powstańców mniej. Wasi Święciccy
      i Piskirscy nie robili nic w tej sprawie!
      • f.sinatra Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego 13.12.07, 09:52
        <Kaczyński i jego ekipa musieli się spieszyć

Bardzo dobrze się stało, że się spieszyli i że im się udało. Sęk w
        tym, że potem mieli jeszcze dwa lata żeby już bez pośpiechu całą
        sprawę doprowadzić do stanu zgodnego z prawem i tego nie zrobili.
        • Gość: Andrzej Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.nll.se 13.12.07, 11:47
          Towarzysz Cwiakalski z POmocnikami to zrobi!
          • Gość: Joe Collins Wprost - gazeta sekretarza KC PZPR, M. Króla IP: *.171.3.90.crowley.pl 14.12.07, 09:29
      • Gość: fan Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.gprs.plus.pl 13.12.07, 09:53
        Swięta racja, ale ogólniej o samej GW. Rano dla poprawienia samopoczucia
        czytywałem na portalu "Trybuny" tzw szczere wypowiedzi w "opiniach
        czytelników".Teraz, adrenalinę podnosi mi GW.
        • lidek_syn_ubeka klamia! 13.12.07, 10:01
          artykul jest nierzetelny,bo podobnie postepuja mili Hani kochanej
          developerzy,ktorzy staraja sie o dokumentacje na podstawie umow
          przedwstepnych.Ekspert Jefremienko to dawny propagandzista stanu
          wojennego w TV Jaruzelskiego.Marszalek Jamajka Komorowski staral sie
          wygasic mandat dyrektora MPW Ołdakowskiego.HGW pewnie POsade
          dyrektora MPW obiecala juz jakiemus dzialaczynie skorumPOwanych.
          Gdyby chodzilo o budowe Muzeum Martylorogii Żydow,oczywiscie wtedy
          GW cieszylaby sie,ze znaleziono sposob na przyspieszenie budowy.
          GW nie zajaknela sie na temat kamienicy meza HGW przy Noakowskiego i
          bardzo dzwnego sposobu wejscia w jej posiadanie na lewych papierach
    • wiwi75 Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego 13.12.07, 10:01
      to jest właśnie poziom percepicji PISu ....WARA.... i SPIEPRZAJ...
      gratuluję argumentów i poziomu wypowiedzi.
      • Gość: Andrzej Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.nll.se 13.12.07, 11:50
        POziom wyPOwiedzi jest zapewne wyzszy u zwolennikow bufetowego
        POrzadku w Warszawie...
    • Gość: ! to muzeum to skandal! IP: *.range86-141.btcentralplus.com 13.12.07, 10:33
      Czysta propaganda, lans prof. dr Irasiada i jego jedyne dzieło, tylko jedyna słuszna
      wizja historii, żadnych argumentów przeciw decyzji o powstaniu. Życie 200.000
      cywili zupełnie nieistotne w rozrachunku. Gdyby ktoś nie wiedział, jaki był wynik
      powstania, mógłby pomyśleć że było wygrane. Kanały, które były całkowitą
      ostatecznością i w planach w ogóle nie brano ich pod uwagę, tutaj pokazane jako
      oręż. Takiego patriotyzmu nam nie trzeba - jeszcze kilka takich powstań i zostałyby
      tylko takie elity jak prof. Irasiad czy prof. Lepper...
      • Gość: Andrzej Re: to muzeum to skandal! IP: *.nll.se 13.12.07, 11:31
        Muzemu na pewno skandalem nie jest - skandalem jest za to twoja
        nieograniczona glupota!
    • Gość: Andrzej 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.nll.se 13.12.07, 11:03
      Ciekawe jak dlugo trwac bedzie sprzatanie po koszernej Gazecie
      Wybiorczej w Polsce i ile bedzie kosztowac?
    • lepszy_cfaniak Bolszewia to redakcja GW 13.12.07, 12:10
      .... ktorej zajelo 14lat przeproszenie czytelnikow za artykul w
      ktorym napisano ze powstancy warszawcy strzelali do niedobitkow z
      getta. 14lat.

W Wietnamie muzuem wojny wietnamskiej stanelo w rok po jej
      zakoczeniu. Trzeciej RP nie dalo sie postawic Muzeum Powstania przez
      17 lat.

Wiec teraz jak juz znienawidzony PIS postawil muzeum to wala jak w
      beben no bo to przeciez takie patriotyczne. A partiotyzm dla
      kosmopolitow z redakcji to wiadomo jest jest rasizm....

Poza tym ten artykul uwlacza inteligencji czytajacego bo co tu
      sprzatac po PISie???? Ze trzeba za ziemie zaplacic to chyba normalne
      jest a ze tego do tej pory nie zrobiono to nie znaczy ze to czysty
      boleszewizm jak raczyla sie wyrazic jakas niedouczona slamazara
      umyslowa. I gdzie opinia ludzi ktorzy prowadzili te inwestycje???
      Gdzie obiektywizm dziennikarski?
    • boruta_wwa 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego 13.12.07, 12:44
      pieprzone pisiury :(
      b.
      • Gość: Andrzej Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.nll.se 13.12.07, 12:58
        POmyslowi POmocnicy bufetowej :-)
    • Gość: magda Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 13:55
      Powstanie nie było potrzebą,aby tylu młodych,inteligentnych ludzi zginęło.Z
      motyką na słońce a butelką benzyny na czołgi?Jakie powstanie Polacy
      wygrali????????W tym czasie na jednym brzegu stali alianci a na drugim ruscy i
      czekali aż się ta rzeź skończy.Swoją drogą "profesor"prawa powinien wiedzieć CO
      TO JEST PRAWO.Sprawa do prokuratury i obciążyć kogo trzeba kosztami/podatnicy
      mają płacić za głupotę i chęć poklasku kaczek?/.
      • Gość: Andrzej Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.nll.se 13.12.07, 14:58
        Ales sie zacietrzewila Magdusiu! Dobrze, ze Powstanie to tylko
        historia, bo sadze, ze w realu zadnego pozytku by z Ciebie nie bylo.
        Kaczki powinny byc zas w Polsce pod ochrona, bo z nich tylko pozytki
        dla naszego kraju wynikaja, choc czytelnicy koszernej tego nie widza
        bo ociemnali z powodu propagandy tejze gazety.
    • Gość: Ivanhoe Ale jest, a mostów ani widu, ani słychu. IP: *.chello.pl 13.12.07, 16:51
      Ach ta biurokracja w Polszcze!
    • Gość: srefgyh Re: 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.chello.pl 13.12.07, 17:28
      ty jestes skandalem!..chyba nie do końca zrozumiałeś artykuł.
      Problem polega na tym że zadanie spółki takiej jak SPEC to
      dostaczanie ciepła a nie remont budynku (z polecenia p prezydenta)
      za pieniądze firmy..No coz najlepiej robic dobre wrazenie kosztem
      innych , no nie? Tylko w tym przypadku najwyżej za te roboty zapłacą
      w rachunkach za ciepło mieszkańcy Warszawy, a co tam ma się gest!!!
    • talking_head Za PiS-u sprzedawano ziemię na aukcjach otwartych 13.12.07, 18:30
      i uzyskiwano asrtronomiczne nawet jak na światowe
      standardy kwoty, teraz Po wraca do dogadywania się
      pod stołem i składania ofert z ceną w kopertach,
      czyli "swój" będzie wiedział ile ma dać miastu
      no i w łapę. Tym się jakoś pani Pitera nie interesuje.
      • Gość: Anna Re: Za PiS-u sprzedawano ziemię na aukcjach otwar IP: *.chello.pl 13.12.07, 23:01
        Niby nie wiadomo czy się śmiać czy płakać czytając takie bzdury bez
        pokrycia. Jak ten Rydzyk was szkoli?
    • Gość: mikry,ale 40 mln zł za Muzeum Powstania Warszawskiego IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.07, 18:48
      Gazeto! No po prostu jestescie BEZNADZIEJNI!!!!! Jedyne,zywe z
      gustem i mysla muzeum. Naprawde jestescie -ohydni. Moze zajmiemy
      sie "chorym Kiszczakiem" lazacym po Tatrach, albo Ikonowiczem, albo
      Sroda, albo Reykowskim, albo Siwcem o Kwasie ,zonce /z beza w
      zakiecie/ i coreczka / placzacaw TVN, teraz u Solorza. O!
      Solorz,Stoklosa, ten co budowal domek w Lasach panstwowych -
      Kolodko, czy kto tam! Obrzydliwi jestescie i ...Michnik - zadne
      spotkania w Audytorium Max. nie pomoga!
    • Gość: igor Skoro to inwestycja PIS to musi za nią zapłacić IP: *.escom.net.pl 13.12.07, 21:14
      PIS ma własne środki to może zapłacić za tak ważną dla nich inwestycję.
      A za cudze pieniądze to każdy jest inwestorem...
    • Gość: warszawiak MPW to nie święta krowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 23:18
      > Wara od Muzeum PW!

A niby dlaczego? Jeśli przy jego budowie zostały naruszone interesy obywateli,
      należy to zbadać i osądzić, żeby w przyszłości się to nie powtórzyło.
      Szczególnie, że PiS w bezczelny sposób wykorzystał uczucia i narodową dumę
      Polaków do zdobycia władzy w uzurpatorski sposób.
      Pamiętam, jak Lech Kaczyński na pięć minut przed wyborami prezydenckimi nadawał
      rondu na Powązkach nazwę "Ofiar Zbrodni Katyńskiej" - wyjątkowy cynizm, wszystko
      dla zdobycia władzy.

> Jesteście tubą HGW, która chce pozbyć się dyrektora z PiS-u, o czym
      > już nawet ratuszowe myszy piszczą! I żeby było jasne! faceta
      > kompletnie nie znam, ale wystarczy pójść do Muzeum, by zobaczyć, że
      > wykonał kawał roboty.

Nie do końca. Muzeum ukazuje Powstanie Warszawskie jako triumfalny, heroiczny
      zryw - w żaden sposób nie wspomina się, że decyzja o rozpoczęciu Powstania była
      wyrokiem na Warszawę i skazaniem na śmierć 200 tysięcy ludzi. Gdzie choć słowo o
      odpowiedzialności?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka