Dodaj do ulubionych

Allegro problem ze sprzedającym

18.12.15, 21:15
Witam 14.12 zakupiłam zegarek u pewnego sprzedawcy z allegro.
Wybrałam formę płatności przy odbiorze paczka24h.
Sprzedawca wysłał paczkę na inny adres. A podałam swój prawidłowy.
Wmawiał ze to ja podałam zły adres, mam dowód ze był dobry.
Paczka do dziś nie doszła tj.18.12.
Zaczął straszyć mnie sądem ze podałam złe dane dlatego paczka nie doszła....
Zależało mi na czasie dlatego paczka 24h.
Paczki nie mam więc napisałam ze rezygnuje a on więc podtrzymuje pozwanego do sądu. Proszę o pomoc czy ma takie prawo?????
Obserwuj wątek
    • uszkoklim8 Re: Allegro problem ze sprzedającym 20.01.16, 22:59
      Jeżeli kupowałaś u przedsiębiorcy, to przysługiwało Ci 14 dni na odstąpienie od umowy. Wprawdzie (chyba) liczy się to od dnia otrzymania przesyłki. Druga kwestia - jaki czas dostarczenia był deklarowany w aukcji? To, że miał on wysłać ją na już, było jego dobrą wolą. Wiążące jest to, jaki czas podał w aukcji.
      W ostateczności pozostaje spór transakcyjny na Alle i dalsze kroki prawne.

Daj znać jak sprawa się zakończyła. I pamiętaj, że krowa, która dużo muczy, mało mleka daje ;) Często sprzedający chcą nastraszyć klientów, którzy niestety mając perspektywę sądu ulegają.
      • ruda9933 Re: Allegro problem ze sprzedającym 21.01.16, 13:12
        Cześć dzięki za odpowiedź :)
        Niestety gość wysłał mi zegarek, dodatkowo z rozkręconą bransoleta, baterie musiałam tez wymienić bo nie działał.
        Na paczkę swoje dane podał jakiejś wymyslonej firmy i adres zamieszkania, bez imienia nazwiska.
        Nie odbiera telefonów a paczkę wysłał po 2 tygodniach dopiero. ....
        Usunął wszystkie swoje oferty sprzedaży bo miał ich bardzo dużo , konsultowalam się nawet ze znajomym adwokatem, miałby duże problemy za prowadzenie handlu przez internet bo napewno nie rozliczal się z podatku.
        Allegro odpisał ze może sobie tak sprzedawać , bez paragonów ponieważ nie jest przedsiębiorca tylko zwykłym sprzedającym
        • demonique88 Re: Allegro problem ze sprzedającym 18.02.16, 18:28
          Wszystkie potrzebne informacje i pisma na temat zakupów w internecie znajdzie Pani na www.zakupywinternecie.blog.pl :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka